Şimdi Ara

Elektrik Mühendisliği Hakkında ?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
11.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Murat kardeşim

    Dediklerinde haklısın, elektrik müh genel olarak EE den daha iyidir, ama bilkent ODTU EE ile kıyaslanmaz demiştim. Hacettepe EE ile eşit sayabiliriz.

    Zira bende biliyorum her yapılan binaya bitane elektrik müh ün imza çakması lazım yoksa o binanın temeli bile atılamaz yakarlar adamı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat gülen

    Eline bileğine sağlık dn4ng3r, teşekkür ederim kopyaladığın gerçek ve güzel bilgiler için.
    Kopyaladığın yazıdan sonra burda hala elektrik mühendisliğini küçümsemeye çalışanların savundukları tezlerin tümünün cevabı var ama okumaktan bile acizler.
    2 yıldır bu bölümün her türlü şekilde araştırdım, elektrik mühendisleri odası toplantılarına bile katıldım, bu sene isteyerek bu bölümü kazanıyorum çıkmış bir kaç kişi bu meslekte iş alanı kısıtlı diyor. 20 civarı mühendisin fikrine ve kendi gözlememi yapıyorum. İnanılmaz avantajları olan bir bölüm kazanıyorum. Sonra kalkıp birilerin saçma sapan elektrik mühendislerini küçümsüyor. Tabiki bu bölümü insanların farketmesini için detaylarıyla anlatıyoruz sonra birileri çıkıyor eem okumak daha iyi diyor, iki 3 elektrik dersi alırız bizde elektrik mühendisi oluruz zanneden gafillere mi laf anlatacan, yoksa 2 bin lira maaşla ömür boyu yaşamayı mı istiyorsun diyenlerin hangi gezegende yaşadıklarını düşünecen, yada kamuya girmek istiyorsanız başka kolay bölümleri okuyun yine aynı hesap diyen müthi analizcileri mi ciddiye alıcan.

    Öncelilke kamu garantisi niye küçümsünüyor, etrafımda herkes kriz döneminde inim inim inlerken , üniversite mezunları komik ücrete çalışırken, kamuda devlette çalışmak küçümseniyor. Bi kere mühendisler 2.000 liradan fazla kazanıyor, üstelik özel sektörde de öyle yüksek para kazanan çok az bir kesim var, hepimiz etrafında çalışan bir sürü tanıdık akraba var, kaç paraya ne şartlarda çalışıyorlar, sonra kalkıp devlette çalışmayın demek sadece boş laftır. Devlette çalışmak bir mesleğin iş garantisi olmak bu ülkede binlerce mezun her sene olurken çok büyük avantajdır. Kamuda ünvan vardır. Elektrik mühendisliğini okuyacağınıza orman mühendisliğini okuyun nasıl olsa devlette aynı şartlarda çalışacaksınız diyen bazılarıda olabilir. Evet orman mühendisi kpss den 80 alıp ağrının bir ilçesinde 2.300 lira maaşla çalışırken, elektrik mühendisi kpss den 40 puan alıp istanbul harbiyede trt binaaında 3.150 lira maaşla çalışmak var. İkiside kamuda dimi :), yada işletme iktisat okuyup kpss den 85 alıp kırşehir bir ilçesinde düz memur olup 1.200 liraya ömür boyu düz memurlukta kalıp çalışma var, ikiside kamuda dimi:) Üstelik elektrik mühendis sayısı az olduğu için meslek içinde yükselip maaşı arttırmakta var. Bide aynı soruyu bu sene kpss sınavına giren 4000 üzeri eem mühendisi kişiyide sorun lütfen :)EEM den Elektrik derslerini görüp elektrik imza hakkını alan kişiler, resmi kurumların projelerine o imzayı nerde atacaklarına bakarlarken, özelde iş verenin itü yada ytü mezunu elektrik mühendisyle gaziantep elektrik elektronik mühendisinden hangisini tercih edeceğini düşünmek zor olmasa gerek :) Artık neden kamu için elektrik mühendisliği okuyorsunuz diye sorulmaz sanırım. Bu bölümü okumak isteyen kişilerde lys sınavına bizim gibi çalışarak girip kazanacaklardır.

    Özelde iş imkanı kısıtlı, elektrikçide elektrik mühendisinin işini yapar, 1000 lira maaş bulsa elini ayağını öpecek diuyen kişiler dn4ng3r arkadaşım kopyaladığı yazıları baştan sona okusunlar. alıntı yaptığı siteler memurlar net ve mühendislik siteleri. Emin olun elektrikte iş imkanı kısıtlı, yapılmaz bu meslek diye yorum yaplan sitelerden çok daha faydalı bir sitelerdir bunlar.



