Şimdi Ara

Elektrikli araç kullananlar platformu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
28
Favori
26.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ama şimdi tesla nın kullanıyor olmasına bağlı diğerlerinde açar diye umuyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnsanımızın kendi isteğiyle elektrikli otomobillere geçiş yapmasını olumlu buluyorum. Bir direnç oluşsaydı devlet iklim kanunu ve benzeri şeyleri de bahane ederek içten yanmalı araç sahiplerine zulüm olurdu. Bu şekilde 2030'a kadar elektriğe geçiş tamamlanır devlet de benzinli araçta ısrar eden bizlerle uğraşmaz, hoş görür.

  • Batarya sağlığını korumak için faydalı bilgiler

    Lityum iyon pilleri sağlıklı tutmanın yolları üzerine yapılan araştırmalar her ne kadar aboratuvar deneylerinden gelse de, ilkeler genellikle otomobillerde kullanılan daha büyük paketler için geçerlidir. Bataryalar kimyasal reaksiyon yoluyla enerji üretir. Kimyasal reaksiyonlar fiziksel bir hücrede gerçekleştiğinden, istenmeyen veya atık reaksiyonlar da meydana gelir. Bu kaçınılmazdır ve bataryada bir sorun olduğu anlamına gelmez. Bu yan reaksiyonlardan bazıları, diğer koşullar uygunsa bataryanın daha uzun süre dayanmasına bile yardımcı olabilir. Ancak genel olarak aşağıdaki maddelere dikkat etmek batarya sağlığı açısından önemlidir.

    1. Yüksek sıcaklardan kaçının

    Nissan’ın ilk elektrikli LEAF modelinin de bize öğrettiği gibi bataryalar sıcak ortamı sevmezler. Bataryaları serin tutmak (modern araçların neredeyse tamamı aktif soğutma sıvısına sahiptir) ömrü uzatır. Örneğin çok sıcak günlerde aracı gölgeye park etmek, şarjdan önce aracı soğutmak gibi yöntemler işe yarayabilir.

    2. Sürekli hızlı şarjdan kaçının

    Bataryayı şarj etmek, lityum iyonlarını ve elektronları hücrelerin içinde hareket ettiren fiziksel bir süreçtir. Daha hızlı şarj oranlarında, fiziksel süreçler daha güçlü bir şekilde gerçekleşir ve batarya malzemelerinde daha fazla fiziksel stres veya mikro hasar meydana getirebilir. Hızlı şarjın zararlı olduğu kesin olarak tespit edilmemiş olsa da gerekli olmayan durumlarda hızlı şarjı kullanmamak işe yarayabilir.

    3. Düşük veya yüksek yüzdelerde şarj etmeyin

    Lityum iyon pillerdeki testler de gösterdiği gibi otomobilinizin bataryasını ne zaman şarj ettiğiniz önemlidir. Deşarj derinliği ne kadar az olursa bataryanın ömrü de artmaktadır. Yani kısaca, otomobilinizin bataryası yüzde 50 altında olduğunda şarj etmek bataryanın ömrü açısından en iyi senaryodur. Eğer mümkünse yüzde 30 bandı en doğru şarj aralığıdır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Selamlar,


    Elektrikli araba sahiplerinin bu konuda yetersiz bilgiye sahip olmalarından dolayı bu konu hakkında bilgi vermek istedim.


    AC = Alternative Current (Yavaş Şarj , Ev-İş Yeri Tipi , Ortalama Fiyatları 600€-1200€ arasında değişiklik gösterir.)

    DC = Direct Current (Hızlı Şarj , Benzin İstasyonlarda Bulunanlar , Minimun Fiyatı 30.000€'dan başlar 100.000€ üzerine çıkabilir.)


    Mevcut elektrikli arabalar 11kW veya 22kW destekleyen AC Şarj Şarj hız güçlerine sahipler.


    Örnek olarak Altta Tesla Model Y 11kW ve Renault Zoe 22kW AC Şarj Gücünü Destekler.


    Elektrikli araç kullananlar platformu



    Örnek olarak siz Tesla Model Y aldınız ama 22kW'lık şarj istasyonu garajınıza taktınız - AC Şarj sürenizde değişiklik olmayacaktır. 7.5saat sabit olacaktır.


    Renault Zoe 22 kW desteklediği için 3 saatte şarj olacaktır ama 11kW Şarj istasyonu takarsanız şarj süreniz 6 saate çıkacaktır.


