Şimdi Ara

ekran kartım cayır cayır yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam
    arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum configirasyonumu aşağıda verdim ben yaklaşık 3 ay önce yenı bir bilgisayar topladım.yalnız topladığım gunden bu yana bir çok parçada sıkıntı cekmekteyim bunların bir çoğunu halletmeme ragmen en son ekrankartımın verdiği hata beni çok tedirgin ediyor.son çıkan oyunlardan
    most wandet ve Age Of EmpiresIII gibi oyunları oynarken farkettim bu hatayı, ekran kartımın sıcaklığı normalde 50 c derecelerde seyrederken bu tür oyunlarda 90-100c sıcaklılara ulaşıyor ve ekranda yeşil artifactlar denilen kelebeklenmeler oluşuyor.bunun tamamen sıcaklıktan kaynaklanan bi problem olduğundan eminim çünkü start tuşuyla masaüstüne döndüğümde sıcaklık hızlı bir şekilde düşüyor ve oyun normale dönüyor ama tekrar oyuna girmemle birlikte 2-3 dakika içinde aynı hatayı tekrar veriyor ve sıcaklık giderek artıyor.ben de ısrarcı olmayıp bu tür oyunlardan çıkmak zorunda kalıyorum çünkü kartı yakma noktasına kadar getiriyorum. kart üzerinde herhangi bır oynama yapmadım hiç bır sekılde overclock olayına girmedim.internetten yaptığım araştırmalarda winfastın extrem modelınde bu tür hataların yaşandıgı ama benım kartım da olan şekliyle yuksek derecelere ulaşılmadıgı bilgisine ulaştım acaba ne yapmalıyım kartı garantıyemı yollamalıyım veya da bir sogutucumu almalıyım lütfen bilgisi olanlar yardım etsin..
    Sistemim: AMD 3000 (venice),MSI K8N SLİ Platinium nforce4,2*512 DDR400 ram, Winfast 6600GT extreme, 2* 80 Gbyt Samsung HDD (raid), H600B 27 350 watt Aopen kasa 19'' LG Flat monitör, 5+1 Philips Hoparlör







  • Ram lere ramsink takmayı dene.
  • Ayrıca kasaya fazladan 1 fan ekleyin.Ekran kartına doğru üflesin.
  • ramlere ramsink tak, ayrıca gpu'nun heatsinkini ve fanı kontrol et, temassızlık yada fanda bir sorun varmı diye..
  • fan kontrol et olmadı extra fan yap kasaya
  • 1. Ekran kartının fanı çalışıyor mu? Kontrol ettin mi? Belki de yavaş dönüyordur. Problemin kaynağı ekran kartının fanı gibi duruyor. Fanda sorun yoksa kasa için hava sirkülasyonu yetersiz olabilir. Ekran kartın 90-100 derece iken CPU kaç derece? Yani sadece ekran kartın mı ısınıyor, yoksa komple sistem mi? Arkadaşların dediği gibi ekstra bir fan takabilirsin kasana. Senin ekran kartının 1 sene kullandım ve hiçbir ısınma sorunu ile karşılaşmadım. Yanlız benim kasa ve kasa içi soğutması çok iyiydi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bethesta

    1. Ekran kartının fanı çalışıyor mu? Kontrol ettin mi? Belki de yavaş dönüyordur. Problemin kaynağı ekran kartının fanı gibi duruyor. Fanda sorun yoksa kasa için hava sirkülasyonu yetersiz olabilir. Ekran kartın 90-100 derece iken CPU kaç derece? Yani sadece ekran kartın mı ısınıyor, yoksa komple sistem mi? Arkadaşların dediği gibi ekstra bir fan takabilirsin kasana. Senin ekran kartının 1 sene kullandım ve hiçbir ısınma sorunu ile karşılaşmadım. Yanlız benim kasa ve kasa içi soğutması çok iyiydi.



