Şimdi Ara

Ekstra Tur'ları olmayan Tur Şirketleri Listesi (Yurtdışı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
7.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    bahsettiğim sitelerin turlarını hiç kullanmadım ama inceledim hepsini

    serbest zaman sonrası her tur ekstra olarak yazılıyorve en az 20 kişi olmalı diyor

    bu durumu hiç sevmiyorum, hem başlangıç fiyatını düşük göstermek için bir taktik.

    ETS ve JOLLY'de hepsi EKSTRA olarak sonradan karşımıza çıkıyor.




    şimdi gelelim herşeyi dahil, EKSTRASI OLMAYAN SİTELERE



    -siradisikitalar
    -gazella
    -beytour



    bu iki site hoşuma gitti, fiyatlar belli, yapılacaklar belli, ekstra tur yok.

    Sizin yorumlarınız varsa lütfen sizde yazın bu listeyi genişletelim.





    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 2 Mart 2018; 15:42:26 >



  • Bir tur operatörü ve Yurt dışı tur operasyon sorumlusu, ayrıca da profesyonel kokartlı turist rehberi olarak tüm samimiyetimle tarafsız bir şekilde yardımcı olmak isterim.

    Ekstra tur kavramı maalesef amacından çok farklı bir şekilde haksız kazanca dönüşen uygulamalar ile kullanılmakta.

    Bu durum özellikle de YOL üzerinde ki güzergahlara ekstra tur olarak ek ücret isteyenlerde olmakta.

    Örneğin:

    Orta Avrupa tur programı üzerinde genel kapsamda tur programı 7 gece 8 gün olur, 3 gece Prag, 2 Gece Viyana, 2 Gece de Budapeşte'de konaklatılır.

    Şimdi bu programda genellikle Karlovy Vary ekstra turdur. Burada bu turun ekstra tur olarak değerlendirilmesi makul bir durumdur. Zira Karlovy Vary Prag'a yaklaşık 130 km. mesafede, tur programının güzergahının tamamen dışında kalan, gitmek isteyen birisinin de kendi başına gitse hem maliyetli, hemde uzun sürecek kadar mesafeli bir yer.

    Araç km yapacak, rehber tur programının dışında özel bir hizmet sunacak, dolayısıyla bunların hepsi turu düzenleyen acente için bir maliyet olacak, oda bu durumda maliyet+kar ve belirli bir kişi kotası koyacak ki maliyet için ödeyeceği toplam tutarın üzerine çıkıp, o otobüsü ve rehberi Karlovy Vary'e götürsün.

    Şimdi yine tamamen tarafsızlığımda bu sefer kendi mesleğimi eleştiren durum olarak ta şunu belirtebilirim.

    Prag'ta 3 gün kaldık, istikamet Viyana, Prag, Viyana hattı üzerinde Cesky Kurumlov vardır, yol üzerindedir. İşte bu noktada araç zaten A noktasından B noktasına giderken yol üzerinde bulunan bir bölgeye uğradığında buna ekstra tur DİYEMEZ, DEMEMELİDİR.

    Veya aynı şeyi Viyana'dan Budapeşte'ye gidişte, yol üzerinde Slovakya'nın Başkenti Bratislava turu için yapıyorlar, ekstra tur diyorlar, katılmayanı da yol üzerinde bir dinlenme alanında indirip, dönüşte tekrar alıyorlar. İşte bu durum ekstra tur mantığına uymayan tamamen acenteci çakallığıdır. Dahası, Seyahat acentecileri birliği TÜRSAB bu durumu (yol üzerinde ki güzergah noktasına yapılan tur ekstra tur sayılmaz) yasa ile tüketiciyi korumak adına alsa da hem denetim yok, hemde denetim olmadığı için uyan yok.

    Gelelim ekstra turların olmadığı programlara.

    bu konu da acentenin doğru söylediği, yani BİZDE HER ŞEY içinde dediği noktada etik olup olmadığını şuradan anlarız.

