Şimdi Ara

ekranın altındaki çip yandı? ekrana görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ekranın altındaki çip yandı? ekrana görüntü gelmiyor

    merhaba, dell inspiron 3521 model dizüstü bilgisayarım zaten bir süreden beri bozuktu fakat durumum sebebiyle tamire bir türlü götürememiştim, bilgisayarı 2-3 saat açık bırakınca hicbir sey olmamış gibi ekranı düzeliyordu. bugün bilgisayarı açmamla burnuma yanık kokusu geldi, ekran kapağını çıkardığımda fotoğraftaki gibi bir görüntüyle karşı karşıya kaldım. dikkatli incelerseniz koruma plastiğinin yandığını görebilirsiniz. hemen bilgisayarın batarya ve fişini çektim belki daha fazla zarar verebilir diye. şuan yeniden açmaya cesaretim yok. kısadevre yapar da bilgisayarın kendisine zarar verir diye kapattım. sizce ne yapmam gerek? ekranı kendine getirmem için yapabileceğim bi sey var mı?

    harici bir monitöre takmayı da düşündüm ama bilgisayarı açmam bir risk teşkil eder mi bilmediğim için hiç denemedim bile, yardım ederseniz çok sevinirim zira 3 gün içinde bitirmem gereken bir projem var







  • şu sitede herkes aradığı cevabı aldı da, ben ne zaman bir derdimi paylaşsam kimse en ufak bir yorum bile yapmadı, tek umudum burasıydı
  • Forum eski forum değil çoğu kişi bilgisi olsa bile yardım etmiyor maalesef. Çok olmuş konuya yazali ama hdmi ile tv ye bağlayın görüntü gelirse ne ala gelmezse ekran kartı harici var sa onu bir şekilde ısıtıp açıyorlar sonra da sürücüden devre dışı bırakıp kullanmaya devam edilebilir. Ya da tamir olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inventer arızası ise yenisi alınıp değiştirilebilir.
  • fotografya kullanıcısına yanıt
    hocam denedim hdmi ile televizyona bağlamayı, bios ekranı geliyor windows yükleniyor fakat sonrasında görüntüyü kesiyor televizyondan ve bilgisayarın ekranına vermeye başlıyor.. yanacak patlayacak bi şey olacak korkusu ile açık bırakamıyorum bi sey olmayacağını bilsem 2-3 dk açık tutup fn+f4 falan yapıcam ama işte... var mı bi bilgin açık bıraksam harddiske bi sekilde zarar verme ihtimali var mıdır?
    çok teşekkür ederim bu arada ilgilendiğin için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omerkagan1 O kullanıcısına yanıt
    O kadar teknik bilgim maalesef yok. En iyisi işini iyi yapan bir teknik servis bulup onlara gösterin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.