Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.450
Cevap
130
Favori
250.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • messdent M kullanıcısına yanıt
    Sizin durumunuz bir hukuk bürosunun kendi kendine işlem yapması.

    Direkt karşı firmaya ulaşıp bir yetkili ile görüşmenizi öneririm.Onlardan habersiz bir işlem yapılmış ve büyük ihtimalle(sektörde her zaman oluyor) alınan ücretin yarısını hukuk bürosu kendisine alacak.

    Kendileri ile görüşürseniz davayı geri bile çektirebilirsiniz.

    Hukuk bürosu ile görüşmeye uğraşmayın cahil ve kaba çağrı merkezi çalışanları çıkacaktır karşınıza.

    1)Tebligatı beklemelisiniz.
    2)En ideali yazılı havaledir.
    3)Karşı taraf ile anlaşıp avukatı geri çektirmeniz gerekir.
    4)Avukat ile görüşmeniz gerekir.Karşı dava açılır.
  • messdent M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam,

    Bizlerde karşılıksız burada milletimiz zarar görmesin diye yardımcı oluyoruz, o kadar kan emici var ki piyasa da.

    Size gönderilen ilamsız ödeme emri mi yoksa adınıza dava mı açılmış?
    Genelde şöyle çalışıyorlar, bu işi takip eden avukatlar var rent a car ve taksi plaka kiralama işi yapan şirketleri tek tek ziyaret edip elinizde böyle kaza durumu varsa ve siz haklıysanız bize vekalet verin biz mahkeme yolu ile yada anlaşarak para toplayalım %25'ini biz alırız %75'ini size veririz şeklinde.

    Dava açmak yerine ilamsız ödeme emri gönderip karşı taraf bu işlerden anlamıyorsa gözünü korkutup para koparmaya çalışırlar ama size neden direkt dava açtılar karşı tarafın avukatına sormak lazım.

    Karşı tarafın avukatına ulaşıp telefonda konuşmanızı tavsiye ederim. Bir avukata danışmadan kimseye para vermeyin, hele elden hiç para göndermeyin. Avukatla anlaşıp para gönderirseniz bile banka üzerinden resmi hesaba ve eft/havale açıklamasına dosya numarasını yazarak göndermeniz ve avukattan ibraname almanız gerekir.

    Sormuş olduğunuz sorular profesyonel destek alarak avukattan cevap almanız gerekli çünkü ortada dava olması neticesinde hukuki bir konu sigortacılar bu konuları bilmez zaten bu konuları da bilsek avukat yerine biz girerdik hocam davalara :)




  • Şubat ayı başında karşı tarafın %100 kusurlu olduğu bir kazada trafik sigortasından halen onarımda olan aracım için değer kaybı davası açabilir miyim? ''İnternette bazı yazılarda beş yaşına kadar olan araclar için değer kaybı davası açılır bilgisi var''

    Aracım Alfa Romeo 147,2009 model,45.000 km de.Hasar tutarı 6750 tl'dir.Bu konuyla ilgili bilgilendirirseniz sevinirim.
  • ziko_t Z kullanıcısına yanıt
    Değer kaybı talep edebilmek için aracın onarımı bitmiş, fatura kesilmiş olması lazım. Ondan sonra dışarıdan bağımsız ekspere hesaplattırabilir yada direkt karşı tarafın sigorta şirketine başvurup onlar tarafından hesaplattırılmasını talep edebilirsiniz.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    teşekkürler,iyi geceler.
  • Merhabalar. 1.5 yıl kadar önce bir trafik kazası yaptım. Hatalı taraf benim. Karşı aracın sadece on kısmında hasar oluşmasına rağmen şahıs tüm aracı baştan yaptırmış. Kaza sonrası hastanede alkol durumu için kan verdik. Ertesi gün aldığımız sonuçta alkole rastlanmadıgi yazmakta. Bu raporu da karakola teslim ettik. Bugün sigorta şirketi karşı tarafın masraflarını alkol bulunduğu gerekçesi ile rücu talebinde bulunduğunu ve haciz yoluna gidildigine dair bir tebliğ göndermiş. Yapmam gerekenler konusunda bilgi sahibi birisi varsa bir yönlendirme yaparsa oldukça sevinirim zira oldukça zor bir duruma düştüm. Şimdiden teşekkür ederim.
  • Merhaba Sigorta Experi.Benim kasko yok.Benim sigortacı diyor ki,sen başkasının aracına zarar verirsen sigorta işe yarıyor.Ama ben çarparsam benim sigorta bana bir şey ödemiyor.Bilgi vermeniizi rica ederim
  • alia A kullanıcısına yanıt
    Doğru söylemiş hocam,

    Trafik sigortası sizin kusurlu olduğunu zaman karşı tarafın maddi hasarını 33.000 TL'ye kadar karşılar bunun üzerinde bir hasar olursa cebinizden ödersiniz.