    Burada önemli olan konu arabanızın AC Şarj Hızıdır ama herkesin bilmediği diğer bir konu ise binanızda ki alt yapının yeterli olup/olmadığı konusudur.


    Dünya'da ki bütün elektrikli arabalarda bağlantı tipi Type 2 - Tip 2 konnektördür.



    Elektrikli araç kullananlar platformuBest Electric Vehicleyoutube
    I don’t know about you, but I was calling my vacuum cleaner the hoover for years before someone told me that Hoover was actually a brand name! Sometimes these names just slip into our way of thinking without ever realizing. In the EV world, one such name is MENNEKES. We’ve all heard reference to a MENNEKES connector. But it’s actually a company that makes all types of electrical equipment. Stay tuned for some more details. Don’t forget to like, subscribe, and comment ThEVox Network: https://www.youtube.com/c/ThEVoxNetwork
    https://www.youtube.com/watch?v=eyjMyfMdGmw&t=7s




  • Montajını bizzat yaptığım 11kW Uygulama



    Elektrikli araç kullananlar platformu
  • Hocam merhaba, henüz 5 gün önce citoren e c4 x aracım geldi ve yaklaşık 400 kilometre kullandım bu süreçte 2kez şarj ettim ve şarj tüketimi veya şarj etme süresi beni bir hayli düşündürdü. Apartman dairesi 2. katta yaşıyorum genelde şehir içi kullandığım için hergün akşam eve geldiğimde ev prizi ile şarj etmeyi düşünüyorum şu anda.Aşağıda bıraktığım linkteki ürün tarzı şarj cihazları sizce işimdi görür mü ? Teşekkürler.


    https://www.hepsiburada.com/evosarj-evomobil-elektrikli-arac-tasinabilir-sarj-istasyonu-ev-prizi-tip-2-10a-2-3-kw-p-HBCV00003JLPJS?magaza=evo%20%C5%9Farj





  • Emrecayr. kullanıcısına yanıt

    @Emrecayr. Hocam selam,


    Citroen e c4 x aracının özellikleri alttaki gibi - sende teyit edersin.


    Elektrikli araç kullananlar platformu


    Maksimum desteklediği şarj gücü 7,4kW - senin gönderdiğin monofaze tip şarj istasyonu - 11kW ve 22kW trifaze 16A ve 32A çıkışları mevcut.


    Eğer bina alt yapın uygun ise 7,4kW veya 11kW almanı tavsiye ederim. İleride arabayı değiştirdiğinde 11kW destekleyen bir araca geçersen en azından bir daha masrafa girmemiş olursun - ve alt yapını 11kW'a göre çekmiş olursun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canserbetci -- 19 Kasım 2023; 22:31:32 >




  • 50kwh aracın bataryasını %10'dan %90'a şarj etseniz toplam 35kwh yükleyeceksiniz. 3.5kW ev tipi alıp 10 saatte akşamdan sabaha şarj edersiniz. Bunun için 7binliraya da gerek yok, turuncu renk olan şarj cihazları var ben kullanıyorum. Amazon'da aratabilirsiniz 4bin lira civarı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dışarıda sarj etmek için ac to ac kablo ne önerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mennekes

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elektrikli araç kullanan arkadaşlar kasko yaptırmak isterse dm atabilir elimde kod var yollarım (yüzde 10)

  • Araçların şarj süreleriyle alakalı aşağıdaki siteyi kullanabilirsiniz. Koç grubunun şirketi olan WAT MOBILITE ile 22kw wallbox için görüştüğümde değerleri bu siteden baz almışlardı.

    Buna göre son çıkan uzun menzilli Volvo XC40(82kw kapasiteli) 0 to %100 220v fişten şarj süresi 40,5 saat olarak gösterilmiş.
    11kw ile ise 8,5 saatte tam şarj oluyor.

    https://ev-database.org/car/1797/Volvo-XC40-Recharge-Single-Motor-ER


    Elektrikli araç kullananlar platformu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • bluerdem kullanıcısına yanıt
    Kaçak akım ve 32A sigorta koyup 5x6 kabloyla trifaze priz koydursam, Volvo araçla birlikte verilen kabloyla 7.4kw şarj edebilir miyim sizce? Ya da maks kaç kw ile şarj edebilirim bu yöntemle?(wallbox ya da ilave bir cihaz kullanmadan)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • memio M kullanıcısına yanıt

    Teknik bilgim hiç yok hocam. Yanlış bişey söyleyip de sizi yanlış yönlendirmeyeyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wallbox'ın güvenlik özellikleri, otomobiliniz şarja takılıyken elektrik akımını uyumlu hâle getirir ve otomobilinizin bataryasını güç dalgalanmalarından kaynaklanabilecek hasara karşı korur.