    Murat arkadaşım araştırmacı kişiliğine hayranım, toplantılara katılmak felan. Bende bu sene araştırarak buldum bu bölümü ve tek meslek tercih ettim 5 tercih oldu, temiz. Kocaeli 1. öğretimi kazandım. Güzel bir bölümdeyiz, inşallah bundan sonra bu mesleğin avantajlarından faydalanacağız.

    Kolay gelsin.




  • elalem soruları cebe indiriyor, vatandaş hala kpss derdinde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quagmire -- 21 Ağustos 2010; 17:58:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quagmire

    elalem soruları cebe indiriyor, vatandaş hala kpss derdinde..


  • Danger arkadaşım, ömür boyu çalışacağımız mesleği seçiyoruz, öyle sırf puanım yetiyor diye bölüm seçersek elde edeceğimiz pişmanlık olacaktır. abim sayesinde mühendisliklere hiç uzak kalmadım, son 2 senedir ciddi ciddi meslekleri araştırdım, ilk hedefim elektronik haberleşme mühendisliği idi baktım ki elektrikte potansiyel kat ve kat fazla birden rotayı çevirdim. Makine zaten abim tarafından bildiğim için aklımın ucundan geçmedi, bu bölüme girenler nasıl araştırıyorlar oda muamma işte. Neyse çeşitli mühendislerle tanıştım, arkasından internette araştırdım, birinden aldığım bilgiyi başkasıyla karşılaştırdım ve kararı verdim, bu kadar insanın bu kadar tecrübeli insanın bir bildiği vardır. Arkasından istanbul beşiktaşta yıldız üniversitenin karşısındaki elektrik mühendisleri odasına gittim, sağolsunlar mesleği anlattılar bana, her ayın belli günleri elektrikte okuyan öğrencilere mesleki ve iş hukuku ile bilgiler veriliyorda bende katıldım. Gerçekten adamların anlattıklarını görüne çalışma alanlarını bahsettiler, siemenste, ecc, abb, general electric ,diğer şirketlerde çalışan elektrik mühendisi abilerimizle oda sayesinde görüştüm. Daha sonra kamuda çalışma alanı hakkında bilgi için düşündüğüm ambarlı doğal gaz santraline gittim, sağolsun mühendis abi ve ablalarda bana fikirler verdi. Elektrik mühendisliği zaten kafama yatmıştı, hangi alanda çalışma alanı düşünmeye başladım. Şu anki hedefim inşaatların elektrik işlerini yapan elektrik taahhüt firmalrıyla görüşme yapmak ve piyasayı takip etmek. hedefim öncelikle kendi işimi kurmak, eğer istediğim şekilde gitmezse bu sefer kamudaki çalışama alanlarını düşünüyorum, özel sektörde uzun süreli ücretli çalışmaya sıcak bakmıyorum , çünkü elelalim eline bakmak bana göre değil. Kamuda çalışmak bana cazip geliyor, özelde çalışan mühnedislerin bir çoğu mesleğiyle ilgili iş yapmıyor zaten. Yani kendi işim olmazsa kamuda mühendis olmak istiyorum.

    bu arada emo ibm de yapılan greve destek toplantısı yapacak yarın bende oradayım :)




  • Bende mühendisevi forumundaki abiler sayesinde mesleği tanıdım benim için aslında tesadüf oldu. Elektrik-Elektronik mühendisliğini araştırırken tek bir dalda uzmanlaşmanın daha iyi olcağını düşündüm. Bu yüzden planlarımı hep elektronik üzerine yapmaya başlamıştım. Sonra mühendisevi forumundaki mühendislerin yorumlarını ve düşüncelerini okumaya başlayınca, benim heyecan tavan yaptı, işte mesleğimi buldum dedim. Elektriğin bu kadar avantajlı bir meslek olabileceğini hiç düşünmemiştim hatta hiç bir mühendislik dalının bu kadar avantajlı çıkacağı aklımın ucundan geçmezdi. Neyseki Allah yüzümüze baktı, bu fırsatı karşımıza çıkardı, piyasada 1000 lerce rakip olan bir meslekte değilde, her sene 500 tane mezun veren iş imkanı geniş bir meslek bulduk.

    İyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d4ng3r

    Bende mühendisevi forumundaki abiler sayesinde mesleği tanıdım benim için aslında tesadüf oldu. Elektrik-Elektronik mühendisliğini araştırırken tek bir dalda uzmanlaşmanın daha iyi olcağını düşündüm. Bu yüzden planlarımı hep elektronik üzerine yapmaya başlamıştım. Sonra mühendisevi forumundaki mühendislerin yorumlarını ve düşüncelerini okumaya başlayınca, benim heyecan tavan yaptı, işte mesleğimi buldum dedim. Elektriğin bu kadar avantajlı bir meslek olabileceğini hiç düşünmemiştim hatta hiç bir mühendislik dalının bu kadar avantajlı çıkacağı aklımın ucundan geçmezdi. Neyseki Allah yüzümüze baktı, bu fırsatı karşımıza çıkardı, piyasada 1000 lerce rakip olan bir meslekte değilde, her sene 500 tane mezun veren iş imkanı geniş bir meslek bulduk.

    İyi forumlar.


    Nikin süper kardeş, tam elektrik mühe yakışacak bi nick, Watch out DANGER :D




  • ya aslında şöyle desek daha doğru:

    iyi üniversitelerde(odtü,boğaziçi,bilkent) ee okumak daha mantıklı ve iş imkanı,çalışma şartları iyi ama diyelim ki adam daha orta derece bi yerdedir ege ee yerine ytü elektiriğe gitmesi daha iyidir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d4ng3r

    Bende mühendisevi forumundaki abiler sayesinde mesleği tanıdım benim için aslında tesadüf oldu. Elektrik-Elektronik mühendisliğini araştırırken tek bir dalda uzmanlaşmanın daha iyi olcağını düşündüm. Bu yüzden planlarımı hep elektronik üzerine yapmaya başlamıştım. Sonra mühendisevi forumundaki mühendislerin yorumlarını ve düşüncelerini okumaya başlayınca, benim heyecan tavan yaptı, işte mesleğimi buldum dedim. Elektriğin bu kadar avantajlı bir meslek olabileceğini hiç düşünmemiştim hatta hiç bir mühendislik dalının bu kadar avantajlı çıkacağı aklımın ucundan geçmezdi. Neyseki Allah yüzümüze baktı, bu fırsatı karşımıza çıkardı, piyasada 1000 lerce rakip olan bir meslekte değilde, her sene 500 tane mezun veren iş imkanı geniş bir meslek bulduk.

    İyi forumlar.


    Sen de açıkcası çok abartmışsın.Sanki mezun olunca para basacaksın.Hayır yani beklentilerin çok büyük olmasın bu meslekten diye söylüyorum , rakiplerin de her zaman elektrik mezunu olanlar değil , elektrik-elektronik okuyup da elektrik üzerine yogunlasanlar da rakibin bazı yerlerde.Devlette ise bugün için kamu rahatlıgı var , inşallah ileride de olur ama kalkabilir o dezavantaj dava durumu var çünkü.Ki 37 puanla atanıyoruz diye düşünüyor herkes ama o 37 puanla atanan adam diyarbakıra atandı çünkü orayı kimse tercih etmedi adam 10 puan alıp tercih etse gene oraya atanacaktı yani , ama istanbulda ankarada öyle 40 puanla falan atanamaz kimse , yine bi 70-80 almak gerekecek , zaten artık herkes kamu avantajı için seçiyor bölümü , eskiden millet kamuyu bilmeden giriyormuş , ama artık herkes biliyor , o yüzden bölüme girenlerin büyük bölümü de artık mezun olduklarında kamuya yönelecek puanlar daha da yükselecek kamuda.Sonuç olarak elektrik mühendisliği gayet güzel meslek yine de , makina , inşaat ve elektrik mühendisliği iyidir.Hele de aynı başarı sırasına sahip bölümlerle kıyaslandıgında çok iyidir.Fakat beklentileriniz çok büyük olmasın.Ama yine de bu meslekte kimse aç kalmaz bu da bir gerçektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

    ya aslında şöyle desek daha doğru:

    iyi üniversitelerde(odtü,boğaziçi,bilkent) ee okumak daha mantıklı ve iş imkanı,çalışma şartları iyi ama diyelim ki adam daha orta derece bi yerdedir ege ee yerine ytü elektiriğe gitmesi daha iyidir..


