Şimdi Ara

Elektrikli Citroen e-C4 Türkiye'de satışa sunuldu: İşte fiyatı ve özellikleri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
7
Favori
17.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende pazar günü kapora vererek gelecek araçlara aday olduk ama..Kapora yatıran 75, kişiydik.Ne zaman geleceğini kaç tl ye geleceğini bayideki satış temsilcisi bile bilmiyor.Fakat sağolsun aracı ınceletti deneme sürüşü için davet etti.İlgisi hoşumuza gitti.Fakat yılbaşından önce geleceğinden çok ümidim yok.

  • birolozgur B kullanıcısına yanıt
    Ayın 16.sinda yatirdiniz sanırım ?1 bayiye mi 75 kişi kapora vermiş?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Evdeki şarj benim telefonu bile iki saatte dolduruyor.

    Evdeki 220V elektrik 100km sağlıyorsa daha ne.

    Tesla'yı evdeki prizeden şarja takınca ne olacak sanıyorsun acaba, 2 saatte dolduracağını mı düşünüyorsun.

  • derfgt D kullanıcısına yanıt

    Ne alaka. Şu an sektör standardı 8-9 saate full şarj yapıyor bütün firmalar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • solidsnake14 kullanıcısına yanıt
    Merhaba.gittiniz mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Wallbox kullanarak yapılıyor bu.

    Normal 220V ile klasik uzatma kablosu kullanarak doldurmaya kalktığında 9 saatte anca 100km dolar.

  • ozgurs82 O kullanıcısına yanıt

    Evet sadece bayiye kapora yatıranlar ıcerısınde 75. idik.Yarısı vazgecse bile 35 -40 araba var önümüzde.

  • hocam hangi bayi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birolozgur B kullanıcısına yanıt
    100 araba gelecekse sadece 1 bayii 75 kişiden para alıyorsa garip bir durum var toplam 59 bayileri var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • derfgt D kullanıcısına yanıt

    Ev elektrik prizinde sarj ederken 220 volt x 16 amper = 3520 watt güç çekiliyor maksimum. Bu standart tesisat ile. Uzun süre bu kadar güç çekince kablo ve priz ısınıp eriyor. O yüzde 2000 watt civarı güç ile ksıtlama yapılmıştır ev tipi sarj kablosunda. 50 kw pil saatte 2000 watt ile şarj edince 25 saat sürer.

  • ozgurs82 O kullanıcısına yanıt

    Sabahtan Ankara dışından tanıdık bir Citroen bayi çalışanı ile konuştum.Türkiyede sadece 16 bayiye elektrkli araç verilecek dedi.Bizim bayi yok içlerinde dedi.Sanırım yılbaşından sonra yeterli araç gelebilir bu sene alabileceğinizi sanmıyrum dedi.Ocakta teslim alırsınız muhtemelen dedi.

  • Gelmeyen araçlar, 1 milyona açılan 4 ilan gibi konularda Citroen Türkiye sitesi sağ alt kose konuyu anlatın cep bırakın dönüş yapıyorlar.İlgilenenlere duyurumdur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ozgurs82 O kullanıcısına yanıt
    Kasımda 15 araç geleceği ve pilot seçilen bayiilere verileceği bilgisini aldım:) Şansa belki birileri bu fiyattan alabilir, ocaktan itibaren 900bin bandında bulunabileceğini düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • saitates kullanıcısına yanıt
    Citroen Türkiye yle konuştum 18 pilot bayii var dedi zaten onlarda şu an teşhir aracı var.Ben bir bayide 5.siradayim işimiz zor demek ki :) ocakta en az 1 milyon olur yeni yıl zammiyla.bu bilgiyi bayiden mi aldınız Citroen Türkiye den mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ozgurs82 O kullanıcısına yanıt
    Ben bayii ile görüştüm, pilot bayiiler daha belli değil dedi:) herkeste farklı bir bilgi var, Antalyada ki bayiilerde test aracıda yok zaten. Çok garip bir durum söz konusu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • saitates kullanıcısına yanıt
    Citroen Türkiye destek hattını yarın mesai saatlerinde ararsanız 18 bayinin adını veriyor.zaten 7-8 i İstanbul.ben ist.avr yakasında oldugumdan sadece onları öğrendim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • saitates kullanıcısına yanıt
    Kendilerini pilot olmadığından olabilir :) 18 pilot bayide test araç var olmayan da yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alfa-x kullanıcısına yanıt

