Şimdi Ara

Ekran kartı soygunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Neredeyse 20 senedir forumun üyesiyim. Aralık ayında 11 senelik bilgisayarımı değiştirme vakti geldi artık diye düşünerek yeni bir sistem aldım. Aşağıda resimlerden ne aldığımı tam olarak görürsünüz. İşin en garip tarafı da şu . 9000 TL civarına almış olduğum Gigabyte rtx 3080 gaming oc kartina Adam 20000 TL den fazla fiyat çekmiş. 3070 ler 10000 TL üzerine satılıyor. Gelinen hale bir bakın. Fahiş fiyattan satan firmlardan bile daha yüksek fiyatına 2 el olmuş bir karta 20000 TL istemek nedir? 1080 ti karta 7000 TL yazan var. Ne forumun eski tadı kaldı ne de ülkenin. İyice dibe gidiyoruz artık. Sağlıcakla kalın .

    Ekran kartı soygunu


    Ekran kartı soygunu


    Ekran kartı soygunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Dünya genelinde ekran kartı piyasası genel olarak böyle.
  • O kart şu an 9k olsa miningciler stok bırakır mı sanıyorsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz de 20k'ya satın kartı hocam 11k temiz. İdarelik rx550 takın bilgisayara, fiyatlar normalleşince 7 bine 3080 alır takarsınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Affection and Hatred

    Siz de 20k'ya satın kartı hocam 11k temiz. İdarelik rx550 takın bilgisayara, fiyatlar normalleşince 7 bine 3080 alır takarsınız.

    en mantikli tercih.

  • 3080 ine 8bin veririm 2.el sonuçta sende 9'a almışsın Ekran kartı soygunu 

  • Kart temizse okut gitsin, yeni mining için kullanılamayan kartlar gelince daha ucuza alırsın

  • Kar etmek stokçuluk zihniyetinde almış olsam doğru söylüyorsunuz. Ama 10 senede 1 sistem toplayıp beni uzun süre idare etsin diye alınca insan satmak istemiyor haklı olarak. Elimde gtx 970 var. Bu kart xeon 5680 4.2 ghz oc li eski sistemimde hala duruyor. Fiyatların bu kadar sıçraması elbette biraz aşırı bir durum. Sonsuza kadar böyle gitmeyecek orası kesin. Sağlam sistem kurup sadece gerektiği zaman ufak güncelleme yapmak bana her zaman daha mantıklı gelmiştir. Ama sorsanız 3080 gibi bir kartın fiyatı olarak 9000 tl 'de çok. Radeon 3890 kartı gibi tepe model bir kartı 500 tl 'ye almıştım. gtx 970 kartı 1100 tl gibi bir fiyattan almıştım. Bir donanım meraklısı için bu fiyatları görünce insan ister istemez hayretler içinde kalıyor. Aslında benim anlatmak istediğim de tam olarak buydu. 1 sene içinde 1080ti kartlar 2500 bandından (2 el olarak)

    4000 tl ye sıçradı. Pandemi başında 2070 3199 tl civarında fiyatlardan satılıyordu. şu anda bunlar bile uçmuş vaziyette.





  • Bu durum geçici hocam dert etmeyin alın patlamış mısırınızı kartların nasıl 3-4 ayda 4 te 1 ine düşeceğini seyredin bu filmi daha önce verdiler.Gtx1080ti yi 2500 e satabilecek adam dua etsin mining patladığında

  • çok güzel sistem olmuş hayırlı olsun , ben de yapacaktım bu olay patlak verdi kaldık yazı bekliyoruz

  • Ya elimde gtx 1080ti ftw3 icx var sırf fiyatlar anormal diye satışa çıkarmıyorum çünkü çıkarsam bu sefer bu dönemin o zaman 1080ti'ına denk karta 3 katı para verecem ama ne üç katı gerçek ederinin 8 katı. En mantıklısı beklemek ama bu sefer olay sadece mining değil silikon da kalmadı ortada, inşallah düşer diye umut ederek bekliyorum. Eğer silikon ciddi sıkıntı olmaya devam ederse siz cpu ve diğer çipli parça fiyatlarını izleyin :'(

  • Kasasının fotoğraflarını göstermek istemiş üstünede ülkeye laf söylemiş bu neyin konusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben mining zamanında yaptım btctalk yıllarca takıldım bunun sonu var ve çok uzak değil 3-4 ay sonra 2-3 kat kazmak zor olacak yada fiyatlar yarı,yarıya düşecek yine kazandıracak ama günlük 3-4 dolar kazandıran kart 1 dolar altına indiği an yüzde 80 girenler çıkacak ve 2.elde ki panik ortamında satamam,satarım derken birbirleriyle fiyat yarışına girecekler eski fiyatları görmesi çok uzun sürmeyecek piyasanın her 3-4 yılda bir bu olay olacak ve olacak ne zaman ki devletler bitcoin'e karşı dik durur ciddi anlamda yaptırım uygularsa o zaman mining işide biter kimse gelip burada yok takip edilemez yok böyle,şöyle demesin binance ve türevi siteleri takip etmek o kadar kolay yaptırım yapmak o kadar kolay ki en dandik nijeryanın bile 2-3 gününü almaz kapatması,engellemesi vb.



    Etherium 2.0 geçtiğinde mayıs gibi zaten 8 gb kartların bir mantığı kalmayacak.(mining için)

  • 12K ya kart alın 3 ay serin bir odada maden kazın kartın gelişi normal fiyatına yaklaşmış olur biraz artık ekran kartı alacak olanlar uluslarası blockchain mafyasına haracını ödemeli kartlarını onların hizmetine sunmalı. (ironi)

  • Bunun ülke veya forum ile alakası yok. Dünya çapında suni bir kriz var. Güya Korona iddiası ile üretim azaltıldı ve karaborsa oluştu. Bir de mining geldi.


    Bu korona Dünya çapında bitmediği sürece fiyatlar değişmeyecek.

  • Xef1ONYX kullanıcısına yanıt

    1080 ti iyi kart dostum. Seni daha uzun süre idare eder. Ortada oyun yok zaten . Rtx falan da hikâye. Boşa para verme . Hiç birşey kaybetmezsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wreith kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Umarım çok daha iyisi sizin olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radical_Dreamer R kullanıcısına yanıt
    Aynısını aklimdan geciriyordum kardo şimdi. Dedim ne sinir stres yapacam beklerim 4 serisi cikinca alirim 3 serisini 🤣
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Yurt dışı ile bağlantım var. Orada da yok kart. Yani global bir sorun var. Nvidia her ne kadar kartların mining için satılmasını istemiyorum dese de biraz ayak yapıyor gibi geliyor bana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Radical_Dreamer

    Yurt dışı ile bağlantım var. Orada da yok kart. Yani global bir sorun var. Nvidia her ne kadar kartların mining için satılmasını istemiyorum dese de biraz ayak yapıyor gibi geliyor bana.

    2017 deki gibi... Tamamen senaryo. Başka bir şey değil.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.