Şimdi Ara

Elektriğe zam gelmemesine rağmen ZES şarj istasyonlarına zam yaptı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Skymarc S kullanıcısına yanıt

    Allah bu ülkeye gerçekten vicdanlı, göstermelik dindar olmayan, samimi, haram yemeyen, devletin malını parasını itibar adı altında çar çur etmeyecek, herkese eşit davranacak adil, merhametli yöneticiler versin.

  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    Sen hayatın boyunca bu araçlara sahip olamayacak kapasitede olduğun için böyle düşünüyorsun dostum. Telefonuna da içten yanmalı motor taktır, öyle hallet işini:) Bu öfke yerine oturup çalışıp üretsen sende sahip olabilirsin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    O hiçbir zaman olmaz beyefendi bu millet oylesini sevmez.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Skymarc S kullanıcısına yanıt

    aynen olmaz. zaten şu anki mevcut cb'nda olmayan özellikleri yazdım.

  • Elektriğe zam gelmemesine rağmen ZES şarj istasyonlarına zam yaptı
  • Ne bekleniyordu ki? Yok çevreciymiş bilmem ne, yeni bir ticaret kapısı işte.

  • Demekki elektrik zammı kapıda, sonradan zam yapmadık demek için önden yapmışlar. İlk zamları da değil 4 liraya şarj ettiğimi bilirim. O zamandan bu zamana 6 8 en son bu fiyatı gördüm, elektriğe uzun zamandır zam yapılmıyor. Bakalım elektrik zammı gelince çok bilmiş yorumcular ne diyecek.

  • faithlesszombie kullanıcısına yanıt

    bence elektriğe zam gelse bile yine de benzin ve mazottan daha uygun olur. bunu elekrikli otomobilleri sevmeyen, dizel araç kullanan biri olarak yazıyorum. ha elektrik belki ucuz ama zaman daha pahalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 25 Nisan 2024; 15:2:27 >
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Elektriğin uygun fiyatlı olmasının bir nedeni var. Heryerde sebil gibi e-şarj portu açılıyor peki onların elektriği nerden geliyor? Her yere yeni santral açılmadığına göre bu elektrik bir yerlerden bedavaya geliyor olmalı.

    Gelişim sürecini incelediğimizde bu elektrik sanki heryerde sınırsız varmışcasına e-şarj portu açıldığını görüyoruz.

    Evet, elektrik heryerde var, heryerde bedava ve her yerde sınırsız. Cihaz kurulumu, reklam, işletmecilik, kira vs giderler ile kWh başı maliyet 1 TL diyelim.

    Satış fiyatı 10TL/kWh. %1000 karlı bir iş. Bu da neden herkesin şarj portu işine girdiğini açıklıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Öyle ama senin şirketine otoban boyunca 30km de bir şarj istasyonu kurman için yer verirler mi? Zorlu'ya verirler. Bunu haberlerde göremezsin sadece etkileşim kasmak için milletin kolay yorum yapabileceği haberleri yazarlar sitelere. Evet zam gelmiş, aha bakın tesla yanmış tık tık :)

  • çalışan zes buldun da zammını arıyorsun bir deElektriğe zam gelmemesine rağmen ZES şarj istasyonlarına zam yaptı 

  • faithlesszombie kullanıcısına yanıt
    Arazi mafyası denilen bir gerçek var. Yasal kılıf uydurulsa araziler birilerince paylaşılmış durumda. Bu kişiler kendilerini medyada göstermez.

    Dünyanın enerjisi de birilerince paylaşıldı. Onlar da medyada gözükmez, sözde özelleştirme ile elektrik dağıtım firmaları üzerinden işlerini yürütürler.

    Amerika'da:

    Reliant Energy, Constellation, TXU Energy, GoodCharlie, Direct Energy, Rhythm, Clearview Energy, Green Mountain Energy, TriEagle Energy, Tomorrow Energy, Energy Harbor, Energy Texas, Inspire Clean Energy, Frontier Utilities, Octopus Energy, 4Change Energy, Spark Energy, Public Power, Cirro Energy, APG&E, OnPoint Energy, Pulse Power, SmartEnergy, Discount Power, OhmConnect, New Power Texas, Payless Power, Major Energy, Flagship Power, Varsity Energy

    gibi 30'un üstünde elektrik dağıtım firması var. Hem böyle olunca "seçim özgürlüğü" adı altında bir demokrasi havası da estirilir, yeryüzünün enerji paylaşımı demokratik görünür bir de. Demokratik yapıyı kimse sorgulamaz ne de olsa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • faithlesszombie kullanıcısına yanıt

    Ben dakika başına 1.25 tl olduğunu bilirim, o zamanlar kw değil dakika başına ücret alınırdı. sonra kw başına çevirdiler.

  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Evet bir ara dakika başına para alınması sözkonusuydu ancak sonradan onu kaldırdılar çünkü o durumda örneğin eski e-araç 50kW ile şarj olurken de, sıfır Tesla 3 LR 150kW ile şarj olurken de 3 kat daha çok elektrik harcanmasına karşın aynı para kesilecek, bu da "aradaki 2 kat elektrik bedava mı" sorularını gündeme getirecekti. İşte o yüzden dakika başı ücretlendirme kaldırıldı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ülke şunu anlamıyor. maliyetler seri bir şekilde artıyor.

    yani yurtdısından 10 dolara aldıgınız ürünü , kirası 10 bin olan dükkanda ücreti 12 bin tl olan adamla satarken,

    yıl geliyor, dükkan %70 zamla 17 bin oluyor, yemek 150 tl den 200 e cıkıyor gunluk, claısanın maası da 12000 den 17002 ye cıkıyor. dolar artmadı urun 10 dolar ama siz bu ürünü aynı fiyata satamazsınız artık. olmuyor işlte. anlayın artık.

  • E mazottan pahalı...

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Burda devletin yapacağı NET denetlemeler olacak.


    Özellikle , Pandemi dönemi itibariyle Türkiye'de serbest piyasa ekonomisinin ipinin ucu kaçtı.

  • TheMarjinaLs kullanıcısına yanıt

    yahu hocam neyini denetleyeceksin? yanı sattıgın ürünün dolar karşılıgı değişmese de dolar artmasa da maliyetler artıyor işte. senın kiran elektriğin suyun artıyor. yediğin yemek artıyor,ü kazanman gereken para artıyor haliyle. yani bunu denetleseler ne olacak?


    yani zeytinyağının kilosu 300 tl idi. asgari ücret zammı bindi elektrik su arttı, mazot 30 dan 45 e cıktı e ben şimdi nasıl satayım 300e. kira oluyor 10 bin den 17 ye cıkıyor, devlet de %20 stopaj alıyor etti sana 20. 17 binlik çalışanın maaşı 25 bin e geliyor, vergi dilimi 15% den 27% lere cıkıyor ben nasıl aynı fiuyata satabilirim bu ürünü siz söyleyin

  • çok basit bir çözüm var almayacaksınız!

  • elektrikli arabanın mtvsi çok fazla bir de sarj istasyonları çok pahalı. Devletin bir tarife belirlemesi lazım. Kontrol edilemez oldu her şey.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.