Şimdi Ara

Ekran Kartıma nasıl Fan takarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar iyi forumlar, MSI GT710 2GB 64 BİT PASİF SOĞUTUCULU ekran kartım var, eski kartımdan güzel bir fan vardı elimde, onu buna nasıl takabilirim?



  • Çok gerekli değilse yapmamanı öneririm çünkü elindeki fan heatsink boyuna uygun mu uygunsa heatsink vida tutacak durum da mı vida tutcak durumda değil ise fanı oraya hangi yapıştırıcı ile yapıştıracaksın gibi sorunlar çıkabilir karşına.

    Yapmaya niyetin varsa en başta heatsinki karttan sök ondan sonra fanı heatsinke takmaya çalış.Vidaya uygunsa vida kullan uygun değilse heatsink yaprakları kısa ise gene vida koy yaprakları biraz bükerek vidayı sıkıştırmasını sağla ve yapıştırıcı malzeme olarak sıcak silikon yada şu katalizör yapıştırıcılar var spreyli onlarda idare eder sanırım çünkü çok ısınan bir gpu değil birde fan takacaksın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakti zamanında X800GTO kartım fazla ısınıyor diye üzerine pasif soğutucu alüminyum blok almıştım. Sonrasında bir arkadaşımdan boşa çıkan bir AMD (Athlon falan herhalde) stok işlemci fanını takmıştım. Voltaj uyumluluğu olmasına da dikkat hocam. Kartın verdiği ile fanın ihtiyacı olan voltaj aynı olursa daha az uğraşırsın. Bunun dışında yaparken dikkat ettiğim 2 nokta vardı.

    1. Vida pasif soğutucu bloğa diş kapacak boyutta olmalı. Yani yaprak arası genişliğinden biraz daha kalın bir vida kullanın. Tabi o vidanın da fanın montaj deliğinden geçebilmesi lazım. Lakin biraz plastiği aşındırıp yuva genişletmesinde sakınca yok.
    2. Vida başı geniş olsun. Vida alttan soğutucu yapraklarına tutununca üstten başla desteklemeli fanı. Öbür türlü fan montaj yuvasına zarar verebilirsin.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Hocam, fotoğrafını atayım daha rahat yardımcı olursunuz.Ekran Kartıma nasıl Fan takarım?
    Fanı takacak yer bulamıyorum sıkıntı orada
  • burakozaltun22 B kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kartın pasif soğutucu eni boyu ne kadar tam bilmiyorum ama sanki 80mm veya 70mm fan takılır gibi geldi bana. Nalburdan alınacak metal vidası iş görür bence. Yaprak kalınlıkları tutar gibi geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 4 Ağustos 2017; 15:15:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.