Şimdi Ara

Ekran kartını bağlayamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar...
    Eski agp8x geforce 5700 yerine agp hd3650 aldım.Ancak bağlantıyı yapamıyorum.
    Şöyle izah edeyim.Eski kartta power suply çıkışı yok tek yapmam gereken anakartın agp slotuna takmak.
    Ancak hd3650de bir power supply çıkışı var ve bunu psuya bağlamak gerekli diyor kılavuzda ama nasıl bağlanılacağı yazmıyor.

    Ekran kartından çıkan kablo bu.Küçük olan ekran kartına takıcam ama diğerlerini nereye bağlıcam?
    http://img236.imageshack.us/my.php?image=cardhe3.jpg



  • Hani şu IDE hard disk veya DVD romlara falan taktığın 12V luk çıkışlar var ya. işte onlara takacaksın diğer uçlarını.
  • Şu an boşta olan ve bahsettiğin şu sarı-kırmızı-siyah kablolardan biri dvdye bağlı ve ordan boş bir tane delikli çıkıyor.

    Diğer boş olanda hem hddden çıkmış hemde psudan çıkmış olan birine bağlı ve oda psu altındaki büyük fanla ilgili ve delikli.Ekran kartından çıkanlardan biri 4 yuvalı diğer ise 4 girişli.O zaman nasıl olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucretia -- 8 Kasım 2008; 15:21:48 >
  • Eğer boşta Molex soketi varsa onu kullanın. Benim ayırmam gerekiyordu bu nedenle DVD yazıcıma giden kablodan ayırdım. Ama ayrımların az olmasına dikkat edin derim. Resimdeki ayırıcı zaten alacağınız molex kablosunu yine geri veriyor. Yani demek istediğim şu;

    Güç kaynağından çıkan boş bir molex varsa onu kullanın. Eğer başka bir bileşenden ayırmanız gerekiyorsa en az kullanılan bileşenden ayırın. Ben DVD yazıcıdan ayırdım çünkü az kullanıyorum. Sabit disk sürekli kullanıldığı için molex ayrımını oradan yapmanın sağlıklı olacağını sanmıyorum.

    Çok karmaşık oldu sanki anlatımım
  • Molex soketi ne bilmiyorum.Ama bende sadece hdd ve dvdrom var dvd yazıcıda yok.Bunları iptal edemeyeceğime göre o molexli olanı yapmak gerekir sanırım
  • Molex DVD okuyucunuzda olan güç kablosudur. Onu çıkartın resimdeki kablonun ana soketine takın. Ardından ekran kartınıza giden küçük soketi yerleştirin. Daha sonra boşta kalan soketi de DVD okuyucunuza takın. Demek istediğim buydu

    Birazdan resminizi değiştirip yine eklerim buraya.


     Ekran kartını bağlayamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 8 Kasım 2008; 15:37:37 >
  • Hee anladım şimdi.Çok zekice :D niye daha önce akıl edemedim ki?Resimde koyabilirsen çok iyi olur.Birde kartı takmadan önce nvidia driverlarını uninstall yapayim mi?
  • Yaparsanız daha iyi olur. Hatta tamamını Unisntall yapın ve bilgisayarınızı "Güvenli Kip" ile açıp DriverSweeper ile de kalıntılara karşı temizleyin. Resmi önceki mesaja ekledim...
  • Tamam çok çok sağol,teşekkür ederim artık uygulamaya geçebilirim
  • evet şu an bilgisayarıma taktım,sürücüleri yükledim.Everestten bakıyorum ve 41 derece olarak gösteriyor ekran kartı ısısını psu 350 watt.Yüklerken windows logo bilmemnesi gibi bir şeyler söyledi ama es geçtim bir zarar olmaz umarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.