Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.450
Cevap
130
Favori
250.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: roadkingtr


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sigorta Eksperi

    quote:

    Orijinalden alıntı: roadkingtr

    Merhabalar,
    Geçen cumartesi önümdeki normal bir aracın yolcu indirmek için durmasıyla ben de durdum.Arkamdaki yol yokuş olması ve biz tepeden sonraki inişte durmamız sebebiyle arkadan hızlı
    gelen bir araç benim aracıma sol arkadan vurarak tampon,bagaj,sol çamurluk, arka teker ve akslara zarar verdi.Ben kaskomun çekicisi ile kaskonun anlaşmalı olduğu servise çektirdim.
    Karşı taraf ile tutanak tutup evrakları dün servise teslim ettim.Bugün eksper gelmiş yırtıl olan tampona tamir demiş.Servis görevlisi bu tamir edilemez diyor. Sormak istediğim konular:
    - Ben tamir istemezsem değişim istersem bunu kabul etmek zorunda değiller mi? Çünkü ben aracımı orjinal parça kullanılsın diye kaskomun anlaşmalı olduğu servise çektim.Yoksa başka yetkili servis ile çalışıyordum. (Sigortacım öyle söyledi.Anlaşmalı servise çekmezsen muadil parça kullanıldığında itiraz edemezsin şeklinde.)
    - Kaskomdan ikame araç istedim ve bana muadil araç yerine clio,micra gibi araçalar öneriyorlar.Benim aracım dizel ama bana benzinli araç vermeye kalkıyorlar.Elimizde araç yok gibi bahaneler uyduruluyor.Böyle bir hakları varmıdır?
    - Diğer sorum ise bu değer kaybı için talep etmek için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Aracımdaki hasar büyük ve karşı taraftan değer kaybı için talepte bulunmak istiyorum.

    Cevaplarınız için teşekkürler.

    Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun.

    Tampondaki hasar konusunda tamir ya da yenisi ile değişim gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Bu tür onarım ya da değişim konularında olması gereken şey, eksperin ve servisin mutabakata varmasıdır. Aksi takdirde bu tür sorunlar ortaya çıkabiliyor. Servis anlaşmalı servis demişsiniz. Sigorta şirketi bu servise güvenmiş ki anlaşma vermiş. Servis tamir edilemez diyorsa değiştirmeleri gerekiyor. Servis onarmıyor, eksper diretiyor. İkisi de sigorta şirketinden iş alıyor. Mağdur sizsiniz. Bu hususu da aşağıda vereceğim şikayet linki üzerinden şikayet edebilirsiniz. (Kendiniz de bir eksper tayin edebilirsiniz ancak bu da kesin çözüm olmayacaktır.)

    Anlaşmalı servis&anlaşmasız servis konusu çok detaylı bir konu. Aynı şekilde orijinal parça&eşdeğer parça seçeneği de öyle. Artık poliçelerde bunlar seçilebiliyor, seçeneklere göre prim ödemesi çıkıyor. Sizin poliçenizin detaylarını bilmiyorum. Poliçeniz sanırım anlaşmalı servis poliçesi. O zaman başka yerde tamir isterseniz bildiğim kadarıyla belirli bir muafiyet uygulanıyor. Yani misal veriyorum, hasar durumunda anlaşmasız bir servise giderseniz hasarın %20'sini siz ödüyorsunuz. Yedek parça konusunda ise size verilen bilgi yanlış. Çünkü yine kasko poliçeniz eğer orijinal parça üzerinden yapılmışsa zaten onarımda orijinal parça kullanılmak zorunda. Araç nerede tamir olursa olsun. Ama eşdeğer parça üzerinden poliçeniz yapılmışsa o zaman servisin anlaşmalı olup olmadığının bir önemi yok, eşdeğer parçalarla onarım gerçekleştirilir.

    İkame araç ile ilgili sorunları neredeyse herkes yaşıyor. Şimdi bir laf vardır, okuyanlar affetsin; yiyemeyeceğin nokta noktanın altına yatmayacaksın, derler. Sigorta şirketlerinin muadil araç algısı bu yönde demek ki. Bu konu sonuçta sigorta şirketinizle sizin aranızda özel bir konu. Yani bir poliçe yapılmış, parası ödenmiş, sigorta şirketi hasar anında muadil araç vermiyor, taahhütünü yerine getirmiyor. Böyle bahanelere tabi hakları yok ama bahaneler bitmiyor işte. Bu konuyu Hazine Müsteşarlığına şikayet ederseniz bir ihtimal çözme imkanı bulabilirsiniz. Linki yazıyorum;
    Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Şikayet Formu

    Değer kaybınızı size çarpan şahsın trafik sigortasından talep ve tahsil edebilirsiniz. Bunun için ekspertiz raporu alarak sigorta şirketine başvurabilirsiniz.

    Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. -Şu anda bir eksperin atanmış olduğu dosya yada ne dersiniz bilmiyorum ben başka eksper isteyebiliyormuyum? Evet ise nerden yapabilirim ve bana maliyeti nedir?
    -Poliçem anlaşmalı servis ve orjinal parça diye biliyorum.
    - Değer düşümü telafisi için farklı şeyler duydum. Servise sorduğumda sizi onarım bitince avukata yönlendiririz dedi. Bir sigortacı arkadaş eksper veya avukat hangisi ile bu işe başlarsanız ikisi beraber çalışıyorlar diyor. Ama bir arkadaşım da bağımsız ekspere dosyayı hazırlatıp karşı tarafın sigortasına bu evrakları gönderip ödemeyi aldı ama düşük ödediler. Bu konuda avukat eksper ile mi devam etmek lazım yoksa sadece eksper ve karşı tarafın sigortasıyla bağlantıya geçerek yapmak mı? Avukatlar genelde bu iş için alacağınız paranın % 20 sini istiyorlar. Sigortadan alan arkadaş 150-200 gibi ekspere para ödemiş dosya için. Hangisini tavsiye edersiniz? Bir de bağımsız eksper nereden bulabiliriz?
    -Son olarak da değer düşümünde sadece kaporta gibi saç kısımların hesaba katıldığını onun harici değişen plastik tampon veya değişen orjinal mekanik parçaların hesaba katılmadığı doğru mudur?
    Teşekkürler,

    Başka eksper isteme hakkınız var. Ancak bu eksperden alacağınız rapor sonucunda sigorta şirketi, tamam madem bu eksper tamponun yenisini vermiş, biz de değiştirelim bari demeyecektir. Böyle bir sıkıntı var. Maliyeti eksperle sizin aranızdadır. Ancak ödeyeceğiniz tutarı TTK-1426ncı madde kapsamında sigorta şirketinden iade alırsınız. Bu işlemi şuradan yapabilirsiniz;

    EKSİST (Eksper Atama)

    Değer kaybı için farklı yerlerden teklifler alıp size en mantıklı gelen teklifi değerlendirmeniz en doğrusu olacaktır. Avukat ile dosyanın takip edilmesi sizin avantajınızadır. Ancak avukat ile takip etme zorunluluğunuz yoktur. Bir eksperden rapor alarak işi kendiniz takip edebilirsiniz. Bahsettiğiniz ücretler ticari anlaşma olup tamamen işi yürüteceğiniz kişilerle yapacağınız görüşmelere dayalıdır. Yorum yapmam doğru olmaz. En nihayetinde herkes fiyatını kendi belirler.

