Şimdi Ara

Elektrikli araç kullananlar platformu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
28
Favori
26.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Granddde kullanıcısına yanıt
    Hocam dışardan şarj için hangi uygulamayı kullanıyorsunuz birde e şarj kartşarı var hangisini almak lazım ev içinde bi wallbox tavsiyeniz varmı
  • Dışarıdan sarj icin genelde esarji kullanıyorum. Hyundai icin 5% indirim var. Wallbox da hyundainin vermis olduğu abb terra ac var 22kwlik. Arac maksimum 11kw ile sarj oluyor ama.

  • Granddde kullanıcısına yanıt
    Nesen 11 kw ile şarj oluyor aracın özelliğimi acaba banada abb terra yı tavsiye ettiler onu alacağım heralde
  • Evet aracin özelliği sarj devresi maksimum 11kw olacak şekilde. Ama almisken 22kw alin ileride farklı bir arac icin de kullanirsiniz.

  • Sitede, panodan otoparka elektrik çektrip duvara wallbox monte edebliyor muyuz? Ya da yapan yaptıran tecrübeli biri var mıdır bu konuda ?

  • Ben evin elektrik saatinden cikip eve giren hatti ikiye bölüp ikincisini kacak akim rolesi ve sigortadan gecirerek wallboxa bağladım diğeri zaten eve giden hat. Ev müstakil ama sitede de elektrik saatleri cok uzak degilse wallbox olan yere yapılabilir. Uzaksa da olur sadece kablo masrafı artar.

  • 50.000 km hyundai kona elektrikli almak mantıklı mı? Elektrikli araçlara hakim olmadığım için soruyorum. Teşekkür ediyorum.
  • umut5513 kullanıcısına yanıt

    Bir sikinti olacağıni düşünmüyorum. Ozellile Avrupa ve amerikada cok kullanılıyor araç. Forumlara bakabilirsiniz. 200-250bin milde cok kullanici var. Arac katalog verisinde bulunan menzil değerini saglayan en az enerji tüketen modellerden.

  • -cyanide - kullanıcısına yanıt

    Site yönetimi onay verdiği sürece sorun olmaz. Ben sitede yönetimi ile görüştüm ve bundan sonra da elektrikli araç alanlar olacaktır şimdiden yerleri belirleyelim dedim. binanın dış duvarına yakın bir park yerini bana ayırdılar. Binanın zemin katı konut değil. Sayaçlar zemin katta yer alıyor. Sayaçtan park yerine kadar kablo çekilip montaj yapıldı. Sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.


    Normal şartlarda ortak alan olduğu için karar defterine yazılması lazım. Yazılmazsa şikayet olursa problem çıkabilir. Biz de şu an için yazılmadı ama şikayetçi olacak biri yok. Yine de ilk toplantıda karar alınmasını rica edeceğim.

  • Granddde kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum.


    2 kona var kıyasladığım. Birisi 15.000 km sol çamurluk boyalı, diğeri 50.000 km hatasız. Modeller aynı. 15.000 km olan 50.000 tl daha pahalı fiyat veriyor. Sizce ve forumdaki diğer arkadaşlara göre aradaki fiyat farkı değer mi? Teşekkürler tekrar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut5513 -- 20 Nisan 2023; 16:39:17 >
  • Kişisel olarak ben 50bin ucuz olanı tercih ederim. Ama tercihler degisir kimi hatasiz arac arar kimi düşük kmli.

  • umut5513 kullanıcısına yanıt
    50 bin km normal kullanıcı için 5 yıl demek şahsen az km olan daha mantıklı benim için
  • Granddde kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Benim asıl merak ettiğim bu araçlarda menzil konusu. Sormak istediğim soru şu, bu aracın fabrika menzil değeri kaç km ve siz şehiriçi ya da şehir dışı deneyimleriniz de bu değere kadar yaklaşıyorsunuz?

    Net bir cevabını asla bulamazsam da genelde şehir içinde katalog verilerini yaklaştığı hatta bazen rejenerasyon ile geçti ama şehir dışı tüketimlerinde özellikle 90 100 km saat hızlanın üzerinde yarı yarıya menzil kaybı yaşandı.

    Siz kendi kullanım verilerinizi deneyimlerinizi yazarsanız çok sevinirim ?

    Kendi aracımla şehirlerarası yolculuklarımda genelde 130 km hızı geçmem. Ama elektrikli bir araçta çok fazla kayıp yaşamadan şehirler arası yol alabileceğim ideal hız takriben ne kadar olur?
  • Merhaba 3 aydir araci kullanıyorum. Kış aylarinda kullandım dolayısıyla. Bir kez de Ankara istanbul yaptım. Hatta uzun yol sirasinda Bolu dağı yoğun kar yağışlıydi. Genelde 110 civarı bir hiz ile gittim. Menzil yaklasik 260km idi.

    Sehir icinde ise yine ortalama 4 5 derece sicaklikta 300kmleri gördüm. Geçtiğimiz haftadan itibaren ankarada sıcaklıkların artmasi ile menzil 330kmlere cikti.

  • cmy C kullanıcısına yanıt

    Merhaba


    Bende EQE350 var ve sitenin kapalı otoparkı var, otoparkta direkt daire numarasına tahsisli kendi park alanımız var.


