Şimdi Ara

Elektrik elektronik muh. için hacettepe vs bau vs Yeditepe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar 10-15k arası bi sıralama bekliyorum ve eem de gitmeyi düşündüğüm yerlerden biri. Özel unilere karşı biraz önyargılıyım pahalıktan dolayı falan. Özellikle bu unilerde okuyanlardan tecrübelerini aktarmalarını istiyorum. Farklı bölümlerden de olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacettepe ee mezunuyum bu sene mezun oldum. genel olarak konuşmak gerekirse ee okumak matematiği falan seviyorsan gerçekten zevkli ve çok farklı alanlara evrilebileceğin bir meslek dalı o açıdan tatmin olacaksındır. okul özelinde hacettepe ee eğitim seviyesi iyi denebilir ama oldukça zor. 4 sene boyunca sürekli ödev sınav lab vs uğraşacaksın ve psikolojik olarak çok yorulacaksın bu da net. yaşlı hocalardan tecrübesini iyi aktaranlar iyi ama bazıları da kötü bence isim vermek istemiyorum ama genç nesil hocalar gayet iyidir ve bölümde de sayısı artıyor o açıdan gelişmeye devam ediyor bölüm diyebiliriz. iş bulma konusuna gelirsek ben pek zorlanmadım staj aday müh vs tecrübem vardı savunma sanayinde 3 ün üzerinde ortalamam ama zorlanan insanlarda var bu ortalamaya sahip olup biraz fırsatları kovalaman gerekecektir. yurtdışında yüksek lisansa pek gidilmese de başvuranlara destek olunuyor ve giden de insanlar oluyor aklında böyle bir şey olursa bunu da diyebilirim. spesifik bir soru olursa buradan ya da özelden de mesaj atarak sorabilirsin. başarılar dilerim





  • 17k geldi ustam hacettepe hayal oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elirazo E kullanıcısına yanıt

    iyi bir başarı yine de tebrik ederim. ankarada okumayı düşünürsen gazi ee yi de araştırmanı öneririm sıralama yetiyorsa. savunma sanayi de çalışma imkanı yüksek bir bölüm baya çalışan var gazili. bir tavsiye olarak aklında bulunsun.

  • Thanatos18 T kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim yazdım listeye bakıcam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeditepe bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, bizim okul hakkında sorun varsa alabilirim✌️

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ManitheMagnificent M kullanıcısına yanıt

    Gelirse Yeditepe ee gelicektir bana. Yine de üniversite ile ilgili beğendiklerin beğenmediklerin hakkında genel bir değerlendirme yapar mısın?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ManitheMagnificent M kullanıcısına yanıt

    Merhaba ben Yeditepe Bilgisayarı düşünüyorum ve yurt dışına çıkmak istiyorum. Orda öyle imkanlar var mıdır acaba? Yoksa önerebileceğiniz başka üniversiteler var mı?

  • ● Eğitim konusunda bölümden bölüme çok fark ediyor bizim okulda. Ama özellikle Temel Bilimler'de gerçekten çok iyi hocalar var(Mat,Fizik). EEM, Endüstri ve Bilgisayar mühendisliği akademik kadroları da gayet alanlarında başarılı hocalarla dolu. Hoca sayısının az olmasına çok takılma hem ilgilenme konusunda hem de derste yoğunluk konusunda hiçbir sıkıntı olmuyor. Zaten başarılı olan birinin sivrilebileceği en kolay okul sıralama farkları çok yüksek bizim bölüm en yüksek giren 3k sıralama en düşük 106k sıralama iyiysen sivrilirsin. Sivrilirsen de kaç hoca olduğu önemli değil proje yapmak istersen ya da başka herhangi bir şeyde yanında olacaklardır. Ben bursluyum ücretli öğrencilerle aramda bir uçurum var bunu okulda fark edecek miyim? diye bir soru olabilir aklında. Bunu okula girdiğin dakika unutacağını kimin burslu kimin burssuz olduğunu asla hissetmeyeceğinin garantisini veriyorum. Çevrende parası olan insanlarla okumanın da zaten ilerde getirisi biraz da yurt dışında fazla arkadaş anlamına geliyor. Yeditepe EEM Endüstri ve Bilgisayar mezunlarının %25'i yurt dışında, bu sadece başarı değil parayla da alakalı. Bağlantı her şey değildir belki ama çok güzel kapılar açar.


