Şimdi Ara

Ekran kartım oyunları algılamaadığı için çalışmıyor ve oyunlar kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle herkese s.a ben nvidia msi gtx 1050 ti 4 gb oc gaming x kullanıyorum kısacası ekran kartım güzel ama lol gibi basit bir oyunda bile eskiden max grafiklerde 240 300 fps görürken şuanda 35 40 arası fps alıyorum ekran kartımı güncelledim virüs yok 4 5 defa formatladım driverlarım kurulu dar boğaz sorunu yok parça takılı macun temiz kasa temiz sorun lolle ilgili değil silkroad gibi basit bir oyunu 600 700 fps ile oynardım şuan 38 40 fps alıyorum bütün herşeyim güncel sorun ne diyeceksiniz sorun şu ekran kartımı takip ettim ekran kartım normalde 123 mhz 300 mhz hızla çalışıyor eskiden oyuna girdiğimde 1820 mhz ye dönüşürdü ama şuan oyunu açsam dahi algılayıp 1820 mhz ye çıkmıyor 600 500 mhz de kalıyor elle overclock yaptığımda sorun düzeliyor ama her seferinde elle overclock mu yapmaktan başka çare lazım bana bi yardım lütfen




  • Muhtemel arıza, safe modeda çalışıyor ekran kartı sanki, hatta safe modedan da daha düşük değerler belki(ekrankartı bioslarında çeşitli güç ve frekans değerleri için genelde 4 mode bulunur). Öncelikle anakartta başka pci-e slotu varsa orada deneyin(anakartların farklı slotlarının düşük pci-e hattı sayısı taşıyabileceği nedeniyle ekran kartı performansını düşüreceği unutulmadan sadece test amaçlı), olmadı başka pc de.

  • KOKTURUK K kullanıcısına yanıt

    maalesef anakartımda tek pci e 3 girişi var ve deneyebileceğim başka bir bilgisayar yok yapabileceğim başka birşey varmı ?

  • @necipozdin


    Önce DDU indir: https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html


    Ardından şuradan eski bir sürücü bulup indir : https://www.nvidia.com/Download/Find.aspx


    Daha sonra temizlik işlemine başla: Mevcut sürücü ve nvidia ile alakalı ne varsa önce (en son sürücü olmak üzre) tek, tek denetim masasında program ekle kaldır dan kaldır, en son sürücüyü kaldırdığında restart at.


    Masaüstüne çıktığında internet bağlantını kes ve C:\ProgramData klasörüne gidip orada görrsen nvidia yazan klasörleri sil ve ddu yu çalıştır, nvidia ile âlâkalı ne varsa taratıp ona da temizlet ve tekrar restart, akabinde indirdiğin eski sürücüyü kurup dene.





  • Benzer olayı ben de GTX 970 ile yaşamıştım. Yüke girmiyordu. Yüke girmediği için de frekansını arttirmiyordum oyun ayarlarını arttırın driver guncelleyin arkadaşın dediği gibi. Bir de Nvidia kontrol panelden yüksek performans olarak çalıştır yapın dengelide durmasın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    dediğinizi direk yapmadım lakin bilgisayarı formatladım sonra yeniden kurduğumda resmi sitedeki en son driverı indirdim gene düzelmedi 1 kere daha formatladım bu sefer ekran kartını aldığımda cd ile beraber bana verilen driverı indirdim gene düzelmedi 1 kere daha formaltadım son sürücüyü kurdum youtubede izlediğim bir adam regeditden bir ayar yapıyordu onu yaptım bilgisayar çöktü gene formatlamak zorunda kaldım en son sürücüyle beraber afterburner ve dragon center gibi uygulamalar indirip ekran kartına oc yaptırıp öyle oyuna girmeyi denesemde görev yöneticisinden ve afterburnerdan izlediğim için gpu kullanımı %3 ün üstüne çıkmadı oyunları basit görüp çalışmıyor diye düşündüm ve evolve stage 2 isimli oyunu max grafiklerde açmaya çalıştım oyunu donmaktan düzgün görememe ramen ekran kartı gene %2 kullanımdaydı manuel olarak ekran kartının kullanımını artırmanın bir yolu yokmu ?





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.