Şimdi Ara

ELEKTRİKLE İLGİLİ PC SORUNU.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımın power tuşuna bastığımda ekrana görüntü gelmiyor ve ekran kartının fanları son hızda gürültülü şekilde çalışıyor. Ekran kartından kaynaklanıyor diye servise gonderdım bakım yapıp gerı gonderdıler. Fakat pc yi baska bir yerde taktığımda çalıştı 2 3 gün başka yerlerde denedim çalıştı. 1,5 senedir evdede çalışıyordu falan dediğim şekilde sorunla karşılaşıyorum ama arada sırada açılıyor pc. Topraklama priz kullanmıyorum ama 1,5 sene boyunca çalıştı sımdı calısmamaya basladı ev de ne yapmam gerekıyor?



  • hocam toprak hattı yok sanırsam. evinizde. toprak hatlı bi yerde deneyebilirseniz çalışırsa topraklamadandır. veya şebekeden gelen ac voltajı bi ölçün belki düşük geliyordur.
  • Bu konu bilgisayar(teknik destek/yardım) bölümüne de girmekte ama sana kısaca bahsedeyim,
    1) ilk aklıma gelen işlemci beslemesi için gerekli olan 12V pinin temassızlık yapıyor olabilir, şu 4 pinli 2 sarı 2 siyah kablo ihtiva eden kablodan bahsediyorum. tekrar bi sök ve incele ark yada kararma yapmışmı. işlemciye yakın olan kablo bağlantısıdır bu, yeni nesil PSU larda 8 pin olarak üretilmektedir.
    2) PSU yani güç kaynağında bir sorun vardır, her ne kadar fanları çalıştırsada yeterli gücü veremediği için sistemi açmıyordur. Farklı bir güç kaynağı ile denersen arıza seçeneklerinden birini elemiş oluruz.
    3) Ekran kartı. Ekran kartını sök ve anakart üstündeki bios pilini sök, söktüğün şekli bir yere not al( adı CR2032) 30 sn bekle sökük halde. daha sonra pili aynı şekilde tak ve anakart üstündeki VGA çıkışına monitörünü bağla (onboard VGA), ekran kartını takma. Bilgisayarını açmayı bir dene bakalım açılacak mı. eğer ki açılırsa sorun ekran kartındandır, kart yerinden oynamış olabilir-arıza yapmış olabilir yada Bios ayarlarında Değişiklik olmuş olabilir.
    4) Zor bir ihtimal ama bu durum işlemci arızasını da belirtmektedir, işlemciyi söküp farklı bir işlemciyle dene( anakartının destekleyip desteklemediğine bak, her defasında işlemcine termal macun sürmen gerekir, sürmemek risklidir.
    5) Arkadaşında belirttiği gibi statik elektrik meselesi yani topraklama. Bu durum bilgisayar gibi elektronik bir cihazda büyük bir soruna bile sebep olabilir, anakartta ve ekran kartında bulunan entegreler ve mikroişlemciler için ciddi bir sorundur. Bunlarıda geçtik işlemci için başlı başına sorundur. işlemci takılıp sökülürken bile pinlerine elle temasından uzak durulur ve özenle takılır. Kasada biriken elekro statik yük deşarj edilmezse insan hayatı için risk bile temsil etmektedir, lütfen buna dikkat
    Farklı çözüm yolu aklıma geldikçe yazarım, sırayla denemen hatta topraklamadan başlaman en doğrusudur




  • topraklamayla alakalı değil, yeni tesisat yaptırdım. sanırım psu da ya. bıktım gerçekten. basıyorum fanlar calısıyor hersey tam guc calısıyor
    ekrana goruntu gelmıyor 10 15 kere denıyorum sonra acılıyor bazen
  • temassızlıkla alakası oldugunuda pek sanmıyorum cunku kasanın hıc bır aksamıyla oynamadan 10 15 kere denedıkten sonra acılabiliyor. sanırım psu dan
  • PSU'dan kaynaklı evin elektrik tesisatı veya topraklama ile alakalı değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    PSU'dan kaynaklı evin elektrik tesisatı veya topraklama ile alakalı değil.

    nedeni var mı sana göre ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanxxn

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    PSU'dan kaynaklı evin elektrik tesisatı veya topraklama ile alakalı değil.

    nedeni var mı sana göre ?

    Elinizde başka bir PSU varsa değiştirerek çalıştırmayı deneyin. Multimetreniz varsa PC'den harici olarak çalıştırıp tüm gerilimleri tek tek ölçün, bunu baştan önerecektim ama elinizde multimetre olsa denerdiniz diye düşündüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.