    Örnek: Bir orta Avrupa turunu mukayese etmek için, ekstra turları hariç, olan programda tur ücreti + ekstra tur ücretlerinin toplamını alırsınız,

    Birde her şey içinde dediği programın fiyatını alırsınız,

    eğer arada 50 € +/- oynuyorsa aslında operatör bütün fiyatı içine giydirmiştir.

    Gelelim verdiğin sitelere.

    Bu 2 acentenin konsepti çok farklı. Alternatif destinasyon isteyenlere 'tamam Paris'i kendim gezerim ama Fransa'da taşra da kalan şatoları vs. yi nasıl gideyim, turla daha iyi olur' mantığında olan ve daha butik (yani 45 kişi ile değilde 15-20 kişilik gruplarda)bir mantıkla düzenleyen tur şirketleri.

    Mesela Bir Amalfi turu yapmış kişi başı 2690 € fiyat vermiş tüm öğle yemekleri ve akşam yemekleri dahil demiş ama orada atlanan bir durum var, belki ben vejeteryanım, yada tamamen dinle alakası olmayan bir durumla, domuz eti hassasiyetim var. Benim için hazırlanacak yemeğin pişirilmesinde kullanılan malzemede (tava, ızgara vs.) daha önce domuz pişirilmemiş olması konusunda titizliğim var. O yüzden belirttiğim gibi belli bir zümreye hitap eden bir şirket olduğu için ve o zümrenin de zaten maddi olarak durumu belli olacağı için ekstra turun maliyetini durumunu hesap edilmediği bir operasyon olarak nitelendirebiliriz.

    Beytour'un da bir Küba turunu inceledim, aklıma bir başka ekstra tur olmayan şirket Binrota'yı getirdi aklıma - ki Kendisi Gazella'dır baktığımda kalite olarak Bey tour daha düşük, fiyat olarak daha yüksek, bu işin içinde bir iş olur.

    http://binrota.com/index.php?route=product/product&product_id=1002

    Kısacası, satın alınacak turun destinasyonu, vs. ile ilgili bir araştırma yapıp, mantık, mantık dışı gelen noktaları belirlemek, muadillerine bakmak, araştırmak ve bir profesyonelden yardım almak her zaman en iyisidir.

    Ekstra turu kim kazanç kapısı haline getirmiş, kim içine ne şekilde dahil etmiş, kim olması gerektiği gibi yapmış

    veya bir turla gidip tanımadığın bir sürü insan ve bir rehberin önderliğinde mi gitmek mantıklı, yoksa tamamen bireysel mi gitmesi mantıklı ona bakmak gerek.




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    gerçekten aydınlatıcı bir cevap olmuş hocam, teşekkürler. peki bu ekstra güzergahlar için tüketici mahkemesine başvursak olumlu bir sonuç alır mıyız?
  • Ekstra tur : Yarım gün, tam gün veya gece turu şeklinde, rehberlik, ulaşım ve verilen hizmetler dahil edilerek hazırlanan ve belirli sayıda katılımcının varlığı halinde düzenlenen ayrı bir ücrete tabi olan tur,

    Türsab'ça tanımı olan bir kavram sonuç olarak. Yani Ekstra tur illegal bir durum değil.

    Sonuç olarak tanıma ve tur programına bakıldığında örnekte verdiğim gibi Tur programında Viyana sonrası Budapeşte varken, tur şirketi İSTEYENLER için Hazır buraya kadar gelmişken görülmesi açısından A - B noktaları güzergahı üzerinde ancak, yol güzergah üzerinden çıkıp, (işte burada ekstra tur tanımı devreye girer) sunacağı katma hizmet için talep ettiği katma değerdir.

    Ve bu noktada hiç kimse yahu araç oraya kadar gidiyor, o zaman bizi de götürün veya bu turu o zaman fiyata dahil etseydiniz diyemez. Çünkü diğer türlü, acente zorlamış olacak. O yüzden ekstra tur tanımına uyan ve İSTEĞE bağlı bırakılan bir durum olduğundan Daha önceki tecrübelerime dayanarak, bu şekilde olan mahkemelerden bir sonuç çıkmadı. Zaten bende belirtmiştim yazımda buradaki durum ETİK kavramı alakalı.

    ama tabi sonuç olarak başınıza gelen bir durumla ilgili duyduğunuz bir rahatsızlıktan hakkınızı aramak adına adli makamlara başvurmanız en doğal hakkınız ve benim de tarafı olduğum geçmiş vakalarda ki tüketici aleyhine bitmiş davalar bir emsal olarak kabul edilmemeli. O yüzden başvurmaktan çekinmeyin.




