Şimdi Ara

Elektrik Faturası Çok Fazla Geliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlarım merhabalar size bir sorunumu dile getirmek istiyorum ve yardımcı olmanızı istiyorum.


    Biz evde iki kişi yaşıyoruz ve elektronik aletleride diğer insanlar gibi çok kullanan birisi değiliz, çalıştığımızdan dolayı evde bile olmuyoruz ama buna rağmen elektrik faturası çok çok fazla geliyor komşularıma, teyzeme ve çevremdekilere sorduğumda onlara daha az elektrik faturası geliyor birde evde 6,7 kişi yaşamalarına rağmen, biz hiç birşey yapmamıza rağmen diğerlerinden 100,150 lira fazladan fatura tutarı görüyorum ortalama bize gelmesi gereken fatura tutarı 200 lirayı bile tutmayacağının kanaatindeyim, birde bu ay ki fatura kesim günü 28 günlük 30 bile değil!


    Yapılabilecek herşeyi yaptım arıza kaydı oluşturdum, faturaya baktırdım ama bi sıkıntı görülmüyor dediler, bu durum bir hayli canımı fazlasıyla sıkmaya başladı bu durumu yaşayan var mı arkadaşlar ne yapmam lazım ?




  • 2 kişiyiz ikimizde çalışıyoruz ,evde bir bilgisayar bir televizyon var.Isiklarimiz açık hiç bir zaman olmadı.Sadece salonda 1 adet lambader yanar bütün gece.Ampullerimiz ekonomik sınıfı florasan cinsinden.
    2 gün önce faturam 289 tl geldi.Herkese ortalama gelen bu dostum.Zamlardan haberin yok sanırım.Is elektirige kalsa yine iyi bu kış gelecek dogalgaza üzülün bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlıyorum zamlar çok fazla ama dediğim gibi evde 2 kişiyiz ve kullandığımız hiç birşey yok komşularım evde 6,7 kişi yaşıyor onlara gelen fatura 310 - 350 lira civarında iken bize gelen ise 430 TL fatura geliyor.

  • Gece tarifesindesin büyük ihtimalle. Gündüz tarifesine geçin sorununuz düzelecektir. Şuan 4 kişilik bir ailede elektrikli ev aletleri sürekli çalışmasına rağmen 250 civarı geliyor.

  • Evet size fazla geliyor.
    Biri 1,5 diğeri 9 yaşında 2 çocukla 4 kişiyiz. Geçen ay 68 kere kurutma makinesi ve aynı sayıda çamaşır makinesi calistirmisizdir. TV, ışık, buzdolabı, elektrikli çaydanlık, ütü falan derken resimdeki faturayı ödedim.

    Elektrik Faturası Çok Fazla Geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slamdunk393 kullanıcısına yanıt

    sizin bu dediklerinizin biz yanından bile geçemiyoruz ama gelen fatura maalesef ortada :/

  • bir evde elektriği en çok tüketen şeyler. ısıtıcılı aletlerdir.

    su ısıtıcısında su ısıtıp çay yapıyorsanız

    elektrikli fırını çok kullanıyorsanız

    ütüyü çok kullanıyorsanız.

    elektrikli şofben kullanıyorsanız

    bir de buz dolabının elektrik tüketim performansı çok önemli çünkü 7-24 çalışıyor. buz dolabının enerji verimliliği düşükse çok elektrik harcar.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    elektrikli ısıtıcıyı hiç kullanmıyoruz, fırın deseniz o da yok ütü nadiren kullanılıyor ve elektrikli şofbende yok, bu sizin dediklerinizi her gün aktif olarak kullanan insanların evine bile 430TL gibi bir rakam geldiğini düşünmüyorum kullananlarda var zaten bu kadar cep yakan bir fatura gelmiyor.

  • Mesken mi ticarethane olarak mi geciyo, bu ikisi arasinda 2 kata yakin fark oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

    Mesken olarak geçiyor

  • alıozr A kullanıcısına yanıt
    Meskenin de kendi icinde m2 hesabi var.Mesela benim ev 150m2 ama elektrik sirketinde 80m2 gözüküyor.Ne farki var dediğimde binanin elektrik projesi hazırlanırken, gereken elektrik gücü vs belirlenip ona gore şirket trafo, yatirim vs yapıyor denildi.m2 e gorede belirli detaylar ve ücretler farklılaşıyor dedi.Ne kadar doğru yanlış araştır bir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.