Şimdi Ara

Ekranı görmeden veri yedekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
42
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.


    Telefonum mi a2 lite 32 gb snapdragon işlemcili.


    Telefon ekranı sebebi bilinmeyen bir nedenle açılmıyor. Bilgisayar olsaydı derdim ki ekran kartı yandı. Çünkü ekran kapanınca açılmıyor, sadece şarja takarsam geliyordu. Arabaya bağladığım bir gün bluetooth ile bağlıyken windows mavi ekranı gibi ekran mavi oldu düzeldi mavi oldu düzeldi derken tamamen gitti. Şimdi Micro usb ile bilgisayara bağladığımda (ekran kapalı hala) driver yükleniyor diyor,aygıt yöneticisinde ise mtp usb aygıtı olarak görünüyor ama driver yüklemesi başarısız deyip ünlem işareti oluşuyor.


    Telefon sağlamken baştan başlattığımda her defasında bir kere şifreyle açmamı istiyordu. Pin şifresi değil. Telefonun şifresi. Fakat ekran kilidi ya da başkaca kilit ayarı yok. Muhtemelen şuan telefonu baştan başlattığım için şifre ekranındadır ve ekranı görmediğim içinde şifreyi yazmak mümkün değil. Ekrana arka plan ışığı geliyor, siyah ekran aydınlanıyor sonra gidiyor ama telefon açık. MTP driverinden dolayı ona eminiz.


    Bir çok forum gezdim. Scrcpy uygulamasını keşfettim. Kendi sıfır telefonumda scrcpy 2.3.1 direk çalışmıyor ve adb hatası veriyordu. Önce 2.0 ile çalıştırdıktan sonra ise kapatıp 2.3.1i açabiliyorum, o zaman hata vermiyor. Ekran yansıtıp film falan izleyebiliyorum. Ancak bu uygulamayı ekranı giden mi a2 lite telefona adapte edemedim. Ben android kullaırken bilinmeyen uygulamaları yüklemeye, usb hata ayıklamaya falan izin veririm. Android usb bağlantısı sadece şarj modunda olup her defasında mtp olarak falan ayarlardım. Şimdi bu MTP görünüyor ama bir türlü devam edemiyorum.


    Ana sorun şu.


    Ekranı göremiyoruz ama telefon açık, muhtemelen şifre isteyen ekranda. USB bağlı mtp usb aygıtı olarak görünüyor ama ünlem var. Bunu aşmak istiyorum. Asıl amaç bir tık ötesine geçip verileri kurtarmak. Bu da bana ders oldu, telefonda 1 tb hafıza dahi olsa önemli verileri asla tutmam. Şu düştüğüm hale bak. Bilen biri bana bir akıl versin yahu.








  • Eşim Oneplus 5'in ekranını kırdı. Yedeklemeyi kapatmış 1-2 ay önce bende tam olarak bunun çözümünü aramak için girmiştim foruma aynı sorunu yaşayan birini görmek mutlu etti. İnşallah birinden bir çözüm gelir. Bekliyoruz :)

  • Ben 2023 Temmuz ayından beri uğraşıyorum. Telefoncuyada götürdüm. Ekran taktık ama gene görüntü alamadık falan dedi. Ekran kartı GPU yandı herhalde ama bir yolu olmalı. Flaşlamak, resetlemek ya da sıfır rom kurmak derdimiz değil. Derdimiz veri kurtarmak. Bulursak paslaşalım.

  • ben de bu sorun oldu aynı telefondan bulup sağ elle yaptığımı sol elle yaparak telefon kilidini açtım geliştirici ayarlarını açtım usb den bağlayıp yedekledim. dokunmatik çalışmıyorsa ekran hiç yoksa zor iş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.