Şimdi Ara

Elektrik mühendisliği bölümünü seçmek??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Dün üniversite sınav sonuçları açıklandı İTÜ elektronik ve haberleşme mühendisliği istiyordum ancak yeterli puanı alamdım şimdiyse kafam çok karışık İtü de Elektrik mühendisliği de var İTÜ olsun deyip orayı mı yazmalı yoksa Yıldız Teknik elektronik haberleşme falan mı yazmalı?
    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..



  • İtü elektrik yaz. Ayrica kontrol'ü de düşün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün geçeden beri araştırıyorum elektrik mühendisliği yazınca çıkan çoğu bilgi ee müh. ile ilgili yani tam bi fikir sahibi olamadım nasıldır iyi midir ee yanında çok sönük mü kalır zaten bi konu var forumda bütün ee mühendisleri ağlıyo orda arkadaş şöyle sürünüyoruz böyle sürünüyoruz keşke tıp okusaydım ee böyleyse elektrik daha mı kötü olur ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HİDDET

    dün geçeden beri araştırıyorum elektrik mühendisliği yazınca çıkan çoğu bilgi ee müh. ile ilgili yani tam bi fikir sahibi olamadım nasıldır iyi midir ee yanında çok sönük mü kalır zaten bi konu var forumda bütün ee mühendisleri ağlıyo orda arkadaş şöyle sürünüyoruz böyle sürünüyoruz keşke tıp okusaydım ee böyleyse elektrik daha mı kötü olur ??

    Ee'nin yüksek akimlara ozellesmis hali diyebiliriz kabaca. Ee yanında sönük olmak bir yana dursun az universitede olmasi ile (yildiz ve kocaeli'de vardi sanirim)ve imza yetkisi ile (bunu da arastirmani tavsiye ederim) ee'den daha değerli dahi olabilir. Güzel bölüm kısacası, herhangi bir endisen olmasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de İTÜ de var işte itü ye girebiliyorum gibi duruyor otomasyon nasıl?
  • HİDDET kullanıcısına yanıt
    Kontrol ve otomasyon mühendisliği, bu da güzel bir bölüm. Şu konuyu incelemeni tavsiye ederim:

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=50495424&p=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supermann07 -- 1 Temmuz 2015; 15:03:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu alanlarda çalışıyor ve ya okuyorsanız şartlar iş imkanları bölüm falan nasıl ya da okuyan ve ya çalışan kim varsa
  • HİDDET kullanıcısına yanıt
    Ben çalışmıyor veya okumuyorum; okuyan varsa seni daha detayli bilgilendirir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yardımlarınız için teşekkürler
  • elektrikle ilgileniyorsanız sorularınızı cevaplayabilirim özelden falan. iş falan bulursunuz zaten itüde elektrik veya ytüde elektronik okursanız onu kafanıza takmayın. sevip sevmediğinizi sorgulayın çünkü sevmeden yapmak zor biraz.
    bunlarla alakalı eski bir konu vardı bulabilirsem link koyarım buraya
  • Bir itü mezunu elektrik mühendisi olarak soruna cevap vereyim. Eğer mezun olduktan sonra deli paralar kazaniyim rahat edeyim diye bir hayalin varsa tıp oku. Mühendislikle uğraşma. Yok mühendislik istiyorum illa dersen itüde elektrik, kontrol oku ama sadece dersleri geçmek için okuma. Severek yapacağına inanıyorsan tereddüt etme. Merak etme işsiz kalmazsın. Ayrıca yıldız mezunu bir mühendis olan ahmet alpat'ın bloğunu incele. Ufkunu açacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ mezunu Elektronik Hab. Yüksek Müh olarak, imkanın var ise tıp oku derim. Üniversite/lise talebelerinin gözündeki üniversite imajı ile realite her zaman oturmuyor. İTÜ de Yıldız da iyi okullardır puan farkına takılma. Ancak elektrik mühendisliği ve elektronik mühendisliği farklı formasyonlar. Elektrik-elektronik lerde son sınıfta bir şekilde uzmanlaşma oluyor, EE mezunları hem elektrik hem elektronikten anlamıyor, birine doğru kayıyor.