    Kendiniz bu sistemi kurabilirsiniz ama arabanızın batarya süresi kısalacağını öngörmeniz gerekmektedir.

  • Henüz tam anlamıyla kullanmak nasip olmadı ama altyapısını ayarlamak bile ciddi işmiş. Mevzuya da çok hakim olmayınca kafam çok karıştı.


    Sürekli hızlı şarj zararlıysa insanlar neden wallbox kuruyor?


    Neden farklı farklı bu kadar aparat var? Aracın içinden ev tipini desteklemeyen, avm'lerde şarj edebileceğim bir ara kablo çıkıyormuş. Ben sadece evde şarj edeceğim. Bunun için ayrıca bir cihaz almam gerekiyormuş. Bu ara kabloyu cihazla değiştirtmeye çalışıyorum ama sonuç ne olur bilmiyorum.


    Şunu hiç anlamıyorum, bu ev tipi şarj cihazı tak çıkar şekilde olamaz mıydı? Aynı ara kablonun ucuna bu cihazı çıkartıp avm'dekilere, eve gelince takıp evdeki prizde kullanamaz mıydık? Aradaki 5 metrelik kabloya neden 2 kere para ödüyoruz? Teknik özelliklerini bilmiyorum.


    Aynı zamanda wallbox'da yavaş şarj etmek mümkün mü? Yani 8-10 bin seviyesinde bu taşınabilir cihazla prizden şarj edene kadar wallbox (15-20bin civarı var) kurmak da mantıklı gibi gelmeye başladı ama bu sefer işte devamlı hızlı şarj zararlı olursa hiç gerek yok, akşamdan sabaha şarj olsa bile yeterli yani, zaman konusu genelde sorun olmayacak çünkü...


    Bir de kablo kalınlıkları meselesi var. Klimaların direkt saate bağlı olduğu hatta ek yapıp aracın şarj cihazını bağlayabilir miyim? Bu klimayla birlikte çalıştığında kabloya fazla yük getirir mi? Tabii hangi tür kablo olduğunu bilemiyorum. Kablonun üzerine bakarak mesela 32A'ya dayanacak bir kabloysa elektrikçi çağırmadan direkt bu hatta bağlarsam hata eder miyim? Yoksa her durumda bir elektrikçi görmeli mi?





  • Bugün montajını yaptığım 22kW Mennekes şarj istasyonu

    Alt yapı uygundu, montaj süresi 3 saat sürdü.

    Detaylar isteyen can@tsmart.systems mail atabilir, bilgi paylaşımı yaparım. Elektrikli araç kullananlar platformu Elektrikli araç kullananlar platformu Elektrikli araç kullananlar platformu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canserbetci -- 24 Aralık 2023; 11:30:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Vestel şarj aleti alacak olanlara tecrübelerim anlatayım.


    Eğer sorunsuz çalışıyorsa çok iyi olduğunu söylüyorlar. Ancak eğer sorun yaşarsanız vay halinize.


    Bizde 2 tane TOGG var. Cok memnununuz. Dışarda da hiçbir sorun yaşamıyorum şarj anlamımda. Ancak şirkete aldığımız Vestel şarj unitesi sürekli sarjı yarıda kesiyor.

    Araçlar Servise gittiler, Hiçbir sorun olmadığına dair yazı verildi,

    Servisteki TOGG un kendi şarj unitelerinde (Bunlar da vestel yapımı) hiçbir sorun görülmedi,

    Vestel ekibi şirkete geldi tüm altyapıyı, voltaj, topraklama, nötr-toprak arası voltajı kablo kesitlerini, sarj sırasında kablo sıcaklıklarını ölçtüler, hiçbir sorun yok dediler.


    Peki neden şarjı yarıda kesiyor? Cevap "araçtan kesin eminiz, togg ile görüşün". Çıldırmak üzereyim. Sorun yaşarsanız geçeceğiniz yol bu.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.