    Evet, önemli olan dış kaporta aksamıdır. Tampon, far, mekanik parçalar değer kaybında dikkate alınmaz. Böyle bir mevzuat yok esasen. Yıllarca bilirkişiler bu yönde rapor yazmışlar ve bu da bir nevi genel geçer kural olmuş.




  • benim sorum farklı nasıl exper oldunuz ?

    hangi okulu bitirdiniz?

    sanırım sınava girmek gerekio sınav zzor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -globetrotter-

    Öncelikle merhabalar.
    Maddi hasarlı bir kazaya karıştım, kusur %100 karşı tarafa verildi. Buraya kadar işler düzenli işledi.
    Aracım tam bir aydır bekletiliyor. 54.000tl kasko değeri var, servis tarafindan 30.000tl'lik şase dahil 57.000 tl parça talep edildi. ( işçilik hariç.) dun servis tarafindan aramdım ve aracımın omarımına başlanacağını öğrendim. Sigorta şirketi şase'yi özel bir serviste onartmaya karar vermiş. Tabi ki onay vermeyip sigorta şirketini aradım. Dosya sorumlusu denen bir beye uzun uğraşlardan sonra ulaştım. Kendisi çok daha kötü durumdaki araçları tamir ettiklerini, benim aracımında onarılacağını söyledi. Ben şasenin hayati bir parça olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini söyledim. Çok sert ve baskıcı bir üslüpla bunun olmayacağını söyledi. Ben de eksper raporuna iyiraz edeceğimi ve şasenin onarılmamasını istediğimi söyledim. Ve kapattık. Fakat 10 dakika sonra servis beni arayıp onarımı kabul etmiş olduğumu söyledi. Malum beyefendi servise öyle bildirmiş. Ben de servise onarımi kabul etmediğimi bildiren yazıli bir belge verip aynı kişiye ulaşmaya çalıştım. Ama henüz beni aramadı.
    Benim kasko poliçem mavi diye tabir edilen ve yetkili serviste orijinal parça takılmasını temel alan bir poliçe. Ek olarak şase; hayati öneme sahip olduğundan onarılmasını reddetmem sürece nasıl bir etki yapar, ek olarak dosya sorumlusu bey'in benim adımı kullanarak servise beyan vermesi ne derece bir suçtur? Yardımınızı bekliyorum.
    Bundan sonra izleyeceğim yol hakkinda bana ışık tutarsanız minnettar olurum.
    Ek olarak bizlere üşenmeden böyle bir hizmet verdiğiniz için çok teşekkür ediyor, selamlarımı sunuyorum.
    Düzenleme: aracımın kaskosu ve trafik sigortası var ve aynı şirketten.

    Geçmiş olsun. Öncelikle sizden izinsiz aracınızın onarımına başlanması konusunda talimat veren kendiniz bilmez kişiyi hazine müsteşarlığına şikayet etmenizi tavsiye ederim. Ki bir ihtimal ayağını bundan sonra denk alacaktır.

    Onarıma kesinlikle karşı olduğunuz ortada. Aracın fotoğraflarını görmedim ancak araç şasisi ağır hasar almış ise direkt hurdaya ayrılmalı. Bana gelen taleplerde, çekme belgeli değil, hurda belgeli rapor yazıyorum. Sizin de bahsettiğinizi gibi hayati öneme haiz bir parça. Siz bu araçla ailenizi taşıyacaksınız. Bunun sorumluluğunun bilincinde değiller tabi...

    Ne yapabilirsiniz? Kendiniz bağımsız bir eksperden ekspertiz raporu alabilirsiniz. Sonrasında bir avukat aracılığıyla ya da direkt kendiniz sigorta şirketiniz mahkemeye de verebilirsiniz ya da sigorta tahkim komisyonuna da başvurabilirsiniz.

    Sizin aracınızı neden pert etmiyorlar, bu konuya dair tahminlerimi yazmak isterim;

    Sovtaj denen bir tabir var, aracın hasarlı halinin değeri. Sigorta şirketleri bu tür ağır hasar durumlarında sovtaj teklifi alırlar. Bu işi yapan "pertçi" diye tabi edilen şahıslar bulunmaktadır. En yüksek teklife bakarlar, aracın kaza öncesi piyasa değerine bakarlar. Eğer aradaki fark, onarım için alınan tekliflerden daha düşükse aracı pert ederler. Sizin aracınıza muhtemelen iyi bir sovtaj teklifi alamadılar. Yani onarım sigorta şirketi için daha ekonomik durumda. Böyle olunca da sizi zora sokuyorlar.

    Yapacağınız şey, dediğim gibi bağımsız bir ekspertiz raporu almak olacaktır. Sonrasında ya mahkeme ya tahkim.

    Eksperler genelde sigorta şirketlerinden iş almaktadırlar. Bu tür durumlarda tamamen tarafsız ve bağımsız davranamayabilmektedirler. Olan da sigortalılara olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26_____

    benim sorum farklı nasıl exper oldunuz ?

    hangi okulu bitirdiniz?

    sanırım sınava girmek gerekio sınav zzor mu?

    Hazine Müsteşarlığı sınav açtı, girdim, kazandım. EKSper olmak istiyorsanız, sınavları SEGEM'den takip edebilirsiniz. Uzun bir süre eksper alımı olacağını sanmıyorum. Ama hiç belli olmaz, ara ara SEGEM'i yoklayın derim.

    Ben Gazi Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği bölümü mezunuyum. Ancak eksperlikte (şu anki mevzuata göre) teknik bir bölüm bitirme zorunluluğu yok.

    Evet sınava girmek gerek. Ardından staj dönemi de var. Sınavın zorluğu çok önemli değil. Çünkü rakipleriniz var, zorsa herkese zor, kolaysa herkese kolay.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sigorta Eksperi

    quote:

    Orijinalden alıntı: 26_____

    benim sorum farklı nasıl exper oldunuz ?

    hangi okulu bitirdiniz?

    sanırım sınava girmek gerekio sınav zzor mu?

    Hazine Müsteşarlığı sınav açtı, girdim, kazandım. EKSper olmak istiyorsanız, sınavları SEGEM'den takip edebilirsiniz. Uzun bir süre eksper alımı olacağını sanmıyorum. Ama hiç belli olmaz, ara ara SEGEM'i yoklayın derim.

