Şimdi Ara

El konsolu MSI Claw tanıtıldı: Intel Core Ultra ile gelen ilk el konsolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • El konsolu MSI Claw tanıtıldı: Intel Core Ultra ile gelen ilk el konsolu
    MSI, CES 2024'te Claw adlı taşınabilir el konsolunu tanıttı. En büyük rakipleri Steam Deck ve ASUS ROG Ally'nin aksine, AMD yerine Intel'in işlemcileri tarafından destekleniyor. Claw, Intel'in yeni Core Ultra çipleriyle çalışıyor ve akıcı bir oyun deneyimi için FPS'yi artırmak üzere gelişmiş yapay zeka yükseltme algoritmaları kullanan Intel'in XeSS teknolojisiyle entegre olarak geliyor.



    MSI Claw özellikleri



    Windows tabanlı MSI Claw, Intel'in geçtiğimiz ay duyurduğu yeni Meteor Lake Core Ultra işlemcisinden güç alıyor ve "en fazla" Intel Core Ultra 7 155H ile donatılabiliyor. Firma, 3 model satışa sunacak ve giriş modelinde Core Ultra 5 ile 512 GB depolama bulunacak.



    Uyumlu oyunlarda Intel'in XeSS yükseltme teknolojisini destekleyen MSI Claw, böylelikle "AAA oyunları zahmetsizce" oynatabilecek, en azından firmaya göre durum bu. MSI'ın sınıfının en büyüğü olduğunu ve tam yük altında iki saat pil ömrü sunduğunu iddia ettiği 53Wh pilin yanı sıra rakiplerinden yüzde 50 daha büyük olduğunu iddia ettiği bir soğutma sistemi sahip.



    El konsolu MSI Claw tanıtıldı: Intel Core Ultra ile gelen ilk el konsolu
    675 gram ağırlığıyla orijinal Steam Deck'ten biraz daha ağır olan Claw, 294 mm genişliğinde, 117 mm yüksekliğinde ve 21,2 mm kalınlığında. MSI, dokunsal düğmeler ve Hall efektli tetikleyicilerle donatıldığını ve bunların uzun vadede dayanıklı olacağını söylüyor.



    Claw, 1080p çözünürlüğe ve 500 nit tipik parlaklığa sahip yedi inçlik 120Hz IPS ekrana sahip. Bu ekran ayrıca değişken yenileme hızına da ssahip. Bu ekran Asus ROG Ally'de bulunan ekrana benziyor ancak Lenovo Legion Go'daki daha büyük 1600p ekranın arkasında kalıyor. Ayrıca yeni Steam Deck revizyonunun OLED ekranından yoksun.



    Ayrıca Bkz.Samsung ilk Gaming Hub kontrolcüsünü tanıttı



    Diğer özellikler arasında 16GB RAM ve 1TB'a kadar PCIe M.2 depolama alanı yer alıyor. Cihazın üst kısmında daha fazla depolama kapasitesi eklemek için bir microSD yuvası, bir Thunderbolt 4 bağlantı noktası, 3,5 mm kulaklık girişi ve parmak izi sensörüyle donatılmış bir güç düğmesi bulunuyor. El konsolunda ayrıca çeşitli işlevleri kaydedebileceğiniz makro düğmeler ve ROG Ally’a benzer şekilde kontrolcülerin her birinin etrafında RGB aydınlatma bulunuyor.



    MSI Claw fiyatı ve çıkış tarihi



    El konsolu MSI Claw tanıtıldı: Intel Core Ultra ile gelen ilk el konsolu
    Yazılım tarafındaysa Claw, oyunlarınıza ve oyun kütüphanelerinize kısayollar sunmak için MSI'ın kendi MSI Center M yazılımı ile Windows 11'i çalıştırıyor. Tüm bunlara ek olarak yukarıda da dediğimiz gibi MSI, Claw konsolunu üç model olarak satışa çıkaracak. Bunlar 699 ila 799 dolar arasında değişen fiyatlara sahip olacak. Giriş katmanında Core Ultra 5 ile 512 GB depolama bulunurken en üst konfigürasyonda 16GB RAM, 1TB PCIe M.2 depolama ve Core Ultra 7 155H olacak. MSI Claw, 2024’ün ilk yarısında satışa çıkacak.




    Kaynak:https://www.engadget.com/the-msi-claw-is-the-first-gaming-handheld-built-on-intels-core-ultra-chips-033813849.html







  • Bu firmalardaki 120hz sevdası nedir. Hangi salak dedi 120fps iyi oynatır diye. Sırf özellik kabartmak. En samimi Deck’i buluyorum ne gerektiyse o var cihazda(ally ve deck kullanıcısıyım)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Windows ile gelenler çöp ve konsol bile değil direk uygulama yüklenmiş pc. Steam deck ise kendi işletim sistemi var oyunlar özelşiitiriliyor. akıcılığı güzel kendine ait hiç değilse bir uygulama marketi var.

  • Howdax H kullanıcısına yanıt
    Ne zararı var ki, sonuçta 60-120 arasında geçiş yapılabiliyor. Öyle düşününce 60+ fps alan tüm oyunlar için -ki FSR3 gibi güncel teknolojileri de düşünürsek- yüksek yenileme hızı olan panellerin bulunması avantaj sanki.