    Bağlantı ve Sosyal hayat açısından gidilebilecek en iyi üniversite olduğunu söyleyebilirim. Topluluk tanışma etkinlikleri ve devamındaki etkinliklerle öğrenciler çok hızlı birbirleriyle tanışıyorlar. Üniversite gerçekten çok kalabalık bu sebeple de okul içinde aynı şeyleri yapmaktan hoşlandığın bir grubu çok kolaylıkla bulabiliyorsun. Aklına ne gelirse gelsin asla tek olmayacaksın. Eğlence dedin mi zaten bizim okulu parmakla gösterirler, partilemeyi biliyoruz.


    Okulda beğenmediğim, kötü bulduğum ne var?

    -Okulun kendisinden bilgi almak zor, illallah getirebilir. Okul açılmadan hemen önce akran danışmanı atanıyor her 10-15 öğrenciye 1 kişi olacak şekilde bu kişi senin bölümünde okuyan genellikle 2. ve 3. sınıf öğrencilerinden birisi oluyor, eğer akran danışmanın kötüyse bilgi alma konusunda eksiklik çekebilirsin. Ben hiçbir eksiklik çekmedim hem akran danışmanım iyiydi hem de okul açılmadan instagramdan yeditepe2022girişliler sayfasını takip edip ordan whatsapp grubuna girmiştim okula gelmeden zaten bir ton arkadaş edinmiştim, hem bölüm grubunu bulursun hem de genel grupta her türlü problemini çözersin.


    Genel bilgi olarak bu şekilde söyleyebilirim. Aklına takılan, forumdan görüp başka şeyleri sormak istryen arkadaşların da soruları varsa yazabilirler.


    Okula geleceği kesin olan arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun. 7hills güzeldir👌 İlk 20k girmeyen okumasın kafasıyla kalınan mezun senelerine çok üzülüyorum, 30-50binle yeditepe %50 bilgisayar yazınız efenim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ManitheMagnificent M kullanıcısına yanıt

    Peki kulüpler, kulüplerin aktifliği hakkında neler söyleyebilirsin? Üniye sadece ders almaya değil aynı zamanda bir şeyler üretmeye çalışmaya da gitmek istiyorum. Laboratuvarlar hakkında konuşursan memnun olurum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elirazo -- 20 Temmuz 2022; 11:14:7 >
  • Thanatos18 T kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam hacettepe ee özelinde size birkaç sorum olacak


    1) savunma sanayinde çalışmak istemiyorum. ne gibi imkanlarım var ?


    2) yurt dışında master'a kabul alma oranı ve giden kişi oranı ne kadardır?( yaklaşık)


    3) bölüm birincileri genelde kaç ort. yapıyorlar?


    4) bilgisayara yatay geçiş denersem min kaç ort. yapmam gerekli? geçen senelerdekiler kaç yapmış, biliyor musunuz?


    5) odtü veya itü yatay geçiş yapanlar min kaç ort. ile geçmişler?


    6) bir ee'ci hangi kulüplere katılmalı? (network, kendini geliştirmek, farklı bakış açısı için)


    7) google, microsoft gibi firmaların mülakatlarına hazırlanmak için bir kulüp, oluşum vs. bir şey var mı?


