Şimdi Ara

EKRAN KARTI ONARIM TECRÜBEM (REBALLING) (MSI R7870 Twin Frozr 2GD5/OC)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
3
Favori
13.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle şunu belirteyim bu bir reklam değildir. Kendim için çok hassas ve kıl dersem abartmamış olurum. 2012 yılından beri kullandığım MSI R7870 Twin Frozr 2GD5/OC ekran kartım ekranda karecikler oluştu ve birden bire görüntü vermeyi kesti. Dahili intel hd graphics ekran kartından görüntü alınca sorunun ekran kartından olduğuna emin oldum. Çok temiz baktığım hatta ilk gün ki gibi duran ekran kartı neden görüntü vermez dedim ve internetten araştırdım. Grafik işlemcisinin lehim bacakları zamanla yıpranıyor ve iletimde sorun yaratıyor. Kısacası ekran kartının grafik işlemcisinin sökülüp lehim toplarının-bacaklarının yenilenmesi (reballing) yapılması gerekiyordu. Bu işlem için ekipman ve iyi bir teknik tecrübe isteyen bir iş. Onlarca bacağı olan gpu'yu söküp bacaklarını yenileyip tekrar oturtmak kolay olmasa gerek. Bazı kişiler fırınlama veya grafik işlemcisini hava tabancasıyla ısıtarak sorunu çözdüğünü söylese de bana bu mantıklı gelmiyor. Bunun geçici bir çözüm olduğunu okuyarak ve yaşayarak öğrendim arkadaşlar. İnternette bu işi yapacak çok az firma buldum. Donanımhaber'de bir konu altında bir üyenin konuyla alakalı KAZAL bilişimi önermesi dikkatimi çekti.Saatlerce bu firmayı araştırdım ve sonunda ekran kartımı emanet ettim kendilerine. Bundan önce başka bir firmayı aradım ve aynı işlem için abartmıyorum 2 katı fiyat biçtiler kartın onarımına. Sonuç olarak ekran kartım şuan çalışıyor. Furmark, heaven benchmark ve aida stress test gibi testleri başarıyla geçti sıcaklık 61 dereceyi geçmedi tam yükte.Elektronik bölümünde lise okumuş biri olarak kendilerinin işçiliğinden çok memnun kaldım. İlk defa ömrümde bir oem parçayı onarıma verdiğim için ve hassas biri olduğum için çok endişelerim vardı ne yalan diyeyim. Ama sonucu görünce ne kadar yanıldığımı da görmüş oldum. Kendilerine teşekkürü borç bilirim ve şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar. Herşeyin bir ömrü var tabi ki. Lakin ilk gün ki gibi duran kartı bir anda harcayıp bir gtx 1070-1080 alasım gelmedi. Ne kadar giderse kârdır o kadar benim için. Sorularınız olursa pm atmaktan çekinmeyin selamlar.
    Not: Kazal bilişim dediğim yerle müşteri ilişkisinden başka ilişiğim yoktur.
    EKRAN KARTI ONARIM TECRÜBEM (REBALLING) (MSI R7870 Twin Frozr 2GD5/OC)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPER31 -- 30 Ekim 2017; 9:42:39 >







  • 2. Elde 250 300 lira eden bir karta kaç lira masraf çıkardılar merak ediyorum.



    Evet. 1070 6-7 katı fiyatına haklısınız şans işi olmuş sizinki. Doğru dürüst anakart tamiri yapan yer yok küçük şehirlerde.. ya da adam 50 Kr luk kapasitör için 50 lira masraf çıkarıyor..



    Kazan neden kalın yazılmış bilemedim. Israrla ilişkim yok demişsiniz de ; ekran kartı tamiri yapıyorsa bir firma açıklamakta sakınca yok yapalım pek bulunmuyor çünkü...



    Son olarak insAllah WD 40 la temizleyip sonra da ısıtıp yollamışlardir. Artık o kadar kötü şey gördükten sonra paranoyak olduk resmen..



    İyi oyunlar ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihburak95

    2. Elde 250 300 lira eden bir karta kaç lira masraf çıkardılar merak ediyorum.



    Evet. 1070 6-7 katı fiyatına haklısınız şans işi olmuş sizinki. Doğru dürüst anakart tamiri yapan yer yok küçük şehirlerde.. ya da adam 50 Kr luk kapasitör için 50 lira masraf çıkarıyor..



    Kazan neden kalın yazılmış bilemedim. Israrla ilişkim yok demişsiniz de ; ekran kartı tamiri yapıyorsa bir firma açıklamakta sakınca yok yapalım pek bulunmuyor çünkü...



    Son olarak insAllah WD 40 la temizleyip sonra da ısıtıp yollamışlardir. Artık o kadar kötü şey gördükten sonra paranoyak olduk resmen..



