Şimdi Ara

Ekrem İMAMOĞLU; Ülkemde ARAPÇA Tabela istemiyorum!? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
1
Favori
37.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
233 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kadın arapçadan ve müslümanlıktan sıkıştırmaya çalıştı ama imamoğlu dediği gibi '' ben o oyunlara gelmem '' dedi. ulan işin ilginci kadına sorsan, hristiyanlığın dilide latince, siz her tarafı latince yazılarla mı donatıyorsunuz=?
  • Suppose27now kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arapçayı kutsal bir dil falan mı sanıyorsun ?? Haklı tabi. Ben Yurtdışına gittiğimde Türkçe tabela göremiyorsam Türkiye'de de arapça ve diğer yabancı tabela olmamalı..
  • Yok biz arapça tabela istiyoruz. Bol bol arapça tabela olsun. Zaten tüm eğitim hayatımız boyunca arapça görüyoruz. Arapça tabelalara ihtiyacımız var. Yetmiyor mevcut olanlar. Kardeşim kafayı mı yediniz siz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

    soru gelmeden cevap vermeye başlıyor. maşallah sorulara iyi çalışmış :) hatta kadın garibim bırakın da sorumu bitireyim diyor.

    ha bu arada devlet zaten tabelaları söktürüyor.
    Aynı kadının erdoğan ile yaptığı röportajı izlemeni öneririm. Soru gelmiyor bile. Çünkü sadece tayyip konuşuyor bide kadına hakaret ediyor üstüne.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Bu yorumu yapan kişi dinlediğini okuduğunu anlayabiliyor mu acaba ?
  • ''İngilizce de olsa rahatsız eder'' diyerek ırkçılığını gizlemeye çalışmış. Boş muhabbet. İstanbul' da CHP' nin kaleleri denilen yerde Türkçe dükkan ismi bulursanız fotoğraf çekin. Türkçeye geçirilmiş ''kafe'' kelimesi bile İstanbul' un hiçbir yerinde kullanılmıyor. Cafe olarak kullanılıyor. 10 yapı varsa 7' si İngilizce. Ülkede Trump Towers diye bina var. Donald Trump' a isim hakkı ödüyor. Bir problem varsa İngilizce problemi vardır Arapça problemi değil. Arapça bir sonraki problemdir. Sen öne Arapça' yı alıp ''ya İngilizceden de rahatsızım'' dersen inandırıcı olmazsın. Zaten Türkçe' ye geçirilmiş '2kafe'' yerine ''cafe'', zaten Türkçe' ye geçirilmiş ''şef'' yerine ''chef'' kelimeleri kullanılıyor. Yani maximum derecede İngilizce isim koyma adetimiz var. Aynı kelime bizde var olsa bile. Yabancı dil problemi İngilizce diye başlar Arapça diye devam eder. ''Ya ben İngilizceden de rahatsız olurum diyeyim de sonra ırkçı olduğum belli olmasın.'' açıklaması aşırı gereksiz.

    Turist safsatasına girenler. Bu ülkeye İngiliz turist gelmiyor. Turistlerin büyük bölümünü Ruslar ve Araplar oluşturuyor. Turistten dolayı dil kullanımı yapılacaksa bu Rusça ve Arapça olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 19 Temmuz 2019; 20:4:11 >




  • ben ülkemde suriyeli arapçı tabelacı vb bunları istemiyorum f35 istiyorum eğitimin zirvesine cıkan teknolojı kokan mühendisin doktorun yetiştiği üretimin oldugu ingilizce eğitimin tavan yaptığı kültür seviyesinin yüksek oldugu boş muhabbetın olmadıgı istediğim zaman istediğimi alabildiğim siyasi ekonomik istikrarın eşitliğin oldugu bir ülke iştiyorum cokmu sey istiyorum
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Arkadas aksaraya gitmemis galiba orada berber bile arapca tabelali Türkçe yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkemde tek bir İngiliz ve İngiltere kültürü istemiyorum. Yıllarca müslüman kanı içen kâfirler kim oluyor da bizim hayran Türkler onların genetik kodlarına bürünüyor?
  • Ben Türkçe dışında birşey görmek istemiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem Arapça istenmiyor, Türkçe haricinde hiç bir dilde tabela olmaması gerekiyor.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    politik doğruculuk çoğoş gelsene ?
  • ülkede araplarla ilgili istediğim tek şey, gelip laleli'de alışverişlerini yapıp defolup gitsinler. bunlara bi de en fazla 1 ay turistik vize vercen schengen gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ingilizce istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkçe büyük tabela assın..altına istediği dili koyma özgürlüğü olmalı...bu dünyadada boyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Temmuz 2019; 21:22:26 >
  • Ya bu bbc vs kardeşim bunlar anlamaz ,bir kere olayın 1. şüphelisi bunlar zaten sebep olan kişiler kalkmış siz ırkçımısınız diyor ,gerizekalı 5 milyon insanı bir anda bi ülkeye sokarsan vatandaşıda tabiki bi destur der ,daha önce de bunu anlatmaya çalışmıştım yabancılara bilerek anlamamış ayağına yatıyorlar hiç uğraşmadım açıklamakla ,gayet farkındalar koskoca toplumu bize çaktıklarının.
  • savaş bitti aga gitmeleri gerek yerleşmeleri değil gitmeleri savaş bahanesi ile geldiler işte bitti şimdi dönmek zorundalar hiç bir ülke bu kadar sığınmacıya bakmadı yeter herşeyin bir sınırı var adam doğru söylemiş meselenin özü aslında bu geri dönmeleri lazım bunu demeye getiriyor adam
  • Arapça tabela istemiyorum diye başlığa yazanların neredeyse tamamı İngilizce kullanıcı adı almış.


    Samimiyseniz hepiniz ilk iş kullanıcı adınızı değiştirirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.