Şimdi Ara

Elektrikli BMW i3 yakında emekli oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektrikli BMW i3 yakında emekli oluyor



    Alman otomotiv devi BMW'nin ilk tamamen elektrikli otomobili BMW i3'ün üretimi yakında sona erecek. Şirketten yapılan açıklamada, son aracın temmuz ayında banttan inmesiyle üretimin duracağı onaylandı.



    BMW i3, dokuz yıllık yaşam maratonunda dünya genelinde 250 bin adet civarında satmış. 2021 yılında ABD ve Avutralya pazarı için üretimi sona eren model, sadece Avrupa'da ve bazı Asya ülkelerinde varlık gösteriyor. Temmuz ayında ise tamamen rafa kaldırılmış olacak.



    Ayrıca Bkz.Citroen C1'in üretimi sonlandı: Kısa vadede yerine bir model gelmeyecek



    i3 halihazırda Almanya'daki Leipzig fabrikasında üretiliyor. Üretimin sona ermesiyle birlikte BMW, bu fabrikadaki üretim hatlarını yeni neil Mini Countryman'in gelişine hazırlayacak. Söz konusu model bu yılın ikinci yarısında gelecek. i3'ün yerini alacak isim ise iX1, yani üçüncü nesil X1'in tamamen elektrikli versiyonu olacak.



    Farklı tasarımı, geriye doğru açılan arka kapıları ve karbon fiber şasisiyle dikkat çeken model, 2013 yılında piyasaya sürülmüştü. İlk etapta tek motor seçeneği veya bazı pazarlarda satışa sunulan range extender (menzil uzatıcı) versiyonuyla satılıyordu. i3 ismi Çin'de 3-Serisi'nin elektrikli versiyonunda kullanılıyor. Görünen o ki diğer pazarlarda da durum aynı olacak.









  • Üretimini sonlandırmak yetmez, bu aracı BMW markasına yakıştırıp piyasaya süren herkesin işini de sonlandırmak gerekir. Marka kimliğini zedeleyen bir model. Hangi akla çıkardılarsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun bile yaşadı bu ucube.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Yetmez. Piyasadan toplatılmalı ve imha edilmeli.

  • Giderken yanına 4 Serisi G22 kasayı da alırsa memnun olurum.

  • Zaten bu ucubenin satışına nasıl onay vermişler hayret verici.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    niye la

  • bmw araçlarında enerji tüketimini azaltmaya çalışmazsa boykotum devam edecek Elektrikli BMW i3 yakında emekli oluyor  hâla fosil yakıtlı motor araştırmalarından vazgeçmiyorlar yav 2025'te euro 7 geldikten sonra fosil araçlar ister istemez daha çok yakıt tüketmeye başlayacak, beygir güçleri kısıtlandığı için motor hacimleri de büyüyecek ama daha az salınım yapacaklar, böyle ortamda fosil yakıtlı araçlardan nemalanmaya gerek yok herkes gibi elektrikliye yönelin be




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stableRevulation -- 29 Ocak 2022; 13:53:22 >
  • Bindim 30km kadar kullandım, bisiklet tekeri gibi ince ve yol tutmayan tekerleri olmasa 110 km hızdan sonra kapı fitilleri ıslık çalmasa, arka camı açıla bilse güzel bir araba olabilirmiş. Bu hali ile anca teknoloji demostrasyon araçı olmuş ki onca senede anca 250 bin satabilmiş alanların bir çoğu muhtemelen denemeden almıştır Bmw yaparsa kötü araba yapmaz diye.

  • ARES007 A kullanıcısına yanıt
    Hiç kullandın mı? Bence şehir yaşamı için mükemmel bir araçtı. İç ferahlığı açısından eşşek yükü para verilip alınan 1 serisinden çok çok daha iyi bir araçtı. VMW diye ille basık, modifiyeci tipi araç mı olacak...

  • Hala uretiiyor muydu zaten bu, sasirdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dur daha biz alamadık ne emeklisi (:

  • Türkiye gibi güneş bil ülkede güneş enerjisi ile rehat rehat elektrikli araba ya geçme imkanı varken neden bu kadar ağır gidiyor anlamış değilim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.