Şimdi Ara

Ekşi Sözlüğe bakarak tercih yapmayın. Üzülürsünüz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
2
Favori
8.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ekşi sözlükte üniversiteler hakkında yorumlara bakayım dedim. Tercih yapmamaya karar verdim 😂 buraya göre hiç bir üniversite de okunmaz.


    Ankara üniversitesi.... Dağın başında it bağlasan orada durmaz okunmaz. Sakın mühendislik fakültesine gitmeyin , mühendislik fakültesi üvey evlat. Gereksiz bölümler açtılar, hocalar yetersiz, bu eleştirilere Yok diyenlere sus konuşma tarzı yazılar.


    Aybü.... Tarikat yuvası, kötü, şehirden uzak.... ancak merkezi fakültelerden habersiz yorumlar var. Bizim üniversite iyidir tıp, diş hekimliği, mühendislik fakültesi,hukul fakültesi merkezi konumdadır.

    cemaat vs yok diyenlere sus konuşma tarzı yazılar


    Gazi üniversitesi.... Eski binası var. Üflesen yıkılacak hocalar teknik eğitim mezunu vs yok bina eski ülkücü yuvası vs ama eğitim iyi diyenlere sus konuşma yazıları.


    Dokuz Eylül.... Dağın başında kurulmuş, ulaşım zormuş sırf bunun için öğrenci video çekmiş ama yine sus konuşma


    Marmara üniversitesi.... Lise 5 düzeyinde eğitim veren kampüsüne ulaşım sıkıntılı. Karşı çıkarsan sus konuşma.


    Diğer üniversiteler yazmıyorum bile. Ege, Hacettepe, istanbul ünv. Boğaziçi, vs hepsini okuyan yüzde 30-40 olumlu yorum ise yüzde 60-70 olumsuz yorum.


    Dikkat çeken kendi mezun olduğu üniversite olunca canım üniversitem ancak başka üniversite ye gelince eleştir sus konuşma tarzı yazılar. Egosunu tatmin yolu. Ben baktım tercih yapmayacağım galiba. ( şaka bir yana tercih sürecinde başka kaynaklar bulun, buradan her üniversitenin her bölüm'de okuyan vardır onlarla iletişime geçin)

    Bu süreçte başarılar....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 2 Ağustos 2023; 1:8:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ankara'yı çok iyi biliyorum. Bak şimdi sana tek tek üşenmeden hepsini yazayım. İlk önce ODTÜ ile başlayayım.

    ODTÜ
    Kardeşim bu okul teknik anlamda 10/10 kampüsü hayvan gibi büyük fakülteden fakülteye giderken bile zorluk çekiyorsun ama doğaya asla ellememişler. Şimdi müh fakültesi zaten yorum yapmamak lazım ülkede okunabilecek üç beş mühendislik fakültesinden birisi. Buranın öğrencileri harbi çok sağlamdır. Okuyan en az 20 tane arkadaşım var. Dersten kafayı kaldırıp siyasi hiçbir olaya karıştıklarını görmedim. Sosyalizm yok işte lgbt şu bu olayları evet oluyor. Hatta merdivenleri bir ara rengarenk yapmışlardı ODTÜ de ama bunu yapan müh öğrencileri değil, içindeki o çöp bölümler. Tm TS bölümleri yani. İşte bilmem ne öğretmenliği, sosyoloji zırt pırt gibi bölümler okulu terörist olarak gösteriyor. 20 tane çakal ODTÜ gibi Amerikan ekolü ile yetişmiş bir okulu karalıyor. Alakası yok 25 bin öğrenciden 100 tane çakal böyle diye laf kalabalığı yaparak ODTÜ ye ileri geri laf söylüyorlar.