    Kendi sayacımdan hat çekip tüm masrafı kendim karşılamak üzere ve tesisat güçlendirmesine gerek olmayacak şekilde maksimum 7 kW'lık tek fazlı şarj ünitesi kurmak için dilekçe yazdım. Yönetimde kimse bu işlerden anlamadığından uzun süre direnildi. Hukukçu da olduğundan ortak alana girer gerekçesi ile kat mülkiyet kanununa göre 4/5 oranında maliklerden onay gerekir dendi, ancak ortak alana bu müdahale faydalı bir iş olacağından yine aynı kanuna göre arsa payı oranında çoğunluk yeter dendi. 100 daire var tek tek dolaşıp kat maliklerini bulup oy toplamam bekleniyor. Yoksa izin vermiyoruz diyorlar.


    Kuracağım şey duvarda A4 kağıdı boyutunda, kimseye yer işgali yapmayan bir ünite, ama site bu yenilikçi şeylere çözüm üretmiyor. Biz yönetim olarak onay vermiyoruz, siz bir şekilde kendiniz kurarsanız ve bir kişi de mahkemeye verirse kaldırmak zorundasınız diyor.


    Kime ne zararı var anlamıyorum.11 yada 22 kWlık güçlü sistem de kurmuyorum, daireye elektrikli şofbenden farksız ek yük biniyor gibi oluyor diyorum. Onlar da teknik yönden belki mümkün olabilir ama hukuken uygun değil diyorlar. Nedeni de yönetimde hukukçu da olması. İş tabi buradan sonra kimin borusu ötere gidiyor. İnatlaşma durumunda da gövde gösterisi, yetki kullanımına gidecek.


    Sitede ortak alanlarda kiler boşluklarını herkes yönetim kararına rağmen depo olarak kullanmaya devam ediyor ve yaptırım yok. Kapı önü ayakkabılar yönetim izin vermemesine rağmen dolu. Ama başkasına bir zararı olmayan, başkasının alanına girmeyen bu iş için izin vermiyorlar.


    En kötü şarj ünitesi olmasa da sadece kendi sayacımdan priz çektireceğim. En kötü 8A'lık şarj ünitesiyle günlük %20 civarı şarj alırım diye düşünüyorum.





  • Mr.burockikibin kullanıcısına yanıt
    şarj kutusu tesisatı için "yenilikçi şey" demişsiniz. ortak bir duvar üstüne kablo döşeyerek priz kutusu koymak yenilikçi birşey miydi

    yetersiz pil sığaları yüzünden pilli araçlara uzakta duran benzinli araç kullanıcısıyım. pilli araçlar kanunları da kendine göre değiştirerek kullanıcılara iteklenmeye çalışıldığı için pilli araç olayına karşıyım aynı zamanda.

    siz de kuralları, kanunları kendinize göre düzenlenmesini istiyorsunuz. herkes kanunları kendine göre düzenlerse ortada kanun kalmaz.

    Bir priz kutusunun Kime ne zararı var anlamıyorum diyorsunuz. Kat mülkiyet kanunlarına karşı bir eylem. Zararı olmasına gerek yok. Ortak bir site duvara ben tek kışı olarak cıkıp tahta kaplama yapsam, onun da kimseye zararı yok ancak kanuna karşı.




  • Mr.burockikibin kullanıcısına yanıt

    Maalesef bu tür sorunlar olabiliyor. Sitem uyumlu bir site olduğu için bir sorun yaşamadım. Aylardır kullanıyorum. Bundan sonra eğer ev değiştirirsem buna göre bir yere geçmem gerekecek. En güzeli müstakil ev. Elbette bir araç için ev değiştirmek olmaz ama değiştirmek zorunda kalırsam bu konuda sorun yaşamayacağım yerleri tercih etmeye çalışacağım. Hem benzinli hem elektrikli araçlar kullanıyorum. Günlük kullanım sürekli elektrikli ile oluyor. Bu kadar test sonrasında herhalde tüm araçlarımı elektrikli olarak değiştirebilirim.


    Siz EQE kullanıyorsunuz ben de 520i yerine bir elektrikli araştırıyorum. EQS 580 özellikle istediğim bir model. Menzil ve konfor açısından fiyatına göre (alternatiflere göre kıyaslarsak) mantıklı bir araç gibi geliyor bana. Siz EQE den memnun musunuz? Uzun yol ve otoyol hızlarında menziliniz nasıl?

  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Broadway in elektrikli araç ile aynı yakması için lpg yi 9 liradan baz alırsak100 km de 2 litre lpg tüketmesi gerekir. Bu da imkansız olduğundan aracınız elektrikli aracın en az 4 katı yakıt tüketiyor demektir.
  • cmy C kullanıcısına yanıt

    Ben çok memnunum. İki kere uzun yol yaptım. Biri Ankara İzmir, diğeri Ankara-Antalya.


    İkisinde de Afyon'da mola sırasında doldurup devam ettim. Hızlar da 130 civarı genelde.


    Eskiden hazmedemeyenler otomatik vites araçlara burun kıvırırdı (90'lar), erkek adam vitesini atacak derlerdi.


    Şimdi aynı kafa elektriğe burun kıvırıyor.


    Bmw'nin elektriklilerini yada eqs tercih edebilirsiniz ama mercedesin ambiyansını başka model vermez. Özellikle içi bej döşeme ise.

  • Ben de 1 aydır Volvo xc40 kullanıyorum. 3100 km yaptım bu sürede. Apartmanın otoparkında kendi elektrik saatimden çektirdiğim prizden 220 ile şarj ediyorum.

    Merak edilenler varsa yanıtlayabilirim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.