Şimdi Ara

Ekran Kartı Termal Pad Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Kartım Evga 3080 Xc3. 22 aylık. Artık çok ısınmaya başladı. Vramler (memory temp boşta 65 dereceleri görüyor.) Genel bir bakım yapmayı düşünüyorum. Araştırdım Pullsar Ice Dragon marka padlerin daha çok önerildiğini gördüm. Bunun yanında Noctua'nın termal macunun alcağım. Elimde üreticinin verdiği net bir ölçü yok bir çok farklı kaynaktan aldığım bilgilerin ortalaması şeklinde pad yerleşimi yapcağım. 1 2 ve 3mm kullanmam gerek. 3mm olan yerlerde 1 ve 2 yi üst üste yağıştırsam olur mu? Çok az bir yerde kullancağım ve 400 lira daha vermek istemiyorum. Bu hali ile 900 lirayı bulacak zaten. Dikkat etmem gereken başka noktalar varsa firiklerinizi bekliyorum.

    Ekran Kartı Termal Pad Değişimi


    Edit: Çekirdek sıcaklğında 6 vram sıcaklığında 10 derece kadar azalma oldu. Uzun kullanımda daha belli olur. Thermalright Extreme pad kullandım orta kalite. Daha üst modellerle daha efektif sonuç alınabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SosyetikFakir -- 25 Ağustos 2022; 21:57:43 >







  • Ben olsam değişmezdim. Ebat/ölçüleri bile aynı olsa fabrikadan çıktığı gibi performanslı soğutma sağlayacığını sanmıyorum.

  • Mining konusunda bir çok bilgi mevcut.

    Onun dışında elinizden teknik işler geliyorsa değişebilirsiniz.


    3mm dediğiniz yerleri değişmeniz çok bişi fark ettirmeyecektir. 2+1mm olarak kullanabilirsiniz mosfet üstünü.


    Vram lerin üzeri tek pad olursa daha iyi olacaktır.


    Şeması elinizde yoksa ve kendinizden emin değilseniz yapmasanız daha iyi olacaktır.



    Not: 100 den fazla kart termal pad değişimi yaptım. Bahsettiğim konudaki mesajlarıma bakabilirsiniz.

  • Elimden bu tarz işler gelir. Son kararımı vermeden önce aynı modelin iki farklı kışi tarafından yapılışını inceledim. Sadece 3mm olan yerler çok az olduğu için sormak istedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar forum arkadaşım;

    senin konu ıle tam ilgi değil fakat. sen termal pad değişimi sıcaklık oldum degerlerini paylaşmıssın..

    bende size pm attım bende değiştirmek düşüncesindeyim. benim kart alındığı günden beri u.v de.


    ortam 24 derece


    senden isteğim min max benım verdıgim gibi ekran goruntusu ss vermen. en az 1 saat oyun oynucan. maz gpuya vede ekran kartı ramıne yuklenen oyunşllardan herhangı bırı. ben bfv de denedım saatler boyu. sıcaklık degerlerı uv olarak bu. ıv olmadan dahada cok ısınmakta. gdr6x belleklerden dolayı.


    sızıe 2 ss atıcam. lıtfen faktınız olur ıse 1 saatlık 1 oyun oynayın ve tam olara bu sekılde altta calıssım gpu-*z ler. bana yanı buraya ss atınız. tesekkurler.



    Ekran Kartı Termal Pad Değişimi


    Ekran Kartı Termal Pad Değişimi




  • o kısımlara hiç dokunmayın. Gerek yok eğer pad parçalanmamışsa. Olduğu gibi kalabilir.


    Sizin odak noktanız ise Vram ön ve arka kısımdaki pedleri değişmek olsun.



    Attığınız şema revizyon farklılığı mevcut ona dikkat edin. Sizin kart ile aynı revizyonda olmayabilir. Evga serisinden bir çok kartın değişimini yaptım.


    Ekstra olarak arka plakaya fazladan pad koymanız size avantaj sağlayacaktır.



    @salvatore_volkan hocam kartın SN numarasını bana bir atın bakayım elimde şeması vardır büyük olasılıkla. Ona göre size hangi parçalar lazım söylerim. Zaten bildiğim kadarıyla teknik konularda el yatkınlığınız da mevcut.