    GAZİ

    Benim babamın da mezun olduğu okul. Hocam bu okul ile alakalı çok fazla manipülasyon var. Ülkücüü vs gibi. Evet bunlar vardı ama neredeyse çoğu temizlendi. Hacı bayram adı altında bi okula dandik çöp bölümlerini verdiler. Ülkücü adı altında çakma vatanseverleri oraya şutladılar. Gazi de kala kala müh fakültesi tıp ve eğitim fakültesi kaldı. Başka hiçbir şey kalmadı. Eğitim fakültesi dünyada ilk 20 de iken, müh fakültesi ODTÜ ile beraber Ankara'nın en eski müh fakültesine sahiptir. Hacettepe Ankara vs kurulurken ODTÜ ile Gazi (MÜHENDİSLİK MİMARLIK AKADEMİSİ) mimar ve makina mühendislerini piyasaya yetiştiriyordu. Araştırabilirsiniz. Ha mühendislik fakültesinin çok iyi bir kampüsü yok 2 tane bina bi' arka bahçe vs bu kadar. Tutturmuşlar bi gazi ülkücü ODTÜ terörist boş laf bunlar. Temizlemek için resmen yeni bir okul açtı adamlar. Bu arada Gölbaşı konusuna gelince, gölbaşında sadece iki yıllık bölümler ve hazırlıklar var. Müh fakültesi ve ana kampüs Ankara'nın en değerli yerlerindedir. İstanbul bebek ile gazi mahallesini bir tutsam yanlış olmaz. Burada Ankara'nın bebeği işte :D.

    Ankara Üni

    Burası harbiden zamanında Ankara siyasal ile birlikte en leş ortamlardan birisiymiş. Ankara siyasal da çok ünlüdür. Bizlerin yaşı pek yetmez ama 40-50 yaşında bir adama Ankara siyasal hakkında yorum yap deseniz çöplük eğitimden çok sorun var derler. Şimdi öyle mi tabii ki hayır. Burada da okuyan bir arkadaşım var. Hatta siyasal da okuyor. Ayda bir İlber hoca hatta Muharrem İnce hatta celal Şengör vs ziyarete gidiyor. Ankara siyasal ve hukuk artık eskisi gibi bi kargaşaya insanları dışlayan bir ortama sahip değil. Her gün önünden geçiyorum adliyenin orada fakülteleri falan var bir kere sorun vs yaşandığını görmedim. Maalesef gölbaşında müh fakülteleri vs var ve çekilecek yerde değil. Yurdunuz gölbaşında değilse büyük sorun orada okumak.

    Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

    Cemaat okulu falan diyorlar. Şimdi diyeceksin ulan her yerde mi arkadaşın var evet var valla. Doğma büyüme buralıyım var yani. Hatta benim arkadaş DGS ile yerleşti buraya. Geçen yıl kaydını yaptırmaya beraber gittik. Okulun kadrosunda cemaat hocaları vs olabilir ama hiçbir şekilde cemaatçi öğrenci tiplerine vs denk gelmedim. Boydan boya her yerini dövme yapmış adamlar da vardı. Dindar gezen de. Hocalar için ise yorum yapamam ki dersini iyi anlatan adamın cemaatçi olmasından bana ne. Müh fakültesi merkezi bir yerde. Çubukta da bir kampüsü var ama orası sanırım sağlık alanı için oluşturulmuş bir kampüs. Maalesef orada da okunmaz. Çekilecek çile değil. Dediğim gibi akademik kadrosunda cemaatçi hocalar olabilir ama öğrencilere etkileri olduğunu hiç ama hiç görmedim. Duymadım da arkadaşımdan ki kendisi de dindar bi adam değil.

    HACETTEPE

    Altında lafın sözün yatmadığı tek okul olan taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmış Ankara'da yaşayan her insanın Hacettepe hakkında kötü tek bir laf ettiğini görmedim duymadım. Zaten öğrencisi de böyle olaylara pek karışmaz. Burada da kuzenimin eşi lisans yl PhD hepsini yaptı müh fakültesi için konuşuyorum inşaatı bitirdi kendisi. Hâlâ da Hacettepe de devam ediyor. Ondan da böyle şeyler duymadım ki kendim de gittim hacettepeye. Yeşil vadi gibi güzel bir yeri de mevcut. Gereksiz huzurlu bi kampüsü var. Tıp zaten her Allah'ın günü önünden geçtiğim gürültülü Sıhhiye nin göbeğinde. Pek bir şey yok orada zaten ama müh fakültesi ve diğer fakültelerin bulunduğu Hacettepe de yani Beytepe kampüsünde herhangi bir olayı ne duydum ne işittim ne de gördüm.

