Şimdi Ara

Ekrana görüntü gelmiyor, her şeyi denedim :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    Ekran kartım: Intel E7200
    Ana kartım: Gigabyte EP35-DS3R
    Ekran kartım: Amd Radeon 7750
    Monitörüm: Vestel 65UD8900

    Ekran kartı driver güncellemesi yapana kadar ekran kartımı gayet güzel kullanabiliyordum. Güncelleştirme sonrası çözünürlüğü 3840*2160 yaptım ve öyle kullanmak istedim. Daha sonra görüntü karıncalandı ve gidip gelmeye başladı ve tamamaen gitti. Yeniden başlatınca da windows başlatılınca görüntü gitmeye başladı.

    Güvenli mod üzerinden driverı kaldırdım ve onboard üzerinden kullanmaya devam edebildim ama ne zaman ekran kartı driverı yüklesem aynı sorun meydana geldi. Yüklediğim driver amd nin kendi sitesinden ve sistem için doğru olanı.

    Sonradan farkettim ki driver yüklü iken bilgisayar açıldığında ekran kartı fan sesi aniden yavaşlıyor ve görüntü gidiyor. Ama bekleyince 15-20 saniyede 2-3 saniye görüntü belirli belirsiz geliyor. Bu süre içerisinde hemen çözünürlüğe baktım ve 4200-2160 şekline ve değiştirilemez olduğunu gördüm. Bazen de 3840-2160 yapıyor ama değiştirilemiyor.

    TV demek ki desteklemediği için gösteremiyor bu görüntüyü (3840-2160 30hz desteği var aslında tv nin). 7-8 defa format attım tekrar driver yükleme denemesi yaptım. Neden sürücü yüklenince ekran kartı devreye girer girmez en yüksek çözünürlüğe kendini sabitleyip monitörün veremeyeceği görüntüyü iletmeye çalışıyor anlamadım.

    Ekran kartımı başka bilgisayarda denedim sürücüleri güncelledim gayet güzel çalışıyor ama bende olmuyor maalesef. Çözünürlüğü inanılmaz derecede yükseltip orada sabitleyip monitörün görüntü veremeyeceği aralıkta tutuyor.

    Sorun ne olabilir acaba? Bilgili arkadaşların yardımlarına çok ihtiyacım var.

    Şimdiden çok teşekkür ediyorum


    edit: TV ye hdmi üzerinden bağlanabiliyorum Ekran kartı üzerinden. Driver kaldırılmış durumda Onboard ekran kartı kullanırken, ekran kartının hdmi bağlantısı üzerinden görüntü çıkışı geliyor. Bilgi amaçlı yazmak istedim bunu da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdsavas -- 25 Ağustos 2019; 11:40:36 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.