    sorulan sorular bir numara.ancak bu soruların cevabını verirsen sağlıklı bir yanıt verilebilir hocam
  • arkadaşlar özür diliyorum ama ben dün netten çıkmak zorunda kaldım bana sunduğunuz önerileri bugün denedim özellıkle kartın fanının kenarlarında bulunan pasif soğutucuların içindeki pislikleri temizledim ve kartın soğutma aksamını biraz oynadım şu kartın sıcaklığı normale döndü gibi.. gibi diyorum çünkü kartı tam test edemedim ama yukarda bahsettıgım oyunlarda sıcaklık en fazla 75 c buluyor. bu arada kartın ram lerımı işlemcisimi yoksa büyün aksamı mı ısınıyor sorunuza gelince kartımın tamamen her yeri ısınıyor kartın üzerine elımı deyınce görüyorum ki kartı her tarafı azami derecede ısınıyor kart resmen 90 c lere geliyorkı kartın üzeründe elimi süreki sıcaktan dolayı tutamıyorum.. ama son çabalarım fayda verdı sanırım son testlerımı yapar sıze de bilgi verırım bu arada önerileriniz için cok tesekkur ederim..
  • Oyunlarda tam yükteyken 75 derece normal bir değer. Birçok ekran kartı tam yükteyken 75 dereceye ulaşır. Fakat unutma ki kasa içerisi genel olarak çok ısınıyorsa ekran kartının fanı da mecburen sıcak hava üfleyecek kartın GPU'suna. Yani kasaya bir fan daha ilave edersen, veya PCI slotuna takılan basit bir egsoz fan eklersen kasa içi sıcaklığı ve aynı zamanda ekran kartı sıcaklığı düşecektir. Kasada toplam kaç fan var? 80'lik mi, 120'lik mi? Kasanın yan tarafında fan var mı? Inanmazsın, ama kaliteli bir PSU bile kasa içi hava sirkülayonuna yardımcı olur.
  • bethesta kasada 1-kasa normal fanı ki bu arka tarafta 2-powerin üstünde olan 3-ekran kartının kendi fanı var 4-işlemcinin üstündeki bunu soylemeye gerek yok sanırım kasa arkasındaki tek fanım biraz büyükçe duruyor ama ben bunun 120 lık mi yoksa 80 lik mi oldugunu bilmiyorum :( yani o kadar tecrubelı degılım bu arada kasam Aopen h600B-27 modellerinden..
  • bir de kuzet köprüsünün üzerinde fan var ki minik bi şey ben uzun kullanımlarından soonra kasanın içerisinde elimi gezdiriyorum kasanın içerisinde ki hemen hemen her parca baya sıcak gelıyor bana tabii bazı özel programlar la kasa içi her parcayı ayrı ayrı ölçmedim gerçi o programlardan hangileri tam olarak realist degerler verıyor onu da bilmiyorum bu arada o tür programlardan ve ya baska teknıkler kullanıyorsanız onlardan tavsıye dersenız cok memnun olurum.. bu arada ben akran kartımın sıcaklık degerlerını nvidia nın kendi programından aldıgım degerler ile vermiştim
  • Anladım, herhalde senin fan 80'lik, ama 120'lik de olabilir. Geçenlerde arkadaşa Aopen kasa aldım ve arkada bir adet 80'lik fanı vardı. 80'lik ise sen onu 120'lik ile değiştir. 80'liği de altına takarsın. 120'lik ise bir tane daha 120'lik fan al ve altına tak. Kasanda ikinci bir fan için yer olması lazım. İşlemci, erkan kartı vs.vs. üzerindeki fanları sayma, zaten onlar çalışmazsa ne CPU çalışır, ne ekran kartı. O minicik fanlar küçücük görünebilir, ama etkileri büyüktür Ayrıca Yazıcıoğlunda 5-6$'a PCI slota takılan basit egsoz fanlar var. Ucuz ama etkili bir çözüm. Geçende bir PC'ye taktım ve kasa içi sıcaklığını 10 derece düşürdü.
  • işin kötü tarafı kasamda ayrıyeten fan takacak yer yok tek fan kullanıyorum yanii
  • netten araştırma yaptım kasanın fanlarıyla ilgili bölümde şöyle bir acıklama var '' Ön : Ops / Arka : 90 '' acaba bu ön fandan kasıtları nedir??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.