    8) erasmus için ilk 100'de olan bir üniversite(ler) ile anlaşması var mı?


    son olarak sizce 10.5k ile bölüme girebilir miyim :(

  • samibol kullanıcısına yanıt

    sırayla cevaplayayım

    1_ yurtdışı yüksek lisans bir seçenek 2.soruda daha ayrıntılı cevap vereceğim yüksek lisansa. savunma sanayi hariciarçelik ford togg gibi firmalarda çalışanlar da var.Ben bazılarıyla da görüşmüştüm bu tip firmalarla. yüksek lisans doktora gibi şeyleri için tr de devam edecekseniz bazı hocaların araştırma ekipleri oluyor onların yanında devam edebilirsiniz araştırmacı statüsünde hocalar projeleriyle destekleniyor o sayede size de para veriyor diye biliyorum.

    2_ tercih eden az ama her sene 3 4 kişi gidiyor diye biliyorum. kore ye giden vardı geçen yıl. parise giden vardı. bu yıl portekize gidenler var yanılmıyorsam. tercih edersen ve hocalara da bunu belirtirsen destek olacaklarına emin olabilirsin. hatta hocalar şakayla karışık kızıyor niye yurtdışına gitmiyorsunuz diye. bu konuda destek olabilecek spefisifik hocaları da eğer bölümde okursan söyleyebilirim zamanı gelince.

    3_ genelde 3.6 civarı ama bu sene 3.74 diye biliyorum. hatta 2. olan da 3.72 olması lazım 3. kişi ise 3.56 ydı.

    4_hiç bilmiyorum ama geçen vardı.ilk sene iyi çalışırsan 1 2 ders hariç ortalama yapman zor olmaz diye tahmin ediyorum.

    5_ben 1.sınıftayken bir kız geçmişti odtüye 3.5 falandı galiba

    6_iha kulübü var çok çok iyi abd de roket yarışmasına katılıyorlar bu sene de 5. olmuşlar. onu tavsiye ederim tr içinde de teknofest vs katılıyorlar. ieee de sosyal açıdan iyi olabilir.

    7_net bilgim yok ama bilgisayar müh bölümünde acm kulübü var onlar belki yapıyordur.

    8 _ UNİVERSİDADE NOVA DE LISBOA VE WARSAW UNIVERSITY OF TECHNOLOGY ile anlaşması varmış bizim bölümün bunlar ilk 100 de değildir herhalde 


    11 12k civarında almış bölüm son yıllarda savunma sanayi pr olarak öne çıktığı için odtü hacettepe falan eğilimin arttığı dönemler olabilir ama girersin yüzde 70 falan umarım gönlüne göre olur. yine sormak istediğin şeyi sorabilirsin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thanatos18 -- 20 Temmuz 2022; 12:59:38 >




  • Thanatos18 T kullanıcısına yanıt

    teşekkürler hocam  

  • odtü itü boun bilkent koç sabancı gelmiyorsa tıp yazın. yoksa puana yazık olur.

  • Elirazo E kullanıcısına yanıt

    Öğrenci sayısı fazla olduğu için kulüplere ayrılan bütçeler de yüksek, bunun yanında kulüplere katılıp aktif olmayan çok büyük de bir kalabalık olduğu için genel olarak bir şeyler yapmak isteyen insanlara elde daha fazla bütçe kalıyor. IEEE genel olarak bütün alt kulüpleriyle birlikte okulda yeteri kadar aktif.


    Okulun sitesinden bakabilirsin laboratuvarlara lisansüstü çalışmalar yapılıyor orda genellikle ya da hocalar TÜBİTAK projesi almışsa çalışıyorlar genelde. Laboratuvarda yapacak pek bir şey yok, dediğim gibi hocalarla çalışmak istediğin zaman zaten hevesliysen onlar da aynı şekilde çalışmak isteyeceklerdir. Bizim bir hocamız mesela geçen sene bize ben yarışmalara katılmak, proje yapmak istiyorum ama isteyen öğrenci bulamıyorum demişti mesela. O konuda çok büyük bir avantajın olur istekli olduğunda.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.