    Ben Gazi Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği bölümü mezunuyum. Ancak eksperlikte (şu anki mevzuata göre) teknik bir bölüm bitirme zorunluluğu yok.

    Evet sınava girmek gerek. Ardından staj dönemi de var. Sınavın zorluğu çok önemli değil. Çünkü rakipleriniz var, zorsa herkese zor, kolaysa herkese kolay.

    çok merak etmiştim .ok hoşuma gitmişti meslek.

    bn sadece makina müh. girebildiğini düşünmüştüm.

    sorularda ne soruolar?

    çalışmak için nerden kaynak bulunabilir ?

    tşkler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26_____

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sigorta Eksperi

    quote:

    Orijinalden alıntı: 26_____

    benim sorum farklı nasıl exper oldunuz ?

    hangi okulu bitirdiniz?

    sanırım sınava girmek gerekio sınav zzor mu?

    Hazine Müsteşarlığı sınav açtı, girdim, kazandım. EKSper olmak istiyorsanız, sınavları SEGEM'den takip edebilirsiniz. Uzun bir süre eksper alımı olacağını sanmıyorum. Ama hiç belli olmaz, ara ara SEGEM'i yoklayın derim.

    Ben Gazi Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği bölümü mezunuyum. Ancak eksperlikte (şu anki mevzuata göre) teknik bir bölüm bitirme zorunluluğu yok.

    Evet sınava girmek gerek. Ardından staj dönemi de var. Sınavın zorluğu çok önemli değil. Çünkü rakipleriniz var, zorsa herkese zor, kolaysa herkese kolay.

    çok merak etmiştim .ok hoşuma gitmişti meslek.

    bn sadece makina müh. girebildiğini düşünmüştüm.

    sorularda ne soruolar?

    çalışmak için nerden kaynak bulunabilir ?

    tşkler

    Sınav olduğu zaman, konular belirleniyor. Genelde sigortacılık mevzuatından soru gelir. 5684 sayılı sigortacılık kanunu, eksperler yönetmeliği, eksperler meslek kuralları, trafik sigortası genel şartları, kasko sigortası genel şartları, gibi. SEGEM sitesinden eski soruları bulabilirsin diye tahmin ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sigorta Eksperi

    quote:

    Orijinalden alıntı: 26_____

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sigorta Eksperi

    quote:

    Orijinalden alıntı: 26_____

    benim sorum farklı nasıl exper oldunuz ?

    hangi okulu bitirdiniz?

    sanırım sınava girmek gerekio sınav zzor mu?

    Hazine Müsteşarlığı sınav açtı, girdim, kazandım. EKSper olmak istiyorsanız, sınavları SEGEM'den takip edebilirsiniz. Uzun bir süre eksper alımı olacağını sanmıyorum. Ama hiç belli olmaz, ara ara SEGEM'i yoklayın derim.

    Ben Gazi Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği bölümü mezunuyum. Ancak eksperlikte (şu anki mevzuata göre) teknik bir bölüm bitirme zorunluluğu yok.

    Evet sınava girmek gerek. Ardından staj dönemi de var. Sınavın zorluğu çok önemli değil. Çünkü rakipleriniz var, zorsa herkese zor, kolaysa herkese kolay.

    çok merak etmiştim .ok hoşuma gitmişti meslek.

    bn sadece makina müh. girebildiğini düşünmüştüm.

    sorularda ne soruolar?

    çalışmak için nerden kaynak bulunabilir ?

    tşkler

    Sınav olduğu zaman, konular belirleniyor. Genelde sigortacılık mevzuatından soru gelir. 5684 sayılı sigortacılık kanunu, eksperler yönetmeliği, eksperler meslek kuralları, trafik sigortası genel şartları, kasko sigortası genel şartları, gibi. SEGEM sitesinden eski soruları bulabilirsin diye tahmin ediyorum.

    teşekkürler biraz inceledim baya bideğişik geldi cvp lar için tşkler ii akşamlar




  • Çok çok iyi bir konu
    Size teşekkür ederim

    Ben gerçek bir olayla ilgili soru sormak istiyorum
    Hatta siz benim konuma açıklayıcı bir cevap yazmışsınız sizin konunuzu görünce okudum ve beğendim

    Bizim hasarımız ilk tespitte 15000 tl artı işçilik fakat tabii bu ilk tespit yıllardır aynı Nissan yetkili servisiyle çalıştığımız için güzel indirimler de alıyoruz ve bir kaç tamiratla bu rakamın onbin artı işçiliğin altına düşmeyeceği fakat biraz üstü olabileceği belirtildi

    Benim merak ettiğim şudur
    Kasko poliçemizde 16100 tl azami bedeldir olarak belirtilmiş
    2013 ün Aralık ayı itibarı ile

    1)Biz örneğin pert teklifi yapılırsa bu teklifi reddedip kendi cebimizden bu parayı ödeyip(12000 tl lik servis bedelini diyelim) sonra sigorta şirketinden talep edebilir miyiz

    2)Tahkim mi yoksa mahkeme mi daha mantıklı olur

    3)eksperin bize uygunsuz teklifler yaptığını düşünüyorsak elimizden ne gelir? ( tamire gönderilmesi doğru olmayan parçalar) (ya da düşük pert teklifi gibi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Çok çok iyi bir konu
    Size teşekkür ederim

    Ben gerçek bir olayla ilgili soru sormak istiyorum
    Hatta siz benim konuma açıklayıcı bir cevap yazmışsınız sizin konunuzu görünce okudum ve beğendim

    Bizim hasarımız ilk tespitte 15000 tl artı işçilik fakat tabii bu ilk tespit yıllardır aynı Nissan yetkili servisiyle çalıştığımız için güzel indirimler de alıyoruz ve bir kaç tamiratla bu rakamın onbin artı işçiliğin altına düşmeyeceği fakat biraz üstü olabileceği belirtildi

    Benim merak ettiğim şudur
    Kasko poliçemizde 16100 tl azami bedeldir olarak belirtilmiş
    2013 ün Aralık ayı itibarı ile

    1)Biz örneğin pert teklifi yapılırsa bu teklifi reddedip kendi cebimizden bu parayı ödeyip(12000 tl lik servis bedelini diyelim) sonra sigorta şirketinden talep edebilir miyiz

    2)Tahkim mi yoksa mahkeme mi daha mantıklı olur

    3)eksperin bize uygunsuz teklifler yaptığını düşünüyorsak elimizden ne gelir? ( tamire gönderilmesi doğru olmayan parçalar) (ya da düşük pert teklifi gibi)



    Öncelikle kaskonuzda böyle bir ibare olması genel şartlara uygun değil. Sizin konunuzda genel şart maddelerini detaylı yazmadım sanırım. Şimdi kasko sigortası genel şartlarını yazayım;

    3.3. Sigorta Bedeli, Tazminatın Hesabı ve Ödenmesi
    3.3.1. Sigorta Bedeli
    3.3.1.1. Sigorta şirketi aracı hasar tarihi itibariyle rayiç değerine kadar teminat altına almıştır.
    Sigorta tazminatının hesabında sigortalı menfaatlerin rizikonun gerçekleşmesi anındaki rayiç
    değerleri esas tutulur.
    Rayiç değer için esas alınacak referansa veya rayiç değeri belirleme yöntemine poliçede yer
    verilir. Bu yönde bir referans belirlenmemişse veya bu belirleme somut değilse Türkiye
    Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğince belirlenerek ilan edilen riziko tarihi
    itibariyle geçerli rayiç değere ilişkin liste esas alınır.

