Şimdi Ara

Ekran Kartı Yanmış Laptopta Oyun Oynama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, Samsung R540 model laptopumun geçen ay ekran kartı yandığı için ekran görüntüsü komple gitti. Tamire verdim, chipseti söküp, lehimleri temizleyip yeniden taktı ve çalışır durumda teslim etti lakin artık ekran kartına çok yük bindirmememi tavsiye etti.

    ATI Mobility Radeon™ HD5470 (Ext. Graphic) 1GB DDR3 ekran vartı var laptopta. Şu aralar Steam'de Age of Empires 3 indirimde ve yıllardır belli aralıklarla oynadığım bir oyun. Soğutucu kullanarak bu 10 yıllık oyunu oynamam ekran kartına fazla yük bindirir mi dersiniz?



  • Ekran kartı yanmamış zaten soğuk lehim olayı olmuş.Yıllarca ısın soğu ısın soğu lehimler atıyor zamanla tekrar olma olasılığı var oyna gitsin bir daha olursa yeni laptop alırsın artık yıllanmış cihaz onada kendinede eziyet etmemiş olursun
  • cyraxus kullanıcısına yanıt
    1-2 sene daha götürmesi lazım hocam okul bitmeden yenisini almam zor :D
  • materyalist imam M kullanıcısına yanıt
    Reflowing mi yapıldı Reballing mi? Reflowing chipseti ısıtma/fırınlama dediğimiz yöntem, reballing ise GPU bacaklarını temizleyip tekrar dizme işlemi ki tarifinize göre bu uygulandı?Reballing ise doğru ellerde ve kurşunlu/kurşunsuz lehim kullanmasına bağlı olarak daha dayanıklı bir yöntemdir, ısı durumunu takip edin anormal bir ısınma yoksa ve sadece Age of empires oynayacaksanız tekrar etmesi zor bir ihtimal.
  • Impheatus I kullanıcısına yanıt
    fırınlama yapmam tavsiye etmiyorum sağlıksız bir yöntem dedi reballing dediğinizde tarif ettiğiniz uygulamaları yaptı hocam. üstüne de termal macunu yeniledi çalışır durumda teslim etti, düzenli bakımını yapıp ekran kartına fazla yük bindirmediğin sürece daha uzun süre götürür lakin garantisi yok dedi. şu an Didim'de hava 40 derece, soğutucu ile dış mekan kullanımında (balkon-teras) boştayken cpu sıcaklığı 45-46 arasındayken gpu sıcaklık ortalaması boşta 55 derece görünüyor.

    Chipset yanmadan önce de laptopu düzenli kullanırlığım yoktu zaten normal şartlarda İzmir'de öğrenci evinde kalıyorum ve apartmandaki altyapı sıkıntısından dolayı wifi bağlatamadığımdan sadece dersle alakalı işlemlerde office uygulamaları onun haricinde film/dizi izlemek için kullanıyordum. geçen ay tekrar aile evine geldiğimde rutin kullanımım dışına çıkıp dizi izleme olayını yatakta/dizüstünde gerçekleştirdim normalde hep masada kullanırım. işletim sistemimde bir problem var svchost(netsvc) ram kullanımı birden fırlıyor ve bilgisayarda aşırı ısınmaya sebep oluyor, açık durumda yatağın üstünde bırakıp 2 saat kadar döndüğümde ekranı açılmaz şekilde buldum bu yüzden oldu diye şüpheleniyorum zaten muhtemelen svchost gene yardırdı, başında olmadığım için idrak edemedim ve yatak üstünde olduğundan hepten boğuldu ve lehimleri yaktı.

    fazla uzatmadan son olarak ısı takibini yaparken kaç dereceyi geçmemesi gerekiyor onu sorayım size.




  • materyalist imam M kullanıcısına yanıt
    Genel olarak reballing için 6 ay garanti süresi verilir yapan kişiye göre 3 ay diyenler de oluyor tabii ama verilen bu süre tekrar yükte kullanıldığı hesap edilerek verilir, işte oyun, yüksek bitrate filmleri GPU ya çözdürme vs..

    Bu aylarda bir de Ege olunca söz konusu 80 dereceye kadar yolu var diyorum. Age of empires'da tahmini 70-75 derece çalışacaktır. Bunun haricinde dizi film izlerken ya da nette gezerken yaptığınız işleri GPU'ya çözdürmeyin, işlemci yapsın o işi. Chrome falan kullanıyosanız nette biraz araştırma ile bulursunuz GPU/CPU ayarlarını, ayrıca windows hangi sürümü kullanıyorsunuz bilmiyorum ama görsel animasyonları, şeffaf pencere, aero gibi özellikleri kapatın. Bunlardaki maksat GPU'dan yükü alıp kullanım sürenizi uzatmaya çalışmak...

    Sürekli yüksek sıcaklıktan ziyade sıcaklık değişimleri daha tehlikelidir; bilgisayarı açar oyuna girersiniz sonra kalkıp bir duş alayım derken kapatırsınız, tekrar açarsınız yemeğe giderken kaparsınız... Diz üstü bilgisayarların ömrünü bu ısı değişimleri azaltır, masaüstü gibi sürekli çalışmıyolar genelde.

    Reballing'de ilk birkaç hafta kritiktir, bu zamanlarda yüke girdiğinde bir problem çıkmazsa nispeten daha uzun bir süre sorun çıkartmayacağını var sayarız.

    Verebileceğim bilgiler bu kadar naçizane.




  • Impheatus I kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam çok açıklayıcı bir mesaj oldu, İyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • materyalist imam M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, iyi günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.