    Aynısını düşünüyorum ben de
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark1n
    Sen de açıkcası çok abartmışsın.Sanki mezun olunca para basacaksın.Hayır yani beklentilerin çok büyük olmasın bu meslekten diye söylüyorum , rakiplerin de her zaman elektrik mezunu olanlar değil , elektrik-elektronik okuyup da elektrik üzerine yogunlasanlar da rakibin bazı yerlerde.Devlette ise bugün için kamu rahatlıgı var , inşallah ileride de olur ama kalkabilir o dezavantaj dava durumu var çünkü.Ki 37 puanla atanıyoruz diye düşünüyor herkes ama o 37 puanla atanan adam diyarbakıra atandı çünkü orayı kimse tercih etmedi adam 10 puan alıp tercih etse gene oraya atanacaktı yani , ama istanbulda ankarada öyle 40 puanla falan atanamaz kimse , yine bi 70-80 almak gerekecek , zaten artık herkes kamu avantajı için seçiyor bölümü , eskiden millet kamuyu bilmeden giriyormuş , ama artık herkes biliyor , o yüzden bölüme girenlerin büyük bölümü de artık mezun olduklarında kamuya yönelecek puanlar daha da yükselecek kamuda.Sonuç olarak elektrik mühendisliği gayet güzel meslek yine de , makina , inşaat ve elektrik mühendisliği iyidir.Hele de aynı başarı sırasına sahip bölümlerle kıyaslandıgında çok iyidir.Fakat beklentileriniz çok büyük olmasın.Ama yine de bu meslekte kimse aç kalmaz bu da bir gerçektir.


    Sende çok fazla düşürmüşsün, 37 puanla diyarbakır dediğin atamalarda 13 kadroda boş kaldı, çoğu doğu kardosuydu ve o atamalar birinci atamaydı. 2008 4. atamasında ankaraya 58 puanla atandı. 70 puan ilk atamada büyük şehirlere girmek için yeter. Elektrik elektronik mühendisleri devlette elektrik mühendisleri kadrosunu rüyada görür, devlet yada ösym bu adamın transkripine mi bakacak bu adam elektrik dersleri aldı diyemi uğraşcak, kuvvetli akımın olduğu yerde elektrik derslerini dahi almadığı adamı devlet atayamaz. Çünkü bu durumda devlet suçlu olur. Ayrıca ismi olan iyi üniversitelerin eemleri elektronik alanında çalışıyor, kısıtlı alanı dolduruyorlar. Geri kalanlarda zaten senin rakibin olamıyor olay bu kadar basit. Sende biliyorsun bende beliyoruz elektrik mühendisliğin avantajlarını, para basan meslektaşlarımızda var biraz araştır. Puanlar yükselmesinin diye bu kadar caba göstermene gerek yok, özeldeki mesajını okudum. Bu mühendislikte büyük beklentin olmzsa hangi mühendislikte olucak bana söylermisin lütfen. Bu arada kpss 2010 8.500 küsür elektrik elektronik mühendisi girdi. Bu rakamı düşünebiliyormusun. Bu bölümün taban puanları ister istemez yükselir. Ben ve sen araştırdık bulduk. Etraftan kulaktan kulağa yayılcak. Tam 8 sitede elektrik mühendisliği üzerinde konuşuyorlar. Yani anlayacağın ok yaydan çıktı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark1n


    quote:

    Orijinalden alıntı: d4ng3r

    Bende mühendisevi forumundaki abiler sayesinde mesleği tanıdım benim için aslında tesadüf oldu. Elektrik-Elektronik mühendisliğini araştırırken tek bir dalda uzmanlaşmanın daha iyi olcağını düşündüm. Bu yüzden planlarımı hep elektronik üzerine yapmaya başlamıştım. Sonra mühendisevi forumundaki mühendislerin yorumlarını ve düşüncelerini okumaya başlayınca, benim heyecan tavan yaptı, işte mesleğimi buldum dedim. Elektriğin bu kadar avantajlı bir meslek olabileceğini hiç düşünmemiştim hatta hiç bir mühendislik dalının bu kadar avantajlı çıkacağı aklımın ucundan geçmezdi. Neyseki Allah yüzümüze baktı, bu fırsatı karşımıza çıkardı, piyasada 1000 lerce rakip olan bir meslekte değilde, her sene 500 tane mezun veren iş imkanı geniş bir meslek bulduk.

    İyi forumlar.


