Şimdi Ara

Ekran kartından koku geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Bende ATI HD 4670 model ekran kartı var. Ekran kartı sorunsuz çalışıyor fakat bilgisayara taktığımda bir koku geliyor. Yanık kokusu gibi değil de bilen bilir böyle metal veya elektronik devre kokusu gibi bir şey. Bilgisayar birkaç saat açık kaldı ve tüm oda bu kokuyla doldu. Kart şuan yanımda ve bilgisayara takılı değilken bile kokladığımda aynı koku var. Çok fazla da ısınmıyor ama hafif bir ısınma da oluyor. Sebebi ne olabilir? Yanık olduğunu sanmıyorum çünkü sorunsuz çalışıyor. Ayrıca fanı da düzgün oturmuş ve o da çalışıyor.



  • Soğutma ile ilgili bi temizlik yapıp termal macunu yenilediyseniz koku olabilir. Olmadı 10 senelik kart olduğu için devrelerden bi sakatlık olabilir. Kartı inceleyip anormal gözüken şişimiş devre elemanları felan varsa dikkat edin.
  • Termal macun sürdüm fakat koku hala geliyor. yaklaşık 45 dakikadır açık ve odaya girdiğimde burnuma gelecek kadar yaygınlaşmış. Şişmiş bir parça görmedim ama arkasında hafif bir siyahlık var. Yanık mı yoksa normal leke mi çözemedim. Model 10 senelik değil sanırım. Resmi aşağıdaki gibi:

     Ekran kartından koku geliyor
  • Termal macunu az ya da çok sürdüyseniz veya soğrutucunun temas noktalrını iyi oturmadıysanız işlemci soğumuyordur.Tavsiyem soğutucuyu söküp tekrar sağlamca kurmanız. Ayrcı aida64 ya da msi afterburner gibi bir programla kartın ısı değerlerine bakın yük altındayken. Bendede hd4850 var 2008'de çıkmış bizim kartlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flatronx -- 18 Ekim 2016; 17:59:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.