Şimdi Ara

Ekrana Görüntü Gelmiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mrb arkadaşlar işlemcimi oc yaptığımda ara sıra bilgisayarı açtığımda monitöre sinyal geliyor ama görüntü gelmiyor. reset attığımda düzeliyor. orthos ta yarım saat kadar hata vermiyor. anakartım ga-73pvm-s2h sadece cpu voltaj ayarı var. sizce monitöre görüntü gelmemesinin nedeni ne olabilir?



  • Ekran kartını yerine tam oturduğuna dikkat et veya powerın gücü yetmiyor olabilir benim kart aynen öyleydi yerine oturmamış taktım çıkartım çalıştı.
  • ekran kartını kontrol ettim power da asus 550w çizgi eletronikte test edilmiş. ekran kartı oturmamış olsa hiç hep öyle olur ama benim sorumun 4-5 açılışta bir oluyor. özellikle işlemcinin voltaj istediği değerlere çıkınca oluyor acaba köprüye voltaj veremediğimden olabilirmi?
  • aşırı voltaj ve çok yüksek frekanslar stabil çalışmaz

    stabil çalışan frekanslara düşür işlemciyi.
  • Voltaj yeterli gelmiyor demek ki ve stabil değil ki yarım saat sonra reset atıyor. Ama orthos kadar sistemi zorlayan bir programa da ben şahit olmadım. Orthos reset atıyorken birçok oyunda programda sorunsuz sistem kullanmıştım.
  • arkadaşlar aynı sorun bendede var cpu voltajı + tuşuna basarak bir kademe arttırıyorum bıos u kaydedip çıkıyorum ama sonra pc yeniden açılınca ekran gelmiyo çok sinir bir olay kimse bunun nasıl düzeltileceğini bilmiyo ancak reset atıyom ondan sonra ekran geliyo ama american express simgeli siyah bir ekran geliyo ondada overclock failed yazıyo bıos u düzeltmek için f1 bıos u resetlemek için f2 ye basın diyo sisteme dünyanın parasını düktüm voltaj arttıramıyom ya
  • arkadaslar sorunun ramlerde olma ihtimali cok fazla.ramlerinizle cpu nuz nb niz 1:1 calısıyor mu ?? islemciyi 8ghz yapıp ramlerin 800 mhz calıstırmanın hicbir anlamı olmaz..bordomavi senın karsılastıın sorun klasik ram sorunu boot etmio makine ama genede dier arkadasların tavisyelerinide dene bi..spitfire senin sistemine cok yakın sistem bndede war işlemcim e6600 anakartım p5q pro..510 fsb 1020 mhz ramlerle stabil calısıor..demek istediim oc yaparken kac ghz deil kac fsb elde ettiinize bakın bnce..voltajı 1 kademe artırdım demissin referans voltajın ne ki 1 kademe artırıosun ?? bide su an işlemcin kaca kac calısıyorda acmıoyor pc onu sölermisin kac derece sıcaklıga ulasıyor ıslemci stock fan mı kullanıyorsun maalesef bu işler 1 kademe artırmakla olmuyor eger stabil bir sisteme sahip olmak istiyorsak biras daha detaylı iş yapmak zorundayız..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iLLogiCaL

    arkadaslar sorunun ramlerde olma ihtimali cok fazla.ramlerinizle cpu nuz nb niz 1:1 calısıyor mu ?? islemciyi 8ghz yapıp ramlerin 800 mhz calıstırmanın hicbir anlamı olmaz..bordomavi senın karsılastıın sorun klasik ram sorunu boot etmio makine ama genede dier arkadasların tavisyelerinide dene bi..spitfire senin sistemine cok yakın sistem bndede war işlemcim e6600 anakartım p5q pro..510 fsb 1020 mhz ramlerle stabil calısıor..demek istediim oc yaparken kac ghz deil kac fsb elde ettiinize bakın bnce..voltajı 1 kademe artırdım demissin referans voltajın ne ki 1 kademe artırıosun ?? bide su an işlemcin kaca kac calısıyorda acmıoyor pc onu sölermisin kac derece sıcaklıga ulasıyor ıslemci stock fan mı kullanıyorsun maalesef bu işler 1 kademe artırmakla olmuyor eger stabil bir sisteme sahip olmak istiyorsak biras daha detaylı iş yapmak zorundayız..


    kardeş kusura bakmada takmışsın bir 1:1 fsb:ram olayına gidiyorsun.milleti yanlış bilgilendirme!ne demek işlemci 8ghz olsun ramler 800 mhz de kalırsa işe yaramaz?bu saçma bir fikir.gel bunu denemek için ben ramleri 667 e çekeyim işlemciyi 3800mhz yapayım sen 1:1 çalıştır 3000 e 1020 test yapalım.görelim hangisi daha hızlı.evet fsb de önemlidir ama asla fsb yüksek olup işlemciyle ram 1:1 çalışırsa mükemmel olur diye bir kaide yoktur.




