Şimdi Ara

Ekran kartları için Yazılımsal Voltaj Modifikasyonu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
32.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özellikle bir senedir kullandığım 9800GX2'nin de böyle voltmod'lanabildiğini öğrenmek güzel. Ancak en risklisi bu karttır heralde. Nitekim zaten kendi default voltajı ile bile tam yükte 80-90 derecelik sıcaklıklar görülüyor. Bir de voltaj artarsa ne olur bilemiyeceğim.
  • dikkat edilmesi gereken çok yüksek voltaj vermemek,hafif voltaj verilince risk minumum seviyeye inebilir diye düşünüyorum.
  • Ben 1.33 e kadar verdim voltajı doğruladım veriyor ama olmuoyor 850 mhz stabil fur rendering yapıom direk çöküyor açıkcası daha fazla voltta vermedim..
    belki 1.4 fln 900 olr ama stabil olcanı sanmıyorum ancak 3dmark fln alınır..
  • riskini göze alıpta yapmak lazım
  • ati 48xx gpular için 900 civarı max nokta 1.7 dahi versenizde gitmiyor şahsen hardmod ile denedim.Karta bağlıomkala birlikte 850-950 aralığında kalırsınız ideali 1.3v civarı ile 850 civarlaırnda günlük kullanmanız olacaktır..1.45vgpu ile alınmış bir bench 1.7de verseninz iyide soğutsanız gitmiyor malesef..


    Ekran kartları için Yazılımsal Voltaj Modifikasyonu




  • voltajı vermek herzaman risk li bu yüzdende heyecan verici ama bana uzak bir eylem biraz yavaş salam kart hızlı arızalı bir karttan çok daha iyidir..........
  • zotac gtx295 ile program çalışmıyor... evga biosu yüklesem çalışır mı deneyen var mı..
  • 4870 ile çalışıyor GPUz den voltaj okunuyor. Voltajı yedikçe hızaşırma da artıyor ama bunu kullanmak için güzel bir soğutucu şart. Standart soğutucuyla olmuyor. Bir süre çalıştıktan sonra sıcaklıklar tavan yapıyor ve görüntüde bozulmalar oluyor. Benim kartta belleklerin sıcaklığı 60 C geçince sorun oluyor.
  • herkes riskten bahsetmiş ama hangi risk bu , bence çoğu kişi voltaj kelimesinden piskolojik olarak etkiliniyor.. voltajı tavan yapsanz bile nafile kartlarda ocp/ovp korumaları var onlar devreye giriyor zate gpu ya fazla yük geldğnde kart kendini korumaya alıyo ekran donuyo yada driver yanıt vermeyi kesiyo.... ha soğutma yetersiz kalır siz voltaja yüklenirsenz vrm ye kapasitörlere zarar verirsinz belli bir voltajdan yukarısını görmek içinse ovp/ocp mod yapmak gerekiyo

    @EcZaNeT
    evga nın voltaj programınn patch i var desteklenen bütün kartlarla çalışıyo marka bağımsız nette araştırırsan bulursun eğer bulamazsan yardımcı olabilirm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 2 Mart 2009; 1:08:29 >
  • @s1Lv3r
    Evganın voltaj programından ayar yapılmıyor zaten yapılmaması lazım çünkü o programın çalışması için voltaj regülatörü lazım gtx 2xx serisi kartlar ve gigabytenin ekran kartlarında olduğu gibi.Yoksa evga resmi sitesinde tüm kartları destekler yazardı sadece gtx serisini yazmazdı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emreonal69

    @s1Lv3r
    Evganın voltaj programından ayar yapılmıyor zaten yapılmaması lazım çünkü o programın çalışması için voltaj regülatörü lazım gtx 2xx serisi kartlar ve gigabytenin ekran kartlarında olduğu gibi.Yoksa evga resmi sitesinde tüm kartları destekler yazardı sadece gtx serisini yazmazdı.


    benm orda demek istedğm şuydu software voltaja uygun tüm nvidia kartları(evga olması şart değil)(atileri denemedim IC bus ları farklı olabilecğnden çalşmaya bilir) kullanmamızı sağlayan bir patch var benm kartım zotac evga voltaj programıyla kullanıyorum patch sayesnde anlatmak istedğm buydu

    Ekran kartları için Yazılımsal Voltaj Modifikasyonu
    Ekran kartları için Yazılımsal Voltaj Modifikasyonu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 2 Mart 2009; 1:11:47 >




  • Bende onu anlatmaya çalıştım zaten gtx 2xx serisi kartınız olsun yapımcısı farketmez evga da çalışır başka programda çalışır önemli olan donanımsal birim kart üzerinde bulunsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emreonal69

    Bende onu anlatmaya çalıştım zaten gtx 2xx serisi kartınız olsun yapımcısı farketmez evga da çalışır başka programda çalışır önemli olan donanımsal birim kart üzerinde bulunsun.


    o zmn bir sorun yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fenomenhaa

    ati 48xx gpular için 900 civarı max nokta 1.7 dahi versenizde gitmiyor şahsen hardmod ile denedim.Karta bağlıomkala birlikte 850-950 aralığında kalırsınız ideali 1.3v civarı ile 850 civarlaırnda günlük kullanmanız olacaktır..1.45vgpu ile alınmış bir bench 1.7de verseninz iyide soğutsanız gitmiyor malesef..


    Ekran kartları için Yazılımsal Voltaj Modifikasyonu


    resimde yaptigin test hardmod altini cizeyim dikkat etmeyenler olabilir 4850.bu yazilimla denedin mi?vista'da bu voltaji stabil vermiyor kafasina gore veriyor gibi geldi bana.4870 stok voltajla 850 calisabiliyor, 4850 icin 1.3v fazla degilmi yazilimla olmaz gibime geliyor dedigin.


    su programi xp altinda 4870 ile deneyen yok mu yav??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 2 Mart 2009; 12:13:07 >




  • hd4850 ile yapan varmı şu işi, yapabilen daha doğrusu?
  • Arkadaşlar cidden yaa HD4850 ile yapabilen varsa bir yardımcı olsun Find I2C BUS tıkladığımda hepsinde İnvalid yazıyor :(
  • 8600 GTLER İÇİN OLUYORMU
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kasap46

    Arkadaşlar cidden yaa HD4850 ile yapabilen varsa bir yardımcı olsun Find I2C BUS tıkladığımda hepsinde İnvalid yazıyor :(


    Aynı sorun bende de var. 4850 de deneyip başarılı olan var mı?? Dğerler çıkmıyor bende de hepsinde invalid yazıyor.
  • Videoyu izlerseniz hangi kartlarda kullanabileceğiniz yazıyor.
  • ati icin artik program kullanmaniza gerek yok radeon bios editor ile biosu degistirip flashlayabiliyorsunuz.onceden olmuyordu ama 1.19 versiyonuna ve 1.20 tabi bu voltage factory evga rivatuner vs bunlarin yaptigi isi yapan bir bolum eklemisler.ben denedim 1.31v ile flashladim 880/1100 de vantage aldim sonra eski biosa dondum 850/1100 yaptigim test cok daha yuksek cikti bu voltaj olayinda yanlis olan bir sey var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.