Şimdi Ara

EL71 ile CL71 Arasındaki tam farklar nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
9.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EL71 ile CL71 Arasındaki tam farklar nelerdir? bu 2 telefondan birisini aşacağım ama CL71 yanında A75 hediyeli...Ama EL71 de sanki daha özellikli gibi geliyor...sizce hangisini almalıyım?



  • bence CL71 daha karizma ve ilginç bi cihaz.Yanında A75 vermesede onu al derim.
    ZATİ EL71 in hem tel.hafızası düşük hemde radyo YOK.
    Bende şuan o modelleri araştırıyorum,ama CL71 alacak gibiyim.
    Aslında ufak tefek özellikler haricinde aynı cihazlar diyebiliriz.Ama nedense CL71 bana göre cekicilik bakımından daha ağır basıyor.
    AMA yinede seçim senin!!!
  • İkis arasında çok fark var. CL 71 in BenQ nun Siemens i almadan önce tasarladığı %100 BenQ ürünü bir cihaz. Bu yüzden diğer Siemens lere has bazı özellikleri yok. Bu özellikleri en geniş manada kullanıcılara sunulan gelişmiş ayar seçenekleri diyebiliriz. S 88 ve CL 71 forumların ı okursan insanların bu özelliklerin olmasından yakındığını görürsün. Bunların arasında tema yükleyememe, java uygulamalarını düzgün çalıştıramama, basit adres defteri gibi şeyler var.

    EL 71 ise tamamen Siemens tarafından geliştirilmiş bir cihaz. Kullandığı yazılım Siemens S 75 in ileri versiyonu. CL 71 de bulunmayan ve kullanıcıya smartphone kullandığı hissini veren bir çok ayarlama seçenekleri mevcut. Tabii bu geniş ayarlama seçenekleri ilk başta kullanım zorluğu yaratabilir. ( İnsanların öteden beri gelen Siemens'in menüleri zor vb gibi kanılarını buna bağlıyorum.)

    İnternet sitelerinde, karşılaştırma bölümlerinde yazmayan şeyler bunlar. Diğer farklılıkları zaten heryerde bulabilirsin. (Ekran çöz, Radyo vb)

    Bence, daha önce Siemens (65 -75 serisi )kullanıp memnun kaldıysan EL 71 kesinlikle uygun bir cihaz. Fakat Nokia -Samsung kullandıysan hediye telefon avantajıyla CL 71 almalısın. Sonuçta ikiside özelliklerine göre uygun fiyatlı. Ama sen yinede ikisini canlı olarak görebileceğin bir yere git. Telleri aç, ekranlarına bak sonra karar ver. Bence en iyi yöntem bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e125527 -- 6 Kasım 2006; 13:08:02 >




  • sitedeki Cl71 formu ile el71 formuna bak zaten anlarsın direk karar verirsin hangisini alacağına ama el71 in siyah modeli de orjinal modelide cl71 den çok daha karizmatik ve iyidir. şu hataya sakın düşme bende senin gibi düşünmüştüm ilk bir telefoncuya gittim cl71 in de el71 inde maketi vardı cl71 banada karizmatik gelmişti kaba gibiydi sanki el71 cl71 sipariş ettim ilk sonra özelliklerine felan baktım iyice inceledim ve anında geri yolladım cl71 i el71 ile değiştirttim hepsiburada.com dan gelen paketi açtım ve şok oldum karizma demek el71 in gerçeği demek ne resmi ne maketi al eline gerçek bir el71 o zaman demek istediğimi zaten anlarsın

    teknik olarak zaten el71 cl71 e fark atıyor sorunsuz pratik ve aşırı detaycı bir telefon artı yanında hafıza kartı hediyeli sende hepsiburada.com dan bakmışsın ama fiyatı çok artmış ben 535 milyona almıştım 1,5 ya da 2 ay önce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ailkem -- 6 Kasım 2006; 18:22:34 >




  • el 71 in siyah rengide hiç yerde yok bu arada...netten alış veriş yapmayı düşünmüyorum bu arada..
  • EL 71 resimlerde göründüğünden ve maketlerinden çok daha güzel. Nette ön yüzden ekranı kapalı halde çekilmiş resimleri var sadece. Ya bir insan böyle tel yapıp tke resimel tanıtırmı anlamak güç. Satıcı telin kutusunu açıp kartı takana kadar almakta kararsızdım ama ekranının kalitesini görünce birde metal çerçeveye dokunup inceleyince hemen almaay karar verdim. Benim tavsiyem teli çalışır halde görün öyle karar verin.
  • el 71 taqbiki.. cl71 s88 nokia 6111 vs. vs. araştırdım son kararımdı el 71
  • yahu bende ne olursa olsun cl71 alırım diyorum lakin forum yorum lar acayip derecede el71 den yana
    en iyisimi cl71 ile el71 i telefoncuda iyice bir incelemek.Ama her telcidede yok.Eger zati el71 de karar kılarsam siyahı olur derim ben.
    AMA gönlüm yinede cl71 den yana neyapayım