  • kımsei yanlıs bilgilendirmek deil derdim..sadece stabil calısmasını we elimizde bulunan parcaların werimli calısmasını saglamak..iki tip oc seceneinden biri senın dedin biri bnım dediim herkesin secimi herkes ram ini 1:1 calıstırmak zorunda deil..bn fsb yonuyle oc yapmaktan yanayım sen cpu yonunden ama sunuda unutmayalım sen ramlerini 667 calıstırıp islemcini 800 calıstırısan ikisininde nb ile haberlestigini dusunursek bi taraftan 800 bi taraftan 667 gelirse pek stabil olmıcaktır..bir yol dar bir yol genis kısacası..bn mukemmel olmanın tek yolu budur demiorum sadece bir secenek olarak sunuorum herkes istediini yapmakta serbest tabiki..bnım sadece nacizane bir tavsiye kimsei zorlamıoruz yada bu iş böle olur dieri yanlıstır demioruz..işlemci 8ghz olsun ramlerin 800 calıssın lafımın mecazi anlamda sölediimin farkına varıcak kadar bilgi sahibi oldugunu dusunuorum o yuzden milleti yanlıs bilgilendirme soyleminide mecazi anlamda kabul ediorum..o zaman kısaca sole dielim mesela senin ramlerin 1100 mhz calısıomus peki carpanlarında 7*550 mi ?? eger öle ise mukemmel bir oc yapmıssın ama deilse sence ramleri 1100 calıstırmanın ne manası demek istediim o ?? nb ye giden iki yolda aynı deilse bi anlamı yok demek istediim o sadece..sende tahmin edersin ki fsb en eger 550 deilse senınle aynı sekilde ama fsb si 550 carpanı daha dusuk bir makina senınkinden daha hızlı olucaktır..

    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iLLogiCaL -- 17 Aralık 2008; 1:04:53 >




  • çipset nforce 650i ultra cpu ve ram fsb si bağımsız ayarlanabiliyor.çarpan 9,5 fsb 400 ramler 550x2=1100mhz 2.1v 5-5-5-5 zamanlamalarda.ve gayet stabil.senin dediğine göre ramleride 400x2=800 mhz de çalıştırmam lazım.ama bu performansda bir kazanç sağlamıyor.aksine düşürüyor.diğer türlüde 7x550 anakart zorlanıyor o fsb yi kaldırmıyor.başarılı oc işlemci ve ramin 1:1 çalışması değil işlemci ve ram in ayrı ayrı çıkabilecekleri maksimum stabil hızda çalıştırılmalarıdır bence.
  • tamam ikimizde birbirimizi anladık..ama benım demek istediğimi sen demişsin zaten.ramlerin ile cpu asenkron calısıyor benım demek istediğim o..işlemcin northbridge ile 400mhz ile işlem yaparken ramlerin 550 ile yapıyor..sence ramlerini ornek weriorum 500 fsb ile calıstırsan islemcinide 500 ile calıstırsan daha dogru olmaz mı ?? ikisininde haberlesme hızını aynı yapsan daha verimli olmaz mı sence ?? cunku bu durumda ramlerin kendi kendine 550 calısıo cunku islemcinin fsb si onların yanında dusuk..benım demek istediğim bu..ama dediğim gibi herkesin secimi..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _prozac_

    çipset nforce 650i ultra cpu ve ram fsb si bağımsız ayarlanabiliyor.çarpan 9,5 fsb 400 ramler 550x2=1100mhz 2.1v 5-5-5-5 zamanlamalarda.ve gayet stabil.senin dediğine göre ramleride 400x2=800 mhz de çalıştırmam lazım.ama bu performansda bir kazanç sağlamıyor.aksine düşürüyor.diğer türlüde 7x550 anakart zorlanıyor o fsb yi kaldırmıyor.başarılı oc işlemci ve ramin 1:1 çalışması değil işlemci ve ram in ayrı ayrı çıkabilecekleri maksimum stabil hızda çalıştırılmalarıdır bence.


