Şimdi Ara

Elektrik Üreten Tekna Yapımı Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sayın büyüklerim okul bitirme projesini fizikten aldık konumuzu da başlıktaki gibi birşey yapmak istiyoruz elektrik üretme işini de ilk olarak motorun hareketi ile çalışan pervanenin arkasına koyacağımız bir çark ile felan yani su ile elektrik enerjisi üretmeyi düşünüyoruz. Ama lise 2. sınıfı öğrencisi olarak çok yetersiz bilgiye sahibiz. Bu konuda en basitinden başlayarak bir anlatım felan varsa bildiğiniz link yazar mısınız veya yardımcı olur musunuz??







  • Motor ile tekneyi hareket ettireceksiniz, motorun itki kuvveti uyguladığı su ile de başka bir pervaneyi döndürüp elektrik elde edeceksiniz. Yanlış anlamışsam uyar lütfen.
    Bu durumda zaten motora harcayacağınız enerji elde edeceğiniz enerjiden daha çok olacaktır. Yani sistem yarardan çok zarara sebep olacaktır. Çünkü hiçbir makine %100 verimle çalışmaz.
  • Bunu yapabilmeniz pek mümkün değil. Enerjinin bir kısmını alabilirsiniz belki. Ama tekne kendi kendine yola devam edemez. Çünkü verdiğiniz enerjinin büyük bir bölümü teknenin hareketi için harcanacaktır.
  • Bir zamanlar Con Ahmet diye oldukça meraklı ancak bilgisi biraz kıt bir vatandaş varmış. Con Ahmet "ben bedava enerji makinesi yapacağım" diye tutturmuş. demiş ki, "bir aküyle bir motoru çalıştırır, bu motorla da bir dinamoyu ve dinamodan alacağım elektriğin bir kısmını da yine akü ve motora vererek geri kalan enerjiyi ben kullanır ve sonsuza kadar mutlu yaşarım.” Con Ahmet bilgisi olanlar tarafından ’ti’ye alınmış ve tasarladığı makineye de kendi adına ithafen "Con Ahmet’in devr-i daim makinesi" denmiş.
  • sayın arkadaşım elektrik üretmek istiyorsan yardımcı olabilir fikir verebiliriz ancak unutmamalısın ki hiçbirşeye A VERİP 2A ÇIKARTAMASSIN!!!

    şimdi sen birbirine dönüşen bi kaç elektrik üretme sisteminden bahsetmişin sanırım teknenin motorunu suya suyu çarka çarkı elektriğige vsvs sıralamayı yanlışta yazmış olabilirim...

    birbirine yapacağın her dönüşüm enerji kaybını beraberinde getirecektir....

    ha bunu şöyle de biz proje aldık elektrik üretmemiz lazım .. bütçe şu .. ki öğrencisiniz bende ole butce belli olmaz .. biz size rüzgarla elektrik ürettirelim ,sudan elektrik ürettirelim ,guneşle elektik ürettirelim vsvs ...

    olayı bi sadeleştirin kafanızda... bu forum size onu allar pullar süsler püsler bilgiyse bilgi heyecansa heyecan verir ama o projeyi bitirmeden yardımı bırakmaz bu forum ole bi forum ..

    yaşasın dh kardeşliği ...

    kolay gelsin ..




  • Yelkenli tekne yapın altına pervaneden yapılan bir türbin yada yanlarına eski yandan çarklı gemilerdeki gibi çark koyun ve bunlardan elektrik elde edin.
    Rüzgarla hem ilerleyen hemde elektriğini üreten bir gemi yapmış olursunuz :) Üretilen elektrik oldukça az olacak belkide hiç bir işe yaramayacak olsada ödevde amaç bilgiyi kullanmayı öğrenmek yoksa kimse sizden dahiane bir buluş beklemez.
    Linklerle iş olmaz ,yorumu bilgileriniz ışığında siz yapmalısınızki faydalı olsun.Kolaycılığın sonu eninde sonunda hüsrandır.Tekrar ediyorum ödevlerde sizin bildiğinizden fazlası sizden istemez
  • discovery channel kanalındaki gezegen mühendisleri programında güneş enerjisiyle giden bir tekne yapmışlardı. güneş panelleri tekne üstüne tente gibi yerleştirilmişti. bizim öğrencilerde güneş panellerinden beslenen oyuncak bir tekne yapmışlardı. rüzgar enerjisi ile elektrik üretme teknenin dengesini tehdit edebilir. devir daim ise tavsiye edeceğim bir yöntem değil. çünkü durağan sistemlerde bile gerçekleşememiş bir şeyi hareketli bir sisteme uyarlamaya çalışmak imkansızdır.
  • Bu projeyi hocanıza anlattınız mı?
    Hocanız onay verdimi bu projeye ? merak ettim baya..
  • Bana göre güneş enerjisiyle çalışan bir tekne yapın.
    Çünkü herkes biliyor ki devri daim makinaları imkansız.
    Mutlaka bir yerlerde enerji kaybı oluyor.
    Solar Paneller çinden gerçekten de ucuza getirtilebiliyor artık.
  • aslında hiçbirşey imkansız değil ancak içinde bulunduğumuz dünya ortamında böyle bir devirdayım yapmak çook zor. bakınız dünya belirli fizik kuralları çerçevesinde milyonlarca yıldır dönüyor. demekki uygun koşullar sağlandığında imkansız kelimesi ortadan kalkıyor kim bilir belki ilerde 1000 yıl sonra bu hayaller gerçekleşebilir. 20 yıl önce biri size ufacık aletle dünyanın öbür ucunu görebileceksin deseydi sanırım o kişiye deli derdiniz ama şimdi herkesin cebinden çıkmayan alet dünyayı bir tuş kadar yakınlaştırıyor.
  • ODTÜ tarafından tasarlanmış olan Volitan adlı araç bir fikir verebilir. Arama yaparak aracı araştırabilirsiniz.

     Elektrik Üreten Tekna Yapımı Yardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.