Şimdi Ara

ELEKTRAL A.Ş ThruScan Metal Dedektörleri ve Tru-VEND Satış Otomatları Vending Üreticisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektral A.S., 1978 yılında Devlet Planlama Teşkilatının teşviki ile kurulmuştur. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde 3 tesis ve toplam 17.000 m² kapalı alanda üretim yapan, senede 1 milyonun üzerinde yüksek teknolojili Elektronik Cihaz imal edebilen MILLI bir kuruluştur. Bünyesinde AR-GE (elektronik-mekanik), Elektronik, Elektromekanik, Üretim Hatları, Bilgisayar destekli tasarım üretim ve makine parkuru, Plastik atölyeleriyle yüksek entegrasyona sahip olan şirketimiz, %90 oranında yerli üretim girdisi ile üretimlerinin %60-70’ini İhraç etmektedir. Yazılım, Donanım, Mekatronik, Elektronik, Savunma Sanayi konularında üretim yapan ELEKTRAL, gerçeklesen bilanço rakamlarıyla, sektöründe vergide altın madalya, gerçeklesen ihracatıyla da gümüş madalyaya layık bulunan, bölgesinde istihdamda ilk 2’de, bağlı bulunduğu vergi dairesinde de ilk 10 içine girmiş,“IHRACATIN YILDIZI” ödülünü birincilikle kazanmış olup, konusunda Dünyanın en büyük 4 üreticisinden birisi konumuna ulaşmıştır. Türk İşçisinin, Türk Mühendisinin gayretleri ile GÜVENLIK ve Savunma Sanayi alanlarında Ülkemize ciddi Katma Değerler sağlamakta, istihdam yaratmaktadır.

    Elektral üretim konularının %70’ini yurtdışına ihraç eder.

    2011 senesi sonunda ISTANBUL SANAYI ODASI tarafından INOVASYON ODULUNE de layık bulunan firmamız; TOPLUM HUZURU VE TOPLUM KONFORU konularında dünya standartlarında üretimleriyle “BİR DÜNYA MARKASI” olmuştur.
    2012 Büyüme hamlesiyle çevresindeki fabrikayı da satın alıp, kapalı alanını 3 kat arttıran şirketimiz, SATIŞ OTOMATLARI konusunda da 10 milyon TL’lik bir yatırımla, tam otomatik konveyör sistemli bir Fabrika kurmaktadır. Bu atılım hamlesiyle 600-700 ürün kapasiteli bir Snack Otomatını 10 dakika cycle time süresi ile üretme kabiliyetine erişiyor. Kahve Otomat ve dispenserleri için de 2 dakika cycle time bir üretim band sistemi kurulmaktadır.

    Elektral A.Ş. etkin yönetim kadrosu Bşk. M.Sayıl Dincsoy Y.Müh.; Bşk. Yrd. Kökten Dincsoy, Bşk. Yrd. Dr. Erdem Dincsoy Elo.Müh ve konusunda uzman mühendislerden oluşan ARGE ve üretim personeliyle sürekli kendisini geliştirmekte ve mükemmele doğru ilerlemeye çalışmaktadır.
    Bilim ile üretimi birleştiren, bunu devlet destekleri harmanlayan ve Ülkemize katmadeğer sağlayan ELEKTRAL; 5 adet TÜBİTAK-TEYDEB projesi tamamlamış, 2 adet IZKA projesi, 1 adet Santez ve birçok Kosgeb projesine başarıyla imza atmıştır.

    Metal Dedektörler konusunda 1995 yılından beri üretim yapan ELEKTRAL, o zaman GÖRMEYI değil de Gözün Rengini tarif eden şartnamelere karsın üretimini sürdürmüş, yüksek teknolojili ve rakiplerinden üstün cihazlarıyla bir “Dünya Markası” olmuştur. O günlerde 12.000 $’lara ithal edilen ve astronomik fiyatlara satılan metal dedektörleri, Elektral’ın üretimi ve rekabeti ile bugün 2000-3000 $’lar seviyelerine kadar inmiştir. O zamanlarda ihale şartnamelerine kısaltılmış harflerle sunulan-sözde belgeler ( TSA –sadece USA’da üretim yapanlara verilen bir referans mektubu) dahi belge gibi gösterilmiş, Ülkemizin kaynakları heba edilmiş, üretimi engellenmeye çalışılmıştır. Ancak bugün ECAC Doc 30 (European Civil Aviation) ile normlar oturtulmuş ve ortak bir rekabet ortamı yaratılmıştır. DSP teknolojili, VLF tekniği ile üretilen ThruScan metal dedektörleri çok hızlı sinyal isleyip, proses etmekte, ECAC normlu, belgeli cihazları ile geliştirdiği Real Time Video Takip Teknolojisi ile yabancı rakiplerine dahi bugün cihaz üretir konuma gelmiştir. ThruScan Metal Dedektör serisi sadece AB ve ABD’li rakiplerinden değil, Uzakdoğu orijinli cihazlardan bile ekonomik modellerde üretilebilmektedir. Entegre fabrikası ile bugün stoklarında 3 Trilyon TL değerinde Metal Dedektörü tutabilen firmamız, dünyada en hızlı ürün teslimini gerçekleştirmektedir.
    Çin’den ithal edilen metal dedektörler de Ülkemizin kaynaklarının heba olmasını sebebiyet vermekte, burada fırsatçılara haksız kazanç yaratmaktadır. Çin’de 200 $’lara satılan cihazlar, al-sat firmalarınca –özellikli gibi gösterilmeye çalışılıp-normsuz ve işlevinden uzak biçimde pazarlanmaktadır. Manyetik gürültüden etkilenen, hatalı alarmlar veren, aynı anda 2 metal algılayamayan, yanyana çalışamayan, yaz-kış ayrı ayar gerektiren, metalin yerini noktasal gösteremeyen bu cihazlar sadece bir görüntü unsuru yaratmakta- alsatçılara %500 kar sağlamaktadır. Bu konuda 27072 sayılı Resmi Gazete’de, 2008/20 sayılı “Yerlü Ürün Kullanılması” hakkında yayınlanan Genelgenin de ilgili kurumlarca dikkate alınıp-uygulamaya alınmasının Ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıdığı bilinmelidir.