    İyi oyunlar ;)

    Merhaba,
    Piyasada 2. el bu kartın aynısını bulamadım başka markalarda var ve görünüş soğutma kompenentleri olarak yanından geçmiyor. Bulsam da fırınlama, ısıtma vb gibi yöntemlerle geçici süreyle çalışacak kartın bana verilmeyeceğini nerden bileyim. Kazan değil bu arada Kazal :)

    Kazal bilişimi vurgulamamın sebebi nereye yaptırdığımı tam olarak belirtmek. İlişkimin olmadığını ısrarla belirtme olayına gelirsek ben bu foruma dün üye olmuş biri değilim. Künyeme bakarsan 2005 tarihini görürsün. Eski konularıma bakarsan Kazal bilişim vb firmanın adı bile geçmiyor.Bu adamlarla en ufak tanışıklığım yok hatta kartı ben bile götürmedim yerlerine. Verirken de alırken de başka arkadaşlarım yardımcı oldular.

    Fiyata gelecek olursak 80 tl aldılar. Kartım çok temiz olduğu için tamir etmeye değer gördüm. Kendim de elektronikçiyim bu arada. Kartı wd 40 temizleyiciyle temizleyip ısıtmadıkları kesin. Çünkü tamirden sonra gelen karta kendi satın aldığım daha iyi kalitedeki termal macunu sürmek için soğutucu bloğu kaldırdığımda lehim toplarının daha parlak ve canlı olduğunu ve demontaj ve montaj yapıldığı bariz belli. Kartı göndermeden önce adamlara açık açık kağıda not şeklinde '' sakın fırınlama ve gpu yu ısıtma gibi çözümler'' yapmayın dedim. Kart maks 60 derece fanlar %50 kapasite de dönerken bir sıkıntı yaratmadı şükür.

    Artık gittiği yere kadar beni 1-2 sene daha götürse yeter. CS-GO, Fifa tarzı ağır yük bindirmeyen oyunlar oynadığım için kart gayet yeterli geliyor. İyi dileklerin için teşekkür ederim. Yaş 30 oldu eskisi gibi vaktim olmuyor iş güç vs. Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPER31 -- 1 Kasım 2017; 17:50:34 >




  • Mutlu oldum sizin adınıza... O kadar dalavere işte var ki etrafta.. teknosada teşhir ürün vardı bunun ekran kilidi ne diye sordum adam açtı bir baktım IMEI yazıyor.. adamın biri gelmiş IMEI çalmış gitmiş... İnsanlara karşı olan güvenim kayboldu malesef..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihburak95

    Mutlu oldum sizin adınıza... O kadar dalavere işte var ki etrafta.. teknosada teşhir ürün vardı bunun ekran kilidi ne diye sordum adam açtı bir baktım IMEI yazıyor.. adamın biri gelmiş IMEI çalmış gitmiş... İnsanlara karşı olan güvenim kayboldu malesef..

    Zaten mesele de o ben bu dalavereleri bildiğim için. Belki ekran kartını satın almadan önce araştırmak için harcadığım zamanın 5 mislini harcadım bu adamları araştırmak için. Güven önemli. Bu adamlara güveniyorum an itibariyle. Facebook sayfalarında BGA rework makinesine sahip olduklarını vs teyit ettikten sonra kartı yolladım. İlginize teşekkürler selamlar.
  • Kaliteli hizmet uygun fiyata.. Umarım bozulmazlar. Yalnız dükkanlarının olduğu yer ümraniye ve oraya arabayla gitmek işkence

    Her türlü soruma açıklayıcı bilgi veren Burak ustaya selamlar
  • Konu hort olucak ama, benimde 2017 haziran civarı asus radeon r9 270 2gb dcu2 kartım arızalandı. Geçici bir çözüm olarak kartı fırınlamıştım ama bir iki hafta dayandı, sonra ise mevzu gene aynı, bazen görüntü yok, bazense çöznürlük minimum sistem açılıyor. Kadıköy yazıcıoğlunda reballing için fiyat sorduğum 150 tl söylediler ama üstünede çok garanti olmaz, sorun chiptense kısa sürede tekrar vb dediler. Açıkçası fiyat uygun olsa riskine girecektimde, zaten üni içinde yeni laptop almam gerekçesiyle sattım kartı 100 tlye. Ama bu konuyu şans eseri bu gün gördüm, açıkçası arkadaş yukarıda da yazmış 80 tl aldıklarını, şuan belki 100-150 tl arasındadır fiyatları ama olsun, işçilik temizse düşünmeden yaptırmak lazım. Malum dolarda yüksek yeni ekran kartına geçmeye kalksanız misli ile para ödüyeceksiniz. Şuan gtx 760 bile bozulsa gidin yaptırın derim. Umarım ihtiyacı olan arkadaşlar konuyu okurlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: begamermc