    3.3.2.2. Onarım masraflarının sigortalı aracın rizikonun gerçekleştiği tarihteki değerini aşması
    ve aynı zamanda eksper raporu ile aracın onarım kabul etmez bir hale geldiğinin tespit
    edilmesi durumunda, araç tam hasara uğramış sayılır. Aracın tam hasara uğraması halinde,
    aracın hasar anındaki rayiç değeri ödenir. Bu durumda, aracın Karayolları Trafik
    Yönetmeliğinin ilgili maddesi hükümleri doğrultusunda hurdaya ayrıldığına dair hurda tescil
    belgesi sigorta şirketine ibraz edilmeden araç sahibine sigorta tazminatı ödenmez. Değeri
    tamamen ödenen araç ve aksamı, talep ettiği takdirde sigortacının malı olur. Aynı şekilde
    kısmi onarımlarda parçaların sigorta şirketi tarafından tedarik edilmesi halinde hasarlı
    parçalar talep ettiği takdirde sigortacının malı olur.
    Onarım masrafları sigortalı aracın rizikonun gerçekleştiği tarihteki değerini aşsın veya
    aşmasın, ağır hasarlı aracın onarımının mümkün olduğunun eksper raporu doğrultusunda
    tespit edilmiş olması durumunda, aracın Karayolları Trafik Yönetmeliğinin ilgili maddesi
    hükümleri doğrultusunda trafikten çekildiğine dair “trafikten çekilmiştir” kaşeli tescil belgesi
    sigorta şirketine ibraz edilmeden araç sahibine sigorta tazminatı ödenmez.
    Sigortalının ve sigorta sözleşmesinden menfaat sağlayan kişilerin aracın hasarlı haliyle
    sahibine terk edilmesine onay vermesi halinde aracın riziko tarihindeki rayiç değeri ile hasarlı
    hali arasındaki tutar sigortalıya tazminat olarak ödenebilir. Bu durumda ilgisine göre
    yukarıdaki paragraflarda düzenlenen usul çerçevesinde işlem yapılır. Sigortalının onayı ile
    aracı hasarlı haliyle sigortalıya terk ederek tazminatı ödemek isteyen sigortacı, tespit edip
    sigortalıya bildirdiği sovtaj bedelini bildirimden itibaren 1 aylık süreyle sınırlı olarak garanti
    etmiş sayılır.

    Tüm genel şartlara şu linkten ulaşabilirsiniz.

    Diğer sorularınıza gelince;

    1) Talep edebilirsiniz. Masraflarınızı faturalandırdığınız takdirde bu avantajınıza olacaktır. İllaki öncelikle aracınızı tamir ettirmeye gerek yok bunun için. Bir eksper raporu vasıtasıyla da bu masrafları KDV dahil talep edebilirsiniz. Ancak ödenme konusu yargılama sonrasında belli olur. Yani talep edilmeyecek bir şey yok. Ancak ne olursa olsun risk barındırır.

    2) Tahkim daha mantıklı. Çıkarak karar üç aşağı beş yukarı aynıdır. Ancak eğer vakit ve nakit sıkıntısı yoksa mahkeme daha güvenilir diyebilirim.

    3) Eksperi Hazine Müsteşarlığına ya da SEİK'e şikayet edebilirsiniz. Şikayet kafi gelmezse dava da açabilirsiniz. (Bunları yapın diyerek önermiyorum, yapabileceklerinizden bazıları bunlardır, bunu belirtmek istedim) Kanuni olarak eksper raporlarını tarafsızlık ve bağımsızlık ilkelerine göre tanzim etmek zorundadır. İşi aldığı taraf fark etmeksizin tarafsızlığını ve bağımsızlığını korumalıdır. Korumadığı takdirde şikayet ya da yasal yollara başvurabilirsiniz. Başvuru sonucunda bir şey çıkar mı? Belli olmaz. Sonuçta size göre tarafsız ve bağımsız davranmamış olabilir ama sigorta şirketine göre tarafsız ve bağımsız davranmıştır. Hakimin ya da şikayet mercinin kararı da tarafsızlık ve bağımsızlığını zedelemediği yönünde çıkabilir. Sizin görüşünüze uygun da çıkabilir.

    Sonuçta uğraştığımız işin "halihazırda" teknik kalıpları kesin bir şekilde belirlenmiş değildir. Yani bir aracın motor kaputunun boya işçiliği kimi ekspere göre 150 lira kimine göre 160 lira kimine göre 140 lira kimine göre ise 250 lira olarak rapor edilebilir. Değer kaybı da aynı şekilde, bir ekspere göre 1000 lira, birine göre 5000 lira, birine göre ise araçta değer kaybı gerçekleşmemiştir şeklinde rapor edilebilir. Çelişkileri açıklamaya çalıştım, eksperin tarafsız ve bağımsız davranıp davranmadığının tespitinin zorluğunu hatta imkansızlığını gösterebildiğimi sanıyorum, tekrardan geçmiş olsun dileklerimle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sigorta Eksperi -- 8 Ekim 2014; 23:38:34 >




  • Sigorta Eksperi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler
    Çok açıklayıcı ve profesyonel bir cevap

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sigorta Eksperi

    quote:

    Orijinalden alıntı: papirsus00

    Hocam Merhaba,

    Öncelikle tüm mesajlarınızı okudum ve halkı bilinçlendirme adına yapmış olduğunuz bu karşılıksız yardım çabalarınızdan dolayı sizi kutlarım.

    Size bir kaç sorum ve fikrinizi almak istediğim konular var. Şöyleki,

    bir süre önce motosikletimle virajda yoldan çıkarak tek başıma bir kaza yaptım. motosikletim Honda NC700XA 2013 model,34.000 km'de. Tutanak tuturmadım. Yetkili sevise götürdüm bir dilekçe olay yeri fotoğrafları ile dosyayı açtılar. Expertiz bir arkadaşımız expertizini yaptı, Servis 10.672,52 TL tutarında bir masraf çıkardı. Bu fiyatların tüm parçaların değişimi olduğunda çıkan fiyat. Motosikletimin piyasa fiyatı 21-23 arası değişiyor. Bu şartlarda Perte çıkacağı söylendi. Ama egzozda ufak bir ezik var ve 2 tane plastik parçanın boyanabileceği ve egzoz'un tamir edilmesini kabul edersem pert olmadan tamir edilecileceği söylendi. Kısacası pert olmasını istemiyorsam, yapıcı bir şekilde yaklaşırsam pert olamdanda hallolabileceği söylendi. Bende tamiri kabul etmeyip değişim isteyerek perte çıkmasını istedim. Bunu istiyor olmamın sebebi de, tamir sonucu oluşacak değer kaybının daha sonra satış esnasında bana büyük bir zararı olacağını düşünüyor olmam. Diğer taraftan motosiklette bir problem yok aslında, hala severek kullanıyorum bu süreçte.

