Şimdi Ara

Elden Ring [PC ANA KONU] (72. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.544
Cevap
54
Favori
83.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zebercet kullanıcısına yanıt

    merak edip reddit'de baktım biraz. oyunda ilerlemişseniz gelmeyebiliyormuş. ancak ranni'nin görevi aksamıyor. evinde sizi beklemeye devam ediyor. spoiler olmasın diye yerini söylemeyeceğim tabiElden Ring [PC ANA KONU] 


    spirit calling bell veriyordu size summonlar için. onu da roundtable hold'daki heykelden alabiliyorsunuz. kaçan birşey yok özetle.

  • 3070 ti, 64 gb ram, m2 ssd ve 12700f işlemci var ancak zaman zaman beş altı saniyeyi bulan donmalar oluyor bu problemi yaşayan oluyor mu benden başka? Bazen yeni bir yer keşfedince mesela bazen de boss savaşının ortasında öylece takılıyor. Felaket sinirim bozuldu. Zaten oyunun kafasına giremedim bir de bu tuz biber ekiyor oyun zevkimin içine ediyor. Çok sık yapmasa neyse diyeceğim de çok sık yapıyor bir de. Neden kaynaklanabilir?

  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Hocam optimizasyonu berbat maalesef. Bende o denli 5 saniyeye varan takılma yok. 4060 ve ryzen 5600 var sabit 60 fps alamıyorum. Ayar kıssam dahi olmuyor. 45-60 arası gidip geliyor. Bu da insanı deli ediyor. 60 fps kilidi var bide.


    Düzeltme: Tam ekran modunda oynama hocam, sonradan gördüm nette çerçevesiz tam ekran yap. Hatrı sayılır bir düzelme oldu bende. Biraz daha stabil fps.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThomasAngelo89 -- 25 Şubat 2024; 20:24:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Valla 150 saatim var bir kez olsun donmadı benim oyun. Herhangi bir mod yükledin mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mod yok Türkçe yama var offline giriyorum. Su penceresiz tam ekrani deneyeyim bir. Bir de 12. Nesil intel islemcilerde genel bir problem varmis galiba.

    Değişen bir şey olmadı. Zaten benim fps sorunum yok, sadece takılıyor. Hem de sinir bozacak ölçüde sık takılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 25 Şubat 2024; 21:0:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kapalı alanlarda, dar koridorlarda yada kapılardan dönüşlerde stutter oluyor bende. 5-6 saniyelik donmalar pek olmadı ama ara ara takılabiliyor. bunları yaşayınca oyunu ps5'e almadığım için pişman olmuştum ama orada da benzer sıkıntılar varmış. hatta birçok kişi oyunun ps4 versiyonunu oynuyormuş ps5'te. ancak orada da görsellik arasında ciddi fark varmış.


    yani 2 sene geçti ama oyun hala sıkıntılı. problem yaşamayanlar çok şanslı açıkçası.


    ha bu arada bahsettiğim sıkıntılar limgrave bölgesinde oluyor daha çok. oyun ilerledikçe azalmıştı diye hatırlıyorum ki benzer yorumlar okumuştum. yada oynadıkça alıştığım için dikkatimi çekmediElden Ring [PC ANA KONU] 

  • optimizasyon eh işte ama, 500 saat boyunca 2070 ile oyun yağ gibi.

  • Zebercet kullanıcısına yanıt

    Türkçe yamadan da olabilir o zaman. Yani en sade halinde oynadım. Hiçbir mod veya yama kurmadım. Hiç donma kasma olmadı bende.


    Üstelik ilk 70 saatimi Ryzen 5600 & GTX 1070 ile oynamıştım.

  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Bir önerim daha var. Nette de yaptığım birkaç araştırma sonucu sorunun 60 fps kilidinden kaynaklı olabileceğini düşünmeye başladım. Nvidia kontrol panel den elden ring exe sinden 3d ayarları yönetin bölümü var. Ordan Vsync kapatabilirsiniz elle. Ancak yırtılmalar olacaktır bu sefer. Bir de onun üzerinde max fps seçeneği var onu 200 yaptım ben. Her ne kadar oyunda halen max 60 gösterse de bilmiyorum belki arka planda daha yüksek hedefe ulaşmak için çabalıyodur bu da daha stabil fps verir drop yedirmez diye düşünüyorum. Ekran kartınız amd ise ona önerim yok 😀

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Radahn kesip Nokron şehrine indim. Şuan o ikili gargoyle bossundayım. Moonveil sword +5. levelım 55 olmalı. 4 stata +5 veren talisman var vs. şuan şartlar lehime ama gargoyeları alamayacağım gibi duruyor çünkü hala oyunun başında bana verilen büyüler dışında büyü bulamadım. Elden Ring [PC ANA KONU] Şöyle kallavi büyülere erişimim mümkün değil mi hala yoksa denk mi getiremedim?

  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Intelligence mı gidiyorsun? Eğer öyleyse limgravede bir sürü büyü spelli var. Oyunun başında aşırı güçlü oluyor aslında büyücüler.