    İstanbul mecidiyeköy tarafındayım ben bir ara kartınızıda kontrol edebilirim isterseniz.

  • StamP0fRadiation kullanıcısına yanıt

    Hocam cok sevınırım. Bende beşişiktaştayım evıme misafir olursunuz. Isıları kontrol ederız gerekırse degıstırtız padları evganın.


    Bu arada TR den alınan evga kartlarda t pad değişimi yapınca da garanti dışı kalıyormu kart ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 27 Ağustos 2022; 18:27:16 >
  • https://forums.evga.com/Does-EVGA-allow-the-exchange-of-thermal-paste-and-cooler-without-losing-the-warranty-m2955943.aspx


    buradan ilgili yazıyı okuyabilirsiniz hocam.


    Evga'ların genelde arka blokta garanti etiketleri mevcut değil. Sadece bazen eski padlerin takılmış olarak gönderilmesini isteyebiliyorlar.


    Evga'nın kendi forumundaki mod'ların cevaplarına bakabilirsiniz.

  • StamP0fRadiation kullanıcısına yanıt

    Benımde oyle aklımda kalmıstı fakat genede konuyu acan arkadas soruyım dedım o da garantı gıder dedi. içime sinmedi sizi alıntıladım bende. Tekrar teşekkürler. Ekran Kartı Termal Pad Değişimi 

  • Evga forumda mantıklı bir yorum var. Sıvı soğutma takmak için kartı mecbur açmak ve t padleri çıkarmak gerek. Garanti dışı kalmıyormus. Anladığım kadarıyla bir tane etiket varmış. Ona zarar gelmediği sürece garanti devam ediyor. Ama o etiket hangisi anlayamadım..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 22 ay ekran kartının içini ellemek için çok erken. Fanları ve sogutma bloğunu içini açmadan temizlemeniz yeterli olur.


    Sadece bazı ekran kartları fabrikadan sorunlu çıkıyor işte onların içini açmak fayda sağlayabilir.


    Örnek video olarak bu arkadaşın bir videosunda daha ekran kartını açarken yarısında hiç termal macun yoktu. O videoyu bulamadım ama bilen varsa ekler cevap olarak.



    Ekran Kartı Termal Pad DeğişimiGreg Salazaryoutube
    SPONSOR: Shop now during Intel Gamer Days to save on your favorite gear! https://tidd.ly/3pqHP8I Extra 5% off select HP gaming products $999+ with code 5GAMER2022 Extra 10% off select HP gaming products $1399+ with code 10GAMER2022 This GTX 1070 is pretty gross! It's been used for several years and looks as though it's never been cleaned. EVGA FTW models, in particular, are quite complex to disassemble, so we'll walk ya through the entire process here. Nothing a little TLC can't fix! ⭐ Consider subscribing to our new YT Shorts channel! https://www.youtube.com/gregsalazarshorts SPONSOR: Snag an OEM Windows 10 Pro key for $16 using code 'SKGS' for a 25% discount:https://bit.ly/Win10SKGS Win10 Home ($15):https://bit.ly/homeSKGS Office 2019 ($48): https://bit.ly/2019SKGS 🎬 My studio gear on Amazon: Sony A7C (Primary): https://geni.us/lOeoIA9 Sony a6600 (Secondary): https://geni.us/k8VBToq Sony a6400 (Webcam): https://geni.us/24nqw 2x Pixio PX277 Prime 165Hz IPS Monitors: https://geni.us/bCg4nD Neewer LED Lighting Kit: http://geni.us/9VTXr0 Audio-Technica AT2035: http://geni.us/xvQc Yamaha MG10XU Mixer: http://geni.us/d4VvGM Neewer Microphone Arms: http://geni.us/1w5Sx2Y Arrowzoom Sound-Damping Foam Panels: http://geni.us/EKFxZc 📱 Follow me on social media: TWITCH: http://www.twitch.tv/GregSalazar FACEBOOK: http://www.facebook.com/GregSalazarYT TWITTER: http://www.twitter.com/GregSalazarYT INSTAGRAM: http://www.instagram.com/GregSalazarYT 💻 Join our public Discord server: https://discord.gg/jYA9Xvp DISCLOSURES: All Genius links are tied to our Amazon Associate account, from which we earn a small sales commission. Links containing a 'bit.ly' reference forwarding to Newegg are tied to our Rakuten account, from which we earn a small sales commission. All sponsored links and comments will contain the word "SPONSOR" or "AD." Any additional revenue stream will be disclosed with similar verbiage.
    https://www.youtube.com/watch?v=KihnM6TapF8&t=266s
  • xentios kullanıcısına yanıt

    ilk mesajına edit yaparak konu sahibi sonuçlarını paylaşmış..