  • bluecat gel EL71 forumunu incele.. o zaman karar ver.. CL 71 forumunu da incele karar senin..
  • EL 71 siyah diyorum başka bişi demiyorum.. en kralı şu sıralar.. fiyat / perf. oranı süper.. nokianın aynı sınıf tellerinden ucuz ve kaliteli.. ekran kalitesi ses kalitesi mükemmel.. siyahı çok şık ve karizmatik.. teli her inceleyen çok beğendi.. millet beğendikten sonra nazar değdi düşürdüm teli 2 gün sonra.. ama telde bişi yok nerdeyse..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 7 Kasım 2006; 0:32:27 >
  • iyi diyosunda siyal el71 yok hiçbiryerde??
  • bende metalik rengini kullanıyorum onun orjinalini gör çalışanını aşırı karizmatik maketle yakından uzaktan ilgisi yok resimlede her görenide hayran bırakıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serdarozer

    iyi diyosunda siyal el71 yok hiçbiryerde??



    valla ankarada teknosalarda vardı.. bide telsim cep shoplarda vardı genelde.. olmazsa netten al sorun olmaz bence..
  • evet siyahı hemen hemen her yerde yok.
  • cl71 forumunuda el 71 forumunuda inceledim.Ama yinede cl71 den yanayım.
    Sizce hatamı yapmak üzereyim.
  • HATA AZ KALIR FATAL ERROR RESMENN

    NEYE GÖRE BÖLE Bİ KARAR VERDİN ANLAMIYORUM.. git bi canlısını gör EL71 in ondan sonra belki fikrin değişir.. bi de sesini dinle..

    siyahlarını teknosalarda ,telsim cep shoplarda bulabilirsin.. ha bi de genpatechler de .. yani nette..
  • ok kardes dedigini yapacagım.Siyahına nette baktım gercekten güzel duruşu var.

    Dedigin gibi bide teknosa ya yada telsim shoplara bakayım
  • El71 in Cl71 e göre artıları

    * siemens ismini taşıyan her cihazın bir harf kodlaması var sonuçta en alt harf kodu c serileridir özelleştirmede kısıtlıdırlar malzemede daha az kalite barındırırlar teknik açıdan daha yetersizdirler.

    * nedenini anlamasamda cl71 de adam gibi java uygulaması çalıştıran yok bunun anlamı şu dışarıdan tele program atamazsın(bence bir yolu olmalı ama forumda bunu başaran yok gibi) yeni oyun, yeni media oynatıcı, cepte msn gibi aklına gelecek bir sürü şeyden mahrum olursun

    * cl71 el71 den boyut olarak daha büyük ve ağırdır

    * cl71 in işletim sistemi kişiselleştirme açısından kısıtlıyken el71 fazlası ile özelleştirilebilir.

    * el71 edge ile internete bağlandığından cl71 e oranla yaklaşık 5 kat daha hızlıdır internette

    * el71 dahili modeme sahiptir uygun bir servis sağlayıcısı ile cep telefonunu modem diye kullanıp bilgisayarınla 236Kbps hızında internete bağlanabilirsin

    * el71 in telefon rehberi 1000 kişi cl71 inki 500 kişi alır

    * el71 in ekran çözünürlüğü daha iyidir

    * teorik olarak el71 bataryası daha fazla dayanmalı ama pratikte öylemi bilmiyorum bence kişisel bir şey

    * el71 in kamerası cl71 den daha üstün 5x zoom el71 cl71 3x zoom yapabilir (her ikiside 1.3mp resim kalitelerini karşılaştırmadım cl71 in son çözünürlüğü daha yüksek olabilir)

    * el71 in tema desteği var cl71 in yok

    * ikisinin gerçeğine bak el71 çok daha karizmatik

    Cl71 in El71 e göre artıları

    * cl71 in media oynatıcısının equalizer ayarları var el71 de yok (ikisinin ses kalitelerini karşılaştıramıyorum bilemiyorum çünkü)

    * cl71 radyo çalara sahip el71 in radyosu yok

    * cl71 sesli arama özelliğine sahip el71 de yok (misal ahmeti aramak istiyorsun telefonun sesli arama özelliği açıkken ahmet demen yeterli eski bir teknoloji benim st55 te vardı ama hiç kullanmadım milletin ortasında telefona ahmet demek istemiyorum )

    * cl71 in hands free özelliği var el71 in yok (araba kullanıcıları için hiç telefona dokunmadan konuşmaları kabul edip gerçekleştirebilme ki yerine göre önemlidir)

    * cl71 20-30 milyon civarı daha ucuz (aradaki fark bence az)

    ekstrawww.benq-siemens.com gir üstteki yeni model telefon listesine bak firmanın kendisine göre popüler ve yeni telefonları o üstteki barda sıralanır orada cl71 resmi yok ki bence son derece dikkat edilmesi gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ailkem -- 7 Kasım 2006; 21:12:48 >




  • yahu c serisi iyi değil gibisine deyimler kullanmıssın.Ben siemens in c45,c55 gibi telefonlarını kullandım.

    şuan bile c55 aile ferdleinden biri kullanmakta.üstelik teli alalı neredeyse 4.senesi bitecek.

    AMA cihazda daha tık yok (nazar değmesinde )

    Evet benq siemens in sitesinde favori tellerin içinde yok cünki el 71 yeni cıktı.(siyahı)

    DAha öncesine kadar o katagorilerin arasındaydı cl71
  • abisi ablam alcatel one touch easy i 5 yıl kullandı şimdi o teldemi iyi :)
    birde s68 den daha yenidir cl71 ama s68 var cl71 yok dikkat
    bu arada istediğinizi alın ama ne görüyorsanız söyleyin politikası ben şahsımca fikrimi söyledim nedenlerini alacaklar düşünsün :) cl71 alanada saygım var el71 alanada ama ben kendime 2.bir tel alacak olsam her markayı koy yinede el71 alırdım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ailkem -- 7 Kasım 2006; 23:12:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.