    55 seviyeyle sanki biraz erken gelinmiş oraya sanki. Devamı daha zorlu çünkü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    Astrolog gidiyorum saf büyü. İşte onları tek tek benim mi arayıp bulmam lazım? Satıcı satmıyor mu?

  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Senin bulman lazım hocam. Mesela church of wow'da kaplumbağa var ona prayerbook götür güzel büyüler veriyor. Bir de limgravede merkezin az sağında merdivenden aşağıya inince orada bir kadın var o da güzel büyü satıyor.

    O iki gargoyle da basit aslında. İkisi birlikte saldırmıyor genelde. Tekli savaşta dodgelayıp hasar vur, zehir atacağı zaman uzaklaş. İkisi birlikte üstüne geleceği zaman ise direkt uzaklaş sonra biri seni takip ediyor diğeri arkada bekliyor. Bu şekilde kesebilirsin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    Hocam basitçe anlatan bir walkthrough serisi var mı acaba nereye ne zaman nasıl gidilir gibisinden? Emin bir video çekmiş adım atmadığı yer yok. Ben öyle değil de ana görevleri takip edebileceğim bir seri istiyorum. Tıkandı kaldı anlamadım 220 civarı boss var diyorlar nerede bunlar.Elden Ring [PC ANA KONU] 

  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Hocam oyunda 160-170 civarı boss var. 10-11 tane de Main boss olması lazım.

    Diğer bossları kesmen şart değil ama seviye kasıp rahat ilerlemen için keşif yapmak önemli. Mesela o dediğin gargoyle bosslar optional boss. Bol bol keşif yap. illa main gideyim dersen zorlanabilirsin ama yapmak istiyorum dersen youtube'da only main bosses walkthrough yazarsan mutlaka çıkar.

    Benim tavsiyem gez, keşfet ve tadını çıkar. Çok güzel gezilecek yerler var. Bir de bir an önce bitirmem lazım düşüncesiyle oynama. Yeteri kadar gelişince bitmesin diye dua ediyorsun çünkü :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zebercet kullanıcısına yanıt

    Hocam nereye ne zaman gideceğini anlayabilmen için şöyle bi harita rehberi var, yardımcı olur umarım :



    Elden Ring [PC ANA KONU]elden ring wiki
    Recommended Level by Location | Elden Ring Wiki
    https://eldenring.wiki.fextralife.com/Recommended+Level+by+Location

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • psycho90 kullanıcısına yanıt

    Pek yaramadı bu harita o yüzden sordum aslında arkadaşa. Şu volkan taraflarını açtım şimdi yalnız sanırım orada demigod savaşı varmış Rykard diye, nasıl ulaşabileceğim hakkında hiçbir fikrim yok.Elden Ring [PC ANA KONU] Zannedersem volcano manor diye bir yere girmem lazımmış.


    Bugün aralıksız 8.5 saattir falan oynuyorum kapattım artık yeter diye.

  • Rykard bossunu kesemedim dün dellenip bıraktım. Astrolog başladım ama bu Moonveil çok hoşuma gitti ve saatlerdir asaya geçiş yapmadığımı fark ettim. Buildi sıfırlasam mı bu yönde ne dersiniz? Dex'ten bonus alır değil mi bu silah?


    12000. mesajım bu oyuna kısmetmiş bu arada.Elden Ring [PC ANA KONU] 


    Ha bir de bu summonlardan hangisini geliştirmeye değer? Bende bir tanesi var 5 tane kalkanlı savaşçı veriyor o hoşuma gitti gibi. Mimic tear kasıyormuş insanlar genelde sanırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 3 Mart 2024; 12:12:47 >
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Hocam Rykard'ı kesmek kolay. O alana girince solda bi silah alıyorsun. O silah ile çok rahat kesilebiliyor.

    Summon olarak mümkün olduğunca çıkarmamanı tavsiye etmekle beraber benim gördüğüm en iyisi şu an Black Knife Tiche. Çünkü summonları savaşın zevkini baltalıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rykard da tamam. Şu Nokron şehrindeki gargoyleları da kestim. Tabuta yatınca da beni devasa karıncaların olduğu bir yere götürdü ama oradan devam etmek istemiyorum çünkü karıncalar tank gibi. Peki şimdi ne yapmalı? Haritayı büyük ölçekte açtım açmaya ancak şu iki noktadan sonrasına gidemedim. Aşağı taraflar komple açık gibi. Gibi diyorum çünkü karanlık yerler kalmadı bilmiyorum gene de gözümden kaçan yer var mıdır.


    Elden Ring [PC ANA KONU]

    Sol altta harita noktası var görüyorsunuz. Oraya bir türlü ulaşamadım arkadaşlar beyni mıncıklaması geçirdim en son. Diğeri de şu.



    Elden Ring [PC ANA KONU]

    Burada sağda üstten ikinci noktada beni tuzaklarla dolu bir mahzene atıyor. Sonunda da töz şövalyesi diye ikili bir boss var. O bossları geçemiyorum geçmeye de acaba devam etmem için o bossları mı kesmem gerekiyor onu da bilmiyorum. O ağaçtan tarafa mı geçmeliyim yoksa etrafı suyla çevrili o kale yapısına mı girmeliyim onu da bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 3 Mart 2024; 14:15:8 >




  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.