Şimdi Ara

Elazığ'ı bilen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar depremsel olarak Elazığ'ın neresi sağlam zeminlidir acaba? Aynı İstanbul'daki gibi şu semtler iyidir diye yazacak Elazığlı bir arkadaş varsa çok iyi olur. Bilgisi olan var mı?




  • Elazığ küçük bir yer zaten. Allah korusun büyük bir depremde zaten her yer etkilenir ancak mahalle olarak sürsürü mahallesinin zeminden dolayı tehlikeli olduğunu biliyorum.


    Mevcut evlerin çoğu zaten önceki depremlerden dolayı hasar aldı bildiğim kadarıyla da incelenip hepsinin raporu tutuldu. oturulabilir ya da riskli diye. dediğim gibi sürsürü mahallesinin çok önceleri zemininin çok sağlam olmadığını Elazığ'da yaşayan herkes bilir.


    Sağlam olarak da eski misland'ın olduğu yerler zemin olarak hep taşlık ve sağlam yapıya sahip olduğunu biliyorum. yine de detaylı araştırmanı öneririm teknik bilgim yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnluckyGuy -- 11 Eylül 2023; 16:50:42 >
  • Bilmeye gerek yok dağ tepesindeki evlere depremde bir şey olmaz. Tepelik yerler genelde kaya zemine sahiptir. Çukurluk, ovalık yerler genelde dere yatağı, bataklık zemindir bazı düzlükler kil zemin olabilir kil zeminde depremde iyi bir performans sergiler deprem dalgasının gücünü yumuşatır ama binada yükaek oturmalara sebep olur.
  • UnluckyGuy kullanıcısına yanıt

    Hocam merkezde Rızaiye gibi yerlerde ev buldum birkaç tane fakat bilmiyorum durumu dediğim gibi. Sürsürü'yü haberlerden hatırlıyorum. Teşekkürler

  • brhmlpy B kullanıcısına yanıt

    Rızaiye Mahallesi eski binaların olduğu bir mahalle genel olarak yani. zaten Elazığ depreminde de yıkılan binaların olduğu bir mahalle. sen iş için mi gidiyorsun okumaya mı ?

  • UnluckyGuy kullanıcısına yanıt

    hocam depremden ötürü kalacak yerim yoktu acil uygun kiralık ev bakıyodum. malatya çok pahalı olduğu için elazığa baktım da gerek kalmadı şuan. konteynır verdiler oraya geçtim şimdi, teşekkürler 👍🏻

  • brhmlpy B kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun. her şey gönlünce olsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.