    Bu durumda sorularım şunlar,

    1- Çevremden duyduğum bir konu, perte çıkarılması durumunda sigorta şirketi bana, motosikleti almak isteyip istemediğimi soruyorlarmış. Ben almak istesem ve rayiç bedel olarak 22bin Tl olduğunu var sayarsak, servisin çıkardığı masrafı düşerek mi bana ödeme yaparlar yoksa motosikletin durumunun çok kötü olmadığını var sayarak daha düşük bir tutar mı ödemek isterler ?

    2- Ben şirketle para konusunda anlaştım diyelim ve hasarlı motosikletin bende kalmasını istedim diyelim. Bu durumda motosiklete çekme belgesi mi çıkararak kullanacam? Yani kaza yapmadığımı var sayarsak şuanki halimden farklı ne gibi bir durumla karşı karşıya kalacağım yada en gibi bir zararıım olur (tirafik tescilde bir problem olur mu? Tekrar kasko yapabilir miyim ?, trafik sigortası vs., satmak istesem satışı verebilir miyim ? )

    3- poliçemde yer alan beyan ettiğim ve motosikletim üzerinden bulunan aksesuarlar var, bu parçalar bedeli olarak 6000 Tl olduğunu bildirdim ki aşşağı yukarı bukadar sıfır olarak alındığında. rayiç değer belirlenirken ve pert durumunda bu bedel motosiklet rayiç değeri üzerine nasıl etkiler ? Şirket bu konuda bir uyanıklık yaparak mağdur eder mi beni ? Poliçedeki açıklama şu şekilde:

    AKSESUAR KLOZU:
    Araçta bulunan ve detayları poliçe sonunda belirtilen aksesuarlar, poliçe üzerinde yazan bedele
    kadar teminat altına alınmıştır. Poliçede belirtilmeyen her türlü ek aksesuar teminat kapsamı
    dışındadır. Araç üzerinde bulunan logo ve/veya giydirmelerde meydana gelecek hasarlar, logo
    ve/veya giydirmelerin bulunduğu bölgenin, Kara Araçları Kasko Sigortası Genel Şartları?nın A.1.a ,
    A.1.b , A.1.d maddelerinde belirtilen; çarpma, çarpışma devrilme ve yanma nedeniyle meydana
    gelecek bir hasara uğraması halinde teminat altında olup, aksi durumlarda meydana gelecek
    hasarlar teminat haricidir.

    *motosikletin üzerinde bulunan 1 arka çanta ,2 yan çanta ,koruma demiri,elçik koruma
    ,orta ayaklık poliçe teminatına edilmiştir

    KASKO RAYİÇ BEDEL
    AKSESUAR TEMİNATI 6.000
    KIYAFET VE AKSESUAR 2.000

    4- Kazada kaskımda da hasar meydana geldi. kaskın yenisi 450Eur. Ama servisin bana gönderdiği tamirat bilgileri içinde bu bilgi geçmiyor. Geçmesi gerekir miydi ?Bir önceki madde de belirttiğim gibi bunun ödemesi nasıl olur ? şirket bir uyanıklık yoluna gider beni madur etme şansı var mı ?

    KIYAFET VE AKSESUARLAR KLOZU :
    * Sigortalıya ait motosiklet kaskı ve kıyafetleri sadece kazalarda göreceği zararlara karşı 2.000.- tl
    limit ile poliçe kapsamına dahil edilmiştir.Hasar anında kaza zaptı ve hasarlanan kask ve /veya
    kıyafetin şirketimize teslimi zorunludur, aksi halde kask ve /veya kıyafete gelecek zararlar teminat
    dışında kalacaktır.


    şimdiden çok teşekkür ederim.

    1) Evet, motosiklet size kalabilir. Burada sigorta şirketi ile anlaşmanız ön plana çıkıyor, karşılıklı mutabakat gerekli. Genelde kaskolarda bu durumla karşılaşılmaz. Aracı ya da motosikleti kazalı hali ile bir başkasına satarlar, sizinle anlaştıkları fiyat üzerinden size ödeme yaparlar. Örnekleyeyim, motosikletiniz 22 bin lira. Birisi bu motosikleti bu kazalı hali ile 15 bin liraya almayı taahhüt etti. Bu durumda motosiklet bu kişiye satılır. Siz de 22 bin liranızı alırsınız. Pert durumunda servisin çıkardığı fiyat listesinin bir önemi olmaz.

    2) Böyle bir durum gerçekleşirse çekme belgeli olup olmayacağı konusunda net bir şey söyleyemem. Ancak mutabakatınız önemli burada. araca kısmi rapor yazılırsa çekme belgeli olmaz. Ancak pert olarak rapor yazılırsa çekme belgesi kaydı yapabilirler. Bu konuda mutabakat önemli olacaktır.
    Böyle bir durumla şu şekilde karşılaşabilirsiniz; Servis aracı 10 bin liraya tamir ederim dedi. Şirket araştırma yaptı, aracı pert edersem kasamdan çıkacak tazminat bedeli 7 bin lira olur dedi. Size der ki, en fazla 7 bin lira öderim. Motosikleti ister al kullan ister sat. Burada dediğim gibi mutabakata dikkat, ek madde olarak ekleyebilirsiniz.

    3) Sigortayla anlaşma yaparken aracın ek donanımlarını belirtirsiniz, fiyat konusunda anlaşırsınız zaten. 6 bin lira tutarı, ödenecek azami tazminatı gösterir. Ek donanımlar için 6 bin lira alabileceğiniz anlamına gelmez, üst sınır 6 bin liradır.

    4) Kask için de alabileceğiniz en üst tazminat tutarı 2 bin liradır. Kask konusunda tutanakta belirtilmesi lazım gibilerinden ret cevabı verebiliyorlar. Bu konuyu da sigorta ile görüşmeniz gerekir.

    Sorduğunuz tüm sorular sigorta şirketi ya da şirket tarafından tayin edilmiş eksperle karşılıklı olarak mutabakata vararak çözebileceğiniz sorunlardır.

    Motosikletin onarımına onay veriyorsanız zaten sorun çıkmaz. Pert istiyorsanız o zaman imzalayacağınız mutabakata çok dikkat edin, geri dönüşü olmaz. Geçmiş olsun.

