Şimdi Ara

Eksileriyle Artılarıyla CHELSEA...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumu takip eden bilir baya dil döktüm Chelsea gelsin diye. Amacıma ulaştım sonunda.

    Şimdi buraya Chelsea ne yapar ne eder, artıları eksileri nelerdir bir kendimce yazayım bari. Sonra da hep birlikte tartışalım.

    Önce Chelsea neden güçlü.

    + Öncelikle Chelsea çıktı diye bayram havasına girmemize gerek yok. Chelsea halen bizi elemesi yüksek ihtimalli bir takım. Zaten hepsi öyleydi.
    + Hücum gücü çok yüksek bir takım ve hücumda ciddi bir kadro zenginliği var adamların. Mata ve De Bruyne'e atarlanabilen bir takım . Kadroya almıyorlar bildiğin. Bizim teknik direktörün Drogba'ya atarlandığını düşünsenize.
    + Şampiyonlar ligini kazanmış bir takımdan bahsediyoruz. O kadronun da çoğunu koruyorlar. Esas adam hariç
    + Torres ile oynadıklarında hücum preste etkili olabiliyorlar. Hatta Mourinho bir söyleşide Torres'siz bir hücum hattının çok çelimsiz olacağından bahsedip Torres'i ne kadar gol kaçırsa da oynatmaya devam edeceğini söylemişti.
    + Hücuma yönelik orta sahaları çok fuleli oyuncular. Hazard falan bir anda fena yapar adamı. Daha Mata, Willian, Schürrle, De Bruyne, Oscar. Say say bitmez.
    + Savunma oyuncuları duran toplarda etkili. Ayrıca duran topları etkili kullanan adamları var( Lampard, Hazard)
    + Eto'o golü koklayan adam. Bu sene attığı gollerin bazılar saçma sapan ama adam buluyor atıyor yani.
    + Ramires gibi bizi deli edecek bir adamları var. Sahada basmadık yer bırakmıyor. Hücuma çıkıyor, hatta gol buluyor. Bu sene farka gittikleri bütün maçlarda imzası var.
    + Mourinho takımlarının hiçbir maçta pes edeceğini zannetmiyorum. İnatçı bir yapıları var. Son zamanlarda da kazanmaya alıştılar.

    Korkmayın beyler eksileri de var bunların. Hatta çok seveceksiniz bak eksilerini.

    - Beyler bu takımın bekleri çöp çöp. Sağ bek Ivanovic, sol bek Ashley Cole. İkisi de çok kötü hatalar yapabiliyor. Azpilicueta da rotasyona giriyor ancak sıkıntı değil.
    - Bu adamlar gol yiyor yahu. Hem de kendi evlerinde.
    - Maç içinde gitti geldi yaşayan bir takım. Bir bakmışsınız 10 dakika rakip sindirmiş Chelsea'yi. Bir bakmışsınız onlar baskı yaratmış. Yani şansları doğru kullanma üzerine bir oyun oynanabilir orada ki bu sene şansımız yaver gidiyor.
    - Hücumda ne yapacakları belli değil. Kötü anlamda söylüyorum bunu. İstikrarlı bir golcüleri yok ve şu adam bu maç kesin gol atar diyemiyorsun. Diyebilen varsa beri gelsin.
    - Orta sahalarında ideali yakalayamadılar. Çünkü Lampard eski Lampard değil. Oraya Essien veya Mikel'i koyunca standart bir pas oyununu iyi bir tempoda oynayamayabiliyorlar. İşte bu durumda sadece bireysel yeteneklere veya Hazard'ın yapacağı işlere bakıyorlar. Hatta sırf bu yüzden Mata'yı oynatamıyor. Çünkü arkasındaki ikili onun için uygun olmayacak.
    - Transfer yapmazlar artık. Gerçi Mourinho katil forvetimiz yok dedi daha yeni o da farkında güvenilmez olduğunun hücum hattının. Ancak nasıl yapacaklar ki? Eto'o, Torres, Ba? Hadi diyelim Ba'yı salladın. 2 yüksek profilli forveti nasıl kenarıda veya tribünde bekleteceksin. Bildiğin sıkıntı var.
    - Savunmaları sağlam değil. David Luiz çok fazla ileri çıkıp pozisyon kaybediyor. Terry yavaş. Cahill fena değil ancak savunma takım halinde aksayabiliyor. Crystal Palace, Sunderland gibi vasat altı PL takımlarına sürüsüyle pozisyon verdiler. Hatta bakın Basel'e 2 maçta da kaybettiler. Demek ki bu adamların sıkıntıda olduğu noktalar var.
    - Drogba effect. Beyler bu güne kadar çok maç izledim bu tür anlamlar içeren maçlar. Size şöyle söyleyeyim Drogba gibi büyük bir oyuncu kendini evinde gibi hissedeceği ve bu kadar değer verdiği bir ortamda yağ gibi akar. Bu o kadar olası bir şey ki... Kötü oynaması beni çok şaşırtır şahsen.
    - Hiç bir şekilde böylesine bir knock-out turunda 3-0 4-0 vurabilecek bir takım değil. Grupta aldığı maçlara bakmayın siz. Gerçekten leş ötesi takımlar vardı gruplarında. Hatta o maçları Ramires kazandı diyebilirim. Biz orta sahalarına önlem alırsak başı kesilmiş tavuk gibi saçmalayacaklar.
    - Kanat kanat kanat.... Kesinlikle kanat oyuncusu almamız lazım, Bruma'yı kazanmamız lazım. İyi kanat oyuncuları o bekleri aptala çevirebilir. Drogba'nın kanattan içeri kateden oyunculara indireceği toplar ölümcül olur benden söylemesi. O yüzden kanattan içeri doğru kateden oyunculara ihtiyacımız olacak.
    - Aynı şekilde bekleriyle kanat oyuncularının arası çok açık. O boşluğu kullanıp veya top oradayken alan değiştirip bir anda eksik yakalayabiliriz.