  • Cevap için teşekkürler.
  • Zaten ektra çıkan zorunlu değil yani isteyen gider istemeyen gitmez hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leonardo34

    Zaten ektra çıkan zorunlu değil yani isteyen gider istemeyen gitmez hocam.
    yorumlarda okuyunca işin o kısmı pek masum değil dostum

    ekstra tura gitmeyenleri otobanda dinlenme tesisine bırakıp dönüşte alıyorlarmış örneğin.
  • Ben de başımdan geçeni anlatayım Benelüx gezisi iniş Lüxemburg ve karayolu ile Paris'e geçiş... Paris'e yaklaştıkça rehberimiz bilgi veriyor ama bilgi şu yönde...Paris dünya da en fazla gasp ve hırsızlığın olduğu şehir.Otobüs basılıp silah ile soygun, yollarda gasp, metro da kapkaç ve en sonunda otobüsü çalmak dedi tur da bulunan bir otobüs o da 50 kişi kadar 43 kişi kadar ekstra turlar için rehbere eurolarını ödeyerek katıldılar.Bu arada ben, eşim ve kızım (14 yaş) ve 4 kafadar gezgin arkadaş(bayan ve erkek) katılmadık.Dersime çalışmıştım şehir dışında olan otelden hangi tren ile Paris 1.zona bölgesine ulaşıp oradan metro ya da yürüyerek Opera binası, Galeries Lafayette ve Louvre müzesi(Ayın ilk günü olduğu için bedava girdik)(biz yürüyerek)gittik .Şehrin dokusunu, havasını tattık.Notre Dame Katedrali, Tuileries Bahçeleri,Concorde Meydanı ve oradan yürüyerek Şanzelize Caddesi & Zafer Takı (Şansımıza moda gösterisi vardı bizim için Şanzelize trafiğe kapalı idi)geçtik.Tabiki çevrede bulunan örnek Pont des Arts (Aşıklar Köprüsü)ve diğer müzeler meşhur yerler ilk gün böyleydi.İkinci gün Eyfel, Ressamlar Tepesi vs kalan merkezdeki yerler çünkü zaman bu kadardı.Dediğim bu yerleri tur ekstra götürüyordu.Okuma yazmanız ve otelde bulunan haritanız sizin için yeterli geliyor, tüm şehri ister yürüyün ister tren ve metro hattından çıkmadığınız sürece süresiz yolculuk tek biletle ama bahsettiğim çoğu yer birbirine yürüme mesafesi(yürümeyi sevenlere).Tek ekstram ise Brugge şehri oldu kişi başı 30 Euro. O da arkadaşın bahsettiği gibi rotamızın dışında idi ama değdi bilginize.Diğer şehirlerde de ailecek gezdik ve ekstra yapmadık kolayca haritamız ile, internet ile çok kolay çözüldü işler.Sorarsanız yabancı dil var mı işin gerçeği zayıf ama anlaşıyorsunuz sonuçta...Paris için şehir turu ve gece ışıklarla Paris kişi başı 100 Euro idi, biz ise 3 kişi tüm gün ulaşım, Eyfel kulesi(17 Euro idi kişibaşı 2. kata çıkış) (gece ışık gösterisi) ve diğer müzeler ziyareti, Şanzelize de yemek, şarap ve tatlılar olmak üzere 135 Euro verdik :)) Şehirleri yaşamak için karar sizin...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    yorumlarda okuyunca işin o kısmı pek masum değil dostum

    ekstra tura gitmeyenleri otobanda dinlenme tesisine bırakıp dönüşte alıyorlarmış örneğin.

    Alıntıları Göster
    bunu ilk defa duydum hocam. genellikle şehir merkezine bırakılır gitmek istemeyen kendi gezi rotasını çizer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.