    Bunları ancak tarafsız bakan nefret beslemeyen bir ankaralıdan duyarsın onu da söyleyeyim şimdiden. :)
  • Aynısı forum için de geçerli. O üniversitede okuduğundan emin olmadığınız kişilerden tavsiye almayınız. Sorumluluk size aittir. Ekşi Sözlüğe bakarak tercih yapmayın. Üzülürsünüz 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forum da aynısının turuncusu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ankara üni dağbaşında denilen yer gölbaşı kampüsüdür.diğer kampüsler şehir merkezindedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • damakcatlatan kullanıcısına yanıt

    Aynen ankara mühendislik gölbaşında diğer bölümleri merkezde


    Gazi bazı bölümleri gölbaşında diğer bölümleri merkezde


    Aybü tıp, mühendislik fakültesi, hukuk ve diş hakimliği merkezde diğerleri esenboğa kampüsünde


    Dokuz Eylül merkeze uzak ama Buca'da


    Burada sıkıntı her bölümün aynı muameleyi görmesi. Mesela aybü islami bilimlerde veya ankara ilahiyatta cemaat varsa her bölümde var diyemesin. Gazi eğitimde ülkücüler yoğunsa, mühendislik aynı diyemezsin fakülteler ayrı. Ama bir genelleme yapmışlar. Burada genel yorumlar herkesin aklını karıştırıyor. Bireysel fakülte bazında inceleyin. Mesela hiç bir tıp, diş hakimliği, mühendislik fakültesinde siyaset cemaat olmaz. Bunlarla ilgilenmesine zaman olmaz kanısındayım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 16 Temmuz 2023; 14:21:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Troller dışında forum en iyi tercih tavsiyesi alabileceğiniz yer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Ooooooooooo the killing road red dead redemption2 hocam naber nerelerdesiniz ya

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ElonbayraktarTB2 kullanıcısına yanıt

    Hic gitmedim kiEkşi Sözlüğe bakarak tercih yapmayın. Üzülürsünüz Bi gun giremedim o kadar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt
    Ekşi Sözlüğe bakarak tercih yapmayın. Üzülürsünüz

    Böyle bir foto var ama eskilerden muhtemelen.gazi zaten bölündü ülkücülerin olduğu yerler hbvye bağlandı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • damakcatlatan kullanıcısına yanıt

    Bu resim ilginç. Burada tıp okuyanlar derslerin zorluğundan bahsederken bu arkadaşlar zaman bulmuş demek ki. Ama her ne olursa olsun bir eğitim iktisadi idari bilimler kadar siyaset yoktur. Zaten günümüzde üniversiteler de eskisi kadar cemaat siyaset vs yok. Artık bu durumlara insanlar mesafeli. Bence de eski fotoğraf olabilir. Çünkü duyduğuma göre üniversiteler de siyaset cemaat epey azaldı. Diğer bazı sözel bölümler hariç.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt
    Ankara'yı çok iyi biliyorum. Bak şimdi sana tek tek üşenmeden hepsini yazayım. İlk önce ODTÜ ile başlayayım.

    ODTÜ
    Kardeşim bu okul teknik anlamda 10/10 kampüsü hayvan gibi büyük fakülteden fakülteye giderken bile zorluk çekiyorsun ama doğaya asla ellememişler. Şimdi müh fakültesi zaten yorum yapmamak lazım ülkede okunabilecek üç beş mühendislik fakültesinden birisi. Buranın öğrencileri harbi çok sağlamdır. Okuyan en az 20 tane arkadaşım var. Dersten kafayı kaldırıp siyasi hiçbir olaya karıştıklarını görmedim. Sosyalizm yok işte lgbt şu bu olayları evet oluyor. Hatta merdivenleri bir ara rengarenk yapmışlardı ODTÜ de ama bunu yapan müh öğrencileri değil, içindeki o çöp bölümler. Tm TS bölümleri yani. İşte bilmem ne öğretmenliği, sosyoloji zırt pırt gibi bölümler okulu terörist olarak gösteriyor. 20 tane çakal ODTÜ gibi Amerikan ekolü ile yetişmiş bir okulu karalıyor. Alakası yok 25 bin öğrenciden 100 tane çakal böyle diye laf kalabalığı yaparak ODTÜ ye ileri geri laf söylüyorlar.