    Sen de açıkcası çok abartmışsın.Sanki mezun olunca para basacaksın.Hayır yani beklentilerin çok büyük olmasın bu meslekten diye söylüyorum , rakiplerin de her zaman elektrik mezunu olanlar değil , elektrik-elektronik okuyup da elektrik üzerine yogunlasanlar da rakibin bazı yerlerde.Devlette ise bugün için kamu rahatlıgı var , inşallah ileride de olur ama kalkabilir o dezavantaj dava durumu var çünkü.Ki 37 puanla atanıyoruz diye düşünüyor herkes ama o 37 puanla atanan adam diyarbakıra atandı çünkü orayı kimse tercih etmedi adam 10 puan alıp tercih etse gene oraya atanacaktı yani , ama istanbulda ankarada öyle 40 puanla falan atanamaz kimse , yine bi 70-80 almak gerekecek , zaten artık herkes kamu avantajı için seçiyor bölümü , eskiden millet kamuyu bilmeden giriyormuş , ama artık herkes biliyor , o yüzden bölüme girenlerin büyük bölümü de artık mezun olduklarında kamuya yönelecek puanlar daha da yükselecek kamuda.Sonuç olarak elektrik mühendisliği gayet güzel meslek yine de , makina , inşaat ve elektrik mühendisliği iyidir.Hele de aynı başarı sırasına sahip bölümlerle kıyaslandıgında çok iyidir.Fakat beklentileriniz çok büyük olmasın.Ama yine de bu meslekte kimse aç kalmaz bu da bir gerçektir.



    Abartma felan göremiyorum ben mühendislikler içinde şuan için iş alanı bakımından gerek özel sektör gerek kamu sektörü en avantajlısı bu dedim, var mı rakip olarak çıkartabileceğin bir mühendislik?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BirolAvci


    quote:

    Orijinalden alıntı: d4ng3r

    Bende mühendisevi forumundaki abiler sayesinde mesleği tanıdım benim için aslında tesadüf oldu. Elektrik-Elektronik mühendisliğini araştırırken tek bir dalda uzmanlaşmanın daha iyi olcağını düşündüm. Bu yüzden planlarımı hep elektronik üzerine yapmaya başlamıştım. Sonra mühendisevi forumundaki mühendislerin yorumlarını ve düşüncelerini okumaya başlayınca, benim heyecan tavan yaptı, işte mesleğimi buldum dedim. Elektriğin bu kadar avantajlı bir meslek olabileceğini hiç düşünmemiştim hatta hiç bir mühendislik dalının bu kadar avantajlı çıkacağı aklımın ucundan geçmezdi. Neyseki Allah yüzümüze baktı, bu fırsatı karşımıza çıkardı, piyasada 1000 lerce rakip olan bir meslekte değilde, her sene 500 tane mezun veren iş imkanı geniş bir meslek bulduk.

    İyi forumlar.


    Nikin süper kardeş, tam elektrik mühe yakışacak bi nick, Watch out DANGER :D




    Evet büyük tesadüf, 4-5 yıl önce seçtiğim nick bugün mesleğimle alakalı çıktı :)







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerzakov1907 -- 19 Haziran 2015; 18:21:04 >
  • 6 yıl özel sektörde, 2 yıl kamuda görev yapmış bir elektrik mühendisinin ağzından:

    quote:

    elektrik müh. edebiyat öğretmenliği kadar tehlikeli bir meslektir





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d4ng3r -- 25 Ağustos 2010; 0:56:32 >
  • Cevaplar için herkese teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerzakov1907 -- 4 Mayıs 2014; 12:37:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samsali32

    mühendis evindede ole dediler.o zmn dgru tercih yapmışıım ytü yazmakla


    Hayatındaki en doğru tercihlerinden biri olmuş olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d4ng3r -- 26 Ağustos 2010; 1:36:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quagmire

    elalem soruları cebe indiriyor, vatandaş hala kpss derdinde..


    iyi yorum :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d4ng3r


    quote:

