Şimdi Ara

Ekran Kartinda hata var dediler ucretsiz degistirdiler Sorun Devam!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar evde oyun ve mimari amacla kullandigim sistemim bir sure once takilmaya ve ses yapmaya baslamisti, sorunu arastirdim ve ekran kartinda karar kildim. Vatan bilgisayara verdim ve tam 30. gunde evet ekran kartiniz hatali diyerek geri donus yaptilar ve yeni ekran karti aldim fakat sistem halen acilmiyor. Siyah ekran bile degil hatta monitorum sistemin acildigini bile farketmiyor standby modunda mutlu hayatina devam ediyor kasayi actigimda.

    Farkli guc kaynagi ve monitor ile de denedim fakat bir sonuc alamadim ne olursa olsun sistem aciliyor fakat hicbir goruntu alamiyorum. Sorum ise su, sizce sorun anakartimidir yoksa islemcimidir.

    Sistemde ASUS p6t delux anakart ve i7 920 islemci var.
    Denedigim guc kaynaklari TT ToughPower 750w ve 500w FSP Blue serisi
    Ramler OCZ 3x2gb
    Eski ekran karti MSI gtx570 O/C Version
    Yeni kart 2x XFX HD6870

    Turkce karakter eksikligi icin ozur dilerim ve Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperSpace -- 21 Mart 2012; 13:21:25 >







  • 1. seçenek pcde 2adet mi kart var crossfire yapıyorsanız power kaldırmıyor olabilir büyük ihtimalle
    2. seçenek bilgisayarın güç standby ayarlarını biostan kontrol ediniz
    3. seçenek ramleri kontrol ediniz.
    4. seçenek anakartta onboard ekran kartı varsa biostan onboard olanı devre dışı bırakınız.
  • yazmayı unutmuşum diğer bir seçenekte eğer bilgisayar açılıyor ve mavi ekran felan almadan pc donuyor ve garip ses takılmaları yaşıyorsanız harddisktende kaynaklabilir harddisk tam güç alamıyor yada bazen boot edemiyor olabilir sistemi. birde pc sıcaklıklarını kontrol et derim işlemci anakart ekran kartı kaç derecelerde cok fazla ısınma varsa oda kitleyebilir. ayrıyetten yeni bios güncellemesi varsa anakartın onuda güncelle derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yununu -- 21 Mart 2012; 13:40:44 >
  • 1. 2 adet kart takarak denemedim daha 1 tanesiyle acilmadigini farkedince, kartlarin 1i kutusunda duruyor digeri sisteme bagli
    2. Bios'a girebilsem zaten sorunum kalmaz sanirim cunku HIC goruntu gelmiyor ekranim kendini standbydan bile cikarmiyor siyah ekran sorunu degil yani goruntu kablosuna HIC sinyal gitmiyor az once HDMI kablo ile televizyonda denedim ki otomatik acilma modunda olmasina ragmen televizyon HDMI3 portunda sinyal yok diyor.
    3. Ramler yuzunden `goruntu alamamak` ne kadar makul bir sorun bilmiyorum ama elimde deneyebilecegim yedek ram yok ve dedigim gibi BIOSa girebilsem bunada bir aciklik kazandirabilicem.
    4. Onboard ekran karti keske olsa da tekrar tekrar yaziyorum keske BIOSa bir goz atabilsem...

    Sistem aciliyor, yani fanlar donuyor ekran karti olsun kasa olsun islemci olsun. Ve HDD elektrik aliyor fakat ilk gormem gereken ne ekran kartiyla nede HDD ile ilgisi olmayan ASUS anakart reklam sayfasini bile gormuyorum degil ki BIOSa girmek icin biseylere basiim yada mavi ekran hatasi goreyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperSpace -- 21 Mart 2012; 13:42:45 >




  • hocam ekrankartının üzerindeki güç bağlantı kablosunu kontrol edermisin powerdan ekran kartına takılan bir güç kablosu olmalı o kabloda yada bağlantıda bir problem varsa ekran kartı güç alamaz. eğer onlarda sağlamsa ekran kartını anakartta başka pci ex slotu varsa ona takarak denemeni tavsiye ederim. ekran kartı mönitöre snyal gönderemiyor.
  • Kablolar takili farkli kablolarla denedim farkli slota takmayi da deneyecegim simdi.