    Hocam tekrar merhaba,
    Daha önce motosiklet için yazdigim soru daha karışık bir hal aldi yardiminiza ihtiyacım var.

    1 ay Once düşmek suretiyle tek basima kaza yapmış ve kaskoya basvurarak expertiz sonucu agir hasar belirlendi. Sigorta rayiç bedeli aratiriyoruz diyerek beklettiyordu beni. Bu süreçte motosikletim kullanilabildigi icin ben kullamaya devam ettim. Ne yazikki pazartesi günü bir minibus ana yola kontrolsüz çıkarak bana carpti ve yaralanmali bir kaza geçirdim. Ve motosiklet tamamiyla pert hale geldi.

    Bana çarpan şoförün ehliyeti yoktu fakat yerine başkasını geçirmeye calisiyor. Olaya jandarma müdahil oldu. Sonucun Benim ifademe gore belli olacağı söylendi. 20 gün rapor aldim ve henüz ayağa kalkamadik haliyle ifade de vermeye gidemicem bir süre.

    Simdi sorularim, ikinci kazanin sonucu beklenmeden ilk dosya sonuclanirsa ne olur.

    Iknci kazadan dolayi,Ilk dosyayi kapatabilirler mi.

    Ne yapmam gerekiyor, boyle bir durumda ne olur sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi günler Halil Bey,bayrmın 3. günü akşam saatlerinde tek taraflı maddi hasarlı kaza yaptım.Kaza yaptığım yer, asfalt kaplı yolda ilerlerken hiçbir uyarı levhası,yol çizgisi ve aydınlatmanın olmadığı sert bir viraj.Virajı alamadığımdan dolayı aracımın sağ tarafını komple sulama kanaleti dediğimiz betondan imal edilmiş yapıya sürttüm.akabinde aracım hasar aldı.Olay köy yolunda olduğundan dolayı Jandarma ya bilgi verildi fakat jandarma Polis e gitmemizi olay yerinin polis bölgesi olduğunu belirtti.Olay yerine gelen polis ekibi tutanak tutmadı.Şu an aracım Opel servisinde onarım için eksperin raporunu bekliyor.Sizce kaza da benim kusur oranım ne kadar çıkar.Viraj resimlerini ekliyorum.
     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangis -- 12 Ekim 2014; 21:14:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: papirsus00


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sigorta Eksperi

    quote:

    Orijinalden alıntı: papirsus00

    Hocam Merhaba,

    Öncelikle tüm mesajlarınızı okudum ve halkı bilinçlendirme adına yapmış olduğunuz bu karşılıksız yardım çabalarınızdan dolayı sizi kutlarım.

    Size bir kaç sorum ve fikrinizi almak istediğim konular var. Şöyleki,

    bir süre önce motosikletimle virajda yoldan çıkarak tek başıma bir kaza yaptım. motosikletim Honda NC700XA 2013 model,34.000 km'de. Tutanak tuturmadım. Yetkili sevise götürdüm bir dilekçe olay yeri fotoğrafları ile dosyayı açtılar. Expertiz bir arkadaşımız expertizini yaptı, Servis 10.672,52 TL tutarında bir masraf çıkardı. Bu fiyatların tüm parçaların değişimi olduğunda çıkan fiyat. Motosikletimin piyasa fiyatı 21-23 arası değişiyor. Bu şartlarda Perte çıkacağı söylendi. Ama egzozda ufak bir ezik var ve 2 tane plastik parçanın boyanabileceği ve egzoz'un tamir edilmesini kabul edersem pert olmadan tamir edilecileceği söylendi. Kısacası pert olmasını istemiyorsam, yapıcı bir şekilde yaklaşırsam pert olamdanda hallolabileceği söylendi. Bende tamiri kabul etmeyip değişim isteyerek perte çıkmasını istedim. Bunu istiyor olmamın sebebi de, tamir sonucu oluşacak değer kaybının daha sonra satış esnasında bana büyük bir zararı olacağını düşünüyor olmam. Diğer taraftan motosiklette bir problem yok aslında, hala severek kullanıyorum bu süreçte.

    Bu durumda sorularım şunlar,

    1- Çevremden duyduğum bir konu, perte çıkarılması durumunda sigorta şirketi bana, motosikleti almak isteyip istemediğimi soruyorlarmış. Ben almak istesem ve rayiç bedel olarak 22bin Tl olduğunu var sayarsak, servisin çıkardığı masrafı düşerek mi bana ödeme yaparlar yoksa motosikletin durumunun çok kötü olmadığını var sayarak daha düşük bir tutar mı ödemek isterler ?

    2- Ben şirketle para konusunda anlaştım diyelim ve hasarlı motosikletin bende kalmasını istedim diyelim. Bu durumda motosiklete çekme belgesi mi çıkararak kullanacam? Yani kaza yapmadığımı var sayarsak şuanki halimden farklı ne gibi bir durumla karşı karşıya kalacağım yada en gibi bir zararıım olur (tirafik tescilde bir problem olur mu? Tekrar kasko yapabilir miyim ?, trafik sigortası vs., satmak istesem satışı verebilir miyim ? )

    3- poliçemde yer alan beyan ettiğim ve motosikletim üzerinden bulunan aksesuarlar var, bu parçalar bedeli olarak 6000 Tl olduğunu bildirdim ki aşşağı yukarı bukadar sıfır olarak alındığında. rayiç değer belirlenirken ve pert durumunda bu bedel motosiklet rayiç değeri üzerine nasıl etkiler ? Şirket bu konuda bir uyanıklık yaparak mağdur eder mi beni ? Poliçedeki açıklama şu şekilde:

    AKSESUAR KLOZU:
    Araçta bulunan ve detayları poliçe sonunda belirtilen aksesuarlar, poliçe üzerinde yazan bedele
    kadar teminat altına alınmıştır. Poliçede belirtilmeyen her türlü ek aksesuar teminat kapsamı
    dışındadır. Araç üzerinde bulunan logo ve/veya giydirmelerde meydana gelecek hasarlar, logo
    ve/veya giydirmelerin bulunduğu bölgenin, Kara Araçları Kasko Sigortası Genel Şartları?nın A.1.a ,
    A.1.b , A.1.d maddelerinde belirtilen; çarpma, çarpışma devrilme ve yanma nedeniyle meydana
    gelecek bir hasara uğraması halinde teminat altında olup, aksi durumlarda meydana gelecek
    hasarlar teminat haricidir.

