Şimdi Ara

Ekran rastgele kararıyor. Sorun nerede?(PSU-GPU-ANAKART)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Geçen hafta yeni bir sistem kurdum ve ekran kartı ile ilgili bir sıkıntı yaşadım. Harici ekran kartım MSI GTX 970' den görüntü almakta sorun çekiyordum. Sistem bazen ekran kartına bazende onboard grafik yongasına görüntü veriyordu. İnternette ki araştırmalarım ve @exeter arkadaşın tavsiyesi sonucu, anakartın (GIGABYTE Gaming 5 z97x) ikinci biosundan dahili ekran kartını devre dışı bıraktım ve sıkıntılarım bir nebze çözüldü.
    Bir nebze diyorum zira şimdide bilgisayar açıldıktan sonra ara sıra ekran kartına gelen görüntüyü kaybediyorum. Ekran kartında sorun olduğunu düşündüm önce, ama daha sonra ekran gidince ışıklı klavyemin ışıklarının da söndüğünü fark ettim ve sistem sanırım! kendi kendine reset atıyor. Sanırım diyorum çünkü ekran gittikten sonra klavyemin ışıkları da sönüyor ve bir süre sonra (yaklaşık bi reboot süresi) yansa da tekrar görüntü almak için pcye reset atmak zorunda kalıyorum ve yine sanırım diyorum zira anakarttan herhangi bir bipleme sesi almıyorum(Büyük ihtimalle kasa - anakart bağlantılarında hata yaptım).GTX 970 ekran kartlarında, Türk forumlarında pek rastlamasam da yabancı forumlarda ara sıra ekran gitmesi tarzında şikayetlerin olduğunu ve kartlarını değiştirdikten sonra bu sıkıntıdan kurtulduklarını okudum.
    Açıkcası önceleri bende ekran kartından şüpheleniyordum ama klavyenin ışıklarının gidip gelmesi bende güç kaynağının problemli olabileceğini düşüncesini doğurdu. Lakin bu ekran kaybetme veya reset her ne ise bu olayın her zaman aşırı güç altında olmadığını da söyleyeyim, bazen internette gezinirken dahi olabiliyor bu durum. Coil Whinesız bir GTX 970 bulmuşken onda kusur olmamasını diliyorum.

    Bingöl' un bir ilçesinde öğretmenlik yapıyorum ve burada elektrik dalgalanması çok oluyor. Acaba güç kaynağı, voltajdan etkilenmemek için kendini kapatıp açıyor olabilir mi?


    Alakası olmadığını düşünsem de yine yabanci bir sitede, elemanın sahip olduğu ASUS marka monitörü değiştirince sorunun çözüldüğünü okudum. Bana biraz ütopik gelse de belirtmek istedim. Zira monitörum de eski değil. (ASUS vg248)

    Sizce sorun ne olabilir?

    Sistem:
    İ7 4790
    Gigabyte Gaming 5
    Msi gtx 970
    Gskill ripjawsx 4x2
    Seagate barracuda 1tb
    Samsung 840 Evo 256Gb SSD
    Seasonic M12 II Bronze Evi 750W 80+







  • Elektirikle ilgili sorunlar varsa bir ups kullan bence imkan varsa.Sorununu çözmesede pc yi korumuş olursun.PSU kaynaklı olabilir sorunun.Elektirikteki dalgalanmalar bence bu sorun için yeterli bi sebep.Kolay gelsin
  • evin girişine bir regülatör işi çözer eğer dalgalanmaysa problem
  • Evet sorunu biraz daha detaylandirayim. Dün gece elektrikler gitti geldi, ardından kasayı açtığımda bilgisayar açıldı ama ekran gelmedi. Pc' yi bir iki kere açıp kapatınca görüntü tekrar geldi. Hala anlamadım sorun ne



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anduril25 -- 30 Aralık 2014; 10:06:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana sorun şu an masaüstüne kadar açılan ekranın, herhangi bir zamanda görüntü vermeyi kesmesi. Ta ki reset atana kadar. Reset attıktan sonra dahi aynı sorun devam etmekte. BIOS' u sıfırlayıp ayarlama yaptıktan sonra belirli bir süre sıkıntı olmuyor.
  • Baya bir zaman geçmiş üstünden ama sonradan konuya bakacak arkadaş olursa diye bilgilendirme yapayım. Ekran kartımı garanti kapsamında değiştirdim sorun çözüldü. Sıkıntı ekran kartında imiş. İlgilenen herkese teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.