Şimdi Ara

Ekran Kartı yardım!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kuzenimde Hp G62 model bir leptop var.(Türk Telekomdan kampanya ile alınmıştı.) Geçenlerde format attım. 2 tane ekran kartı mevcut leptopta. Tümneşik İntel Hd ekran kartı kuruluyor. Ama 64 mb kendisi ve işe yaramıyor pek. Oyun performansı olarak. Ati radeon HD 5400 1 gb ekran kartı var fakat bir türlü tanıtamadım.

    Driverını kuruyorum. Bilgisayar yeniden başlatıyor kendini siyah ekran geliyor. görüntü gelmiyor ekrana. Açılıyor bilgisayar, açılış sesi falan da geliyor hatta fakat görüntü yok.

    Acaba çözünürlük mü çok yüksek olarak geliyor diye tv'ye de bağladım hatta malesef hiçbir değişiklik olmadı.

    Aynısına daha önce format atmıştım. onda böyle bir problem yaşamamıştım. Hatta o sorun yaşamadığım leptoptan driver yedeklerini aldım. Tekrar format attım buna yine düzelmedi. Güvenli moddan girdiğim zaman ekran kartları sorunsuz bir şekilde kurulmuş gibi gözüküyor. Güvenli modda görüntü geliyor fakat normal açılışta görüntü yok.


    Konu ile alakalı bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

    Şimdiden teşekkürler.







  • windows yükleniliyor ekranında takılıyor , güvenli modda açılıyorsa ,driveri kaldırdığında tekrar görüntü geliyorsa büyük ihtimal ekran kartı chipseti yanmıştır. Tamir ettirmeni önermem çünkü tekrar aynı arızayı verecektir.Chipset değişiyor mu bilmiyorum değişiyorsa bile bayağı pahalı olur. En iyisi driveri kaldırıp onboard ile kullanmaya devam etmek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hendivli

    windows yükleniliyor ekranında takılıyor , güvenli modda açılıyorsa ,driveri kaldırdığında tekrar görüntü geliyorsa büyük ihtimal ekran kartı chipseti yanmıştır. Tamir ettirmeni önermem çünkü tekrar aynı arızayı verecektir.Chipset değişiyor mu bilmiyorum değişiyorsa bile bayağı pahalı olur. En iyisi driveri kaldırıp onboard ile kullanmaya devam etmek.

    Driveri çok silmeye çalıştım ama her sildiğimde kendi kendine tekarar yükledi bu sefer ne kadar ati klasörü varsa hep sildim ama nafile bi yerden yüklüyo geri ama nerde bilmiyorumSanırım sorunumuz aynı bende de aynı sıkıntı var hatta 5 dk önce konu açtım bununla ilgilihttp://forum.donanimhaber.com/m_81883134/tm.htm




  • benim anlamadığım senin dediğin gibi olsa hiç gözükmemesi gerekmez mi ekran kartının?. Güvenli mod da kurulu görünüyor fakat kaldırınca görüntü geliyor normal girişte senin dediğin gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzgoren22

    benim anlamadığım senin dediğin gibi olsa hiç gözükmemesi gerekmez mi ekran kartının?. Güvenli mod da kurulu görünüyor fakat kaldırınca görüntü geliyor normal girişte senin dediğin gibi.


    muhtemelen ikimizinki de yandı.. ekran kartı gözükür yani yazılım olarak görükebilir yazılımda bi problem yok zaten o sadece görevini yapıyor ekran kartına şunu yap diyor ekran kartı da yapmayınca Pc mavi ekran veriyor ben bilgisayarı her açtığımda fişi söküp açıyorum tamamen açıldığın da yani masa üstü geldiğinde takıyorum fişi ve pc intelde kalıyor ATI ye almamak gerekiyo hiç bir zaman..
  • Format atın olmadı servis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzgoren22

    benim anlamadığım senin dediğin gibi olsa hiç gözükmemesi gerekmez mi ekran kartının?. Güvenli mod da kurulu görünüyor fakat kaldırınca görüntü geliyor normal girişte senin dediğin gibi.

    Görünmesi düzgün çalıştığının anlamına gelmiyor. Benzer bir olay başıma gelmişti ordan biliyorum. 2 ay uğraştım sonunda çöp!!!
  • eyvallah sağolasın.
  • Demin buna benzer bir konuda cevap verdim. Grafik çipini bga rework olarak yerinden ayırıp tekrar yerleştirmek lazım, çip arızaliysa, çipin aynı yöntemle değişmesi gerekiyor. Yüklü olan driverin tekrar kendi kendini yüklemesini engellemek icin, driverin yüklü olduğu Windows/system32/drivers klasorunden ilgili .sys uzantili dosyanın silinmesi gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hp g62 kullanıyorum.Aynı sorun bende de var.ati 5470 kart var.sürücüyü kurarken siyah ekranda kalıyor.mecbur intel onboard kullanıyorum.yok mu çözümü?
  • Lehim atmıştır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun bende de var. benim ekran kartı ati 5650. driverin kendi kendini yüklemesini iptal ettim, bu şekilde yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. çift ekran kartlı olduğu iyi oldu, en azından çöpe atmamış oldum bilgisayarı. bu hafta bu notebook tamircisine götüreyim diyorum ne kadar fiyat isterler bakalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.