    Biraz fazla yazdım belki daha da yazardım ancak okunmaz biliyorum. Anlayacağınız bir Juve senaryosu yaşatabiliriz sonuç olarak. Tam olarak o tipte maçlar olmaz ama Atl.Madrid gibi kompakt takım değil en azından.

    Bu tür turlarda takım olamamış bireysel oyunu benimsemiş takımlar kendinden güçsüz takımlara elenebilir. Bu yüzden Chelsea'yi istedim zaten.

    Hemen alta da Chelsea'nin kadrosunu yapıştıralım da bilmeyen görmeyen kalmasın.

     Eksileriyle Artılarıyla CHELSEA...







  • Oha entera basınca yazdığımdan korktum.
  • Guzel yazmışsın eline saglık da ivanovicle cole u gommussun yav o kadar kotu değiller bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okudum. Fakat Totemde beni yendiğin için hala kırgınım
    Güzel olmuş. Şanslıyız aslında. Ben İngiliz takımi istiyordum, Chelsea çıktı. Lig tv den maçları takip ederim biraz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Juventus maçlarındaki gibi akıllı oynarsak eleriz bunları.
  • HeartQuake kullanıcısına yanıt
    Tabi bir Sabri ve H.Balta değiller Ancak benim dikkat çekmeye çalıştığım nokta zayıf karınlarının o bölgeler olması. O yüzden biraz fazla vurmuş olabilirim.
  • Bizim bu savunma hataları devam ederse Torres bizim turda 3 yıldır yapamadığı patlamayı yapar, patlar 2 maçta 214 gol 44 asist yapar.Sonra o gazla CL World Cup Super Cup alır dünyada yılın futbolcusu seçilir.
  • Takım yendikten sonra yemişim totemi.
  • Güzel analiz. Kanat kullanabilmek için Drogba'nın kanatta yerden oynaması lazım. Hızlı oyuncularımıza defans arkası top atabilmek için. Kısaca zor maçlarda santraforunuzu ceza sahanızda değil de taç çicgisinde kullanmak içeride de kıvrak oyunculara yer açmak önemlidir diye düşünüyorum.
  • O kadrodan Daha Torres'le Hazard sakatlanacak arkadaşlar içiniz rahat olsun. Ben de başından beri Chelsea diye yırtınıyordum çıktı çok iyi oldu
  • HellBoy1905 detected.

  • Radarlar bozulmuş sanırım.
  • eline sağlık dostum. güzel bir çalışma olmuş.
  • Basel'in hem içeride hem dışarıda yendiği takımda aynı Chelsea, Arsenal gibi şuan dünyanın en komple takımlarından birine 6 gol atanManchester City'yi evinde yenen, liderin 2 puan arkasındaki takımda Chelsea.

    Futbol günden güne değişlenlik gösterebiliyor. Bu sebeple eleminasyonlu iki ayaklı kupa maçlarında genellikle futbolcu bazında değil, oyun anlayışı bazında hazırlanıyor takımlar ki doğrusu da bu. Biz bugün beklere çöp deriz, çıkar Ashley Cole 1 gol atar, pozisyon dahi vermez bize.

    Ama genel olarak savunma itibariyle istikrarsız bir takım olduklarını kabul ediyorum. Gol yemez değiller. Basit hatalar yapıyorlar. Ama bu tamamen maç içerisindeki konstanstrasyon kaybından ve defans-orta saha ve orta saha-hücum hattındaki kopukluktan kaynaklanıyor.

    Mourinho'nun takımı şampiyonlar ligine ne kadar adapte edeceği çok önemli. Chelsea'nın şubat ayına kadar premier ligde önemli maçları var. Eğer tepelerden kopmazlarsa - ki ben şampiyonluk yarışından kopacaklarına ihtimal vermiyorum - şampiyonlar ligine ligdeki alelade bir deplasman maçı kadar konsantre olamama ihtimalleri çok kuvvetli.




  • Kesinlikle güzel özetlemişsin kardeş.
  • Güven kullanıcısına yanıt
    Haklısın futbolda hiçbir şey kesin değildir. İki şekilde oynayabiliyorlar şimdilik. Ya dengeli takım olayım diye hücum gücünden taviz veriyorlar, yada bu boşlukları veriyorlar.

    Mancini gibi bir taktik hocası bunları görecektir zaten.
  • Güzel tespitler yapmışsın hocam tebrik ederim.

    - THEY DON'T HAVE DROGBA.
  • Açın Murat Yakın'dan taktik alın hocam.
  • Barça, Bayern gibi elenmesi imkansıza yakın bir takım değil en azından. İngiliz takımı gelsin diyordum Chelsea geldi. Yine de onlar favori, kadrolarıyla olsun Mourinho olsun ama en azından üst tura çıkma şansımız diğer takımlarla olan eşleşmelerimize göre daha yüksek. İnşallah eleriz :)
  • Chelsea'yi fazla hafife aliyorsunuz gibime geliyor. Bakalim ne olacak sonucu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.