Şimdi Ara

Ekranımın sorununu tespit edemedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, benim HP Pavillion 15 cb007nt modelli laptobumun ekranında bir sorun var. Resimlerde de belirttiğim sorun ilk başlarda sadece erkanı yukarı aşağı yaparken hafif renk kayması ile başladı. Fakat şuan bilgisayar ilk açıldığında renk yok siyah bir ekran (ekran çalışmıyor değil çalıştığı belli fakat renk yok) daha sonra biraz vakit geçince bende ekranla oynamaya başlayınca renk kaymaları oluyor ve ben artık belli başlı yerlerini bastırıp bükünce eskisi gibi düzeliyor, sorunsuz kullanıyorum. Ertesi gün bilgisayarı kapatıp tekrar açınca aynı sorun tekrar başlıyor. Şimdi asıl soruma geçecek olursam. İnternetten de araştırdığım üzere iki farklı ihtimal var: Biri flex kablonun yıpranması vs. diğeri ise ekranın kendi arızası. Fakat ben bu sorunu tespit edemedim. İnternetten flex kablolara baktım hep 100-200 civarıydı. Ekran ise 400-500 den aşağı bulamadım. Sorunu tespit edemediğim için sizden yardım istiyorum. Bunu flex kablo satın almadan tespit etmem mümkün mü ? Veya daha düşük bütçeli bir çözüm var mı (200tl flex kablo alıp sonra tekrar ekran almak istemiyorum)?


    Ekranımın sorununu tespit edemedim


    Ekranımın sorununu tespit edemedim







  • Flex problemine benziyor fakat eliniz yatkınsa bu kablonun testini sizde yapabilirsiniz. Dikkatli bir şekilde kasa ile ekranı ayırırsınız. Sonra flex ile ekranı da ayırıp multimetre yardımıyla kısa devre modunda iletim olayını inceleyebilirsiniz. Bir ikinci kişi yanınınızda olursa kablonun büküm noktası ile oynayarak problem noktasını tespit edebilir ve müdahele edebilirsiniz. Kolay değil fakat sabırla uğraşırsanız yaparsınız.

  • Tavsiyelerin için teşekkür ederim, dediklerinizi uygulayacağım eğer sorunun kabloda olduğuna emin olursam yeni kablo alabilirim.

  • Fleks kablosunu tekrar oturtmayı deneyin, olmazsa kablo içeriden kırılmıştır. Tek çağresi o zaman kablonun değişimidir.


    Kablonun içeriden kırılacağını pek inanamıyorum açıkçası, 10 sene belki daha fazla kullanılmış laptopların fleks kablolarında bir sıkıntı yokken HP tasarım hatası yapmışsa ben buna bilinçli hata derim. Ev tipi kullanıcı yazıcılarının kartuş bitti hataları tam bir fiyasko, bu da beklenir bu markadan!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.