Şimdi Ara

Elektirikli Bisiklet Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok uzun zamandır bisiklet kullanıcısıyım, 26 inç ve üzeri bir elektirikli bisiklet alıp şehir içi tüm ulaşımımı elektikli bisiklet ile yapmak istiyorum.


    Karşıma çıkan ve bana mantıklı gelen iki model bu şekilde şuanda:

    1- Alba Explorer

    Elektirikli Bisiklet Seçimi


    https://alba-ebikes.com/products/alba-explorer


    2- RKS W6 (bataryası sökülmediği için 2. tercihim)

    Elektirikli Bisiklet Seçimi



    Bu modeller haricinde kit almak ne derece mantıklı bilmiyorum. Ön teker, arka teker, ayna kol şeklinde 3 kit çeşidi var ve bunların +larını -lerini anlatan kimse yok maalesef. Arka teker yada ayna kol mantıklı olabilir diye kendi içimde ön tekeri eledim sebepsizce ben. Elektirikli Bisiklet Seçimi 


    3- Normal bisiklet alıp kit taktırmak

    Elektirikli Bisiklet Seçimi


    Şimdi 28" bir tur bisikleti alıp, üzerine 750w - 1000w bir kit ekletmekde ayrı bir cazip geliyor. Ama Alba da da ekstra ücret ödeyip motor, menzil, hız arttırım seçenekleri mevcut olduğu için amatörce bu işe girmeye çekiniyorum ve ortaya zevksiz derme çatma bir bisiklette çıksın istemiyorum.

    Açıkcası mevcut yakıt fiyatlarında aracımı satıp böyle bir şey yapacağım. Elektirikli bisiklet tecrübesi olan kişiler yardımcı olabilirse sevinirim. Alba da ekstra ücret ödeyerek bisikleti 100 kmden fazla gidebilen bir batarya aldığımda her türlü işimi görebilirim gibi duruyor ve bana çok mantıklı geliyor.


    Benim gibi araştırma aşamasında olan arkadaşlarında fikirlerine-önerilerine açığım.


    Bütçem: 20 bin tl




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selvolution -- 21 Haziran 2022; 23:29:51 >







  • Haziran başında Alba Explorer aldım. Pro kit taktırdım 250 lik. Çamurluk takım,disk fren, normal şarj cihazı,19.2 ah batarya. 20.300 e maloldu. Bisiklet akıyor gidiyor ama ağırlık 24 kg. Aynı şekilde katlanirim var byqee setli. O da 16.7 kg. Explorer düz yolda 40-45 arası bir hıza ulaşıyor,tek şarjla 75-85 km yol yapıyor. Bataryasi 19.2 ah en yüksek olanı seçtim ama genelde 4-5 seviye de kullandığım için pek fazla gitmiyor. Byqee setli bisikletim de ortalama 40-50 km görüyor. Onun batarya da 7.8 ah, sadece el gazı var onunla da 22-23 km hızı geçmiyor. Explorer keyifli hoş ama 25 kg olması açıkçası beni zorluyor. Byqee setli olan bisikletimi taşıması vs daha kolay. Ayrıca boyun 1.85 üstü ise Explorer küçük gelebilir. 1.83-92 kg yum. Gidon boğazı biraz kısa geldi, uzatirsam daha rahat olacak diye düşünüyorum. Hiç 500-750 watt sistemleri alma gereksiz ağırlık katıyor bisiklete. Motor büyüdükçe ağırlıkta arttığı için,pek verimli olacağını düşünmüyorum. Bugün Explorer ile işe giderken şarjım bitti,25 kg ile rampa çıkmak ızdırap oldu. Hafif bir bisiklete,hafif bir kit taktırmani tavsiye ederim. Pilli bisiklet p250 mini bu işin en iyisi.




  • SïmônAdebïsï kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler. Evet hafiflik düşünüldüğünde çok mantıklı bu kit stokta kalmamış ama benzer 250lik kitlere yönelenilirim.


    Mevcutta 26" katlanır 21 vites bir bisikletim var. Yokuş vitesi olduğu için pil bitse bile yavaş yavaşta olsa sürebileceğimi, eve sorunsuz dönebileceğimi düşünüyorum.


    Elektirikli bisikletten isteğim gideceğim yerlere terlemeden-yorulmadan gitmek ve bu mevcut yakıt fiyatlarından kurtulmak. Araştırmaya devam edeceğim hangisini seçtiğimi yazarım ilerleyen günlerde.


    Başka elektirikli bisiklet tecrübesi olan arkadaşlarında önerilerine açığım. 🙏


    Elektirikli Bisiklet Seçimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selvolution -- 22 Haziran 2022; 14:12:33 >




  • Selvolution S kullanıcısına yanıt

    İnternet sitesinde stok bitmiş görünüyordu ama watsaptan sipariş verince stoklarda görünüyor hocam 9-10 bin gibi bir fiyatı vardı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.