    *motosikletin üzerinde bulunan 1 arka çanta ,2 yan çanta ,koruma demiri,elçik koruma
    ,orta ayaklık poliçe teminatına edilmiştir

    KASKO RAYİÇ BEDEL
    AKSESUAR TEMİNATI 6.000
    KIYAFET VE AKSESUAR 2.000

    4- Kazada kaskımda da hasar meydana geldi. kaskın yenisi 450Eur. Ama servisin bana gönderdiği tamirat bilgileri içinde bu bilgi geçmiyor. Geçmesi gerekir miydi ?Bir önceki madde de belirttiğim gibi bunun ödemesi nasıl olur ? şirket bir uyanıklık yoluna gider beni madur etme şansı var mı ?

    KIYAFET VE AKSESUARLAR KLOZU :
    * Sigortalıya ait motosiklet kaskı ve kıyafetleri sadece kazalarda göreceği zararlara karşı 2.000.- tl
    limit ile poliçe kapsamına dahil edilmiştir.Hasar anında kaza zaptı ve hasarlanan kask ve /veya
    kıyafetin şirketimize teslimi zorunludur, aksi halde kask ve /veya kıyafete gelecek zararlar teminat
    dışında kalacaktır.


    şimdiden çok teşekkür ederim.

    1) Evet, motosiklet size kalabilir. Burada sigorta şirketi ile anlaşmanız ön plana çıkıyor, karşılıklı mutabakat gerekli. Genelde kaskolarda bu durumla karşılaşılmaz. Aracı ya da motosikleti kazalı hali ile bir başkasına satarlar, sizinle anlaştıkları fiyat üzerinden size ödeme yaparlar. Örnekleyeyim, motosikletiniz 22 bin lira. Birisi bu motosikleti bu kazalı hali ile 15 bin liraya almayı taahhüt etti. Bu durumda motosiklet bu kişiye satılır. Siz de 22 bin liranızı alırsınız. Pert durumunda servisin çıkardığı fiyat listesinin bir önemi olmaz.

    2) Böyle bir durum gerçekleşirse çekme belgeli olup olmayacağı konusunda net bir şey söyleyemem. Ancak mutabakatınız önemli burada. araca kısmi rapor yazılırsa çekme belgeli olmaz. Ancak pert olarak rapor yazılırsa çekme belgesi kaydı yapabilirler. Bu konuda mutabakat önemli olacaktır.
    Böyle bir durumla şu şekilde karşılaşabilirsiniz; Servis aracı 10 bin liraya tamir ederim dedi. Şirket araştırma yaptı, aracı pert edersem kasamdan çıkacak tazminat bedeli 7 bin lira olur dedi. Size der ki, en fazla 7 bin lira öderim. Motosikleti ister al kullan ister sat. Burada dediğim gibi mutabakata dikkat, ek madde olarak ekleyebilirsiniz.

    3) Sigortayla anlaşma yaparken aracın ek donanımlarını belirtirsiniz, fiyat konusunda anlaşırsınız zaten. 6 bin lira tutarı, ödenecek azami tazminatı gösterir. Ek donanımlar için 6 bin lira alabileceğiniz anlamına gelmez, üst sınır 6 bin liradır.

    4) Kask için de alabileceğiniz en üst tazminat tutarı 2 bin liradır. Kask konusunda tutanakta belirtilmesi lazım gibilerinden ret cevabı verebiliyorlar. Bu konuyu da sigorta ile görüşmeniz gerekir.

    Sorduğunuz tüm sorular sigorta şirketi ya da şirket tarafından tayin edilmiş eksperle karşılıklı olarak mutabakata vararak çözebileceğiniz sorunlardır.

    Motosikletin onarımına onay veriyorsanız zaten sorun çıkmaz. Pert istiyorsanız o zaman imzalayacağınız mutabakata çok dikkat edin, geri dönüşü olmaz. Geçmiş olsun.

    Hocam tekrar merhaba,
    Daha önce motosiklet için yazdigim soru daha karışık bir hal aldi yardiminiza ihtiyacım var.

    1 ay Once düşmek suretiyle tek basima kaza yapmış ve kaskoya basvurarak expertiz sonucu agir hasar belirlendi. Sigorta rayiç bedeli aratiriyoruz diyerek beklettiyordu beni. Bu süreçte motosikletim kullanilabildigi icin ben kullamaya devam ettim. Ne yazikki pazartesi günü bir minibus ana yola kontrolsüz çıkarak bana carpti ve yaralanmali bir kaza geçirdim. Ve motosiklet tamamiyla pert hale geldi.

    Bana çarpan şoförün ehliyeti yoktu fakat yerine başkasını geçirmeye calisiyor. Olaya jandarma müdahil oldu. Sonucun Benim ifademe gore belli olacağı söylendi. 20 gün rapor aldim ve henüz ayağa kalkamadik haliyle ifade de vermeye gidemicem bir süre.

    Simdi sorularim, ikinci kazanin sonucu beklenmeden ilk dosya sonuclanirsa ne olur.

    Iknci kazadan dolayi,Ilk dosyayi kapatabilirler mi.

    Ne yapmam gerekiyor, boyle bir durumda ne olur sizce?

    Mantık olarak ilk kaza için açılan dosya bedelsiz olarak kapatılır, herhangi bir tazminat alamazsınız.

    İkinci kaza için yeniden dosya açılmıştır zaten. Bu kaza sonucu belirlenecek tazminatı alırsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cangis

    İyi günler Halil Bey,bayrmın 3. günü akşam saatlerinde tek taraflı maddi hasarlı kaza yaptım.Kaza yaptığım yer, asfalt kaplı yolda ilerlerken hiçbir uyarı levhası,yol çizgisi ve aydınlatmanın olmadığı sert bir viraj.Virajı alamadığımdan dolayı aracımın sağ tarafını komple sulama kanaleti dediğimiz betondan imal edilmiş yapıya sürttüm.akabinde aracım hasar aldı.Olay köy yolunda olduğundan dolayı Jandarma ya bilgi verildi fakat jandarma Polis e gitmemizi olay yerinin polis bölgesi olduğunu belirtti.Olay yerine gelen polis ekibi tutanak tutmadı.Şu an aracım Opel servisinde onarım için eksperin raporunu bekliyor.Sizce kaza da benim kusur oranım ne kadar çıkar.Viraj resimlerini ekliyorum.
     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

    Öncelikle geçmiş olsun.

    Kazanın oluşumunda kusur sizde. Karayolları Genel Müdürlüğünde kusur olduğunu düşünüyorsanız dava açabilirsiniz. Ancak bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Ki polis tutanak tutmamış. Buna da anlam veremedim. Çift taraflı kazalarda aranızda anlaşın tutanak doldurun diyorlar ama tek taraflı kazalarda tutanak tutmaları gerek.

    Sonuçta aracınızı kaskonuzdan yaptıracaksınız. Eğer burada kusur oranı ile uğraşması gereken bir kişi ya da kuruluş varsa bu da kasko sigortasını satın aldığınız sigorta şirketidir. Siz kasko sigortası yaptırarak aracınızla ilgili riskleri satın almışsınız. Sigorta şirketi de yüksek ihtimal bu tür işlerle uğraşmaz. Yani olan olmuş, kusur sizde kalır.