    GAZİ

    Benim babamın da mezun olduğu okul. Hocam bu okul ile alakalı çok fazla manipülasyon var. Ülkücüü vs gibi. Evet bunlar vardı ama neredeyse çoğu temizlendi. Hacı bayram adı altında bi okula dandik çöp bölümlerini verdiler. Ülkücü adı altında çakma vatanseverleri oraya şutladılar. Gazi de kala kala müh fakültesi tıp ve eğitim fakültesi kaldı. Başka hiçbir şey kalmadı. Eğitim fakültesi dünyada ilk 20 de iken, müh fakültesi ODTÜ ile beraber Ankara'nın en eski müh fakültesine sahiptir. Hacettepe Ankara vs kurulurken ODTÜ ile Gazi (MÜHENDİSLİK MİMARLIK AKADEMİSİ) mimar ve makina mühendislerini piyasaya yetiştiriyordu. Araştırabilirsiniz. Ha mühendislik fakültesinin çok iyi bir kampüsü yok 2 tane bina bi' arka bahçe vs bu kadar. Tutturmuşlar bi gazi ülkücü ODTÜ terörist boş laf bunlar. Temizlemek için resmen yeni bir okul açtı adamlar. Bu arada Gölbaşı konusuna gelince, gölbaşında sadece iki yıllık bölümler ve hazırlıklar var. Müh fakültesi ve ana kampüs Ankara'nın en değerli yerlerindedir. İstanbul bebek ile gazi mahallesini bir tutsam yanlış olmaz. Burada Ankara'nın bebeği işte :D.

    Ankara Üni

    Burası harbiden zamanında Ankara siyasal ile birlikte en leş ortamlardan birisiymiş. Ankara siyasal da çok ünlüdür. Bizlerin yaşı pek yetmez ama 40-50 yaşında bir adama Ankara siyasal hakkında yorum yap deseniz çöplük eğitimden çok sorun var derler. Şimdi öyle mi tabii ki hayır. Burada da okuyan bir arkadaşım var. Hatta siyasal da okuyor. Ayda bir İlber hoca hatta Muharrem İnce hatta celal Şengör vs ziyarete gidiyor. Ankara siyasal ve hukuk artık eskisi gibi bi kargaşaya insanları dışlayan bir ortama sahip değil. Her gün önünden geçiyorum adliyenin orada fakülteleri falan var bir kere sorun vs yaşandığını görmedim. Maalesef gölbaşında müh fakülteleri vs var ve çekilecek yerde değil. Yurdunuz gölbaşında değilse büyük sorun orada okumak.

    Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

    Cemaat okulu falan diyorlar. Şimdi diyeceksin ulan her yerde mi arkadaşın var evet var valla. Doğma büyüme buralıyım var yani. Hatta benim arkadaş DGS ile yerleşti buraya. Geçen yıl kaydını yaptırmaya beraber gittik. Okulun kadrosunda cemaat hocaları vs olabilir ama hiçbir şekilde cemaatçi öğrenci tiplerine vs denk gelmedim. Boydan boya her yerini dövme yapmış adamlar da vardı. Dindar gezen de. Hocalar için ise yorum yapamam ki dersini iyi anlatan adamın cemaatçi olmasından bana ne. Müh fakültesi merkezi bir yerde. Çubukta da bir kampüsü var ama orası sanırım sağlık alanı için oluşturulmuş bir kampüs. Maalesef orada da okunmaz. Çekilecek çile değil. Dediğim gibi akademik kadrosunda cemaatçi hocalar olabilir ama öğrencilere etkileri olduğunu hiç ama hiç görmedim. Duymadım da arkadaşımdan ki kendisi de dindar bi adam değil.

    HACETTEPE

    Altında lafın sözün yatmadığı tek okul olan taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmış Ankara'da yaşayan her insanın Hacettepe hakkında kötü tek bir laf ettiğini görmedim duymadım. Zaten öğrencisi de böyle olaylara pek karışmaz. Burada da kuzenimin eşi lisans yl PhD hepsini yaptı müh fakültesi için konuşuyorum inşaatı bitirdi kendisi. Hâlâ da Hacettepe de devam ediyor. Ondan da böyle şeyler duymadım ki kendim de gittim hacettepeye. Yeşil vadi gibi güzel bir yeri de mevcut. Gereksiz huzurlu bi kampüsü var. Tıp zaten her Allah'ın günü önünden geçtiğim gürültülü Sıhhiye nin göbeğinde. Pek bir şey yok orada zaten ama müh fakültesi ve diğer fakültelerin bulunduğu Hacettepe de yani Beytepe kampüsünde herhangi bir olayı ne duydum ne işittim ne de gördüm.

