Şimdi Ara

Ekran Kartı - Ram Sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba millet. Benim pc ile alakalı ufak(benim için büyük) sorunlarım var.
    Sırayla açıklamak gerekirse;

    1-Aşırı Ram Kullanımı :

    Win 7 kullanıyorum ve pc boşta dururken bile 1.5-2gb ram yiyor gözüküyor. herhangi bi oyun yada program açtığımda 3.7 lere kadar çıkıyor . fakat oyunun kendi kullandığı ram max 1.5gb oluyor (gta5 hariç o 3.5gb i görüyor kendisi. )

    2-Ekran Kartı Güncellemeleri :

    Her yeni gelen ekran kartı güncellemesi ile birlikte bilgisayar tekrar isyanlara giriyor ve oyun açmayı reddediyor. çoğu oyunda, girdiğimden maksimum 2 dakika sonra ekran simsiyah olup gidiyor, kimisinde seste takılıp kalıyor, kimisi restart gerektiriyor(Yanlız oyunların ana ekranlarında herhangi bir sıkıntı yok. sadece oyunun içeriği açıldığında gidiyor. menüde 1-2 saat beklesemde sıkıntı çıkmıyor.) sorunu hala anlayamadım, güncellemeleri doğru yaptığına eminim birkaç kez daha yapıyorum fakat olmuyor, düzelmiyor. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan varsa Bu Sorun Önceliğimdir.

    3-İşlemcide Kısa Süreli Yoğunluk :

    widget yada addon diyebileceğimiz ufak appler sayesinde işlemci durumuna bakıyorum ve kimi zaman sadece chrome yada tek bir uygulama açık olmasına rağmen (chrome tek sekme ve uygulamanın kendisi zaten 1 gb cürmü ne olabilir, çoğunda böyle ) %70-80 lik bir aşırı yüklenme olduğunu görüyorum. görev yöneticisini açıp baktığımda hemen kendisini makul bir rakama çekiyor ama bu sürede pc aşırı zorlanıyor.


    4- AMD Gaming Evolved - Raptr :

    Sağolsun AMD nin oyuncularını düşünerek(!) yaptığı bu program başıma bela oldu. Ne zaman bu uygulama açılsa tüm oyunları konfigüre edip (ekran kartından dolayı) ultra statlara çekiyor. Buda her seferinde PC nin iptal olmasını sağlıyor (Ekran kartı ne var ne yok özellik desteklesede PC çok yavaş- Sebebi bilinmiyor.) Bu programdan kurtulmanın bi yolu(daha ziyade sakıncası) var mıdır?

    PC ÖZELLİKLERİ :

    Intel Core 2 Quad CPU Q8300 2.5GHz
    ATI Radeon 5970 HD (Fanları Çalışıyor Aşırı Isınma Problemi Olmaz - AfterBurner Kullanıyorum)
    2x2GB Ram - Kingston'du sanırsam.
    64 Bit Win7 Ultimate



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunzersik -- 24 Temmuz 2015; 16:03:38 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.