    Dolayısıyla tercihini İTU/Yıldız diye değil elektrik/elektornik müh. diye yapma durumundasın. Hangisinin uğraştığı konular gönlüne yatıyor ise onu oku. Kontrol, mekatronik, otomasyon gibi akademik hevesler ile açılmış bölümlere hiç bulaşmana gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i386 -- 2 Temmuz 2015; 14:21:59 >
  • Kendi okulumu gömmek gibi olacak biraz ancak gördüğüm yaşadığım budur. Ytü elektrik müh okuyorum. Haberleşme otomasyon bilgisayar komple aynı fakültedeyiz. İtü de okuyan arkadaşlarımla aramızda bariz bir eğitim farkı olduğunu görebiliyorum. Sırf haberleşme için gelipte ytü de okuma. Git itü elektrik yaz benim tavsiyem. He ama dersen ki para için seçiyorum bölümü, diğer arkadaşların da dediği gibi gidip tıp okuman daha mantıklı. Mühendis olmak istiyorsan ve puanın el veriyorsa İtü yok rahat para kazanmak istiyorsan tıp.
  • elektrik - elektronik - haberleşme hepsinin iş imkanı bahsettiğin üniversiteleri iyi bir derece ile bitirmek şartıyla hepsinin önü açık , itü ee 3.00+ seni her yere sokar merak etme.
  • uuygaar U kullanıcısına yanıt
    ya şöyle söyliyeyim gönlümde mühendislik yatıyo ama güzel paralar da kazanmak istiyorum
  • HİDDET kullanıcısına yanıt
    Bir de anladığım kadarıyla bir mühendis benden adam olsun diyosa yüksek lisans yapacak hele yurt dışında olursa çok iyi oluyor yurt dığında y. lisans yapma şartları nasıldır devler yardım falan ediyo mu hatta türkiyede yapsak nasıldır işler nasıl işler
  • şu ikilemde kalan binlerce adam var. Arkadaşım hangisinde daha hevesliysen ona git. Nası olsa her türlü hevesin kaçacak.
  • Neden haberleşmeye gitmek istiyordun ? Öncelikle onu merak ettim.

    Haberleşme elektronik alanının en sağlam konularından biridir. Anlaşılması zor fakat çalışması bir o kadar da zevkli. Ayrıca çok sağlam matematik yeteneği gerektiriyor. İş alanı ise türkiye'de kısmen sıkıntılı diyebiliriz. Çünkü türkiye bu alanda araştırma-geliştirmeye çok yatırım yapmış bir ülke değil. aselsan,taı gibi yarı devlet şirketleri odtü,itü,bilkent gibi üniversitelerin teknokentleri, koç, sabancı, vestel gibi şirketlerin fabrikaları hariç çalışacağın yerler çok iç acıcı olmayacaktır.

    Elektrik ise tamamen farklı bir dal. Haberleşme problemlerinin yanında daha kolay bir matematik gerektirir. Bana kalırsa haberleşmeye nazaran daha sıkıcı bir alan. İş hayatına gelince ya projeci olur sağa sola çizim yaparsın ya da hakkını verir şantiye şantiye gezer elektrik işleri yaparsın. Trafolar, barajlar, yüksek gerilim santrallerinde çalışabilirsin. Biraz daha pis ve tehlikelidir.

    Ha ben olsam kontrol filan yazmazdım. Bu ülkede mekatronik ve biyomedikal gibi iki büyük mühendislik faciası dururken..




  • "Yanında sönük mü kalır" gibi sorular sorarak doğru cevaplar bulamazsınız. Kendi insiyatifinizle başka alanlara kaymadığınız sürece, elektronik haberleşme bölümü okursanız Türkiye şartlarında telekomünikasyon, gsm şirketlerinde veya gömülü yazılım üzerine elektronik işleri yaparsınız. Elektrik mühendisliğinde ise proje taahhüt, dağıtım/üretim şirketleri veya şantiyelerde görev yaparsınız. Tabi bu kaba bir genelleme ama aşağı yukarı yol gösterebilir.

    Sonunda kararı kendiniz vermelisiniz. Ancak bu kararı verirken "hangisi çok kazanır" ya da "hangisi prestijlidir" gibi şeylerden ziyade hangisine hevesli olduğunuzu ve size hangisinin daha uygun olabileceğini düşünmenizi öneririm.

    Hayırlı olsun.
  • Merhabalar. EE yazmayı düşünüyorum. Nerelerde çalışabilirler, merak ettiğim şey bu. İnşaatta, şantiyede çalışıyo çoğu diye bişey duydum. Doğrumudur bu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.