    Bunları ancak tarafsız bakan nefret beslemeyen bir ankaralıdan duyarsın onu da söyleyeyim şimdiden. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AA5BCF592 -- 16 Temmuz 2023; 15:43:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • hocam adliyenin karşısindaki dtcfde eskiden her gün bıçaklı silahlı olaylar oluyormuş ama artık bu olaylar kesilmiş.yani artık üniversiteler eskisi kadar politik değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • damakcatlatan kullanıcısına yanıt
    Evet işte. Her Ankaralı oralardan geçmiştir ki ben sürekli geçiyorum görüyorum. Bir kere bi olay olduğunu gördüm ama o da sanırım şahsi bi sorundu. 22 yıldır ankaradayım, hiçbir olay olduğunu da görmedim. Zamanında her yer karışıkmış. Ülke kurulalı olmuş 30-40 yıl tabii karışıklık olacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam hiçbir üniversite çok iyi değil hepsinde bir sıkıntı var. Hangi kötü özelliği tercih edebilirsen ona gidersin. İyi-kötü özellikleri belirle hangisini öncelikliyorsan ona göre tercih yap.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Furkyleon doğru söylüyor.

  • Çok güzel bilgiler vermişsin. Tercih yapacak olanlar senin yazını okumalı. Hayatında Ankara'yı görmemiş kulaktan duyma bilgilerle bilgiçlik taslayan çok kişi var. Ankara'da ankara ünv, Gazi üniversitesi, Ankara yıldırım beyazıt üniversitesi (aybü), Hacettepe hepside iyi üniversite. Ankara üniveristesi hariç mühendisliği merkezidir. Hepside kaliteli üniveriste dir.ODTÜ yazmaya gerek yok o zaten kendini ispatlamış. Yok cemaat yok siyaset takılmayın bunlara. Çünkü bunlar tğm üniversiteler için söylenir ama çoğu abartıdır. Yukarıda dediğim gibi mühendislik,tıp ve diim hekimliği siyaset ve cemaat olaylarının yok denecek kadar az olduğu bölümdür. Gönül rahatlığıyla yazabilirsiniz. Üniversite okunacak şehirlerden birisi de Ankara'dır. Ankara'nın avantajını kullanın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 16 Temmuz 2023; 16:23:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekşi sözlüğün çalışma mantığını anlayamamışsın ki sen zaten. Ekşi'de bir başlağın açılma sebebi başlık altında olumsuz, negatif eleştiri(?) yapmaktır, istisnalar kaideyi bozmaz. Kullanıcılarının büyük çoğunluğu şu dağları ben yarattım modunda takılır ve her seçimden sonra aziz nesin paylaşır.

  • Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt
    Bölüm bazlı değerlendirmek gerekirse daha ben buraya çok şey yazarım çünkü her yerde okuyan arkadaşım var benim. Makina ODTÜ ve Gazi de okunur (Makina için Gazi ing. Bölümünde birisinin konuşmasını atmıştım bakabilirler.). Eem ODTÜ Hacettepe Gazide okunur. PC müh ODTÜ ve Hacettepe de okunur. İnşaat ODTÜ ve Gazi de okunur. Kimya ODTÜ ve Gazi de okunur. Endüstri ODTÜ de Gazi de Hacettepe de okunur. Hukuk ve siyasal Ankara da bir numaradır. Eğitim fakültesinde değil Ankara'daki okullar, Türkiye'de Gazi ye rakip yok. Tıp için Hacettepe-Ankara-Gazi diye sıralanabilir duyduğum bu belki farklıdır. Yani buranın insanı o gözle bakıyor. Yıldırım Beyazıt ise bu okullar da bu bölümler gelmiyorsa altına yazılır. Yeni okul diye öyle pişman da etmez. Bilkent için bir şey demiyorum paranız varsa parayı basın okuyun. Okunacak en iyi özel kendileri bence.

    Not= Gazi'nin müh. Fak. kampüsü küçücük falan diyenler olacaktır. Herkesin kendi zevki. Kimisi uzak olsun merkeze falan ama kampüsü olsun gölü olsun kafa dinlerim diye hacettepeyi tercih eder. Kimisi de şehrin göbeğinde Kızılay'a 5 dakika bahçeliye 10 dakika bir sürü farklı insanı oralarda görürüm, insanlar ile iç içe okurum kampüs pek önemli değil diyorsa da Gaziyi tercih eder. Tercihler kişisel şeyler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • e*siçöplük denen site kapatılsa ve aktif üyeleri hacışakir olarak hayatına devam etse ülkeye daha fazla faydası olur zaten

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.