    Kendi aracınızda oluşan hasarı da kendi cebinizden ödemek zorundasınız.
  • Sadesodaa S kullanıcısına yanıt
    Karakollar teslim edilen tutanakları iki sene boyunca saklamaktadır.



    Alkol bulunmadığına dair rapor verdiyseniz , tekrar temin ederek şirkete göndermeniz yeterlidir.



    Karşı tarafta alkol varsa bu durum sizi ilgilendirmemektedir. Şirket karşı tarafa rücu eder.
  • Merhaba;

    Daha önceki mesajlarımda belirttiğim durumla alakalı tebligat bugün itibariyle elime ulaştı. Gelen evrakta " ilamsız Takipte Ödeme Emri" yazıyor. Benim anlam veremediğim durum, Borçlu yani benim bu borçtan resmi ya da özel bir kanalla bilgilendirilmeden direkt olarak icra takibinin başlatılması. Kimse kazaya karıştığı aracın kiralık olup olmadığını ya da bir kazanç kaybına sebep olduğunu bilemez. Bu durum yasal olsa bile ETİK olmadığını düşünüyorum. Ben bu borcumdan haberdar olmadığım için de doğal olarak takibini ve ödemesini yapamadım. Haberim olduğunda ödemek istediğimde de birsürü vekalet ücretiyle ve faizle birlikte ödeme yapmak durumunda kalıyorum. Avukatın sadece ilamsız ödeme emri aşamasına kadar hangi emeği verdiğini merak ediyorum. Ben herhangi bir direnç göstermemişim zaten ödemek istiyorum ve borcumdan haberim yok. Neyin karşılığında veriyorum bu ücreti. Verdiğim parayı da gerçekten önemsemiyorum artık sadece insana kendini kötü hissettiriyorlar. Bu vekalet ücretini ödememek konusunda yapabileceğim birşey var mıdır acaba önerilerinizi bekliyorum.




  • messdent M kullanıcısına yanıt
    ilamsız ödeme emrine gidip itiraz edin 80 TL gibi bir ücreti var. 7 gün içerisinde itiraz etmezseniz borcu kabul etmiş sayılırsınız, itiraz ettikten sonra karşı taraf mahkemeye vermesi lazım sizi tazminat alabilmesi için. İtirazdan sonra avukat sizi arar 1000 TL istiyorlar diyelim 700 Tl verin bu işi kapatalım der. Ondan sonrası size kalmış ya pazarlık yapıp fiyatta anlaşır ödeme yaparsanız yada ödeme yapmıyorum mahkemeye gidin der telefonu kapatırsınız ondan sonrası da onlara kalmış ya giderler yada gitmezler. Mahkemeye giderlerse rayiç bedel + mahkeme masraflarını ödersiniz.

    Ödeme yapacaksanız da avukatın şahsi banka hesabına açıklamaya yazarak ibraname karşılığında ödeme yapın.

    Daha önce de belirttiğim gibi bunlar pazarlamacı avukatlar, pazarlamacılar gibi kapı kapı rent a car, taksi plakası kiraya veren adamları dolaşır ne kadar kaza varsa bize verin, ne koparırsak karşı taraftan %50'si benim %50'sini size veririm diye komisyon usulü iş topluyorlar.




  • messdent M kullanıcısına yanıt
    Karşı dava açabilirsiniz.

    Size icra takibi başlatılması için öncelikle ulaşılamaması gerekir.

    Size yasal yollardan ulaşmaya çalışmadıkları için vekalet ve benzeri ücretler ödemenize de gerek kalmamaktadır.

    Yapacağınız en güzel şey çarptığınız kişiyi arayarak durumu anlatmaktır.Hukuk bürosunu ararsanız sadece sinirleriniz gerilir.

    Böyle hukuk firmaları genelde vekalet bile almadan tebligat gönderiyorlar.Yan dal hukuk mezunu bir kişi olarak ben yıllardır akbaba hukuk bürosu derim bu bürolara.Karşı tarafın haberi bile olmayabilir söylediğim gibi.

    Görüştükten sonra olumsuz bir dönüş alırsanız hukuk bürosuna faks çekerek size ulaşılamadan bu ücretlerin talep edilemeyeceğini belirtebilirsiniz.

    %70-%80 Civarlarında pazarlık yapılıyor fiyatlarda o kadar da yüksek ücret söylerler.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Ben kiracılarıma ödeme yapmadıkları takdirde direkt icra gönderiyorum. Noterden protesto çekmek falan gerekmiyor. Bu yasal yollardan ulaşma konusunu biraz açar mısınız? Dayanağı nedir? Önceden haber vermek gerekiyorsa en azından taahütlü göndereyim. :D
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Dayanağı sigortacılık mevzuatı ve kanunudur hocam :)

    Ayrıca icra takibinin aracı ile başlatılması için ihtar çekilmesi esastır.Aksi durumda iade davasında ücret davayı talep eden kişiye kalır.