    Konu hort olucak ama, benimde 2017 haziran civarı asus radeon r9 270 2gb dcu2 kartım arızalandı. Geçici bir çözüm olarak kartı fırınlamıştım ama bir iki hafta dayandı, sonra ise mevzu gene aynı, bazen görüntü yok, bazense çöznürlük minimum sistem açılıyor. Kadıköy yazıcıoğlunda reballing için fiyat sorduğum 150 tl söylediler ama üstünede çok garanti olmaz, sorun chiptense kısa sürede tekrar vb dediler. Açıkçası fiyat uygun olsa riskine girecektimde, zaten üni içinde yeni laptop almam gerekçesiyle sattım kartı 100 tlye. Ama bu konuyu şans eseri bu gün gördüm, açıkçası arkadaş yukarıda da yazmış 80 tl aldıklarını, şuan belki 100-150 tl arasındadır fiyatları ama olsun, işçilik temizse düşünmeden yaptırmak lazım. Malum dolarda yüksek yeni ekran kartına geçmeye kalksanız misli ile para ödüyeceksiniz. Şuan gtx 760 bile bozulsa gidin yaptırın derim. Umarım ihtiyacı olan arkadaşlar konuyu okurlar.
    Güncelleme kart halen çalışıyor. Bir sorun yaşamadım şimdilik :)




  • Hocam konuyu hortlatacağım ama ekran kartı hala çalışıyormu
  • bende gtx 1080 imi göndereyim bari hocam saol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Çelebi

    Hocam konuyu hortlatacağım ama ekran kartı hala çalışıyormu
    Merhaba halen çalışıyor. Şimdilik bir sorun yok.
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    merhabalar hocam gönderdiniz mi gönderdiyseniz ne kadar fiyat verdiler
  • Ayni sorun bendede oldu ben gondermeden once ardim sordum genc biri acti telefonu lakayit ve umarsamaz sekilde konustu kendisj hallolur yapariz 100-150 arasi borcunuz olur dedi neyse burdaki yaziya istinaden gonderdim baska türlü gondermezdim 40 lira kargoya verdim ulastiktan 2 gun sonra aradim ne oldu yaptinizmi dedim iade olacak dediler bide 40 lira iade kargosuna verdim sorun ekran kartinin ramlerindeimis en iyisi sizin yakininizda varsa once yakininizdaki bir firmaya gidin gereksiz yere kargo vermeyin belki gerçekten yapilmayacak biseymis ama düzgün yerde olsun diye gonderdik bosuna 80 lirada kargo verdim
  • lord ahmet L kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, ben işlemciden biraz çektim maalesef eski bilgisayarlarımdan birinde, voltajı az veriyormuş bu yüzden reballing vb. olmadığından işlemci değişimi yaptılar. Eğer ki işlemci değiştirme için bütçeniz var ise size benim bilgisayarı yaptırdığım yeri önerebilirim.
  • kuzenim de 7870xt vardı hala canavar gibi kart ,yıllanmış şarap gibi
  • Rayjon32 kullanıcısına yanıt
    Benim sorunum islemci ile alakali degil ekran karti ile alakali yarin baska bir tamirciye goturecem bakalim cozebilicekmi ne diyecek ona gore cozum ariyacagim
  • iste bu reballing hep sicakliga bagli lehim ölümü ve kullanilan lehim kalitesi (kursunlu kursunsuz) olmasina bagli, bazende fabrikasyon hatasi sebebiyle meydana gelen bir durumdur.

    mining pcb üzerindeki bilesenlere zarar vermez diyen halt etmis.. Kondansatörlerin ömür hesaplama formüllerinde bile sicaklik hesaba katilir, misal rubycon nun bilesenlerinden birinin ilgili sayfasindan sizde bakabilirsiniz. Uzun süreli uygulanan "yüksek sicaklik" (buna yüksek delta T demek daha dogru olur, sogukkenki sicakligi max tan cikardiginizda elde edilen degerdir, ne kadar yüksek olursa) parca ömrünü elbetteki azaltacaktir, kondansatörlerde neden 85C 2000h yada 105C 6000h gibi ifadeleri yaziyorlar saniyorsunuz? dahasi var, uzun konu...

    basli basina zaten nvidia pascal gpu chiplerinin ortalama ömrüne 5 yil demisti. arti/eksi olarak ömür "kullanima" ve chip kalitesine göre de degisir.




  • lanet r7 370 kaç kere ısıtarak çalıştırdım artık sıkıldım
    reball de eşek yükü paradır 2 gb karta değmez
  • teşekkürler ALPER31. tavsiyene uyarak tekirdağdan kargoladım.elimde geçen sene kasımda giit
    ti gidiyordan 56 tl ye aldığım hd 4830 vardı 3 haftada bir ısıtmaktan gına gelmişti.yaklaşık 3 ay önce haziran 2020 ayında kazal bilişimle e-mil yoluyla iletişime geçip gönderdim 2-3 iş günü gibi kısa bir sürede tamir ettiler.50 tl tamir ücreti aldılar.2-3 aydır çok rahatım.sürdüğü macunu değiştirmedim.muhtemelen kaliteli değildir ama soğuk tutuyor.şu an o.c ile sorunsuz çalışıyor.yalnız kargo ücreti pahalı 30 gidiş 35 geliş 65 tl ye patladı kargo.işçiliği temiz gördüm ben.muntazam bi şekilde paketlenmiş kargolanmış.ben tavsiye ederim.gidiş geliş tekirdağdan 1 hafta gibi bir zaman buldu.inşallah senelrce gider.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat_Akın -- 16 Eylül 2020; 20:41:10 >
  • Guncel fiyat alan ya da alternatif firma bulan var mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.