    Orijinalden alıntı: murat gülen

    Eline bileğine sağlık dn4ng3r, teşekkür ederim kopyaladığın gerçek ve güzel bilgiler için.
    Kopyaladığın yazıdan sonra burda hala elektrik mühendisliğini küçümsemeye çalışanların savundukları tezlerin tümünün cevabı var ama okumaktan bile acizler.
    2 yıldır bu bölümün her türlü şekilde araştırdım, elektrik mühendisleri odası toplantılarına bile katıldım, bu sene isteyerek bu bölümü kazanıyorum çıkmış bir kaç kişi bu meslekte iş alanı kısıtlı diyor. 20 civarı mühendisin fikrine ve kendi gözlememi yapıyorum. İnanılmaz avantajları olan bir bölüm kazanıyorum. Sonra kalkıp birilerin saçma sapan elektrik mühendislerini küçümsüyor. Tabiki bu bölümü insanların farketmesini için detaylarıyla anlatıyoruz sonra birileri çıkıyor eem okumak daha iyi diyor, iki 3 elektrik dersi alırız bizde elektrik mühendisi oluruz zanneden gafillere mi laf anlatacan, yoksa 2 bin lira maaşla ömür boyu yaşamayı mı istiyorsun diyenlerin hangi gezegende yaşadıklarını düşünecen, yada kamuya girmek istiyorsanız başka kolay bölümleri okuyun yine aynı hesap diyen müthi analizcileri mi ciddiye alıcan.

    Öncelilke kamu garantisi niye küçümsünüyor, etrafımda herkes kriz döneminde inim inim inlerken , üniversite mezunları komik ücrete çalışırken, kamuda devlette çalışmak küçümseniyor. Bi kere mühendisler 2.000 liradan fazla kazanıyor, üstelik özel sektörde de öyle yüksek para kazanan çok az bir kesim var, hepimiz etrafında çalışan bir sürü tanıdık akraba var, kaç paraya ne şartlarda çalışıyorlar, sonra kalkıp devlette çalışmayın demek sadece boş laftır. Devlette çalışmak bir mesleğin iş garantisi olmak bu ülkede binlerce mezun her sene olurken çok büyük avantajdır. Kamuda ünvan vardır. Elektrik mühendisliğini okuyacağınıza orman mühendisliğini okuyun nasıl olsa devlette aynı şartlarda çalışacaksınız diyen bazılarıda olabilir. Evet orman mühendisi kpss den 80 alıp ağrının bir ilçesinde 2.300 lira maaşla çalışırken, elektrik mühendisi kpss den 40 puan alıp istanbul harbiyede trt binaaında 3.150 lira maaşla çalışmak var. İkiside kamuda dimi :), yada işletme iktisat okuyup kpss den 85 alıp kırşehir bir ilçesinde düz memur olup 1.200 liraya ömür boyu düz memurlukta kalıp çalışma var, ikiside kamuda dimi:) Üstelik elektrik mühendis sayısı az olduğu için meslek içinde yükselip maaşı arttırmakta var. Bide aynı soruyu bu sene kpss sınavına giren 4000 üzeri eem mühendisi kişiyide sorun lütfen :)EEM den Elektrik derslerini görüp elektrik imza hakkını alan kişiler, resmi kurumların projelerine o imzayı nerde atacaklarına bakarlarken, özelde iş verenin itü yada ytü mezunu elektrik mühendisyle gaziantep elektrik elektronik mühendisinden hangisini tercih edeceğini düşünmek zor olmasa gerek :) Artık neden kamu için elektrik mühendisliği okuyorsunuz diye sorulmaz sanırım. Bu bölümü okumak isteyen kişilerde lys sınavına bizim gibi çalışarak girip kazanacaklardır.

    Özelde iş imkanı kısıtlı, elektrikçide elektrik mühendisinin işini yapar, 1000 lira maaş bulsa elini ayağını öpecek diuyen kişiler dn4ng3r arkadaşım kopyaladığı yazıları baştan sona okusunlar. alıntı yaptığı siteler memurlar net ve mühendislik siteleri. Emin olun elektrikte iş imkanı kısıtlı, yapılmaz bu meslek diye yorum yaplan sitelerden çok daha faydalı bir sitelerdir bunlar.



    Murat arkadaşım araştırmacı kişiliğine hayranım, toplantılara katılmak felan. Bende bu sene araştırarak buldum bu bölümü ve tek meslek tercih ettim 5 tercih oldu, temiz. Kocaeli 1. öğretimi kazandım. Güzel bir bölümdeyiz, inşallah bundan sonra bu mesleğin avantajlarından faydalanacağız.

    Kolay gelsin.


    Ben EM adayı olarak EM lerin hala yerinin 3-4 ders fazla alarak doldurulamayacağının inancındayım bende itü elektrik müh (ing)adayıyım ve puanım yetiyor büyük ihtimalde gidicem ama eem lerede yapılan saygısızlıktır.Yök onlarada ayrı bir uygulama sunmalıdır(ama em lerin durumunu kötüleştirmeden)




  • d4ng3r kullanıcısına yanıt
    Mükemmel bir yazı olmuş.

    Emeğinize Sağlık..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.