Şimdi Ara

Ekran Kartıyla İlgili problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlığa ekran kartıyla ilgili dedim ama anakarttanda kaynaklanıyor olabilir. Gigabyte'in yeni çıkan AMD690 chipsetli anakartını kulanıyorum. üstünde Ati x1250 onboard ekran kartı var. Şimdi ben mesela bilgisayarı açık bırakıp monitörümü (BENQ FP94VW LCD) kapatıyorum. Sonra evden çıkıp birkaç saat sonra dönüyorum. Monitörümün güç düğmesine bastığımda görüntü sinyali alınamadı hatası verip kendini kapatıyor. Mouse da oynatsam klavye de bassam kesinlikle görüntü gelmiyor. Ben de makineye reset atıyorum öyle geliyor. Güç yönetiminden monitörü otomatik kapatmayı kaldırdım. Monitör açıkken mesela film filan seyrederken uzun süre bilgisayara dokunmadığım halde görüntü gitmiyor. Yani monitör otomatik kapatmayla alakası yok.
    Zurnanın zırt dediği şeyse şu: önceden monitör bağlantısı analog arabirim üzerindeyken böyle bir sorun yoktu. Şimdi ise HDMI-DVI çeviricisiyle birlikte DVI arabirimini kullanıyorum. Probleme bu geçişten sonra rastladım. Problem sırasında DVI'ı çıkarıp VGA'yı taksam bile farketmiyor. İlla ki res atmam şart. Bu konuda bir fikri olan var mı?







  • Buna benzer sorun bende de var, tahminimce driverlerdan kaynaklanıyor ve bu sorun genelde Ati kartlarda oluyor sanırım. Eski yada yeni versiyon bir driver kur belki sende düzelebilir, bende düzelmedi gerçi.
  • Bugün yeni driver kurmuştum aslında. Bu seferde monitör tazeleme hızı ayarında 75 hz seçeneği kayboldu. Beni 60 hz e mahkum etti yani. O yüzden eski sürücüye geri döndüm. Bu sorunu da belirtmiş olayım yeri gelmişken.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.