    Dikkatimi ceken bir diger olay TT powersupply ile denerken ekran kartim FULL hizda fan calistiriyor ve goruntu yok. Birakirsam bu sekilde devam ediyor sistem fan baya ortaligi estiriyor fakat hicbir sinyal gelmiyor kabloya' diger PSU ile yine calisiyor fakat FAN o kadar abartili bir hizda olmuyor. Gerci sanirim PSUdan PSUya degisebilen onemsiz bir ayrinti bu, belirtmek istedim.
  • farklı slotta denediğinde gene pc açılmıyorsa anakarttın üzerinde küçük bir pin olcak anakartın kullanma kılavuzunda belirtilmiştir o pinle biosa reset atabiliyorsun pc kapalıyken onu da deneme tavsiye ederim. işlemci ve fanının yerine tam oturduğundanda emin ol
  • Farkli slotta bir sonuc alamadim, sorun HDDda olamaz cunku butun SATAlari soktum o sekilde deniyorum tek amacim BIOS ekranina ulasabilmek ve o noktaya kadar anakart zaten HDDden bir bilgiye yada geri donuse ihtiyac duymaz. BIOS reset ve islemciyi sokup takmak islemlerini gerceklestirdikten sonra tekrar durumu bildiririm.

    Cevaplar icin tesekkurler!
  • onları dene hocam bios reset ve işlemcinin yerine tam oturduğundan emin ol bir kaç araştırma yaptım.
    asusun sitesinde anakartın işlemci destek listesinde işlemcin revision c ise 0402 rev. d ise 1303 biosla uyumlu çalıştığı yazılmış acaba ondan kaynaklanabilirmi diye düşündüm ama daha önce zaten pc çalışıyormus yani daha önce kullanıyordun pcyi galiba.

    Core i7 920(2.66G,L2:4x256KB,L3:8M, rev.C0,130W) 0402 bios
    Core i7 920(2.66G,L2:4x256KB,L3:8M, rev.D0,130W) 1303 bios

    http://www.asus.com.tr/Motherboards/Intel_Socket_1366/P6T_Deluxe/#CPUS




  • pc`den gelen monitor kablosunu sokunce monitor`un ekraninda sinyal yok uyarilari aliyormusunuz
  • birde hocam elinde galiba 3adet 2gb lık ocz ram var birde ramleri sökerek teker teker dene mesela 2gb rami tak pcyi öle açamayı dene eğer ramlerden birinde pc açılırsa ramlerden birindede bozukluk olabilir
  • Pc 1 senedir cok sorunsuz calisiyordu ayni donanim ile, su anda anakarti komple soktum ramler islemci dahil\

    1.) Turn OFF the computer and unplug the power cord.
    2.) Move the jumper cap from pins 1-2 ( default ) to pins 2-3. Keep the cap on pins 2-3 for about 5-10 seconds, then move the cap back to pins 1-2.
    3.) Plug in the power cord and turn ON the computer.
    4.) Hold down the < Del > key during the boot process and enter BIOS setup to re-enter data.

    Takip ediyorum su anda 3e baslicam tekrar sistem baglayip Tek RAM ve sadece islemci + ekran karti ile.

    @dento35 monitorun dunyadan haberi yok hocam kabloyu sokiim takiim falan kablo yok gibi davraniyor ekran kartindan HIC sinyal yok gibi yani kablonun obur ucu bosmus gibi davraniyor gerek 2 monitorum gerekse televizyonum. 3 farkli kablo ile deniyorum bu arada (1 hdmi\ 1 dvi\ bide converter ile eski mavi kabloyu kullaniyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperSpace -- 21 Mart 2012; 14:42:57 >
  • Tekrar bir sonuc alamadim sorun Anakart yada Islemci gibi duruyor :/
  • valla anlamadim ben bu isi normalde kabloyu sokunce monitorde kablo takili degil uyarisinin gelmesi gerekir
  • hocam büyük ihtimalle anakartta bir problem var gibi duruyor garantisi devam ediyorsa bir gönder anakartın pci ex yuvalarında bir problem olabilir. yada başka bilgisayarda deneme şansın varsa diğer parçaları orada deneyerek sorunun hangi parçalarda oldugunu bulabilirsin
  • Vatan bilgisayar bostanci montaj bolumuyle gorustum ellerinde umarim yedek parcalar vardir su anda ekran karti islemci anakart ram ve psumu alip oraya dogru yola cikiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HyperSpace

    Vatan bilgisayar bostanci montaj bolumuyle gorustum ellerinde umarim yedek parcalar vardir su anda ekran karti islemci anakart ram ve psumu alip oraya dogru yola cikiyorum

    en iyisi çünkü hemen hemen hepsini denedik bir sonuç alamadık ben anakarttan şüpheleniyorum
  • Az once anakartin single speakerini buldum ve error kodu aldim! 1 uzun 3 kisa beep verdi anakart ve sanirim anlami `1 Long, 3 Short Conventional/Extended memory failure.`
  • evet ram hatası hocam ramlerde yada ram slotlarında bir problem var teker teker bütün slotlarda ram leri dene bir
  • gene sonuç yoksa ya ramlerin bozuk yada ramin takıldığı slotlardan bazıları bozuk olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.