Şimdi Ara

Ekranda pikselleşme sorunu (Görselli) [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beş altı gün önce Nvidia'nın GeForce Experience programı üzerinden driver güncellemesi yaptım. Güncellemenin sonrasında masaüstündeyken pikselleşme yaşandı. Tek seferlik bir sorun diye önemsemedim. Devam eden günlerde internette rastgele dolaşırken ekran üzerinde pikselleşmeler ara ara oluşmaya devam etti. Mouse imleci ile üzerlerine geldiğimde bu pikseller kayboluyor. Oyun oynarken veya tam ekran uygulamalar sırasında hiçbir sorun henüz yaşamadım.

    Dün bilgisayarı açarken de siyah ekranda kalma sorunu yaşadım. Siyah ekranda kalmasının ardından bilgisayarı düğmesine basarak kapatıp açtığımda ekran sorunsuz şekilde açıldı. Sorun kendini tekrar edecek mi diye üç dört kez reset attım ancak ekran sorunsuz bir şekilde açıldı ve açılmaya devam ediyor şimdilik. Bu olay tek defaya mahsus ama iki sorunun birbirleriyle bağlantılı olabileceğini düşündüğümden buraya eklemek istedim.

    Oyun oynarken sorun yaşanmaması dahili ekran kartında mı bir sorun var diye kafamı karıştırıyor. Yoksa başka bir donanımsal veya yazılımsal sıkıntı mı var. Sorun ile alakalı yardımcı olabilirseniz ve yol gösterirseniz çok müteşekkir olacağım.

    Sistemim:
    MONSTER ABRA A5 V11.1 (Laptop)
    Windows 10 Pro 64-bit
    Intel Core i7 7700HQ @ 2.80GHz
    8.00GB Single-Channel RAM
    Intel HD Graphics 630
    NVIDIA GeForce GTX 1050
    223GB Western Digital SSD
    931GB Western Digital HDD

    Ekranda pikselleşme sorunu (Görselli) [ÇÖZÜLDÜ]Ekranda pikselleşme sorunu (Görselli) [ÇÖZÜLDÜ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbullu01 -- 15 Nisan 2020; 11:47:57 >







  • Vram mapping hatası gibi duruyor güncel driverda uyum sıkıntısı olabilir. bir önceki drivera dönün muhtemelen bir sonraki gücellemede düzelir veya hot fix yaparlar.
  • Playexata kullanıcısına yanıt
    Windows üzerinden bir önceki versiyona geri yükleme yapamadım, seçenek sönük gözüküyordu. O nedenle ekran kartının driverını komple kaldırıp önceki versiyonu elle yeniden kurdum. Şu an üzerinden bir gün geçti ve hiç pikselleşme olmadı. Sanırım sorun dediğiniz gibi son gelen güncellemenin yarattığı bir uyumsuzlukla alakalı. Umarım böyle sorunsuz şekilde devam eder. Teşekkür ederim ayrıca.
  • Arkadaşlar bilen nolur yardim etsin acil son zamanlarda pcde oyun oynarken oyunlarda ( genelde yükleme ekranlarında ) sürekli resimdeki pikselleşmeye benzeyen bi renk bozulması olarak bazen desadece gri beyaz mavi siyah ekran olarak kalması sorunu var. Kasa ve monitör açık olduğu halde reset atmadan ekran kendine gelmiyo. Parçaların hepsinin garantisi var göndercem ama sorunun anakartta mı ramlerde mi ekran kartında mı olduğunu hala çözemedim nolur bilen biri yardim etsin internette de benzer bi hata bulamadım
    Ekranda pikselleşme sorunu (Görselli) [ÇÖZÜLDÜ]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BATU GANG B kullanıcısına yanıt

    Ekran kartı sorunu gibi. Önce ekran kartınıza ait daha eski sürücülerden en azından 6-7 tane kadar indirip hepsini tek tek kurarak oyunlarda denemeler yapın. Bahsettiğiniz sorun bütün sürücülerde meydana geliyorsa eğer garantisi varsa ekran kartını garantiye gönderin ve sorunun ekran kartı kullanımın arttığı durumlarda meydana geldiğini özellikle belirtin.


    Ekran kartınızı garantiye göndermeden önce monitörünüzü başka bir pc'de deneme imkanınız varsa deneyin.


    Kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 18 Aralık 2020; 9:20:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.