    Satış Otomatları konusunda da dünyadaki en son yeniliklere adapte kendi anakartını ve parçalarını kendi üretebilen, saç halinde giren metalin, yüksek teknolojili ürün olarak çıktığı Ortadoğunun en büyük üretim tesisine sahip olan ELEKTRAL, mdb-executive çalışabilen, en yüksek performanstaki mikroişlemci seçimleri ile Temassız kredi kartı, kağıt para, bozuk para (iadeli), personel kartlarıyla çalışabilen .. cihazlar üretmekte, bugün konusunda dünya mucidi olarak bilinen İTALYANLARA dahi cihaz ihraç etmektedir. Inovatif ürün seçenekleriyle bugün KAHVE OTOMATLARI, SNACK (BÜSKÜVİ) OTOMATLARI, SICAK BOREK SIMIT POGAÇA OTOMATLARI, MİNİ BÜFE & MAKSİ BÜFE, GAZETE OTOMATI, ÇOK AMAÇLI KUTU OTOMATLARI, IMAJMATIK- PEDMATIK- CONDOMMATIK, SAC DUZLESTIRME OTOMATI, SOGUK SANDVIÇ OTOMATI, SATIŞ OTOMATI (SU VE TENEKE), TATLI OTOMATI, SİPARİŞ ESASLI OTOMATLAR ( PARFÜM, İBADET, KÖMÜR, ÇİÇEK, SİGARA...VB) geniş üretim kapasitesiyle, müşteriye fiş kesebilir, yaş sorgulayıp-ona gore satış yapabilir. Sahibine raporlamalar gönderebilir.
    Sipariş esaslı otomatları da tasarlayabilen ELEKTRAL, elektronik-mekanik ve yazılım konularını birleştirerek, dünyanın her noktasındaki müşterilerine en uygun fiyattta, en yüksek kalitede ürünler sağlayabilmekte ve satış sonrası hizmeti minimize edecek çözümlerle, müşteri memnuniyeti sağlamaktadır.
    Ancak bu konularda da bazı fırsatçılar çıkagelmekte, kullanılmış cihazları Ülkemize sokarak, modifiye edip, girişimcileri aldatmaktadır. Satış sonrası hizmet desteği veremeyen, bir masa-bir kasa bu şirketler sektöre zarar vermekte, gelişmesini engellemektedirler.
    Satış otomatlarının parça desteği çok önemli bir konu olup, YERLİ üretimin bu konudaki avantajı unutulmamalıdır. Aksi taktirde bugün birçok operatörün sahip olduğu depolarlarda yüzbinlerce euro kaynağımız heba olmaya devam eder.
    Türkiye’ye mal olmuş şirketimiz,
    Türkiye’nin 2023 hedefi olan “500 Milyar Dolar ihracat” için kendi stratejisini belirlemiş ve bunun için 2011 yılından itibaren projelerini revize edip, ilk kazmayı vurmuştur.

    Önümüzdeki 10 yıllık planda, istekleri gerçekleşir ve talep ettiği desteği görebilirse, Şirketimiz kurduğumuz strateji planı ile bölgemizde ilk 100 şirket, Ülkemizde de ilk 500 şirket arasına girmeye adaydır.
    Yüksek teknolojili üretim ile kg’ı 40-100 € arası değişen cihazlar üreten MİLLİ firma ELEKTRAL, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da üretecek-ihraç edecek ve ÜLKEMİZE DAHA BÜYÜK KATMA DEĞERLER yaratacaktır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.