Şimdi Ara

Elektrik kesintisi Hk. ve UPS Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özellikle bugün olmak üzere 3-4 kere kasa çalışıyorken elektrik kesildi, sinir krizi geçirdim resmen evde 3.5 milyara toplamışım bilgisayarı daha 2 hafta olmuş, bundan 1 hafta önce yine aynı olay olmuştu ve 2-3 kere kapanmıştı bilgisayar pat diye.

    UPS almaya karar verdim bugün bana önerebileceğiniz birşey var mıdır 200-300 TL arasında, maksat elektrik gidince bilgisayarı 1 dakika tutsa bile yeter hemen kapatırım zaten. Birde akım koruyucu priz almam şart mıdır ups varken? yada direk akım koruyucu priz alsam yeterli midir? pek bilgim yok bilgisayar zarar görsün istemiyorum.

    Sistemimde şöyle dediğim gibi daha yeni ve tedirgin oluyorum artık zarar göreceği konusunda, belkide görmüştür. Bunu öğrenme şansım var mı? zarar görüp görmediğini yani, şuanlık bi sorun gözükmüyor açıp kullanıyorum normal bi şekilde.

    Monitör AOC 21.5 g2260vwq6

    CPU: AMD Ryzen 5 1600

    Mobo: MSI B350M Bazooka

    GPU: MSI GeForce GTX1050 Ti Gaming 4GB

    Ram: Corsair 8GB Vengeance 2400MHz DDR4

    HDD: Seagate Barracuda 3.5 1TB 7200Rpm 64Mb

    Tower: Corsair Carbide Spec-01

    PSU: Corsair Builder VS450 450W 80+



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinityy -- 8 Ağustos 2017; 23:8:40 >







  • sık sık elektrik kesintisi oluyorsa ups alın

    nadir elektrik kesintisi oluyorsa da (yani hiç olmasa bile) akım koruyucu priz mutlak alın yüksek joule değeri olanları tercih edin bilindik güvenilir diyebileceğim philips, monster, fsp, tunçmatik, belkin gibi markaları tavsiye ederim.

    sistem'de elektrik kesintisi kaynaklı bir arıza oluşsaydı şimdiye kadar belli olurdu en bilindik durumlar, sistemin açılmaması, ekrana görüntü gelmemesi, kasa'dan yanık kokusu gelmesi bu gibi durumlar yoksa sistem normal çalışıyorsa endişelenecek bir şey yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.