  • Hocam vram padlerinin boyutunu tam bilmiyorsan çok basit yöntemle bulabilirsin. Şimdi mesela 1mm ufak bir parça kes ve vram üzerine koy gpu ile vram arasına bir kart koy eğerki vram büyük gelirse gpu üst kısmında boşluk oluşacaktır. Ne zaman tam olarak oturuyorsa vram padlerin boyutu odur. yani kullandığın deneme kartı (kimlik kartı gibi) her iki kısmına temas ediyorsa sorun olmayacaktır.

    Ekran Kartı Termal Pad Değişimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 3 Eylül 2022; 13:52:8 >




  • Mxsr kullanıcısına yanıt

    İşte belki sadece fanları temizlediği için olumlu sonuç aldı. Vram sıcaklığı hariç ama onları yeterli seviyede tutmak zaten yeterli. veya konuda belirttiğim gibi belkide kullandıkları termal macunu iyi uygulamadılar.


    Bu durumlar haricinde bir ekran kartı çok rahat 5 yıl içi ellenmeden çalışabilmeli fan temizliği ise hem kasanızın hem ortamın tozuna bakar.

  • xentios kullanıcısına yanıt

    erken dokunmasanız olur dediğinizi görünce gözünüzden kaçtı sandım haberiniz olsun diye söyledim


    benim kullandığım ekran kartlarında sıfır alındıktan sonra farkedilir sıcaklık farkı 2nci senenin sonuna yaklaşınca olmaya başladı hep. bunlar fanları, soğutma blokları, içinde bulundukları kasalar hep düzenli temizlenen kartlardı. 5 sene biraz ütopik keşke o kalitede üretilse tabi ama temennide kalıyor

  • Şu tarz bakır plakalar bellek sıcaklığı için daha iyi gibi duruyor ama uygularken dikkatli olmak gerekiyor. Garanti meselesini de düşünmek gerekiyor tabii en başta.



    Ekran Kartı Termal Pad DeğişimiDandyWorksyoutube
    Just because it can be hot, doesn't mean it has to be. Such is the case with GDDR6X memory on RTX 3000 Series GPUs, which are notorious for overheating. But what is one to do? I think the answer lies in copper, one of the most thermally-conductive metals known to mankind. That being said, copper modding can be difficult, but these simple copper plates could make the process a whole lot easier. So join me as I explore just how effective the CoolMyGPU plates are, and whether or not I can save this RTX 3080 GPU from melty-hot-hot temps. CoolMyGPU Copper Plates: https://www.coolmygpu.com/ Stuff Used In The Video (Affiliate): Buy This GPU: https://geni.us/msirtx3080 (Amazon) iFixit Pro Tech Toolkit: https://geni.us/ifixittoolkit (Amazon) ESD-Safe Brushes: https://geni.us/esdbrushes (Amazon) Kapton Tape: https://geni.us/thermaltape (Amazon) Arctic MX-4: https://geni.us/mx-4 (Amazon) My Necessities And Must-Haves: Best PCIe Power Splitters: https://geni.us/8pinsplitters (Amazon) PCIe 1 To 4 Multiplexer: https://geni.us/pciemultiplier (Amazon) Best GPU Risers: https://geni.us/risers (Amazon) My Go-To Bench SSD: https://geni.us/benchssd (Amazon) Gelid Extreme Thermal Pads: https://geni.us/gelidextremepads (Amazon) ESD-Safe Brush Set: https://geni.us/esdbrushes (Amazon) Every commission from purchases is funneled directly back into the channel. Thanks for your support! Questions and Answers: Q: How much greater is the risk of shorting components? A: If done correctly? None. Q: What about galvanic corrosion? A: There is no risk of long-term galvanic corrosion because there is no electrolyte present between the copper and aluminum heatsink. Q: If my heatsink is already made of copper, will a copper plate improve temps? A: Most likely not. My Socials: Instagram: https://www.instagram.com/thedandyworks/ Reddit: https://www.reddit.com/user/thedandyworks Twitter: https://twitter.com/TheDandyWorks My Favorite Crypto Youtubers: Sebs FinTech Channel: https://www.youtube.com/channel/UCQzug7Uk2Z9LcvCpYqeJO9g Red Fox Crypto: https://www.youtube.com/c/RedFoxCrypto Red Panda Mining: https://www.youtube.com/c/RedPandaMining Teaspoon Miner: https://www.youtube.com/c/TeaspoonMiner Dj Mines: https://www.youtube.com/c/DjMines Red Llama Crypto: https://www.youtube.com/c/RedLlama
    https://www.youtube.com/watch?v=lvTaIvrdwbs
  • Mxsr kullanıcısına yanıt

