Şimdi Ara

Elektirk Sorunu (bilgisayrın takılı oldugu priz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklasik 1 aydir bilgisayarin takili oldugu prizden cazirti geliyor. genellikle 1-2 dk içinde gecerdi ama simdi cok sık ve rahatsız edici bicimde olmaya basladı. resmen cizirti gelio, kasanin fislerini oynatiom felan gitmio(hayır fislerde sabit duruo yerinde ama yinede deneyim dedim olur ya .) uzatma kablosu takıom yine oluo aynı ses ama her zamanda olmuo işte durduk yere en olmaması gereken zamanda oluo ve cizzzzzzzzzzzz die ses cikartmasi ilk basta rahatsız ederken simdi korkutuo acaba tehlikeli mi die. cunku daha önce aynı prize takılı 2 bilgisayr yanmıstı.(geceden fişe takılı bırakmıstım, sabh kalktıgımda oda yanık kokuodu )
    bu arada bilgisayrı voltaj değişmesinden koruyacak en guvenli ve en ucuz(nası olcaksa o) güç kaynagı olarak ne alabilirm? 70-80ytl max para ile alınabilecek bi alet.







  • prizde bir arıaza olması munkun tam ıletken lık yapmıoo guc kaynağı gereksız
  • guc kaynagı almadan once sen o prizle pc nin ilişkisini kes yazdıklarında ciddiyysen o prizi hiç bir elektronik alet için kullanma derim sana ayrıca bilgisayar için topraklı priz kullanmak birazdaha güvenlik sağlar sana.
  • elektrin hattın topraklı mı arkadaş büyük ihtimal değildir ondan yapıyordur sen en iyisi bi elektrikçi çağır sorunu çözer benimki sadece tahmin belkide çok basit bi priz arızasıdır. pc yi takma o prize derim
  • prizi deistirdim buproblemden sonra ma deişen bişi olmadı :S suanda uzatma kablosu kullaniyorum.yalniz replika toprak deyince aklıma geldi. guc kaynaklarına topraklı priz gerekiyor değil mi? Ama benm odamda ki priz ne yazıkkı topraklı değil . ev 21senelik koparatif ve zannedersem bi mutfakta topraklama war 2002 senesinde ve 2005 senesinde olmak uzere bu prize bağlı 2 tanede bilgisayar yandı. yanma sebebleride fazla gelen voltajmıs. ozmn guc kaynagı alcaktım ama toprakli priz gerekio demişlerdi bu konu hakkında bilgisi olan war mı?
  • birde bilgisayrı kapattıkdan sonra power- sup in dugmesinden de kapatıyorum aleti. bu acaba bi fayda saglar mı prizi topraklatana kadar. topraklama işi epey pahalıya gelir gibi gelio bana o yuzden yakın zamanda yapılmaz . daha ucuzca gelecek bi yontem yok mu gecici olarak kullanabilecegim
  • güç kaynakları hakkında pek bilgim yok ama muhtemelen topraklı priz gerekecektir.ve acıkcası o prizi gerekmedkce kullanma yangın bile çıkartabilir.Dikkatli olmakta fayda var.
  • simdiye dek bişi olmadı
    kullanmamak dısında yapabilecegim biside yok ki.odada tek priz bu war, mecburi olarak yani nese yarın ola hayrola
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.