Şimdi Ara

ekran kartı voltajı nasıl ayarlanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;Ardkadaşlar benim Sapphire HD4850 ekran kartım var.Bu ekran kartına Akasa Vorteks Neo soğutucu taktım.Şuan sıcaklık boşta 40 yükte 60 derece.Bukartın voltajını anakart biosundan artırabilirmiyim.Yada nasıl arttıra bilirim.Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.
    Anakart Asus P5Q-E



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendsalper -- 20 Mayıs 2009; 16:24:46 >



  • mail adresiyle neden başlık açtın :) neyse.ekran kartı voltajını anakartın biosundan artıramazsın.bunun için atitraytools kullanabilirsin.eğer xp kullanıyorsan işin bu programla kolay ama vista kullanıyorsan yüklemek biraz zahmetli.
  • Yazılımsal olarak sadece GPU voltajı arttırılabiliryor normalde.
    Ama ekran kartın 4850 ve Voltage Factory programını destekliyor.Böylece kolayca Vmod yapabilirsin.Elektronik işlere bulaşmana gerek kalmaz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29956094/tm.htm#
    Bu linkte bu işi nasıl yapabileceğin anlatılıyor.
  • arkadaşım ben uzun zamandan veri kullanıyorum HD4850, ayrıca overclock konusunda az çok deneyimim var, diğer arkadaşlarında dediği gibi, bios dan ekran kartı işlemcisinin voltajını artırabilme gibi bir imkanın yok, sadece PCI-EX slotunun voltajını yükseltirsin, bu da kartın tüm elemanlarına, artırdığın voltaj kadar eşit oranda dağıtır. aslında bunların hiçbirisine gerek yok, ATI Catalyst Center'ın gelişmiş bölümünde, manuel frekans ve fan hızı ayarları var, illakı görmüşsündür o menüyü. oradan GPU ve GDDR bellek hızlarını yükselt, ATI senin bu yaptığın ayarlar doğrultusunda zaten voltajıda ona göre yükseltiyor. diğer arkadaşlar kusura bakmasın ama Voltage Factory veya ATItraytools gibi programlara hiç ihtiyaç yok. ayrıca HD4850 kartının soğutma sistemi standart değilse, iyi bir soğutucun varsa, 685MHZ çekirdek hızı, ve GDDR bellek hızlarını da 1100 MHZ ' e kadar artırabilirsin, gayet stabil çalışacaktır. Ama kartın SAPPHIRE marka ise, tavsiye etmem. ben 645 MHZ da bile NFS Undercover oyununun tüm ayarlarını sona dayayıp akıcı bir şekilde oynayabiliyorum.




  • arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim.atinin kenti yazılımıyla overlok yapacam.voltajı otamatik ayarladığını bilmiyordum.öğrendim.çok sağolun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: legendsalper

    arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim.atinin kenti yazılımıyla overlok yapacam.voltajı otamatik ayarladığını bilmiyordum.öğrendim.çok sağolun.


    Voltajı otomatik arttırma diye birşey yok CCC de. Sadece gpu ve bellek hızlarını arttıranilirsin. Kartın voltaj arttırımına izin veriyorsa Voltage Factory ile voltaj arttırabilirsin yada yeni çıkan GPU TooL da bu işi yapabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.