Şimdi Ara

Elektrik'li almak için 3 yıl daha beklemelimiyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yurtdışında yaşıyorum. Aslında plan olarak 4-5 yıl sonra kesin dönüş yapmayı düşündüğüm için ve artık Türkiye'de servis ve satışı başladığı için Chery tiggo 9 pro, Jetour X90 plus, veya 6 ay bekleyip Jaecoo 7 veya Jetour T2, veya Yine Changan CS95 gibi Motoru 1.6 olan, fiyatı 17-20K $ seviyesinde araç almayı düşünüyordum.

    Lakin elektrik'li araçlar piyasaya çok hızlı giriş yaptı Çin önceliğinde ve haberlere bakılırsa önümüzdeki yıllarda artarak devam edecek görünüyor. Arkadaşım Çin'e gitti 2 hafta önce, yer gök elektrikli araba dedi, normal araba tek tük gördüm dedi.

    Planım yukarıda saydığım araçlardan alıp, Türkiye gelişte vergisini ödeyip ki 4-5 yıl sonrasi için %50 amortisman indirimi de olacaktı, ve kendi aracım da olacağı için %80 ÖTV dilimine giren araç bakıyordum ki şimdi bunlardan birini alsam, görünen 4-5 yıl sonra Türkiye'de satılacak arabaların çoğu elektrikli olacak, hadi bunu getirdik, orada 2-3 yıl daha kullandık, sonra satmaya kalksak ya fiyat çok düşük olacak, yada satamayacagiz benzinli olacağı için.

    Onun yerine bulunduğum ülkede 17-20k $ civarına 2. El, 2019 veya üstü Toyota Highlander veya Lexus RX, Kia Sorento, Honda pilot, Nissan Pathfinder, Toyota 4 runner, veya favorim olan Kia Telluride alabilmekte var. Hepsi 3 veya 3.5 motor civarında, Telluride 3.7 motor.

    Burada acayip bir Toyota ve Lexus hâkimiyeti var, hani Highlander veya Lexus RX aldın 20K'ya satarken de maximum 1000$ aşağı fiyata versen satarsın 1 haftada.

    Telluride aynı şekilde.

    Kafa karışıklığı yaşıyorum hala, Sıfır çin malı alıp götürmek mi, 2.el saydıklarımdan alıp geri dönerken satıp orada elektrik'liye geçmek mi?

    Malum elektrikli araçların fiyatları ÖTV pek olmadığı için daha cazip oluyor.

    Hangisini tercih etmeliyim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.