    Basarili overclock islemci ve ram'in ayri ayri cikabilecekleri maksimum stabil hizda calistirilmasidir aciklamasi biraz eksik kalmis. Bilgisayarin bilesenleri sadece islemci ve ram olmadigindan, bu aciklamanin dogrusu eldeki tum parcalarin calisabildigi en yuksek stabil hizda calistirilmasidir demek daha dogru olacaktir. Front side bus'i dusuk birakip ramleri asenkron olarak hizlandirmak yerine, hepsini ayni anda hizlandirmak optimum sonucu verir. Tabi bu eldeki bilesenlerin potansiyellerine gore degisiklik gosterir. Ancak fsb'nin cikabilecegi en yuksek degere getirilmesi, daha sonra bu fsb'ye uygun olarak islemci ve ram carpanlarinin ayarlanmasi, elde edilecek sonucun basari kat sayisini arttirir. Ornek sistemdeki 400fsb'de calisan islemci, ramler ne kadar 1100Mhz'de calisiyor olsa bile darbogaz yaratacaktir. FSB'nin 500'e cekilmesi ve ramlerin yine 1100Mhz'de sabit tutulmasi bu darbogazi bir nebze olsun azaltacak ve sistemin oldukca hizlanmasini saglayacaktir. Yapilan is gene ayni, ama anakartin dolayisi ile tum sistemin veri yolunun saniyede tasiyabildigi veri miktarini arttirmak, sadece ram'in veriyolu'nun kapasitesini arttirmaktan cok daha iyi sonuc verecektir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: TheLawMan


    quote:

    Orjinalden alıntı: _prozac_

    çipset nforce 650i ultra cpu ve ram fsb si bağımsız ayarlanabiliyor.çarpan 9,5 fsb 400 ramler 550x2=1100mhz 2.1v 5-5-5-5 zamanlamalarda.ve gayet stabil.senin dediğine göre ramleride 400x2=800 mhz de çalıştırmam lazım.ama bu performansda bir kazanç sağlamıyor.aksine düşürüyor.diğer türlüde 7x550 anakart zorlanıyor o fsb yi kaldırmıyor.başarılı oc işlemci ve ramin 1:1 çalışması değil işlemci ve ram in ayrı ayrı çıkabilecekleri maksimum stabil hızda çalıştırılmalarıdır bence.


    Basarili overclock islemci ve ram'in ayri ayri cikabilecekleri maksimum stabil hizda calistirilmasidir aciklamasi biraz eksik kalmis. Bilgisayarin bilesenleri sadece islemci ve ram olmadigindan, bu aciklamanin dogrusu eldeki tum parcalarin calisabildigi en yuksek stabil hizda calistirilmasidir demek daha dogru olacaktir. Front side bus'i dusuk birakip ramleri asenkron olarak hizlandirmak yerine, hepsini ayni anda hizlandirmak optimum sonucu verir. Tabi bu eldeki bilesenlerin potansiyellerine gore degisiklik gosterir. Ancak fsb'nin cikabilecegi en yuksek degere getirilmesi, daha sonra bu fsb'ye uygun olarak islemci ve ram carpanlarinin ayarlanmasi, elde edilecek sonucun basari kat sayisini arttirir. Ornek sistemdeki 400fsb'de calisan islemci, ramler ne kadar 1100Mhz'de calisiyor olsa bile darbogaz yaratacaktir. FSB'nin 500'e cekilmesi ve ramlerin yine 1100Mhz'de sabit tutulmasi bu darbogazi bir nebze olsun azaltacak ve sistemin oldukca hizlanmasini saglayacaktir. Yapilan is gene ayni, ama anakartin dolayisi ile tum sistemin veri yolunun saniyede tasiyabildigi veri miktarini arttirmak, sadece ram'in veriyolu'nun kapasitesini arttirmaktan cok daha iyi sonuc verecektir.


    +1 benım demek istediğim daha akademik dildeki hali :D

    Saygılar




  • benim sistemin en hızlı hali bu.500fsb de işlemci 6 çarpanla açabiliyor.oda 3000mhz yapar!ben 500x6 yapacağıma 400x9,5=3800 mhz yaparım daha iyi!iLLogiCaL senin içinde aynı şey geçerli ramlerle işlemciyi senkroon çalıştıracağım diye o işlemciyi 3,6ghz kullanmak varken 3ghz kullanmak avantaj değil dezavantaj!her zaman için cpu yu çıkabileceği en yüksek hıza çıkarıp ram e ona göre ayar çekmek en iyi sonucu verir.kolay gelsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _prozac_

    benim sistemin en hızlı hali bu.500fsb de işlemci 6 çarpanla açabiliyor.oda 3000mhz yapar!ben 500x6 yapacağıma 400x9,5=3800 mhz yaparım daha iyi!iLLogiCaL senin içinde aynı şey geçerli ramlerle işlemciyi senkroon çalıştıracağım diye o işlemciyi 3,6ghz kullanmak varken 3ghz kullanmak avantaj değil dezavantaj!her zaman için cpu yu çıkabileceği en yüksek hıza çıkarıp ram e ona göre ayar çekmek en iyi sonucu verir.kolay gelsin.