    Ne olur? Seneye yenilemede yüksek prim ödersiniz. Ben uğraşırım derseniz, mahkemeden bir bilirkişi tayin edilmesini talep edersiniz. Karayollarına kusur verirse sigorta şirketi karayollarına rücu edebilir. Bilirkişi de kusuru size yüklerse yaptığınız masraflar yanınıza kar kalır.




  • Hocam öncelikle merhaba. Dün aracımla seyir halindeyken transitin sıkıstırması sonucu orta rejüfe çarparak takla atarak kaza yaptım. Araçta ön kısım komple hasar aldı. Ayrıca cam, tavan, sag ön kapı hasarı var.2 airbag acıldı. Altta da bir cok hasar mevcut. Tutanak gelmediginden hasar dosyası henüz açtıramadık. Resimleri de ekliyorum sizce araç perte ayrılır mı? Zira ayrılmazsa bu şekilde feci değer kaybına uğrayacak o durumda izlemem gereken yol nedir? Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goqhanov

    Hocam öncelikle merhaba. Dün aracımla seyir halindeyken transitin sıkıstırması sonucu orta rejüfe çarparak takla atarak kaza yaptım. Araçta ön kısım komple hasar aldı. Ayrıca cam, tavan, sag ön kapı hasarı var.2 airbag acıldı. Altta da bir cok hasar mevcut. Tutanak gelmediginden hasar dosyası henüz açtıramadık. Resimleri de ekliyorum sizce araç perte ayrılır mı? Zira ayrılmazsa bu şekilde feci değer kaybına uğrayacak o durumda izlemem gereken yol nedir? Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

    Aracınız pert de olabilir, tamir de. Yorum yaparak sizi yanıltmak istemem. Siz şu an sigorta şirketinden gelecek teklifleri bekleyin. Bu teklifleri kabul etmek zorunda değilsiniz. Kendiniz de ekspertiz yaptırabilirsiniz. Sigorta şirketi de sizin eksperinizi kabul etmek zorunda değil. Değer kaybı konusunda da kusur oranları, aracın geçmiş hasar kayıt durumu, kmsi, yaşı, modeli, vs vs vs durumları önemlidir.

    Siz ilk etapta sigorta şirketinin teklifini bekleyin, geçmiş olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekenn

    Öncelikle iyi çalışmalar herkese. 2014ün 5. ayında yıllık iznimde iken ikamet ettiğim il dışında trafik kazası geçirdik. gece saatlerinle Mercedes marka bir otomobil park halinde bulunan aracıma ve benim yanımdaki araca çarpmış. Olay yerinde panikle uzaklaşıyor çarpanlar ve daha sonra 155i arıyorlar. Sabah saatlerinde tarafıma ulaşıldığında karakola gittik kamu davası açıldı. ifadelerimizi verdik. karşı taraf suçlu olduğunu beyan etti. alkol testinde sürücüde 0 promil yanındaki şahısta 151 promil alkol çıkmış. polis kaza ihbarı yapıldığında kaza tespit tutanağını ve görgü tespit tutanağını tutmuş.(bize ulaşılamadığından gece) tutanaklarda polisin beyanı aracın bize vurduğu ve oluşan hasarlar yazılmış. karakoldaki ifadede de araç sürücüsü söylemiş hatalı olduğunu. Mobese görüntüleride var ancak olay tam belli olmuyormuş zaten bende izlemedim görüntüleri. hasar alan araçların fotograflarıda mevcut. ben elimdeki ifade tutanakları kaza tespit tutanağı ve görgü tespit tutanakları ile aracımın karşı tarafın trafik sigortasından yapılması için sanayiye götürdüm. Allianz sigortaya dosya açıldı. aracın parçaları geldi araç yapıldı. Bundan sonrası biraz karışık. aracı yetkili servise değil kendi ustama götürdüm. araç yapıldıktan sonraki işçilik masrafını sigorta tarafıma ödemiyor. dosya araştırma sürecine girmiş ve reddedilmiş. neden ret olduğunu sorduğumda bi cevap vermiyorlar. eksper raporu elimde. dava dosyasının bir sureti elimde. sigorta yetkililerine aracın hasarının kimden karşılanacağımı sorduğumda sigortalı kişiden cevabını alıyorum. Neden peki siz parça gönderdiniz araca dediğimde sigortalıdan ödeme alacaklarını söylüyorlar. Bu durumda ben bu ücreti nasıl alabilirim?

    Sigorta şirketine mi dava açmalıyım?
    Aracı sigorta ettirene mi yoksa kullanan şahısa mı?(aracı kullanan ile sigorta ettiren farklı kişi)
    Ya da bu hasarımın talebini başka dava açmadan açılan kamu davası ile alabilirmiyi. Yoksa sigortaya biraz daha mı baskı yapmalıyım ödemesi için.
    ayrıca başka bir dava açtığımda mağduriyetimdem dolayı bi ücret talep edebilirmiyim. aracı mecburen ikametim dışında olan ilde bıraktım aram 800km ve hala alamadım aracı. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

    Merhabalar. Önceden size yukarıda alıntılamış olduğum konu hakkında soru sormuştum. olayı hazine müsteşarlığına şikayet ettim. 2 mesaj sonunda ödeme yapmama nedenini açıkladılar. Kısaca mesajı yazacak olursam : yukarıdaki hususlar tespit edilmiş olup, iş bu hususlara istinaden ''sigortalı araçta sürücü değişikliği yapıldığı'' tespiti yapılmıştır. Devamında ise ' kazaya ilişkin doğru ihbar yükümlülüğü ve iyiniyet kurallarına uyulmadığı yönünde kanaat oluştuğundan hasar ödeme tespiti reddedilmiştir. demiş sigorta şirketi yazısında. Aslında devamına var ancak buraya eklemedim. isterseniz pdf olarak gönderebilirim öm den. Bu noktadan sonra ne yapmam lazım? yardımcı olabilrseniz sevinirim. İyi çalışmalar.




  • konu mükemmel ayrıca faydalı bilgiler vererek yol gösteren sayın forumdaşıma da saygılarımı, teşekkürlerimi sunarım.
  • selamlar, guzel kardesim sigorda yada kasko parca gonderirken yan sanayi parca mi gonderir yoksa orjinal parcalar mi gonderir.
  • Sn Exper 20.08.2014 tarihinden bu yana aracım serviste bununla ilgili size daha öncede yazmıştım.Sigorta şirketini 2 nci kes gönderdiği tavan da yolda hasar görüp tavan değişmedi, aracım serviste hala beklemekte bu durum beni deli etmiş durumda.Haklı olup ta haksız duruma düşmemek için ne yapabilirim? yarın itibariyle araç 60 gündür yetkili serviste.teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemen_19 -- 19 Ekim 2014; 19:32:24 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.