Şimdi Ara

elektrik faturası ve kaçak kullanım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, 4 dairelik bir apartmanda oturuyoruz, bizim dışımızda bir daire daha kullanılıyor, toplamda 2 daire de yaşam var.
    bizim dairemizin elektrik faturası 45-60 lira arası gelirken apartmanin faturası 90-100 tl arasında geliyor. kaçak kullanımdan şüpheleniyorum, diğer dairede yaşayanlar gayet kaçak elektrik kullanabilecek, ahlaksızlığa ve vurdum duymazlığa sahipler.

    Aralık 2018 için 95 Ocak 2019 için 85 lira ödenmemiş fatura var, ailem diğer daireye elden verdiklerini ve onların yaptırdığını söyledi, iki aydır yatırılmadığı için şuan apartman elektriği kesik.

    bir, elektrik kesik olduğu için hava kararınca giriş çıkışımız sıkıntılı oluyor, ziller çalışmıyor. bugün az daha kargocu geri dönüyordu.

    iki, apartman da ısınmak için sıcak su kullanılıyor, sıcak su sayacı da apartman elektriğini kullandığı için elektriku olmayınca çalışmıyor. üşüyoruz.


    kaçak kullanım nasıl anlaşılır, tespiti nasıl veya nereye yaptırılır. acil yardımlarınızı bekliyorum.

    ek soru: tek başına iki sıcak su sayacı, aylık 90 tl fatura yapabilir mi?


    not: umarım konuyu doğru yere açmışımdır, yanlış ise mod arkadaşlar lütfen yardımcı olun.( konu dışına açacaktım, açamadım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esrx -- 16 Ocak 2019; 15:18:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu ancak ana panodan yapabilirler. bir elektrikçiye kontrol ettirebileceğiniz gibi, dağıtım şirketine ihbarda da bulunabilirsiniz. ama asıl sorun sonrasında yaşanacaklar olacaktır. koskoca apartmanda 2 daire kullanılabilir olduğu için, bunun arkasında kimin olduğunu anlamaları zor olmayacaktır. buna göre önleminizi alın.
  • Merhabalar. Sıcak su sayacı Aylık 90TL tüketime sahip olamaz. Kaçak elektrik tespiti,kaçak kullanımın ne kadar profesyonelce(!) yapıldığına bağlı olarak kolay veya zor olabilir. Ancak kaçak kullanım ihbarında bulunmanız halinde bahsetmiş olduğunuz şartlarda tespit yapılabilir ve sonuç ortaya çıkacaktır. Bölgenizdeki Dağıtım Şirketine başvurmanız gerekir. Bölgenizdeki dağıtım şirketinin internet sitesinden alacağınız bir formu elektronik ortamda doldurarak dağıtım şirketine yine elektronik posta ile iletebilirsiniz veya 186'yı arayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

    Saygılarımla...
  • Bilgi sahibi olan detaylandırıp beni alıntılıyabilirse sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.