    Eger islemcin 3800Mhz calisabiliyorsa, ve anakartin 500Mhz fsb'de calisabiliyorsa, o zaman 500x7.5 = 3750Mhz de calisarak, 400x9,5 = 3800Mhz'de calisan su anki sisteminden cok daha hizli bir sistem elde etmis olursun.
  • Ben sadece işlemciye voltaj verdim diğer herşey standart işlemciye verdiğim voltaj 0.85000 v sorun sadece işlemcide değil aynı sorun ram ve nb var onlardada voltaj arttıramıyorum birkaç görüntü çektim bir bakın isterseniz
    bu voltaj ı arttırdıktan sonra çıkıyor ama ilk önce ekran açılmıyo rest attıktan sonra bu ekran geliyo
    http://img56.imageshack.us/my.php?image=img0002fe2.jpg

    bu resimde cpu voltaj değeri yazıyo belki işe yarar diye koydum ( yanlız voltajı burdan ayarlamıyorum yanlış anlamayın)

    http://img246.imageshack.us/my.php?image=img0007wg3.jpg




  • quote:

    Orjinalden alıntı: TheLawMan


    quote:

    Orjinalden alıntı: _prozac_

    benim sistemin en hızlı hali bu.500fsb de işlemci 6 çarpanla açabiliyor.oda 3000mhz yapar!ben 500x6 yapacağıma 400x9,5=3800 mhz yaparım daha iyi!iLLogiCaL senin içinde aynı şey geçerli ramlerle işlemciyi senkroon çalıştıracağım diye o işlemciyi 3,6ghz kullanmak varken 3ghz kullanmak avantaj değil dezavantaj!her zaman için cpu yu çıkabileceği en yüksek hıza çıkarıp ram e ona göre ayar çekmek en iyi sonucu verir.kolay gelsin.



    Eger islemcin 3800Mhz calisabiliyorsa, ve anakartin 500Mhz fsb'de calisabiliyorsa, o zaman 500x7.5 = 3750Mhz de calisarak, 400x9,5 = 3800Mhz'de calisan su anki sisteminden cok daha hizli bir sistem elde etmis olursun.


    yazdım ama okumadın sanırım!kardeş 500fsb 6 çarpanla ancak açıyor.oda stabil değil.bu işlemci bu fsb yi sevmiyor.daha önceki e6320 yapıyordu.senin dediğin doğru işlemcide toplamda 50mhz lik fark oluşur oda fsb farkından kapanır.sen konuya sonradan dahil oldun yukarıda yazılanları bir oku istersen.arkadaş tutturmuş bir 1:1 lafı gidiyor diğer yorumlarıda bu yönde.bende diyorumki ben 800mhzlik hızdan feragat edip illa 1:1 tuttarayım fsb yüksek olsun demem.bu yanlıştır.test sonuçlarıda bu yönde.3ghz 500 fsb kullanacağıma 400fsb 3,8ghz kullanırım bu daha iyidir.fsb herşey demek değildir.avantaj ne yöndeyse hangi ayar hızlıysa onu seçmek gerekir!500fsb ile 3ghz yapacağıma 400fsb ile 3,8ghz yapmak performans açısından daha mantıklıdır.umarım anlatabilmişimdir,kolay gelsin.




  • arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce yeni aldığım ekran kartımı ( asus maksimus formula ) taktım herşeyi tamı tamına yerleştirdim ama pc yi 2. yada 3. açışta aynı hata bendede oluyordu yani pc çalışıyor ama monitör yok....daha sonra sonra ekran kartı girişini çıkardım 2.slota taktım ( hd 3870 ) bir süre böyle devam ettim bir sorunlada karşılaşmadım..fakat 2 gün sonra aynı şey yine oldun bende ekran kartı sürücüsünün son versiyonunu indirip kurdum + bios u tekrar update ettim ve sorun düzeldi...fakat bu monitör olayanın tek nedeni driverlar değil arkadaşların dediği gibi ramlarda aynı şekilde sorun çıkarabiliyor...tavsiyem kit ram kullanıyorsanız yani 2x2 yada 2x1 gibi ramlarin bir tanesi çıkartıp 2 3 gün boyunca o şekilde kullanın eğer sorun olmuyorsa demekki anakart çift ram ile hata veriyor...bir diğer etkende pc kasasının temizliği eğer kasanıza önem vermiyorsanız ve aşırı derece tozlanma varya ( özellikle pci ve ram soketlerinde ) aynı sorunu yine yaşayabilirsiniz çünkü aşırı toz elektriklenmeye sebep olabilir..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.