  • javaprof kullanıcısına yanıt
    Windows'un dezavantajı olduğu kadar avantajı da var hocam. İstediğiniz herşeyi çalıştırabiliyorsunuz. Alıştığınız bildiğiniz ortam. İstediğiniz uygulama mağazasını yükleyin, istediğiniz emulatörü yükleyin, istediğiniz uygulamalarla özelleştirin, isterseniz korsan oyun yükleyin, mağazalarda bulunmayan oyunları yükleyin... Yapabileceklerinizin sınırı yok. Bu anlamda ciddi bir özgürlük sunmuş oluyor. Zaten Steamdeck dışındaki cihazlar (Ally, Legion Go vs) donanımları gereği daha performanslı ve sessiz çalışıyorlar.

    Özelleşmenin anlamlı olabilmesi için Sony, Microsoft gibi şirketlerin işin içine girip el konsolu çıkarmaları lazım. Özel donanım, özel işletim sistemi, özel oyun olmalı ki anlamlı olsun.

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    Steamos Linux olduğundan yine özgür hatta daha fazla özgür Windowsa göre. Mesela Windows ta izlemeleri içeren servis kapandığında Windows ona bağlı tüm uygulamaları kapatıyor bir bakmışsınız veri tabanı çalışmıyor. Ya da sizin baktığınız tüm resimleri Windowsa gönderen bir ayar var edge de onu bulması regediti falan çok uzun zaman alıyor. Linux ta ise birkaç command ile izlemenin baya baya önüne geçilebiliyor.


    Ayrıca Windows ta oyun oynarken pc hantalkaşıyor meğersem arkada system 200 mb wifi harcıyor kendince bişeyler yapıyor Linux ta get update ve get upgrade genelde gün sonu PC kapatılırken yapılır insan rahat hissediyor.


    Emülatör desteği de bol windows ta en eski age oflar çalışmıyor mesela Linux ta wine bir kaç ayar hop daha iyi.



    El konsolu MSI Claw tanıtıldı: Intel Core Ultra ile gelen ilk el konsolulinuxhint.com
    Best Game Console Emulators for Linux
    https://linuxhint.com/best-game-console-emulators-for-linux/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 9 Ocak 2024; 14:51:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • javaprof kullanıcısına yanıt
    Ama işte her oyun her uygulama Linux'de çalışmıyor hocam. Linux kullanmak Windows kadar kolay değil, terminal kullanımı konusunda deneyim istiyor.

    Bir de donanım anlamında dediğim gibi steamdeck zaten daha güçsüz, o nedenle OS un getirdiği avantaj diğer cihazlara göre daha performanslı çalışmasını sağlamaya yetmiyor maalesef. Ancak steamdeck in fiyat avantajı olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde Lp yada mgamsız artık linuxtada çalışmayan oyun yok dedi bı araştırın isterseniz,,,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asus rog Ally daha iyi bence

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gamer10 kullanıcısına yanıt

    Olabilir, belki de Windows ortamına daha aşina olduğum için de öyle geliyor olabilir. Eskiden GPU sürücüleri linux için düzenli güncellenmiyordu, şu an durum ne bilmiyorum. Korsan oyunlar için de durumu bilmiyorum bu arada.


    Ama ne olursa olsun, tartıştığımız OS verimliliğinden/işlevselliğinden bağımsız olarak Steam Deck'in donanım dezavantajı var ve Linux'un daha verimli olduğunu varsaysak dahi neticede cihaz daha performanslı değil. O nedenle Windows'la gelen cihazlara çöp demek çok doğru bir yakıştırma değil bana göre.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 9 Ocak 2024; 15:48:12 >
  • HEMRES-42 kullanıcısına yanıt

    Ne açıdan?

  • Bu yazılımın console seller olabilecek hiçbir avantajı yok. Performans olarak cihaz zaten güçsüz olduğu için öne çıkamıyor. Bir de üstüne uyumluluk sorunları var. FIFA ya dümdüz FIFA, belki de kontrolcüyle ve handheld oynanması en keyifli olan bu oyunu oynatamıyor bu alet. Kullanıcıyı doğrudan etkileyecek Gamepass kullanmak, Epic'ten satın alma falan hak getire zaten. "Hiç değilse uygulama marketi var" dediğiniz market bu cihazın en büyük kısıtlaması ve handikapı zaten. Aynı şekilde oyunlar özelliştiriliyor derken de ne oynayabiliyorsanız ona mecbur kalıyorsunuz, güç tüketimi veya grafik ayarları yapma şansınız yok, donanımı diğerleri kadar iyi olsa artı yazabilir bu durum ama Windowslu cihazlar en kötü ihtimalle Deck'ten daha iyi performans veriyor zaten.


    Steam Deck'in pozitif olabilecek 2 yanı var OLED ekranı ve batarya süresi. Sizin yazdığınıza karşı ironik olacak ama bu handheld cihazlar içinde "max performans" peşinde olmayan birinin alabileceği en iyi cihaz belki de Valve tarafından driverları yayınlanmış SD karttan Windowsla kullanılabilecek bir SD OLED modeli. Ama SteamOS sadece kısıt demek.