    İnternet üzeri genel kanı hiç bir zamana kadar gidiyor ama o insanların bizlerin aksine bir ekran kartını 12 yıl kullandıklarını sanmam. Çoğu 5 sene bile kullanmıyor. Bunu youtube üzerinde videolar ile testini yapanlarda var. Örnekler bulursam koyarım sizde koyabilirsiniz. Fanları ve soğutma bloğunu temiz tutmak zaten kesinlikle gerekiyor özellikle tozlu yerlerde yaşayanlar için ama içini açıp termal pad yenilemek, termal macun yenilemek fan temizliğine rağmen eski performansı alamadığınız zaman düşünmeniz gereken bir durum bence. Fabrika çıkışı hatalı olma durumunu ayrı tutuyorum bu aralar onuda çok görmeye başladık.



    Ekran Kartı Termal Pad Değişimi
    Ekran Kartı Termal Pad Değişimiquora
    How often should you reapply GPU thermal paste?
    https://www.quora.com/How-often-should-you-reapply-GPU-thermal-paste




  • xentios kullanıcısına yanıt

    Macun yenilemek zorunlu oluyor dememiştim zaten (benim dediğim durum için) . Ben burada bilgisayar donanımlarıyla hobi olarak uğraşmayı seven biri olarak benim sıfır kartım 75 derecede çalışıyorken aynı şartlarda 77'de çalışmaya başlamışsa benim için değişim zamanı demektir. Zorunlu değil ama belki 2 ay ömrünü uzatıyorumdur..


    Sıradan kullanıcı için 78- 80'lere gelmeye başlar ve kart artık sıcaklığı kontrol etmek için hızını düşürmeye başlarsa sizin dediğiniz gibi zorunluluk ortaya çıkar katılıyorum ona.


    Amerika-avrupa'da ekran kartını bırakın otomobiller bile kullanılıp atılacak sarf malzemesi gibi görüldüğünden genel halkın hiç uğraşmaya değmez şeklinde düşünüyor olması olası.

  • MSI 3080 Gaming Z için bende değişim yapmak istiyorum. Öncelikle bulduklarımı paylaşmak isterim.


    3080 Gaming z trio için forumda modun paylaştığı ölçüler:

    https://forum-en.msi.com/index.php?threads/what-is-the-thickness-of-the-thermal-pads-used-in-the-geforce-rtx%E2%84%A2-3080-gamingz-trio-12g-lhr-video-card.378605/


    Ekran Kartı Termal Pad Değişimi



    Ve not düşülmüş:

    "If you can't find 1.25 or 2.75 mm pads, I would err on the side of the next thickness you can find (1.5mm maybe, and 3mm)."



    Hangisi daha iyidir diye araştırdığımda bir youtube videosu ile karşılaştım.

    https://www.youtube.com/watch?t=871&v=vdIIA57treo&feature=youtu.be DK : 14:30



    Ekran Kartı Termal Pad Değişimi




    Gelid GP Ultimate iyi gözüküyor buraya bakınca. Fiyatı 300 tl bandında ve birden çok alacağım için pahalıya geliyor. Hepsiburadada ise Odyssey Thermalright Termal Ped diye bir ürüne miningciler bolca yorum yapmış fiyatıda uygun.



    Termal pad önerilerinizi bekliyorum :)





  • yurdakull kullanıcısına yanıt

    40 gpu ya sahip biri olarak yazıyorum uğraşmayın hacım bu işlerle .

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.