    500k giden bir ton örnek var batarya telefon bataryası gibi değil siz onu çözememişsiniz hala araba bataryasında prizmatikse 1000 kadar hücre silindir ise 7000 tane hücre bulunur bunlar 3 lü 4 lü paket halinde arabaya koyulur ve bu hücreler basitçe değişebilir. Firmalar 7 yıl, 10 yıl boşa garanti vermiyor hasarlı yada daha kısa sürede bozulan hücreler değişir öyle tüm batarya değişecek 20k dolar vercen olayı yok yani arkadaşım. TR de arabaların yavaş kullanılması nedeni şarj altyapısı olmaması TOGG ve Tesla Sağolsun önümüzdeki yıllarda bu durumda azalacak Bjorn arkadaşımız norveçte 130km/h sabit hiçbir şeyi dert etmeden gitmekte Amerikada 150km/h sbt Teslalar ile giden millet var. Taycan pilinin azalması olayına gelirsek o güçte herhangi bir benzinli araç 20 dk da yarım litreyi yer pist kullanımı olsun sürekli drag race durumunda olsun elektrikli arabalara özgün bir şey değil ki 600-700hp güçte bir araba her türlü benzini yiyor bir Bentley'i ele alınca menzili 400km bile olmuyor o araçların? Üretimde Elektrikli arabalar hala biraz daha CO2 yayıyor ama uzun kullanımda Hibrit Benzin hidrojen alternatiflerinden her türlü daha çevreci oluyor bu araçlar ki yeni Sodyum piller olsun ki geçen CATL tanıttı Aluminyum pil çalışmaları olsun ki bunlarında bir kaç seneye piyasada göreceğiz bu sene sunulan Nio'nun 1000km menzillik aynı ağırlıkta 200kWh solid state batarya sunması olsun bu teknolojiler gelişiyor 5 seneye yeni nesil bataryalı araçlar şuanki araçlardan her türlü üstün olmuş olacak? Tesla'nın 4680 pilleri o kadar iyiki Tesla bu pillere güvenip araçla entegre pil sistemi yaptı adam ben 1 milyon mil gitceğini garantiliyorum diyor?





  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

    https://insideevs.com.tr/news/617967/elektrikli-arac-pil-degisim-maliyeti//


    Elektrikli otomobiller gittikçe yaygınlaşıyorlar ve yaygınlaşmaya devam edecekler. Ancak bu yaygınlaşmanın sonucunda bazı müşteriler de elbette elektrikli araçlarının kalbinde bulunan batarya sistemini değiştirmek isteyecekler. Ancak batarya sistemlerini değiştirmek isteyen müşterileri bekleyen kötü haberler var.

    Size daha önce dünya çapından birkaç elektrikli otomobil sahibinin, batarya değiştirmek söz konusu olduğunda ne denli yüksek maliyetlerle karşılaştıklarını yazmıştık. Bu olayların sonuncusu ise Kanada’dan geliyor.


    2018 model bir KIA Soul EV’ye sahip olan Phyllis Lau, pilin fiyatına ek olarak işçilik ile birlikte kendisinden talep edilen miktarın yaklaşık 16.872 dolar olduğunu söyledi. Lau ailesi CTV New’e yaptığı konuşmada, otomobilin 8 yıl ve 160.000 km pil garantisine sahip olduğunu ancak, otomobilin 170.000 km üzerinde olduğunu değişim programında bulunmadığını belirtti. Bazı tartışmalardan sonra ise KIA bayisi sadece batarya ücretinin yarısını karşılamayı talep etti.


    Başka bir diğer kişi Ken Edwardson. Edwardson, 2011 model bir Lincoln MKZ Hibrit modeline sahip. O da tıpkı Lau gibi otomobilin pil sisteminin değiştirilmesini istedi ancak şirket sadece pil için – işçilik dahil değil – 11.004 dolarlık bir fatura çıkardı. Ken’in otomobili Lau’da olduğu gibi tamamen elektrikli değil ve hibrit bir model. Ancak yine de çıkarılan fatura oldukça yüksek.


    İşte tüm bunlarda şimdi elektrikli araçların pil değişimleri ve pil ömrü ile ilgili farklı söylentileri ortaya çıkartıyor. Şu an sektörde hiç olmadığı kadar çok gelişmiş olan yeni pil sistemlerine sahip olsak da, umarım önümüzdeki yıllarda otomobil üreticileri bu denli yüksek maliyetler ile pil değişimleri yapmazlar.


    carscoops sitesinde haberin orijinali de var..



    Bunlara rağmen pil yatırımları artıyor ,tek sen takip etmiyorsun , pil hücrelerini de biliyorum , teslanın model s de 7000 üzeri PANASONIC kalem pil diyebileceğimiz extra yoğun extra izolasyonlu şarjör gibi dizilerek kasetler halinde kullanıldığını da biliyorum , motorlarında kapalı özel soğutma sıvıları kullandığını da , 5 yıl sonra pil teknolojisine göre elektrikli kullanabilirim  


    https://tr.motor1.com/news/618012/elektrikli-otomobil-yatirimlari-iki-kat/





  • Bu hafta bayiileri arayıp bilgi alan var mı gelecek araçlarla ilgili?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.