Şimdi Ara

Ekran Kartı Tanımama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba yeni bir bilgisayar topladım ancak bilgisayar beklediğim performansı vermiyor. Bilgisayarın işlemcisi AMD A8-7600 Radeon R7 yani içinde kendine ait bir ekran kartı var. Ancak ben ayrı bir ekran kartı olarak AMD Radeon R7 370 aldım bilgisayar bunu değil oyunlarda işlemcinin ekran kartını baz alıyor. Bu yüzden beklediğimden düşük performans veriyor. Ne yapmam gerek? Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.



  • Apu işlemcinin ekran kartını devre dışı bırak. Ayrica ekran kartı alacaksan neden bu islemciyi aldın kardeşim. Neyse sen biostan yapamazsan windowsdan devre dışı bırak işlemci ekran kartını. Böyle dene bakalım. A8-7600 desteklediği ekran kartını alsaydin ( hangisi bakmak lazım) cross yapardın fakat pek performans farkı olmaz. Sen iyi devre dışı bırak ve dene.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu nereden devre dışı bırakacam ayrıca ben bilgisayardan çok anlamam bunu vatanda topladılar ancak oyunlarda onu kullanıyor. Yani windowstan nereden devre dışı bırakacağım?
  • Çok basit bir şekilde ayarlayabilirsin onu;
    -Gireceğiniz oyunun simgesinin üzerine gelin sağ tık yaptırın 'Grafik işlemciyle çalıştırın' ın üzerine gelin hemen yanına pencere gelicek oradan 'Yüksek performanslı amd işlemcisi' ni seçin veya buna benzer birşey olacak. Aynı zamanda Entegre grafik yazacak orada onu seçerseniz işlemciye ait grafik kartıyla girersiniz. Hangisini seçerseniz onla girer veya orada en altta varsayılan işlemciyi değiştirin diyerek gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.

    -Diğer bir yol ise direk ekran kartınızın grafik ayarlarına girerseniz 3D ayarların yönetilmesi gibi birşeyler olmalı oradan değiştirebilirsiniz şuan net bilmiyorum sizinkini benimki nvidia olduğu için

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafik işlemciyle çalıştırın diye bir seçenek yok ?
  • o zaman şu şekilde yapın:

    -İlk olarak Masaüstünde boş bir yere sağ tıklayın ve Catalyst Control Center’ı açın.Catalyst Control Center ya da kısa adıyla CCC açılınca karşınıza fazla ayar seçeneği çıkmayacak. Gelişmiş ayarları devreye sokmak için programın sağ üst kısmından tercihler seçeneğine gelince Gelişmiş görünüm seçeneğini seçin.Gelişmiş görünümü seçtikten sonra sol kısımda Güç seçeneği belirecektir buraya tıklayın ve alt menüden Değiştirilebilir Grafikler‘i seçin.Burada artık yüksek performansı grafik işlemcide çalıştırmak istediğiniz oyunların Exe dosyalarını “Gözat” diyerek seçin ve akabinde bunları “Yüksek Performans” moduna alın. Uygula diyerek ayarları kaydedin. Artık değiştirilebilir grafiklerden oyunlarda tam performans alabilirsiniz.
    Yine oyunlar açılırken performans ayarını yapabilmek için “Atanmamış uygulamalar için açılan pencere uyarısı göster” seçeneğini seçin. Böylece oyun açılırken hangi grafik işlemci ile açılacağını seçebilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sanırım sinir olacaksın ama değiştirilebilir grafikler diye bir seçenek de yok lütfen yardım et :D
  • Yardım edecek biri var mı ?
  • Fm2 socket işlemciye o ekran kartı gitmez. Hybrd crossfire ile çok daha performans alıcağından emin olabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani ne yapmam gerekiyor ?
  • En kolayı bios'dan ayarları değiştirmen ama bios ekranının bize fotoğrafını atman lazım. Hafiften ingilizcen varsa , graphics, display falan yazan bi yer bulup resmini at biz gereken neyse söyleyelim sana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.