    Ücretlerin ödenmesi için karşı tarafa ulaşılamamış olması da yine evrensel hukuk ilkelerine göre iyi niyet prensibinde değerlendirmeye alınır.

    İtirazınızı buna istinaden yaparsanız karlı çıkarsınız.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Tamam o zaman. :) Ben de daha genel bir şekilde borçlar kanunu ile ilgili sanmıştım. Teşekkürler bilgi için.
  • samsunn55_ kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,



    Özel mülk kuralları devreye girer. Ters yön olması Ve ana yolda olan araç Volvo olduğu için ne yazık ki kusuru size vereceklerdir. Mutabakatsızlık da yaşanabilir. Bu durumda acenteniz sizin yerinize müdehale edecektir.
  • Merhaba,

    Çarşamba günü bir kaza geçirdim.
    Konum olarak bizim cadde başka bir cadde ile kesişiyor ve sağa ya da sola dönebiliyoruz. Karşıya devam edersek park var.
    Kırmızı ışıkta sıranın en önünde ve sağındaydım (Solumda da transit gibi bir araç vardı)
    Bize yeşil yandı, solumdaki araçla yavaş yavaş ilerledik.
    Solumdaki araç durdu, yol dar olduğu için bana yol verdiğini düşündüm ve yavaşça ilerleyip burnumu çıkardığım anda aşırı süratli bir araba bana sol önden çarptı.
    Araç sürücüsü 79 yaşında ve ısrarla yeşilde geçtiğini söylüyor.
    Benim yanımdaki arabanın şoförü "amca durmasam bana çarpacaktın arkadaşa çarptın kırmızıda geçtin" diyor.
    Arkamdaki araba kırmızıda geçtin amca diyor ama amca ısrarlı.
    Polis çağırdık ama onlar sadece tutanak tutmamızı söyledi kendileri bir şey yapamıyormuş. Hatta parkın girişinde kameralar var (muhtemelen mobese) ama onlar da mahkemelik olursanız incelenir dediler.
    Kaza tutanağına ikimiz de karşı tarafın kırmızıda geçtiğini yazdık.
    Ben arkamdaki arabanın şoförünün ismini ve numarasını şahit olarak yazdım tutanağa.
    Sorum şu ki sigorta şirketleri kim hatalı nasıl karar verecek?
    Yazdığım şahiti telefonla arayıp bilgi alırlar mı? (Şahit olan kişi karakola çağırırlarsa gitmem ama telefonda gördüğümü söylerim dedi. Tanımam etmem bu kişiyi o yüzden gitmesi için ısrar etme şansım yok. Karakola çağrılır mı ifade için?)
    Kameraları incelerler mi? (tutanakta kameradan bahsetmedim zaten incelerlerse bulurlar diye)
    1 sn erken çıksam ya da hızlı çıksam çok ciddi yaralanacağım bir kazaydı. Bir de bunun üstüne göz göre göre beni suçlu çıkarırlarsa içim yanacak. Çalışma yöntemini merak ettim sigorta şirketlerinin o yüzden.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilginAbi -- 10 Mart 2017; 22:58:4 >




  • BilginAbi B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.



    Bu gibi durumlarda %50/50 hasar dağıtılır genelde. Ancak şahiti eklemeniz avantaj olmuş. Tahminen %100 karşı tarafa vereceklerdir. Aksi olursa itiraz etmenizi öneririm.
  • Merhaba

    Forumu tam bilemediğimden konuyu başka bir başlık altında açmıştım. Ayın 7 sinde bir kazaya karıştım. Sorum şu aşağıdaki linki inceleyip bana bir uzman olarak kusurun bana çıkma ihtimali ve eğer kusur bana çıkarsa itiraz etmeli miyim, yardımcı olabilir misiniz?

    https://forum.donanimhaber.com/trafik-kazasi-kusur-orani-hakkinda-yardima-ihtiyacim-var--124686451
  • ekremz E kullanıcısına yanıt

    Merhaba ,



    Gözüken her iki yolunda sokak ya da cadde olduğu. Bu durumlarda geçiş üstünlüğü sağ taraftaki araca aittir.



    Yollardan birisi ana , diğeri tali olsaydı sağ taraftan gelen araç yol vermek zorunda kalırdı.


    Tam net gözükmediği için bu şekilde yardımcı olabilirim size.

    Eğer ana yolda ilerliyorsanız ve sağdan gelen aracın çıktığı yol bir tali yolsa %100 karşı tarafa verilir suç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 13 Mart 2017; 10:5:53 >
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.