  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt

    Bu el konsolları askıda laptopların yerini alabilir. Klavye fare monitör bulmak kolay aslında. Hem el konsolu hem taşınabilir pc.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El konsolu alanında ciddi yatırımlar yapılıyor. Herhalde normal konsolların yerini yavaş yavaş el konsolları almaya başlayacak gibi duruyor.

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt

    Yani kullanıcı ihtiyacına göre olabilir veya olmayabilir hocam, aynı tabletlerin birçok kişi için ultrabookların yerini alması gibi bir durum geçerli. Cihazlar çok yönlü olduğu için kime ne kadar uyduğu çok değişir. "Hem öyle hem böyle" derken ikisini de olması gerektiği gibi yapamama durumu da olabilir çok kullanıcı için. Şimdilik bu cihazların bu halleriyle 700-800 dolarlık fiyatları şu an için bence yüksek. Bilgisayar ihtiyacına, hangi oyunlar için alınacağına, taşınabilirlik ihtiyacına göre epey değişir ne alınması gerektiği. Ama "oyun laptopu" kategorisinin özellikle low-end kısmına bir darbe vurabileceği de kesin.

  • 700 den başlaması pahalı. Bence el konsolu için maksimum fiyat 600 olmalı.

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    ally ve legion daha performansli olabilirler ama, suan kullandigim steam deck oled'den daha sessiz kesinlikle degiller. Arkadasim ally aldi, arkasindan bende deck oled aldim, ally kas gucu olarak bariz sekilde daha iyi ama kesinlikle daha sessiz olmadigi gibi pil sureside daha kotu. Ekrana deginmiyorum, oled bariz daha iyi. Ek olarak steam deck microsd sayesinde sorunsuz sekilde her os'i calistiriyor zaten (ally forumlarinda microsd nin tasarimsal olarak cok isindigi soylenmis ), illa icindeki os'e mudahele etmeyede gerek yok. Overall deneyimde deck kesinlikle daha iyi bir handheld alet. Ama gpu gucu konusunda rakiplerinden geri kaldiginida inkar etmek aptallik olur. Asil bombayi yakinda apple patlatirsa kimse sasmasin. Pazardaki en guclu oyuncu aslinda Apple. m3 fansiz sogutulabiliyor baz m3 deki islemci ve gpu gucu mevcut handheld aletlerden daha az da degil. Rosetta2+game port tool kit ile zaten bir cok oyun macos'da calisir hale gelmis durumda. Bakalim neler olacak bekleyip gorelim.





  • symbiat kullanıcısına yanıt

    Fan sesi konusunda yanılıyorsunuz. Bununla ilgili şikayetleri birçok yerde okudum ve izledim. Şöyle bir örnek paylaşmış olayım:



    El konsolu MSI Claw tanıtıldı: Intel Core Ultra ile gelen ilk el konsoluMGT - Max Games Techyoutube
    Asus Rog Ally vs Steam Deck: which has the loudest fans? fans ventilators noise test 00:00 Let’s start the jet planes 02:17 Turbo jet Steam Deck :)
    https://www.youtube.com/watch?v=4AAzp7_neaw&ab_channel=MGT-MaxGamesTech

    Oled versiyonuyla belki soğutma tarafında da iyileşirmeler yapılmıştır, ona birşey diyemeyeceğim.




    Her ne kadar Steam Deck'i ben de beğensem de daha iyi bir hendheld olduğu konusu bence tartışmaya açık. Pil ömrü konusuda Deck daha iyi, doğru ama fark bir atla deve değil. Oled ekran ise tartışmaya açık değil, bariz daha iyi :)

    Deck'in kendine özgü platformu olması ise pek anlam ifade etmiyor çünkü aynı şeyleri oynuyorsunuz; farklı olarak birinde daha yüksek fps alıyorsunuz. Amaç oyun oynamak olduğu için daha yüksek fps = daha iyi deneyim olarak değerlendiriyorum.


    Bu arada M işlemcileri konusuna da katılıyorum. Apple M olur, Snapdragon X olur; yakın zamanda daha yüksek verimlilikle çalışan çipler sayesinde pil ömrü 3-4 saati rahatlıkla bulan cihazlar göreceğimizi düşünüyorum açıkçası.





  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Hocam bu cihazın iki modeli var biri z1 diğeri z1 extreme. İkinci olan 2 katı daha güçlü bir işlemci ile geliyor. O 120hz olsun başım üstüne. Ancak zaten Asus TR’yi hiç sevmiyorum. Çünkü sadece Ally bazında $700 cihaz TR’de 34.-35.000₺ fiyat etiketi var bu vallahi ayıptır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Hocam sessiz çalıştığını hangi kaynaktan kaç desibel aldınız bilmiyorum ama iki cihaz da bende Steam Deck salyangoz fan sayesinde çok tiz bir fan sesi verirken Asus eski kasa PS4 gibi havalanıyor. Ve Ally çok ısınıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.